Şimdi Ara

Gitar çalanlar bakabilirmi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gitara yeni başladım.İlk egzersizleri yapıyorum birinci perde bütün alt üst birer defa vurmak gibi.
    Benim sorunum , bildiğim kadarıyla perdelere bakılarak çalınır.Bu ilk egzersizlerde perdelerde sorunum yok.Ama pena tutan elime bakmadan çalamıyorum.Sağ elime bakmazsam ya tel atlıyorum yada aynı anda iki tele vuruyorum.
    Sağ elime bakmadan pederlere bakarak çalmak için kendimi nasıl geliştirebilirim?

teşekkürler

edit :hocam sizi yoruyorum ama ya bide ritmlerde amfiden temiz ses almak için ayarları ne yapmam lazım.Amfi patlıcakmış gibi oluyor.
    45 Wattlık park marshall amfi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChelseaSmile -- 24 Aralık 2009; 15:31:04 >

• parmak antremanına devam et zamanla alışırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: PokerPeekFace

Gitara yeni başladım.İlk egzersizleri yapıyorum birinci perde bütün alt üst birer defa vurmak gibi.
    Benim sorunum , bildiğim kadarıyla perdelere bakılarak çalınır.Bu ilk egzersizlerde perdelerde sorunum yok.Ama pena tutan elime bakmadan çalamıyorum.Sağ elime bakmazsam ya tel atlıyorum yada aynı anda iki tele vuruyorum.
    Sağ elime bakmadan pederlere bakarak çalmak için kendimi nasıl geliştirebilirim?

teşekkürler

Çalışmaya devam bende bas gitar çalıyorum.Başta sağ eline bakmadan çalamazdın.Zamanla alışıyorsun.

• Evet zamanla alışırsın, bir de illa bakıyorum tutamıyorum kendimi diyosan, karanlıkta çal, baksan da göremezsin zaten.
  • Aynanın karşına geç aynaya bakarak çal
  • alışınca tel falan atlamazsın. çalışmaya devam et. ben parmakla çalıyorum ilk başlarda bakardım ama artık hiç bakmıyorum hangi tele vurduğuma
  • Alışırsın dostum.ben alıştım biraz ama hala bazen tel atlıyorum.ama geçer....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ayna,karanlık falan demişler hiç gereği yok sadece bakarak çalmaya devam et alıştığında bakmayacaksın
  • egzersiz yaptıkça düzelecek durumun. Kas hafızası denilen birşey var. o hareketleri parmaklarına yaptırmayı ezberleticeksin egzersizlerle,olay bu. amfi konusundada egzersiz yaparken eq. yu flat olarak ayarla (bas:5 mid:5 treb:5, yani toplam seviyenin yarısı olacak şekilde),eğer gain/drive/overdrive/distortion açıksa kapat.
  • Sağ elde şaşırıyorsan sağ elinin bilek kısmını köprünün üstüne dayayarak dene,bu sayede telleri tutturman daha kolay olacaktır..
  • Penayı bir aşşağıya bir yukarıya vurmaya dikkat et.Daha en başındasın daha şimdiden böyle konular açarsan sabırla çalışıp yapıcaksın.
  • Yapabilecegin çalışma bütün tellere boş vurarak sırayla çalış (arpej yap)
  • Zamanla alışırsın ilk başta bende tutturamıyordum sonra alıştım fakat şimdide elimi köprünün üzerine koyup çalıyorum bu daha kötü
  • en fazla 1 hafta sonra tavana bakarak çalarsın sadece egzersiz yaparak düzeltebileceğin bi konu buve pena vuruşlarını altlı üstlü vurmaya gayret et sağ elin daha hızlı gelişir.ilerde sololara başaldığın zaman klavyeye bakmak isticeksin bu defa
  • Zamanla farketmeden alışıyosun zaten ama bu süreci hızlandırmak için yapabilceğin gqhsoon arkadaşın dediği gibi bütün tellere boş vurarak sırayla çalışmak (arpej yapmak)
  • bütün tellere alt üst boş vurma ismi sanırım alternative pickingdi.(yanlış yazmış olabilirim)
    çalışıyorum kendimi geliştirmeye başladım.3 4 tel atlamadıkça kaçırmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: PokerPeekFace

bütün tellere alt üst boş vurma ismi sanırım alternative pickingdi.(yanlış yazmış olabilirim)
    çalışıyorum kendimi geliştirmeye başladım.3 4 tel atlamadıkça kaçırmıyorum

Alternate picking de denebilir.. Arpej derken arkadaşın kastı arpej yapar gibi geçmen tellerden.. Her nese anlamışsın zaten muhabbeti.. Onu yaparsan elin daha hızlı alışır..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.