Şimdi Ara

Giriş seviyesinde bir server bilgisayarı için tavsiye 1750 tl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Muhasebe büromuzdaki server bilgisayarı çöktü yerine bir bilgisayar toplamayı düşünüyoruz. Sadece 2 bilgisayar bağlanacak server'a ve birkaç muhasebe programı çalışacak onunda dışında word excel dosyaları paylaşılacak yani çok sağlam üst düzey birşeye gerek yok bu bütçeyle bizi 3 - 4 yıl daha idare edebilecek bir bilgisayar tavsiyesi istiyoruz.
    Hazır toplanmış sistemler olabilir vatandaki gibi arkadaşlar simdiden teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: TheApproachingCurve

Merhaba arkadaşlar,
    Muhasebe büromuzdaki server bilgisayarı çöktü yerine bir bilgisayar toplamayı düşünüyoruz. Sadece 2 bilgisayar bağlanacak server'a ve birkaç muhasebe programı çalışacak onunda dışında word excel dosyaları paylaşılacak yani çok sağlam üst düzey birşeye gerek yok bu bütçeyle bizi 3 - 4 yıl daha idare edebilecek bir bilgisayar tavsiyesi istiyoruz.
    Hazır toplanmış sistemler olabilir vatandaki gibi arkadaşlar simdiden teşekkürler

İşlemci: Intel i5 4440 Soket 1150

Anakart: Gigabyte B85-HD3 Soket 1150

RAM: Kingston 4 GB HyperX Black DDR3 1600 MHz CL9 1.5V

Hard Disk: WD Blue 3.5" 1 TB SATA 3.0 64 MB 7200 Rpm

DVD: Samsung SH-224DB 24X DL SATA Siyah (Kutusuz)

Kasa: Zalman Z1 MidT ATX Siyah

PSU: Nagas AO500 500 Watt 80+ Bronze (12V kanalı 400 Watt)

TOPLAM: 1270 lira.. Sinerji Bilgisayar.. www.sinerji.gen.tr

• En mantıklısı şu olabilir.

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=8104
  • quote:

Orijinalden alıntı: XmysticX

En mantıklısı şu olabilir.

Ram 1333 mhz yetmez bence ram

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkürler arkadaşlar..

Angelmax kardeşimin gösterdiği sistem güzel ancak hala server bilgisayarında neye çok dikkat etmeliyim bilmiyorum.

xmysticx kardeşimin gösterdiği de güzel ram sorun çıkarır mı acaba ?
  • quote:

Çok teşekkürler arkadaşlar..

Angelmax kardeşimin gösterdiği sistem güzel ancak hala server bilgisayarında neye çok dikkat etmeliyim bilmiyorum.

xmysticx kardeşimin gösterdiği de güzel ram sorun çıkarır mı acaba ?

Eğer sunucu bilgisayarda çok özel ve ağır uygulamalar çalıştırmıyorsanız sana önerdiğim sistem 3 - 4 sene rahat gidecektir arkadaşım.. Her parçasıyla gayet yeterli bir sistem.. Opsiyonel olarak kasayı PSU'lu bir model de alabilirsin.. RAM 4 GB az gelirse, 8 GB yapabilirsin.. gerekmese de işlemcinin ferah çalışması için uygun fiyatlı bir işlemci soğutucu ekleyebilirsin.. hıza ihtiyaç duyuyorsanız sisteme SSD de ilave edebilirsiniz.. Dikkat etmen gereken en önemli nokta, Kasa ve PSU seçimini özellikle iyi yapmaktır.. Daha stabil, sessiz ve uzun ömürlü bir sistem için PSU'da 80+ Bronze özelliği mutlaka olmalı, verimi de yüksek bir ürün tercih etmelisin.. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: B@man

quote:

Evet ECC ram için 1333 diyen bir UZMAN ! görüşü aldık.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Angelmax dostum, ağır sistemler yok ekranla aslında aç kapa dışında hiçbir ilişkimiz yok, belki biliyorsunuzdur presto likom tarzı basit data tutan programlar çalışacak, sanırım hard disk ve seninde dediğin gibi psu ve kasa ya dikkat etmeliyim tavsiyen ve zaman ayırdığın için teşekkürlerimi sunuyorum sana :)

XmysticX kardeşim benim bu donanımsal konularda hiçbir bilgim yok :) ECC ram nedir ne espirisi vardır acaba ?
  • quote:

XmysticX kardeşim benim bu donanımsal konularda hiçbir bilgim yok :) ECC ram nedir ne espirisi vardır acaba ?

http://forum.donanimhaber.com/m_10554039/tm.htm
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: B@man

quote:

Evet ECC ram için 1333 diyen bir UZMAN ! görüşü aldık.

Tamam vurmayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Orijinalden alıntı: TheApproachingCurve

Angelmax dostum, ağır sistemler yok ekranla aslında aç kapa dışında hiçbir ilişkimiz yok, belki biliyorsunuzdur presto likom tarzı basit data tutan programlar çalışacak, sanırım hard disk ve seninde dediğin gibi psu ve kasa ya dikkat etmeliyim tavsiyen ve zaman ayırdığın için teşekkürlerimi sunuyorum sana :)

Netten biraz baktım arkadaşım, gerçekten çok sistem isteyen bir uygulama değil adı geçen.. önerdiğim sistem o tür programları hiç zorlanmadan uzun bir süre çalıştıracak kapasitededir.. :) Daha sağlam ve güvenli bir sistem için ECC destekli işlemci, anakart ve RAM, Seagate SV 35 serisi hard disk, HP'nin server tipi uygun fiyatlı kasa ve PSU'ları ile güzel bir kombinasyon yapabilirsin.. Ama bu durumda 1750 - 1800 lirayı bulacaktır toplam sistem fiyatı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelmax -- 3 Şubat 2014; 11:16:45 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.