Merhaba, Zemin ve giriş katta hapishane gibi tüm camlarımızda perforaj olmasına rağmen balkon kapısındaki asma kilidi açarak eve hırsız girdi. Şimdi düşünüyorum nasıl bir asma kilit alırsam alayım bu adamlar bu kilidi açacaklar, sanırım açamadıkları bir kilit yok ? Yaza kadar balkonu hiç kullanmayacağımızı düşünürsek daha sağlam bir şekilde kilitlemek yada kapıyı iptal etmek 3-5 ay işimizi çözebilir gibi geliyor
Bu konularda önerileriniz var mı ? Bu arada balkonu bir şekilde çözdük desek bu sefer evin kapısı yani çelik kapı da hırsızların açamadıkları birşey değil ne yapmak lazım sizce ?
Benim bir arkadaşımın pitbull u var.Bütüngün evin ön camının kenarında oturuyor yoldan geçenler de görüyor haliyle.Hırsızlar da cesaret edemiyorlar o eve girmeye
Bu tip sağlam kilit kullanın çin malı kilitleri çok kolay açıyorlar. Bizde giriş kattayız ev boşken bi kez girmişti hırsız. şimdi demir takılı değil camı kırsa girer ama gündüz işlek yerde pek cesaret edemezler gecede kasatura ile uyuyoruz. Aslında demir taktırma taraftarıda değiliz yangın deprem sırasında acil çıkış kolay olabilir.
Acı ama gerçek bir laf hırsıza kilit dayanmıyor.Burada caydırıcılık önemli.Hırsız işini çabuk bitirmek ister bu yüzden basit hedeflere yönelir.Tavsiyem balkonunuza sensörlü lamba takmanız,bunun yanısıra birden fazla kilit takıp bu kilitlerin dışarıdan müdahalesini engelleyecek şekilde önüne sac levha kaynattırmanız.Bu işlem hırsızın içeri gimesini zorlaştıracağı için vakit kaybedip uğraşmasını engelleyecektir.Alarm taktırmanızda gayet caydırıcı bir yöntemdir.
Konu eski olsa da sorun güncel....
1. Demir Ferforje Uygulaması
2. Alarm Sistemi: Konuta giriş yapılabilecek heryere yerleştirilmiş pır dedektörü
3. Kaliteli bir çelik kapı ve çelik kapıyı zorlama ile açılma ihtimalini sıfıra indirmesi için Kuşak Kilit Sistemi
...ve en etkili klasik yöntem olan;
quote:
Orijinalden alıntı: EmrN
Benim bir arkadaşımın pitbull u var.Bütüngün evin ön camının kenarında oturuyor yoldan geçenler de görüyor haliyle.Hırsızlar da cesaret edemiyorlar o eve girmeye
Bu ürün kuşak kilit sistemini maymuncukla açabilme olasılığınıda ortadan kaldırıyor. Hem de aynı zamanda alarm sistemi olarak kullanılıyor. Uzaktan kontrollü kilitleme sistemi ve alarm dahili sireni ve aküsü bulunuyor.