Şimdi Ara

GIGABYTE, yapay zekadan güç alan anakartlarını tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • GIGABYTE, yapay zekadan güç alan anakartlarını tanıttı
    Önde gelen donanım üreticilerinden GIGABYTE, AM5 soketli yeni X870E ve X870 serisi anakartlarını çıkardı. Yeni GIGABYTE anakartlar, oyunculara, içerik üreticilerine ve PC meraklılarına hitap eden yapay zeka (AI) hızlandırmalı performans, gelişmiş termal yönetim ve iyileştirilmiş bağlantı özellikleri sunuyor.

Ayrıca Bkz.Bilgisayar toplayanlar için en iyi anakart tavsiyeleri (2024)

Gigabyt X870E ve X870 anakart özellikleri

Yeni anakartların temel özelliklerinden biri, kullanıcıların belleği ve sistem performansını artırmasına olanak tanıyan yapay zeka destekli bir araç olan AORUS AI SNATCH. Bu teknoloji, hız aşırtma işlemini kolaylaştırıyor, sistem yanıt hızını optimize ediyor. Yeni GIGABYTE anakartlarlar, ayrıca 110A SPS'li 20 fazlı güç tasarımı ve 8 katmanlı sunucu sınıfı PCB sayesinde 8600MT/s'ye kadar hızlarda DDR5 bellek desteği sunuyor.

GIGABYTE X870E/X870 anakartlar, ağır yük sırasında sistem verimliliğini korumak için DDR Wind Blade ve havalandırmalı arka panel gibi gelişmiş termal yönetim çözümleri içeriyor. Bunlar, VRM ve M.2 termal çözümleriyle birlikte ısıyı etkili bir şekilde dağıtmaya yardımcı olarak sistemi serin tutuyor.

Gigabyte, yeni anakartlarında kurulum ve bakımı kolaylaştırdı. Soğutucuyu daha kolay takmanız için M.2 EZ-Match, basitleştirilmiş anten kurulumu için Wi-Fi EZ-Plug ve kolay ekran kartı kurulumu için PCIe EZ-Latch Plus mevcut. EZ-Debug Zone, sorun giderme için LED göstergelerine ve kontrol düğmelerine daha kolay erişim sağlıyor. Yükseltilmiş UC BIOS, özelleştirilebilir temalar ve performans ayarlamalarıyla yeniden tasarlanmış bir kullanıcı arayüzü sunuyor. AIO Fan Control gibi özellikler, kullanıcıların fan hızlarını doğrudan BIOS üzerinden yönetmesine olanak tanırken, Power Monitor gerçek zamanlı CPU güç fazı takibine imkan veriyor.

Bağlantı açısından, Gigabyte X870E/X870 anakartlar, Wi-Fi 7, PCIe 5.0 depolama desteği ve 40 Gbps'e kadar aktarım hızlarına sahip çift USB4 Type-C bağlantı noktasıyla donatılmış.

Gigabyte yeni X870E/X870 anakartlarının fiyatını açıklamadı.

Kaynak:https://www.gigabyte.com/ie/Press/News/2225

• Bu haber ne kadar yapay zekadan güç alınarak hazırlanmışsa o kartlar da öyle hazırlanmıştır. Neresi AI teknolojisi bunların? Aşırtmalara if else koyup geçmişlerdir.

Yapay zekanın tam bir buzzword olduğu dönemdeki ürünleri görüyoruz. Amatör eğlendirir.

• AMD 9000X3D işlemcilerde AI birimi olduğuna dair bir haber okumadık? öyleyse başlıktaki yapay zeka atıfına ne gerek var?

Anakartlarda ciddi anlamda bir fiyat artışı var, şu serinin en tepe x870'li modeli listelerde var mı diye bakayım dedim 22~41binTL arası fiyatlar
    yazılmış :)

Bununla bir sistem kurdun diyelim :) üç sene sonra zaten eskimiş sayılacak, PC piyasası gün geçtikçe zam yiyor. eldekiyle biraz daha idare edelim bakalım.

• görselin ortasındaki model sanırım 524 euroya satılıyor şuan. linkide bırakıyorum ;

https://www.mindfactory.de/product_info.php/Gigabyte-Gigabyte-X870E-AORUS-Master-AMD-X870E-So-AM5-DDR5-ATX-Retail_1585057.html

• mehmet_clk M kullanıcısına yanıt
    Bencede. Öyle %30-40 fark için bile komple sistem yenilemeye eğer bu işten para kazanmıyorsan, ya da dağıtacak bolca paran yok ise hiç gerek yok. Ben de 3700x var, ilk çıktığında almıştım. Yani 5 sene olmuş. Şimdi farklar %40 a yaklaştı. Ama 1 ya da 2 sene daha beklerim. Hatta benim board da x570 idi. Yani sırf işlemci satıp yerine 5800x3d ye falan geçerek dahi zaman kazanabilirim. Devir ekonomi devri oldu iyice.

• OC için yapay zekalı anakart, kullanıcı işlemi başlatacak, yapay zeka CPU, GPU, RAM ve benzeri birimler için frekans, voltaj, akım, fan devri olasılıkları deneyip stabil olan ve olmayan değerleri belirleyip stabil olmayanların seçimini pasif hale getirecek. Ayrıca kullanıcının istediği oyunlarda da yapay zeka kendi belirlediği stabil değerlerde de performans ölçümü sağlayıp daha yüksek ayarlarda performans farkı yok ise enerji verimliliği ve daha az fan sesi için stabil uygun değerleri sunmalı.
    Kullanıcı sadece ne istediğini söyleyip sonuçlardan seçmeli.

• Şu AI balonu patlasa da rahatlasak artık. 15 Sene önce bir Gaming balonu uydurdular. Şimdi de AI.

• ai ayağına kullanıcılara saplama devri

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.