Şimdi Ara

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.283
Cevap
5
Favori
97.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu akşam uyumlu ram listesinde olan bir ram buldum. ( Elixir M2U25664TUH4AOF-37B ) Netice değişmedi. 10-15 sn sonra PC kapanıyor. AMD CPU yu başka bir PC de denedim. Sorunsuz çalışıyor. Geriye anakartın arızalı olması kalıyor. Yarın teknik servise göndereceğim. Bakalım ne çıkacak.

İki gündür sök tak, salona taşı, odaya taşı başım döndü İşte HTPC nin son halleri :

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahbecan -- 30 Nisan 2008; 23:41:27 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ahbecan

Arkadaşlar bu akşam uyumlu ram listesinde olan bir ram buldum. ( Elixir M2U25664TUH4AOF-37B ) Netice değişmedi. 10-15 sn sonra PC kapanıyor. AMD CPU yu başka bir PC de denedim. Sorunsuz çalışıyor. Geriye anakartın arızalı olması kalıyor. Yarın teknik servise gönderiyorum.

Gecmis olsn kardes! anakartina en kisa zamanda kavusman dilegi ile
  • quote:

Orjinalden alıntı: vahitbudak

quote:

Arkadaşlar bu akşam uyumlu ram listesinde olan bir ram buldum. ( Elixir M2U25664TUH4AOF-37B ) Netice değişmedi. 10-15 sn sonra PC kapanıyor. AMD CPU yu başka bir PC de denedim. Sorunsuz çalışıyor. Geriye anakartın arızalı olması kalıyor. Yarın teknik servise gönderiyorum.

Teşekkürler vahitbudak. Sıfır anakartı kullanamadan geri gönderiyorum. İlk defa başıma geliyor.
  • quote:

quote:

quote:

Teşekkürler vahitbudak. Sıfır anakartı kullanamadan geri gönderiyorum. İlk defa başıma geliyor.

Güç kaynağının sağlamlığından emin misin?

• resimdeki kasa Nox Cube sanırım, birkaç satır da onun için yazabilirmisin, almaya düşünüyorum da...malzeme, kalite, iç alan, kurulum kolay mı zor mu?...
  • quote:

Orjinalden alıntı: berrenger

quote:

quote:

quote:

Güç kaynağının sağlamlığından emin misin?

İmzamdaki GAME PC dediğim bilgisayarda (şu an onunla yazıyorum) Thermaltake Toughpower Qfan 650w güç kaynağı var. Onunla da denedim. PC kapanmaya devam etti. Enermax Liberty 500w ta sorun olduğunu sanmıyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: oyuncular

resimdeki kasa Nox Cube sanırım, birkaç satır da onun için yazabilirmisin, almaya düşünüyorum da...malzeme, kalite, iç alan, kurulum kolay mı zor mu?...

Kasa "XClio Super Tower A380 Twin Engine" önde ve yanda 25cm devir ayarlı, mavi ledli vakum fanlar, arkada 12 cmlik ekzost fan mevcut. Çok sessiz. Kasanın içi çok geniş ve havadar. İki büyük fan kasaya müthiş bir hava basıyor. Ekzost fanı ve cpu blok fanı takılmasa da olur. Kasa sacı sağlam, kalın.

http://www.xclio.com/product/Case_A380/A380-spec.htm

http://www.pcworld.com.tr/x-clio-a380-inceleme_592.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahbecan -- 1 Mayıs 2008; 22:01:04 >

• Arkadaşlar ben bu anakartı almayı düşünüyorum fakat yukarıda sizin bu bahsettiğiniz ram uyumluluk olayı hakkında pek bi bilgim yok.Gigabyte'ın sitesinde bir liste vardı.Listedeki ramler dışında herhangi bir ram taksam ne olur?
    Teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: nim_sofyan

Arkadaşlar ben bu anakartı almayı düşünüyorum fakat yukarıda sizin bu bahsettiğiniz ram uyumluluk olayı hakkında pek bi bilgim yok.Gigabyte'ın sitesinde bir liste vardı.Listedeki ramler dışında herhangi bir ram taksam ne olur?
    Teşekkürler...

Yok yok o kadar kaygı duymayın bence o konuda.. Ben bu karttan iki sistem toplattım ; birine mushkin, birine ocz platinum 2*1GB taktırdım.. İkisi de çatır çatır çalışıyor maşalla ;) (Ben de ses almakta güçlük çektim ama tamamen ayar meselesiymiş ; @vahitbudak abi sağolsun ..)

Yukarıdaki problem ram den değil sanırım, anakart arızası..
  • Biosu oturmamış olabilir. Bu anakarta uygun sessiz bir kasa ve işlemci almakda önemli herhalde. HTPC kullancaklar az güç harcayan bir CPU ve sessiz bir kasa bulmak gerek. 45 watt 4850e satan bir yer varmı ?? Ben fansız bir işlemci soğutması düşünyordum. Blok soğutucular HTPC caselere sığarmı sizce?
  • Walla ben imzamdaki sistemi topladım. Ses olarak ortam tamamen sessizken hafif bi fan sesi duyuyorum ama çok normal elbette. Gündüz duyulmuyor zaten..

Sıcaklığın da 28 i geçtiğini bir kere gördüm, bu kasanın ekranında yazan.. Everestte 32 gördüm en fazla..
  • arakdaşlar ürüne AMD PHENOM 9600 takılabilir mi destekliyor mu?
  • evet dostum destekliyor link asagida inceleyebilirsin
    http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/specs/ga-ma78gm-s2h_10.html
  • bunla en iyi sonuç verecek 4 çekirdekli işlemci hangisidir... fıyat önemli değil....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asman -- 3 Mayıs 2008; 21:35:49 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: asman

bunla en iyi sonuç verecek 4 çekirdekli işlemci hangisidir... fıyat önemli değil....

Phenom X3 8750! veya phenom x4 9600

pardon dostum dort cekirdek istedigini sonradan gordum, x3 8750 i gormeyebilirsin(ayrica benim okuduguma gore 9600 cok guzel performans gostermisti sonradan yapilan islemcei testlerinden haberim yok, bunuda belirteyim) cok yakin zamanda 9600 alacagim insaallah

ayrica suan piyasada varmi bilemiyorum ama X4 9850 desteklenmez!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vahitbudak -- 3 Mayıs 2008; 21:56:52 >
  • ANCI DRIVE BOLT...
    IDE DEVICE ATTECHED
    000 ST...(HDD MARKASI)

PRESS <CTRL+A> TO ENTER HYPER DRIVE UTILTY..

AÇILIRKEN İLK EKRANA BU GELİYOR NEDİR ÇÖZÜMÜ YARDIM EDİN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinaa -- 4 Mayıs 2008; 12:21:06 >

• Bende bu kartı alarak bir HTPC sistem toplamaya başladım.
    Diğer bileşenleri
    AMD 4800+ İşlemci
    2 x 1 GB ADATA DDR2 667 MHz Soğutuculu Bellek
    DVDRW
    Asus TA-631 Kasa (İleride sistem başarılı olursa gelecek olan Thermaltake DH serisi kasa ile değiştirebilirim.)
    Disk 500 GB Seagate SV serisi

Sistem bittiğinde fotoğraf ve diğer tecrübelerimi paylaşırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: aadembaba

Bende bu kartı alarak bir HTPC sistem toplamaya başladım.
    Diğer bileşenleri
    AMD 4800+ İşlemci
    2 x 1 GB ADATA DDR2 667 MHz Soğutuculu Bellek
    DVDRW
    Asus TA-631 Kasa (İleride sistem başarılı olursa gelecek olan Thermaltake DH serisi kasa ile değiştirebilirim.)
    Disk 500 GB Seagate SV serisi

Sistem bittiğinde fotoğraf ve diğer tecrübelerimi paylaşırım

Öncelikle hayırlı olsun , düşüncelerini ifade etmen bizler içinde iyi olur , bende bu kartı almayı düşünüyorum ama 1-2 topicde olumsuz şeyler gördüm içimde bir korku başladı , birde alan arkadaşlar ne kadara aldıklarını yazarsa daha yararlı olur diye düşünüyorum
  • HTPC sistem kurmak istediğim bi anda bu anakartın çıkması benim için şans oldu açıkçası, kurduğum sistem ;

Gigabyte GA-MA78Gm-S2H
    Phenom X4 9750
    4x1 gb ddr2 1066 kingston hyperx
    500 gb samsung sata2 16mb
    LG 20x dvd
    Aopen H420B - 300w

Sisteme overclock yapmayı düşünmüyorum ve iki gündür kullanıyorum şimdlik bir sorun yok. SAmsung 32 lcd tv ile kullanıyorum.
    Fakat henüz HDMI çıkışını test etmeye imkanım olmadı. Kablo alır almaz deneyip bilgi veririm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aydinaa

ANCI DRIVE BOLT...
    IDE DEVICE ATTECHED
    000 ST...(HDD MARKASI)

PRESS <CTRL+A> TO ENTER HYPER DRIVE UTILTY..

AÇILIRKEN İLK EKRANA BU GELİYOR NEDİR ÇÖZÜMÜ YARDIM EDİN

Bu bir soru değildir.
    Bu, HDD'nin NCQ destekli olduğu anlamına gelir ki; anakart NCQ destekli HDD'leri otomatik olarak algılayıp bu modu kendisi aktif hale getiriyor.
    Bu ekranın çıkmasını istemiyorsanız (NCQ/AHCI modu devre dışı bırakmak için) BIOS'a girip HDD bölümünü (Tam olarak hatırlamıyorum, AHCI yazar) Sata olarak değiştirirseniz olay çözülür.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.