Şimdi Ara

Gıgabyte için bıos güncelleme programı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: sarppy

quote:

Orjinalden alıntı: FİKRİM

format mı abi ne yüklü değilki makinada format yamultur beni anakartla alakalı değil sistemsel bir şey anladığım kadarıyla

bu sorunu çözemeyeceğiz her halde burda arkadaşlar farklı fikirlere açığım bilen varsa bir kaç beklerim çözebilirssek çözeriz yoksa benim bir kaç sorum var

1 - ben şimdi bir hdd alsamki almak istiyordum ve buna yeniden xp kurulumu anakart falan filan yeniden vs işlemleri yapıp kursam ve diğer diske hiç dokunmasam böyle bir şey olurmu yani böylelikle format atmam ama bios u diğerinden güncellerim

2 - bios f2 yazıyor f12 si çıkmış bunu güncellemesem ne olur bir sorun olurmu böyle kalsın gerçi e6750 almak istiyorum ama bir süre ertelerim artık.

3 - bu sorun formatlla düzelirmi acaba sonra boşa format atmayalım.

4- pc den nefret ediyorum bu gibi bilinmeyen sorunları yüzünden ve çok karışık işlerinden

teşekkürler

1) Eğer bunu yaparsan BIOS'u güncelleyebilirsin. Eğer olmazsa sorunu başka yerlerde aramak gerekecektir ama hiç zannetmiyorum.

2) Eğer E6750 alıcaksan BIOS Update yapman gerek. Ama eğer almayacaksan şu kullandığın BIOS sürümüne devam edebilirsin herhangibi sıkıntı olmaz.

3) Eğer yeni HDD alıcaksan onda bi dene ama bence formatla bu sorun çözülecektir.

4) Bende bilgisayarı bu yüzden seviyorum işte insanı uğraştırıyor.

teşekkürler yardımıcı olduğun için sonuçta bir bilene danışıp başka yoldanda bu update olayını gerçekleştirebiliriz her halde işlemciyi alırken orda yaptırırım olmazsa yada bu ara çökerse sistem format atmak gekirse bir daha kendim denerim tekrar sağol

• quote:

scandisk falan yapmayı denesene belki olabilir??

scandisk derken anlamadım
  • quote:

quote:

sarppy

kardeş ordamısın scandisk derken anlamadım açarmısın
  • quote:

quote:

quote:

sarppy

http://yakupcengiz.wordpress.com/2007/01/23/xp-scandisk/

• quote:

quote:

quote:

quote:

sarppy

http://yakupcengiz.wordpress.com/2007/01/23/xp-scandisk/

şu an başladı taramaya bakalım ne olacak sonucu bildirim bekliyorum

• Bu bitince Başlat>Çalıştır satıra "cmd" yaz karşına çıkan DOS ekranına "chkdsk" yaz. Bi de bunu dene.
  • arkadaslar bu beta bioslar nasıl yüklemeye degermi anakartıma yeni beta bios cıkmış betaların ne farkı var acil cıkan bioslarmı bu betalar bi tür
  • quote:

Bu bitince Başlat>Çalıştır satıra "cmd" yaz karşına çıkan DOS ekranına "chkdsk" yaz. Bi de bunu dene.

yok http://yakupcengiz.wordpress.com/2007/01/23/xp-scandisk/ verdiğin linkdekileri yaptım düzelmedi

sonra 2. dediğini yaptım (Bu bitince Başlat>Çalıştır satıra "cmd" yaz karşına çıkan DOS ekranına "chkdsk" yaz. Bi de bunu dene.)

bundada taradı "hatalar bulundu CHKDSK salt okuru modda devam edemiyor" yazdı. yapmam lazım

kurtarmak için şartmı format

• quote:

quote:

Bu bitince Başlat>Çalıştır satıra "cmd" yaz karşına çıkan DOS ekranına "chkdsk" yaz. Bi de bunu dene.

yok http://yakupcengiz.wordpress.com/2007/01/23/xp-scandisk/ verdiğin linkdekileri yaptım düzelmedi

sonra 2. dediğini yaptım (Bu bitince Başlat>Çalıştır satıra "cmd" yaz karşına çıkan DOS ekranına "chkdsk" yaz. Bi de bunu dene.)

bundada taradı "hatalar bulundu CHKDSK salt okuru modda devam edemiyor" yazdı. yapmam lazım

kurtarmak için şartmı format

cmd de chkdsk yaparken f parametresi belirtilmemiş salt okunur modda çalıştırılıyor diyor bu ne demek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FİKRİM -- 8 Ağustos 2007; 19:55:10 >

• quote:

dün bir şekilde sistem çöktü ve format attım aslından iyi de oldu temizlik oldu.Artık takır takır çalışıyor bu arada gigabyte @bios programınıda kurdum dediğin gibi xp den kaynaklıymış format atınca onuda kurdu bios uda update ettik sonunda teşekkürler

bios update den sonra everestten baktım yine desteklenen fsb 1066 gözüküyor neden acaba
  • quote:

quote:

dün bir şekilde sistem çöktü ve format attım aslından iyi de oldu temizlik oldu.Artık takır takır çalışıyor bu arada gigabyte @bios programınıda kurdum dediğin gibi xp den kaynaklıymış format atınca onuda kurdu bios uda update ettik sonunda teşekkürler

bios update den sonra everestten baktım yine desteklenen fsb 1066 gözüküyor neden acaba

Eğer 1333MHz FSB işlemcileri destekleyen yeni BIOS'u indirdiysen sorun olmaz. @BIOS programı BIOS'u güncellenmiş olarak gösteriyorsa problem yok demektir.

• quote:

quote:

quote:

Eğer 1333MHz FSB işlemcileri destekleyen yeni BIOS'u indirdiysen sorun olmaz. @BIOS programı BIOS'u güncellenmiş olarak gösteriyorsa problem yok demektir.

ya ne bilim @bios dan yükledi eskiden F2 YAZIYORDU ŞİMDİ F12 YAZIYOR O OTOMATİK İNDİRDİĞİ İÇİN NE YÜKLEDİ BİLMİYORUM DEDİĞİM GİBİ SADECE F12 OLDU BİOS

• quote:

ya ne bilim @bios dan yükledi eskiden F2 YAZIYORDU ŞİMDİ F12 YAZIYOR O OTOMATİK İNDİRDİĞİ İÇİN NE YÜKLEDİ BİLMİYORUM DEDİĞİM GİBİ SADECE F12 OLDU BİOS

F12 BIOS yüklü olduğuna göre 1333MHZ FSB hızındaki işlemciler sorunsuz çalışacaktır.
  • quote:

quote:

F12 BIOS yüklü olduğuna göre 1333MHZ FSB hızındaki işlemciler sorunsuz çalışacaktır.

senide yorduk soru ve sorunlarla bir şey daha danışsam işlemci almak istiyorum. anakartı daha önce yenilemiştim.işlemcim p4 3.2 800mhz şimdi işlemci almak istiyorum e6600 alacaktım bu e6750 gördüm birde kafamda fiyatı düşük görünce q6600 girdi karasız kaldım alıp 2-3 sene kullanmak istiyorum hangisini alsam forumda okudukça iyice kararsız kaldım.daha bekleyeyimmi yada hangisini tercih edim.teşekkürler

• quote:

quote:

quote:

senide yorduk soru ve sorunlarla bir şey daha danışsam işlemci almak istiyorum. anakartı daha önce yenilemiştim.işlemcim p4 3.2 800mhz şimdi işlemci almak istiyorum e6600 alacaktım bu e6750 gördüm birde kafamda fiyatı düşük görünce q6600 girdi karasız kaldım alıp 2-3 sene kullanmak istiyorum hangisini alsam forumda okudukça iyice kararsız kaldım.daha bekleyeyimmi yada hangisini tercih edim.teşekkürler

İşte ona kendin karar vermen lazım kimisi E6750 alıyor kimisi de Q6600 alıyor. Mesela şu an bende çift çekirdekli en iyi Core 2 Duo işlemcilerden birisi olduğu için E6750 almayı düşünüyorum. Ama tabi bu tercih meselesi. Benim tercihimin E6750 olmasının sebebi hem 1333MHz FSB olması hem de 2.66GHz olması.

• quote:

quote:

quote:

quote:

İşte ona kendin karar vermen lazım kimisi E6750 alıyor kimisi de Q6600 alıyor. Mesela şu an bende çift çekirdekli en iyi Core 2 Duo işlemcilerden birisi olduğu için E6750 almayı düşünüyorum. Ama tabi bu tercih meselesi. Benim tercihimin E6750 olmasının sebebi hem 1333MHz FSB olması hem de 2.66GHz olması.

E6600 ARAŞTIRIRKEN BENİMDE E6750 DİKKATİMİ ÇEKTİ BAYAĞIDA iyi yorumlar almış o yüzden bios u update etmeye çalışıyorum zaten fiyatıda e6600 göre uygun ama bir türlü mantığını anlamadım niye e6750 e6600 göre daha uygun özelliklerde e6750 daha üstün görünüyor bilmediğimiz bir başka neden mi var acaba

• quote:

E6600 ARAŞTIRIRKEN BENİMDE E6750 DİKKATİMİ ÇEKTİ BAYAĞIDA iyi yorumlar almış o yüzden bios u update etmeye çalışıyorum zaten fiyatıda e6600 göre uygun ama bir türlü mantığını anlamadım niye e6750 e6600 göre daha uygun özelliklerde e6750 daha üstün görünüyor bilmediğimiz bir başka neden mi var acaba

E6750'nin fiyatının düşük olmasının sebebi bu Intel bu işlemciyi çıkarırken fiyat indirimine gitmişti. Bu sebepten dolayı fiyatı E6600'dan düşük
  • quote:

quote:

E6750'nin fiyatının düşük olmasının sebebi bu Intel bu işlemciyi çıkarırken fiyat indirimine gitmişti. Bu sebepten dolayı fiyatı E6600'dan düşük

ANLAMADIĞIM DEDİĞİM GİBİ DAHA PERFORMANSLI ama daha uygun bununda (e6600) fiyatını düşürsün o zaman çok anlamsız bence

• gigabyten kendi bios prgramı vistada düzgün çalkışmıyordu sorunun bundan kaynaklanmıştır
  • quote:

Orjinalden alıntı: zaferaltay

gigabyten kendi bios prgramı vistada düzgün çalkışmıyordu sorunun bundan kaynaklanmıştır

Peki ben Vista'da @BIOS ile BIOS Update nasıl yaptım onu açıklayabilir misin? Lütfen bilmeden yazmayalım.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.