Şimdi Ara

Gigabyte h55m-s2 Fix ME Firmware Data Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, bir süredir bilgisayarımı kapatamıyorum. Durum şöyle; normal şekilde başlat menüsünde bilgisarayı kapatıyorum, ekran falan gidiyor ama bilgisayarın gücü kesilmiyor. Mecburen tuştan kapatıyorum ama sonra tekrar açarken win 7 boot işlemi sırasında Fix ME Firmware Data diye bir yazı çıkıyor ve %0'dan %100'e kadar gidiyor. Sonra PC kendi kendine reset atıyor ve bu sefer normal bir şekilde çalışıyor. PC'yi her kapatmamda, her açmamda bu döngü devam ediyor. Sanırım Gigabyte'ın dualbios özelliği sayesinde ilk bios sorunlu olduğu için reset atıp 2. biosa geçiyor.

Bir arkadaşım biosu güncellememi ve büyük ihtimal sorunun düzeleceğini söylemişti. Güncelledim ama sorun aynen devam ediyor. Kökten çözüm olarak anakartı değiştirmek dışında nasıl bir yol izlersem çözüme ulaşabilirim? Şayet sorun gerçekten anakarttansa ve bios arızalı ise nasıl düzeltebilirim? Değilse sorun nereden olabilir?

Ekleme: Yabancı bir sitede şöyle bir şey buldum. Konuyu açan da benzer bir sorunla karşılaşmış sonra bu mesajı atmış fakat ingilizcem çok iyi olmadığı için pek bir şey anlamadım. Tam olarak nedir acaba?

quote:

i removed the whole motherboard and only connected the essentials (SMPS, RAM, HDD) and still it wasnt working...... then i removed the battery and put it back in and VOILA! it started perfectly... so resetting the BIOS actually worked...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErayG-TR -- 18 Temmuz 2013; 22:37:58 >

• güncel
  • ingilizcem iyi değil ama o yazıdan anladığım;anakart pilini sökerek biosu sıfırlamış ve sonra kusursuz çalışmış

yanlışsam düzeltin

(pili çıkartıp biosu sıfırlamak için kasa güç kablosunu prizden de çekmek gerek/bilmeyenler için)
  • Bendede aynı ana karttan ve aynı sorunda var. Ana kartın pilini çıkardım olmadı. Biosu güncelleyeyim dedim q-flash tan girince flaşı görmedi, biostaki ayarlarda f3 versiyonu görünüyor, gigabaytın sitesindede son sürüm f3 olarak görünüyor. Çözümü bilen varmıdır???
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.