Şimdi Ara

Gigabyte h410mh ekran kartı sorunu..?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar gerek YouTube gerekse forumdan takip ediyorum.Şükür baya biseyler öğrendik.Gelelim soruna vatan bilgisayardan sistem topladım ekran kartı harici gigabyte h410mh anakart i3 10100f kombini yaptım ekran kartını ikinci el Rx580 aldım.Fakat şöyle sorun var kasayı topladım.Ekran kartını taktım hic bir şekilde açmıyor fanlar dönüyor sadece ekran kartımı 4 adet farkli anakartlarda denedim çalışıyor.Anakartima takıyorum çalışmıyor başka ekran kartları denedik Nvidia onlarda sorun yok çalışıyor benim kartı takıyorum yok çalışmıyor.Amd ryzen sisteme taktım çalışıyor.Sistemi değiştirmek istedim değişim kabul etmediler anakart servise gitti 1 günlük parça servise yolladık Sorun neden kaynaklanir lütfen yardımcı olun bi dünya param gitti moralim çok bozuk.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • muhtemelen bios update yapacaklardır. H410M H (rev. 1.0) Support | Motherboard - GIGABYTE Global

  • inşallah düzelir usta sıfır aldığımız ürün olmuyor hani parçam bozuk olsa farklı pcde çalışmaz 4 tane pc de denedik eski yeni hepsinde gayet iyi çalışıyor ekran kartım yeni aldığim kart görmüyor.Vatan desen yardımcı olan yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorunu ben de yaşadım aynı anakarttan 2 tane aldım sıfır olarak ikisinde de aynı sorun parçaların hiçbirinde sorun yok fakat gigabyte h410m h anakarta taktığım zaman görüntü alamıyorum bios uptade deniliyor ama bu anakartlar zaten 10. nesil işlemciler için üretilmedi mi 10. nesil işlemci takmadan nasıl bios güncelleyeceğim m flash gibi özelliği yok elimde kaldı anakartlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakartın bios pilini sökün enerjisini kesin

    Pios pilini takın power tuşuna basın
    1dk bekleyin
    Görüntü gelmiyecek fakat USB klavyenin numlock ışığı yanık vaziyette kalıcak numlock ile test edebilirsiniz
    Bir sefer enter
    F2
    Bir kere sol
    6 kere aşağı
    Enter
    Aşağı
    enter
    2 kere aşağı
    Enter
    Aşağı
    Enter
    F10
    Enter

    Ardından kasa reset atması lazım

    Yada f olmayan bir işlemci ile görüntü alıp biosta vtd ve csm enable edilmeli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • denge92 D kullanıcısına yanıt

    Sanallaştırma ve UEFI-Legacy etkinleştirmenin Grafik biriminin tanımlanmamasında nasıl bir değişiklik yaratacak?

  • hemorabi kullanıcısına yanıt

    https://forum.donanimhaber.com/msi-b450m-pro-m2-v2-ryzen-1600-12nm-asus-gtx-780-direct-cu-ii-oc-ilginc-ariza-ekran-karti-hata--141145209


    Bu başlıkta belirttiğimiz sorun sizin başınıza gelmiş olabilir. Anakartta değil de işlemcide sorun olduğunu düşünebilirsiniz. İşlemcinizi başka bir anakartta elinizdeki GPU'yu açıp açmadığını test edebilir misiniz?

  • GunoX7 kullanıcısına yanıt

    ilginç geliyor değil mi?


    bakın şöyle söyliyeyim h410 diye satılan bir anakart bu ama gigabyte sitesine girdiğinizde model isminin hemen altında intel h510 yazıyor, versiyon 3 anakartlarda böyle.


    ayrıca ilginç bir kısım daha var sata m2 ngff dediğimiz m2ler (600mb okuma yazma olan) bu anakartlarda taktığımızda biosta ne ayar yaparsanız yapın görmüyor normal sata 2.5 ssd veyahut nvme takıldığında sorun yok.


    sanallaştırma işlemci ile alakalı sebebini bilmiyorum ama o ve csm yi aktif ettiğimizde biosta intel F serisi işlemci ve ekran kartınla sorunsuz görüntü alabiliyorum.


    410 chipset tasarımındaki anakarta 510 chipset ile iyileştirilmiş belki işlemcinin pcı expres yolları bu tarafta ekran kartı ram ve m2 slotu tarafında diğer anakartlardan farklıdır. bilmiyorum.


    elinize geçer ve f işlemci ile görüntü alamazsanız F olmayan anakartın desteklediği bir işlemci ile vt d ve csm yi aktif edin ekran kartı takmadan onbord ekran kartı ile tekrardan bios kaydedip başlatın. sonra çıkarın işlemciyi 10400f gibi ekran kartsız bir işlemci ve ekran kartı ile başlatın görüntü geliyor.





  • evet tamamen cms ile alakalı onu açın ekran kartı seçmesi düzeliyor anakartın

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.