Şimdi Ara

*****Gigabyte Gtx670 Sli Micro-Stuttering İncelemesi.(MS bu defa tarih oldu galiba))******

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
2.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar benimde kartlarım geldi. 2 adet gigabyte 670 sli kurdum.
    kurulu oyunlarımda ms etkisini grafiğe döktüm.

ilginç olan ise hiçbir oyunda ms etkisi yok. grafiklerden de anlaşılacağı gibi ani fps düşüşleri yaşanmıyor.
    nereden aklıma geldi bunu araştırmak diyebilirsiniz. daha önce 10-12 kere çift kart denemelerim hep hüsranla bitmiş 2. kartı ms etkisi sebeiyle satmıştım. yine akıllı durmadım sli kurdum. budefa dikkatimi oyun oynarken hiç takılma oluşmaması dikkatimi çekti.
    önce tek gtx670 çok başarılı olduğu için fark edilmiyor diye düşündüm. yinede test edeyim bakayım dedim. fraple baktım döküme hiç ms yok. diğer oyunlar ve benchler derken hiç birinde olmadığının farkına vardım.
    sonra grafiklerini çıkardım ve sizle paylaşıyorum.

tabiki burada yeni driverdanmı yoksa yeni mimariden mi olduğu bir önceki nesil kartlarla diğer arkadaşlarında test etmesiyle anlaşılacaktir.

DENEDİĞİM VE MS OLMAYAN OYUNLAR
    1.BF3
    2.RİSEN2
    3.MW3
    4.masseffect 3

3DMARK11
     *****Gigabyte Gtx670 Sli Micro-Stuttering İncelemesi.(MS bu defa tarih oldu galiba))******

Heaven Benchmark 3.0

CRYSİS 2

SNİPERELİTE V2

WHİTCHER 2

NOT: YUKARDIDAKİ ÖLÇÜMLER SLİ AKTİF OLARAK MSIAFTERBURN İLE 2 GPU NUNDA AKTİF OLUP OLMADIĞI GÖZLENEREK YAPIMIŞTIR. KİMSENİN AKLINDA SORU İŞARETİ KALMASIN DİYE.
    CRYSİS2 VE SKYRİMDE HİGHRESOLUTİON UPDATELERİ YAPIMIŞTIR. OYUNLARIN HEPSİ EN ÜST AYARLARDA YAPILMIŞTIR.

SAYGILAR.

MS NASIL KONTROL EDİLİR.

Fraps da ''Bechmark Settings'' de istediklerini aktif ediyorsun daha sonra ''Benchmark Hotkey'' e bir tuş atıp oyunda başınca c:/frap/bechmarks klasörünün içine frametimes dosyaları atıyor.
    bu dosyanın exel olarak orjinali aşağıda

ORJİNAL DOSYA

DOSYADAKİ SİLİNECEK KISIM

silinecek kısım kaçıncı frame olduğu kalan kısımda bu frame in zamanı. burada yan kısmına o frame de kaç fps aldığınızı hazırlamanız gerekiyor.
    bunun için aşağıdaki resimdeki formmülle yanına tablo çıkarıyorsunuz ve o framede kaç fps aldığını buluyorsunuz.

BURADA MS OLUP OLMADIĞINI NASIL ANLIYORSUNUZ DERSENİZ ÖRNEK CRYSİSDE 1 SNDE KAÇ FPS GÖRMÜŞÜZ 75 CİVARI.
    ACABA BU 75 FRAMEİN HEPSİNDE AYNI FRAMETİMES(FRAMEZAMANINDAMI) ALMIŞIZ. GRAFİKTEN BAKARSANIZ YAKLAŞIK 150 FRAME TABLOLAMIŞIM HEPSİ 13ms zamanda alınmış.ANİ DÜŞÜŞLER YOK DEMEKKİ MS YOK.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scerit -- 26 Mayıs 2012; 10:59:55 >

• arkadaşlar bf3 ve risen2 de baktım MS yok.
    galiba yeni sürücülerle veya mimariyle tamamen yok oldu.
  • skyrim tablosunu kaldırdım. sli aktif olmamış.
  • yeni oyunlar yükledikçe burada paylaşacağım.
    ilk defa çft kart kullanımında bu problemin olmadığını görüyorum.
    3850cf
    3870cf
    4850cf
    4890cf
    gtx260sli
    gtx460sli
    5850cf
    gtx560sli
    6950cf
    gtx670sli

yukarıdaki gibi birçok kez denemem hüsran olmuıştu. ilk defa çift kart kullanımı memnun etti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scerit -- 26 Mayıs 2012; 9:42:55 >
  • http://forum.donanimhaber.com/m_60438372/tm.htm
    yukarıdaki konuda nvidianın kepler mimarisinde gtx690 da ms etkisinin yok olmasına çare bulduğunu belirten bir görüş var. sanırım yeni mimari ve driverlarla çözmüş görünüyor.
  • Nvidia keplerle ortalığı yıktı sürücüyle bunu başardılarsa iyi ekmek yerler

Şu 660lar çıksa da ben de ondan alsam

İnceleme güzel gavur sitelerine düşerse kaynak olarak siz gösterilirseniz nvidia iş bile teklif edebilir (yanlış anlamayın)
  • Su MS olayi bir cosulsun yemin ediyorum ilk isim sli bir duzenek yapmak ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu gerçekse ilk alıcağım bilgisayarda slı yaparım
    ms olmaması büyük avantaj
  • quote:

Orijinalden alıntı: TrMhMt

Su MS olayi bir cosulsun yemin ediyorum ilk isim sli bir duzenek yapmak ...

inanın düzeldi. diğer sli yapan arkadaşlarda frapsle baksınlar benim söylediğimin aynısını söylerler.
    inanmayan arkadaşlarada orjinal dosyaları yollayabilirim.

sli düzeneğiniz şimdiden hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: scerit

quote:

Orijinalden alıntı: TrMhMt

Su MS olayi bir cosulsun yemin ediyorum ilk isim sli bir duzenek yapmak ...

inanın düzeldi. diğer sli yapan arkadaşlarda frapsle baksınlar benim söylediğimin aynısını söylerler.
    inanmayan arkadaşlarada orjinal dosyaları yollayabilirim.

sli düzeneğiniz şimdiden hayırlı olsun

Umarim dedigin gibidir arkadasim. Onumuzdeki ay bir adet gtx 670 almayi dusunuyordum. Artik sli yapip anakartin hakkini verme zamani geldi demektir. Zamaninda anakarti bunun icin ozel aldim ha bugun ha yarin bu olayi cozerler diye ama hic olumlu bir gelisme yoktu simdiye kadar.

• bende 7850 crossfire da deneyecegım.ayrıntılı bılgıler ıcın cok sagol.takıldıgım bır yer olursa rahatsız ederım sızı.
  • Emeğiniz için teşekkürler. Özellikle tabloların nasıl hazırlandığını açıklamanız çok güzel olmuş.
  • mw3 de de yok
  • MS olayını 5970 de çok fazla yaşamıştım. Kartı degiştimeme sebep oldu diyebilirim ki eger bu olay dediginiz gibi ise bravo Nvidia tebrikler. İlerleyen zamanlarda Nvidia multi Gpu geçme dilegiyle. Kartlarınız hayırlı olsun serkan hocam. Paylaşım için ayrıca teşekkür ederim.
  • teşekkür ederim arkadaşlar. amatörce yapmaya çalışıyorum. iş yoğunluğundan .
    ama şunu kesin söyleyebilrim denediğim bütün oyunlarda kesinlikle ms yok. nvidia çözdü geliba bu işi

hatalarımız olabiliyor şimdiden çok çok özür dilerim.
    saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scerit -- 26 Mayıs 2012; 10:57:40 >
  • mass effect 2 de de yok. ama sli ın çalıştığından emin olmadım.1.gpu %65 ve 2. gpu %40 larda çalışıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scerit -- 26 Mayıs 2012; 10:59:15 >
  • Hmm. Doğruysa güzel gelişme, bu durumda sli mantıklı olacaktır...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu çok ince bir ayrıntı ve siz bunu fark etmişsiniz. Tebrik ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinize sağlık güzel inceleme olmuş, eskiden saatlerce bunu tartışırdık
  • sağolun arkadaşlar. heaven benchde ilk fark ettim. daha mnce yaptığım testlerde hep takılma ve atlama yapıyordu çift kart kullanımında bu defa çok akıcıydı acaba tek kartmı çalışıyor dedim baktım sli aktif ve msı afterburnde 2 gpu da %100 çalışıyor. sonra fraple kontrol ettim ms yok.
    acaba bu kepler mimarisine mi özgü yoksa yeni driverdanmıdır.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.