Şimdi Ara

GIGABYTE GA-X38-DQ6 KULLANANLAR BAŞLIĞI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
0
Favori
8.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bios güncellemesi nasıl yapılıyor bilgisi olan varsa sevinirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: zxx

bios güncellemesi nasıl yapılıyor bilgisi olan varsa sevinirim

Gigabyte in Sitesinden Bios Utulity programını indiriyorsunuz (Size verilen Anakart CD sinde de mevcut )
    Daha sonra indirmek istediğiniz Biosu Gigabyte Bios sitesinden doğru anakarta uygun şekilde indiriyorsunuz
    Bios Utulity ile update işlemini yapıyorsunuz
    (Akşam Ekran Görüntüleri eklemeye çalışırım)
  • DOSTUM zannedersem seninle aynı ana kartı kullanıyoruz

şuan hangisini bios dosyasını indiriyim

ayrıca bios unility programından yüklediğimiz dosyayla biosu güncellediğimizde herhangi bişey yapacakmıyız
  • Hangi Biosu Kullandığınızı Bilmiyorum
    en son Bios şimdilik f6b fakat bu bios beta kararlı sürümü çıkmadı sanırım çıkmayacakta yukarıda yazım yeni bios dolaşmaya başladı giga forumlarında
    f7a diye
    alpha bios tavsiye etmiyorum
    betanında sorunları çözülmemiş eğer bir bios update yapacaksanız biraz beklemenizde fayda var
    f5h şimdilik en stabil bios
    Bence siz şimdilik Bios Update etmeyin yeni bios gelsin
    o arada bende buradan bios güncelleme programını anlatırım sizde o zaman biosunuzu güncellersiniz
    zira ben bu programla ilk bios güncellemesinde Biosu Jumperla sıfırlayıp açmak zorunda kalmıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iRoNMaSTeR -- 29 Kasım 2007; 10:11:43 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: iRoNMaSTeR

Hangi Biosu Kullandığınızı Bilmiyorum
    en son Bios şimdilik f6b fakat bu bios beta kararlı sürümü çıkmadı sanırım çıkmayacakta yukarıda yazım yeni bios dolaşmaya başladı giga forumlarında
    f7a diye
    alpha bios tavsiye etmiyorum
    betanında sorunları çözülmemiş eğer bir bios update yapacaksanız biraz beklemenizde fayda var
    f5h şimdilik en stabil bios
    Bence siz şimdilik Bios Update etmeyin yeni bios gelsin
    o arada bende buradan bios güncelleme programını anlatırım sizde o zaman biosunuzu güncellersiniz
    zira ben bu programla ilk bios güncellemesinde Biosu Jumperla sıfırlayıp açmak zorunda kalmıştım

bende bios pilini çıkartmak zorunda kalmıştım.

• Selam.. Benim P35DQ6 da Kingston HyperX 900 mhz ramlar biosdan oynama yapmadan 900 mhze çıkmıyor.. 667 olarak görüyor.. Yani anakart kendisi algılayıp ayar yapmıyorr... X38-DQ6 da da bu böylemi?? saygılar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: tolgaciik

Selam.. Benim P35DQ6 da Kingston HyperX 900 mhz ramlar biosdan oynama yapmadan 900 mhze çıkmıyor.. 667 olarak görüyor.. Yani anakart kendisi algılayıp ayar yapmıyorr... X38-DQ6 da da bu böylemi?? saygılar..

dostum forumda okuduğuma göre sorun ramlerden
  • quote:

Orjinalden alıntı: xLazine

quote:

Selam.. Benim P35DQ6 da Kingston HyperX 900 mhz ramlar biosdan oynama yapmadan 900 mhze çıkmıyor.. 667 olarak görüyor.. Yani anakart kendisi algılayıp ayar yapmıyorr... X38-DQ6 da da bu böylemi?? saygılar..

dostum forumda okuduğuma göre sorun ramlerden

Bi link atabilirmisin?? bi bkayım.. ben bulamadımda..
  • quote:

Aslında güncel bir biosla normalde bu sıkıntı kaldırılabilir normal olarak
    ayrıca anakartın QVL listesinede bakmak lazım o ramler verifey edilmişmi

fakat dün bir tedarikci arkadaşımla yaptığım görüşmede kingstonla ilgili böyle bir şikayetten bahsetti
    normalde 667 800 mhz lerde olan ramlerin 900 lü olarak satıldığını OC potansiyeli olan bu ramlerin(Genellikle Micron çipsetli olanlar)OC yapılarak 900 görebildiği ve kullanıcıların yanıltıldığını söyledi
    bu konuyu Intel kanal konferasında kingston yetkilileriylede görüşmüşler
    onlarda doyurucu bir açıklama yapmamışlar
    yani gerçekte aldığını ramler 900 mhz için direk olarak üretilmemiş olabilir

• 900 mhz diye alıyosun ama desteklemedğini duyunca şok oluyosun.. işte ben bu durumdayım.. Aynı şeyleri biri daha söylemişti ama pek açıklamam ypamamıştı.. Son sözü ince ayar yaparsan 900 kullanırsın oldu.. Buda Overclock demek herhalde.. Ama kingtone un yaptığı tamamen tüketiciyi sömürmek o zaman.. Ramları alırken 30 40 dolar fazla vereyim kingston alayım dedim.. Güvenilir diye.. Demekki yanılmısssım..
  • Kingston un türkiyede bir marka imajı var
    tüketiciler gözünde bir güveni var
    günlük işler için kullanılabilecek Pclerde kullanılabilir
    ama üst seviye ürünlerde ben açıkcası tavsiye etmiyorum
    daha sağlam ama bilinmeyen ürünler var
    bunla ilgili bir başlıkta vardı Ram bölümünde
  • 1- gigabyte x38 anakart alındı
    2-ocz reaper 2*1 gb cl4 800 mhz alındı
    3-8800 gt alınacak
    4-işlemci olarak q6600 almayı düşünüyorum

bu arada @@iRoNMaSTeR anakarta zalman 9700 nt fan nasıl taktın altında bakır plakayı çıkarttınmı? ben zalmanı alınca bakır plakayı çıkartmadan takabilme şansım var mı?forumdan birisi plakayı çıkartmadan uzun civata takmaktan bahsetti sanırım eğer bu şekilde olursa anakart kasaya tam oturmasına engel olurmu?cevaplarsanız sevinirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: dephyr

1- gigabyte x38 anakart alındı
    3-8800 gt alınacak

bu arada @@iRoNMaSTeR anakarta zalman 9700 nt fan nasıl taktın altında bakır plakayı çıkarttınmı? ben zalmanı alınca bakır plakayı çıkartmadan takabilme şansım var mı?forumdan birisi plakayı çıkartmadan uzun civata takmaktan bahsetti sanırım eğer bu şekilde olursa anakart kasaya tam oturmasına engel olurmu?cevaplarsanız sevinirim

Öncelikle aldığın ürünler ve alacakların hayırlı olsun
    ben 9700 ü alt kısımda ki bakır plakayı çıkararak taktım
    fakat uzun vidalarlar takılabildiğine yönelik bir mesaj vardı linkini bulamıyorum açıkcası vidalarıda görmedim ama araştırırsanız bulabilirsiniz.
    Ben çıkarmayı tercih ettim su soğutmaya dönünce tekrar takarım

Takıldığın bir yer olursa elimden gelen yardımı yaparım

• @iRoNMaSTeR teşekkür ediyorum ilgin için zalman 9700 nt uzun civata ile deneme yapmaya çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dephyr -- 29 Kasım 2007; 22:11:05 >
  • bende bu anakartı almayı düşünüyorum daha dogrusu p35 ds3 le düşünmeye başladım buralara kadar geldim. Buna da 6750 işlemci almak istiyorum Pişman olmam dimi..
    Asusun x38 maximus formula sıyla bunun arasında ne gibi farklar var acaba.?

yada hangisi daha iyi bi anakart.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmitcarsi -- 30 Kasım 2007; 0:06:18 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: billythekidd

slm arkadaşlar bnde bu karttan aldım ama bir sorunum var ses le ilgili

öncelikle bende creative 4+1 speaker war bunların 4 ünden de ses gelmesini istiorm ama gelmio, media player da öndeki 2 den speaker dan gelio arka 2 den gelmio, divx filmler de de öle ama dvd lerde 4 ünden de ses gelio, birde kasam cm-690 üstte kulaklık ve ses girişleri war onları da çalıştıramadım sanırım bağlı dil. onları nsl bağlayabilir yada bağlı olup olmadıını nsl anlayabilirim, teşekkür ederim

üsttlerde kaldı görünmü heralde bidaa alta taşiim dedim:D
  • quote:

Orjinalden alıntı: dephyr

1- gigabyte x38 anakart alındı
    3-8800 gt alınacak

Dostum,
    Aşağıdaki linkte bende sormuştum vida uzun olmalı yada plakayı çıkar başka seçenek yok.Maalesef...
    http://forum.donanimhaber.com/m_18589983/mpage_1/key_//tm.htm#18752656

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selcan911 -- 30 Kasım 2007; 1:02:00 >

• quote:

Kingston ramler belirtilen hızlara o/c ile ulaşıyor.Bu eskiden beri bilinen birşey forumlarda tartışıldı.Ama son kullanıcıya bu detay verilmiyor tabii...
  • asus p5b deluxu+wifi satarsam bu anakarttan alıcam ds3 ü hala ararım

bu anakart çok kral
  • İşlemcimi 433X8 olarak voltaj vermeden stabil oalrak kulalnıyorum.
    ramlerim 4 tane 1gb corsair xms 2 800mhz.onlar da 1080mhzde stabil çalışıyor.
    F5h bios kullanıyorum.

Not!:Biosla çok oynamayın, beta bios yüklemeyin..Benim anlamadıgım bir sebepten dolayı biosu uçtu kartın.Yenisiyle değiştirdiler.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.