Şimdi Ara

[b]Gigabyte GA-EP45T Extreme hakkinda soru[/b]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba , gecen gun aldigim EP45T Extreme anakarti taktim ve kullaniyorum , hersey sorunsuz calisiyor gibi gorunuyor fakat anakartin ustundeki kucuk led ekranda surekli " FF " mesajini veriyor , anakartin kitapcigindan kontrol ettim FF = Boot Attempt olarak gorunuyor. Benim bildigim kadariyla o kucuk ekranda islemci sicakligini gostermesi gerekiyor eger herhangi bir sorun yoksa. Sizce orada FF yazmasi normal mi ? yoksa bir sorun mu var ? bu hakkinda bilgisi olan veya benimle ayni anakarti kullanan arkadaslardan yardim istiyorum , tesekkurler.

• Benimde bildiğim kadarı ile o ekranda sistemle alakalı uyarı rakamları yada harfleri var.Bu rakamların karşılığı ise kitapçıkda yazılı.Cpu sıcaklık değeri vs gibi şeyleri göstermiyor o led ekran.O tip bir ekran asusun üst düzey modellerinden çıkan bir led ekranda var.
  • evet dedigin gibi kitapcikda karsiligi yaziyor o rakam ve harflerin fakat nasil duzeltilcegi yazmiyor , butun kitapcigi hatim ettim resmen :D FF nin karsiligi olarak Boot Attempt yaziyor baskada birsey yazmiyor ,ya belkide bir sorun yoktur , olmasi gereken budur ama bilemiyorum iste , aramizda bilen birisi varsa ve beni bilgilendirirse cok sevincem.
    Her bir rakam sistemin açılışı sırasında o anda ne yaptığını gösterir.

Eğer FF'den önce bir rakamda takılır ve sistemin açılmazsa o zaman o rakam önem kazanır.
    Çünkü tabloda o rakama karşılık gelen yer sistemi kiltlemiştir.
    Örneğin Harddiskini tanırken kilitlenmiştir ve hiç FF'e ulaşamaz, bu durumda sen orda yazan koda bakarak hangi basamakta kalmış görürsün

FF ise boot attempt, yani sistemin bir bootable cihazdan (HDD, CD, USB, Floppy etc) boot girişimi başlatmaya çalışıyor demek.
    Artık bu noktadan sonra sistemin ilk açılışını sorunsuz bitirmiş ve işletim sistemini açma girişiminde bulunmuş demektir.
    Eğer herhangi bir bootable cihazdan sistemin açılmaya başladıysa boot işlemi üstüne düşeni halletmiştir.

Orjinalden alıntı: suphion

Orda yazan rakamlar sırayla FF'e kadar sayması normal.
    Her bir rakam sistemin açılışı sırasında o anda ne yaptığını gösterir.

Eğer FF'den önce bir rakamda takılır ve sistemin açılmazsa o zaman o rakam önem kazanır.
    Çünkü tabloda o rakama karşılık gelen yer sistemi kiltlemiştir.
    Örneğin Harddiskini tanırken kilitlenmiştir ve hiç FF'e ulaşamaz, bu durumda sen orda yazan koda bakarak hangi basamakta kalmış görürsün

FF ise boot attempt, yani sistemin bir bootable cihazdan (HDD, CD, USB, Floppy etc) boot girişimi başlatmaya çalışıyor demek.
    Artık bu noktadan sonra sistemin ilk açılışını sorunsuz bitirmiş ve işletim sistemini açma girişiminde bulunmuş demektir.
    Eğer herhangi bir bootable cihazdan sistemin açılmaya başladıysa boot işlemi üstüne düşeni halletmiştir.

tamam soylediklerin cok yardimci oldu , yani windows acildiktan sonra o ekranda surekli FF yazmasi normal birsey yanlis anlamadiysam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.