Şimdi Ara

Gigabyte DQ6-Conroe 6400. Sistem sürekli reset alıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Dün akşam E6400, Gigabyte DQ6, GSKILL 2*1 GB RAM'li bir sistem topladım. Ama çalıştırmak bir türlü nasip olmadı. Power tuşuna bastığımda fanlar 2 saniye kadar çalıştıktan sonra sistem reset alıyor. (Güç kaynağı fanları da dahil olmak üzere.) Sorunu izole etmek için ekran kartı-harddisk-cdrom gibi tüm parçaları çıkarttım, sadece anakart-CPU ve RAM kaldı. Sorun yine devam etti. Ama anakart üzerindeki 4 pinlik 12V ekstra CPU güç soketini çıkartınca reset olayı ortadan kalkıyor (yani en azından SMPS ve işlemci fanları sürekli çalşıyor). O soketi takınca sonsuz reset döngüsü tekrar başlıyor. Bu arada güç kaynağı TAGAN, sorunun ondan kaynaklandığını pek sanmıyorum.

    Yabancı forumları biraz karıştırdım. DS3 ve DQ6'nın OC yapıldıktan sonra sonsuz reset döngüsüne girdiği ve ancak CMOS reset ile düzeldiği yazıyordu. Maalesef CMOS erase de işe yaramadı. Zaten ben hiç çalıştıramadım ki overclock yapayım.

    Şu an ben kopmuş durumdayım, elimde Conroe var ve ben onu çalıştıramıyorum.

    Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.







  • ramleri cıkartıp tekrar dene ark.ım resetlemeyi ramden yapıyor olabilir. sadece anakarta psu yu bagla ve bir dene calıstırmayı yine reset atacak mı.
    veya senin 4 pinlik 12v ekstra CPU senin conreo ya mani olabiliyor olabilir.
    bana sorarsan öncelikle normal bi şekilde conreonu anakarta diğer baglantılarını ekran kartı vs herşeyini tak. rami başka bi ram ile dene. olmazsa artık anakartını değiştirirsin.
  • ya arkadaşlar aynı sorun bendede oluştu. e6300 ve gskill 2*1 gb ram var. sürekli reset etıyo. 12v lık extra gücü bağlamayınca çalışıyo ama bu seferde ekrana görüntü gelmiyo.ama ramleri çıkarıp başka ram takınca sorun yok. diceksiniz ramlar sorun lu . hayır. gskill leri başka pc ye taktım sorunsuz çalıştı. şimdi dq6 ile gskill mi uyumsuz. yoksa bi ayarımı var. acil yardım lütfen.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.