Arkadaşlar dün işten eve gittiğimde bilgisayarı açtım açılmasını beklerken içeri gidip geldim baktım ekrana görüntü gelmiyor, ekran on-off ışığı yanıp sönüyor. Kasa fanları falan çalışıyor. birkaç sefer aç kapa yaptım düzelir diye olmadı. daha sonra anakarttaki parçaları söküp takma yaparak çeşitli varyasyonları denedim.
bu denemeler sırasında bir baktım ekran kartının ve CPU nun fanları dönmüyor. Sorunun ANAKARTTa olduğunu düşündüm hala da öyle düşünüyorum. ANAKART elektriği iletmiyor diye düşünüyorum. PSU çalışıyor. nerden anladın derseniz kasa fanları direk PSU ya bağlı çalışıyor PSUnun kendi fanı çalışıyor. tabi burada bunların tama olarak PSU nun çalıştığını gösterir mi bilmem. Onboard ekran kartı ile denedim yine yok.
Şu hususlarıda belirtmekte fayda var,
-CPU soğutucusu kullanıyorum OCZ marka bunun fanı çalışmıyor demiştim kablosunu çıkarıp sys_fan yazan kısma taktım fan çalıştı. -Anakarttan işlemci ve on-off kablsu hariç bütün kabloları anakarttan söktüm. 1-2 bekledim sonra denediğimde ilk başta çalışmıyor olarak gördüğüm ekran kartı fanı 1-2 dk çalıştı sonra tekrar durdur ve arasıra çalışmaya çabalar gibi hafif hareketlenior gibi yapıyor.
İnternette bir yerde buna benzer bir sorunda sorunun CPU olabileceği yorumu gelmiş.
ACABA sorun anakartta mı yoksa Cpu da mı bilen biri varsa lütfen cevaplasınnn... Paylaş:
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
anakartın bios'unu yakın zamanda yükselttin mi?
hayır hiç birşey yapmadım 2 aydır ufak tefek programlar hariç hirbirşey yapmadım.