Şimdi Ara

Gigabyte 990XA-UD3 Kullanıcıları Kulübü (88. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.199
Cevap
15
Favori
109.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    64 bit kur Sorun düzelir...

Orijinalden alıntı: DawyJhons

Selamlar.Kısa süre önce bende 990xa Ud3 karttan edindim .

Win7 32bit işletim sistemimi kullanırken bir şey dikkatimi çekti.

Sistemimdeki Ram miktarım 4 Gb Kingston 1600Mhz Cl9 Ram. Bilgisayarım Sağ tık özelikler yaptığımda kullanılabilir Ram miktarının 2,98 olduğunu gördüm.

Sorunu anlayabilmiş değilim yardımcı olabilirmisiniz acaba ?

resim olarak ;

http://j1307.hizliresim.com/1c/q/qmrsj.jpg

32 bit işletim sistemi yerine 64 bit kurun düzelmesi lazım.
    Xigmatek Asgard Pure Black Edition 600W//Amd FX 6100 @3.3 GHz//Gigabyte 990XA-UD3//Kingston Hyperx Blu 2X4GB 1600 MHz CL9 1.5V//WD Caviar Black 1 TB+Crucial MX 500 500 GB //ASUS Phoenix GTX 1050 Ti

• Merhaba benimde gişgabyte 990xa-ud3 var alalı 1 hafta bile olmadı. Yaza bilirsin listeye

Benim bir sorum olucak. Kartımın güncel olup olmadığını nasıl öğrenebilirim. Eğer güncel değilse nerden güncelleyebilirim ? Güncelleme işinde acemiyim yardımlarınızı bekliyorum

Orijinalden alıntı: bademli1969

quote:

Orijinalden alıntı: beytekin45

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KoUg

Arkadaşlar bilgisayarlarında donanımsal hata olduğunu düşünenler aşağıdaki programı kurup bilgisayarlarını test edebilirler.

Biz şirkette server'lar için bu programı kullanıyoruz. Özellikle ram ve işlemci hatalarını bulma konusunda başarılı..

İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

hocam bir sorum olacak size ve konudaki diğer arkadaşlara;
    anakartın kuzey köprüsü soğutucusuna dokunuyordum sıcaklıklarına bakmak için sonra birden hani rendede salatalık sürterken bir ses gelir zırt zırt işte öyle bir şey hissettim sonra kuzey köprüsünün soğutucuna tekrar dokundum fakat hani şu 2 beyaz vidamsı şeyler varya onların olmadığı tarafa doğru bastırınca soğutucu kımıldıyor yani o tarafa meylediyor sonra eski haline geri dönüyor sizce sorun var mı?
    bastırdığım tarafın tam karşındaki yine vida olmayan kısma bastırdığımda yine aynı şey oldu.
    şimdi soğutucusu sağlam duruyor da macunu falan çatlatmış olabilme ihtimalim veya macunun değişmesi gerekir mi?
    bir de sıcaklıklara baktım hw'den sanki sorun yok gibi sıcaklık açısından ama başka türlü sorun olur mu diye merak ettim
    buyrun ss :kuzey köprüsü sıcalığı 38 derece
     Gigabyte 990XA-UD3 Kullanıcıları Kulübü

sıkıntı olmaz, gönül rahatlığı ile kullanabilirsin.

sıcaklıklara bakınca sanki sorun yokmuş gibi yani sıcakılıklarda bir değişiklik yok gibi görünüyor.
    ama ileride uzun vadede falan bir sorun çıkarmasın?
    veya şu anda bir sorun var mıdır diye merak ettim.

Hayır sıkıntı yok merak etme. Fabrikasyon olarak konulan macunlar plastik gibi esnektir.Bizdeki macunlar sıvı halde sürülür ancak katılaşması epey zaman alır. Fabrikasyon macun oyun hamuru gibi olduğundan kuzey köprüsüne bastırınca soğutucu sağa sola esner.Bende eski MSI anakartımda bu daha da belirgindi..

Kuzey-güney köprüsünün macununu 5 yılda bir değiştirsen yeter.Hem zaten kuzey köprüsü en fazla ısınan parçalardan biri.Fazla takma yani kafana..
    Gigabyte 990XA-UD3//Aerocool vs-9 Windowed Case//Amd 955 Black Edition 3.2Ghz//ASUS EAH6850 DirectCU V2//Geil 2x4GB 1333Mhz Value Plus//INTEL X25-M 120GB SSD//Seagate Barracuda 500GB Sata3//Xilence XP750 750W Modular PSU//Cooler Master Hyper 101 Cpu Cooler//Asus Dvd-Rw 24B3ST Sata//Akasa Trio 90W Fan Controller//Logitech M705 Laser Mouse//A4 Tech X7 Gaming Keyboard//Grundig 22’’ HD 100HZ Lcd

• quote:

Orijinalden alıntı: bLeasT

Merhaba benimde gişgabyte 990xa-ud3 var alalı 1 hafta bile olmadı. Yaza bilirsin listeye

Benim bir sorum olucak. Kartımın güncel olup olmadığını nasıl öğrenebilirim. Eğer güncel değilse nerden güncelleyebilirim ? Güncelleme işinde acemiyim yardımlarınızı bekliyorum

Ekledim kardeşim hoşgeldin

Bios güncellemesinden bahsediyorsan Anakartın sitesinde @bios isminde bir program mevcut. Onu yüklersen bios güncellemesini kolayca yapabilirsin..
    Gigabyte 990XA-UD3//Aerocool vs-9 Windowed Case//Amd 955 Black Edition 3.2Ghz//ASUS EAH6850 DirectCU V2//Geil 2x4GB 1333Mhz Value Plus//INTEL X25-M 120GB SSD//Seagate Barracuda 500GB Sata3//Xilence XP750 750W Modular PSU//Cooler Master Hyper 101 Cpu Cooler//Asus Dvd-Rw 24B3ST Sata//Akasa Trio 90W Fan Controller//Logitech M705 Laser Mouse//A4 Tech X7 Gaming Keyboard//Grundig 22’’ HD 100HZ Lcd
  • Selam Arkadaşlar

Şu konuya bakabilir misiniz?

http://forum.donanimhaber.com/m_78399880/f_//tm.htm#78399880

Burda anakart olarak Gigabyte 990XA-UD3 seçtim. Sizce diğer parçalarla uyumu nasıl olur? Sistemde değişmesi gereken parça varmıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DEVILBOY

Selam Arkadaşlar

Şu konuya bakabilir misiniz?

http://forum.donanimhaber.com/m_78399880/f_//tm.htm#78399880

Burda anakart olarak Gigabyte 990XA-UD3 seçtim. Sizce diğer parçalarla uyumu nasıl olur? Sistemde değişmesi gereken parça varmıdır?

güç kaynağı sıradan bir 500 W olmasın . 500 W 80+ bronze veya 500W 85+ güç kaynaklarına bakın . daha sağlıklı olur . 600W bronze alırsanız da kafanız rahat olur
    Tamron Di LD 90mm F2.8 Macro || Tamron 70-300 Di LD Macro || Sigma 28mm F1.8 EX Asp. MACRO
    Helios 77M-4 50mm F1.8 || Porst MC 135mm F1.8
  • quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: beytekin45

quote:

quote:

Arkadaşlar bilgisayarlarında donanımsal hata olduğunu düşünenler aşağıdaki programı kurup bilgisayarlarını test edebilirler.

Biz şirkette server'lar için bu programı kullanıyoruz. Özellikle ram ve işlemci hatalarını bulma konusunda başarılı..

İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

hocam bir sorum olacak size ve konudaki diğer arkadaşlara;
    anakartın kuzey köprüsü soğutucusuna dokunuyordum sıcaklıklarına bakmak için sonra birden hani rendede salatalık sürterken bir ses gelir zırt zırt işte öyle bir şey hissettim sonra kuzey köprüsünün soğutucuna tekrar dokundum fakat hani şu 2 beyaz vidamsı şeyler varya onların olmadığı tarafa doğru bastırınca soğutucu kımıldıyor yani o tarafa meylediyor sonra eski haline geri dönüyor sizce sorun var mı?
    bastırdığım tarafın tam karşındaki yine vida olmayan kısma bastırdığımda yine aynı şey oldu.
    şimdi soğutucusu sağlam duruyor da macunu falan çatlatmış olabilme ihtimalim veya macunun değişmesi gerekir mi?
    bir de sıcaklıklara baktım hw'den sanki sorun yok gibi sıcaklık açısından ama başka türlü sorun olur mu diye merak ettim
    buyrun ss :kuzey köprüsü sıcalığı 38 derece
     Gigabyte 990XA-UD3 Kullanıcıları Kulübü

sıkıntı olmaz, gönül rahatlığı ile kullanabilirsin.

sıcaklıklara bakınca sanki sorun yokmuş gibi yani sıcakılıklarda bir değişiklik yok gibi görünüyor.
    ama ileride uzun vadede falan bir sorun çıkarmasın?
    veya şu anda bir sorun var mıdır diye merak ettim.

Hayır sıkıntı yok merak etme. Fabrikasyon olarak konulan macunlar plastik gibi esnektir.Bizdeki macunlar sıvı halde sürülür ancak katılaşması epey zaman alır. Fabrikasyon macun oyun hamuru gibi olduğundan kuzey köprüsüne bastırınca soğutucu sağa sola esner.Bende eski MSI anakartımda bu daha da belirgindi..

Kuzey-güney köprüsünün macununu 5 yılda bir değiştirsen yeter.Hem zaten kuzey köprüsü en fazla ısınan parçalardan biri.Fazla takma yani kafana..

çok sağolun cevabınız için teşekkür ederim.
    bizim normal cpu ve gpu'nun üzerine sürdüğümüz macunlar zamanla sertleştiği için hani acaba bastırıncakırılmış mıdır falan şüphelendim.
    ama plastik gibi demişsiniz de acaba bastırınca acaba yamulmuş mudur?yani görevini yerine getiremez hale gelir mi?
    veya plastik gibi demişsiniz ben bastırınca bastırdığım taraftan yerinden oynayıp hani bastırdığm yerden bastırmadığım yere doğru çekilmiş olablir mi?
    bişr sıkıntı çekmasın diye şüphelendim onun için sordum.
    Bu arada yan kapağa iki fan taktım 120'lik harika oldu sıcaklıklar.
    Özellikle de anakartın kuzey köprüsünün ve güney köprüsünün sıcaklığına çok faydası oldu.
    Xigmatek Asgard Pure Black Edition 600W//Amd FX 6100 @3.3 GHz//Gigabyte 990XA-UD3//Kingston Hyperx Blu 2X4GB 1600 MHz CL9 1.5V//WD Caviar Black 1 TB+Crucial MX 500 500 GB //ASUS Phoenix GTX 1050 Ti

• Şu anki macunun halini oyun hamuru gibi düşün. Bir tarafa bastırsan da diğer tarafta veya bastırdığın tarafta sıkıntı olmaz.Kasa içi hava sirkülasyonu çok önemli.Isınan hava yükseleceği için kasanızın üzerinde fan varsa eğer dışarı verecek şekilde ayarlarsanız mükemmel sirkülasyon sağlarsınız.Benim kasamın içerisinde sıcak hava tutunamıyor mesela..
  • quote:

quote:

Sistemimdeki Ram miktarım 4 Gb Kingston 1600Mhz Cl9 Ram. Bilgisayarım Sağ tık özelikler yaptığımda kullanılabilir Ram miktarının 2,98 olduğunu gördüm.

resim olarak ;

Geçen gün Ram miktarını 8Gb' a yükselttim ama kullanılabilir miktar 2,98 de devam etmekte bunu yükseltmenin bir yolu yokmudur ?

32 Bit kullanmak zorundayım 64 bit yüklediğimde kullandığım programlardan verim alamıyorum.

Çözüm önerisi olan varmı acaba ?

• quote:

Şu anki macunun halini oyun hamuru gibi düşün. Bir tarafa bastırsan da diğer tarafta veya bastırdığın tarafta sıkıntı olmaz.Kasa içi hava sirkülasyonu çok önemli.Isınan hava yükseleceği için kasanızın üzerinde fan varsa eğer dışarı verecek şekilde ayarlarsanız mükemmel sirkülasyon sağlarsınız.Benim kasamın içerisinde sıcak hava tutunamıyor mesela..

hocam maalesef benim kasamda üstte ve altta fan yuvası yok.
    yan kapağa taktım ben de ikitane.
    arkada bir tane.
    önde bir tane. pek yeterli değil ama idare ediyor.
    hele yan kapaktakilerin baya faydası oldu.
  • quote:

quote:

quote:

resim olarak ;

Geçen gün Ram miktarını 8Gb' a yükselttim ama kullanılabilir miktar 2,98 de devam etmekte bunu yükseltmenin bir yolu yokmudur ?

32 Bit kullanmak zorundayım 64 bit yüklediğimde kullandığım programlardan verim alamıyorum.

Çözüm önerisi olan varmı acaba ?

o zaman mecbur öyle olacak.
    yapacak bir şey yok.
    ama w7 64 bit eski programalrı dahi çalıştırır hatta 32 bit uyumlu olanprogramları da uyumluluk modunda falan yani.

• Hocam kullandığınız programlar çok eski değilse win64 win32 olan programları çalıştırıyor. Deneyerek mi bu sonuca ulaştınız?

Eğer deneyerek bu sonuca ulaştınızsa yapacak birşey yok bu şekilde kullanacaksınız.

Olmadı 64bit sistemde sanal bir 32 bit sistem kurup o programları sadce o sanal sistemde kullanacaksınız. Ancak bu fikir geldi aklıma belki bu şekilde olur.

Orijinalden alıntı: Can_Ordu

Hocam kullandığınız programlar çok eski değilse win64 win32 olan programları çalıştırıyor. Deneyerek mi bu sonuca ulaştınız?

Eğer deneyerek bu sonuca ulaştınızsa yapacak birşey yok bu şekilde kullanacaksınız.

Olmadı 64bit sistemde sanal bir 32 bit sistem kurup o programları sadce o sanal sistemde kullanacaksınız. Ancak bu fikir geldi aklıma belki bu şekilde olur.

Hocam zaten 64 bit sistemde kullandığımda oluşan problem Sanal Windows ile ilgili. 3 adet sanal bilgisayar açmamla alakalı bir durum.

Acaba konu ile ilgilimi bilmiyorum ama 64 bit kullanırken Cpu değeri %95 lere uzanmakta 3 windows birlikte açık olduğunda bilgisayar yarım saat sonra sanal windowsları devre dışı bırakıyor yada mavi ekran hatası veriyor.

sistem bileşenlerim
    990xa-ud3
    Amd x4 640
    8gb 1600 kingston ram
    hd4670 E.Kartı
    64gb Corsair SSD
    600wt Highpower Psu

Acaba 64 bitteki problemim işlemi yetmezliğimidir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DawyJhons -- 24 Temmuz 2013; 17:40:22 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Can_Ordu

Hocam kullandığınız programlar çok eski değilse win64 win32 olan programları çalıştırıyor. Deneyerek mi bu sonuca ulaştınız?

Hocam zaten 64 bit sistemde kullandığımda oluşan problem Sanal Windows ile ilgili. 3 adet sanal bilgisayar açmamla alakalı bir durum.

Acaba konu ile ilgilimi bilmiyorum ama 64 bit kullanırken Cpu değeri %95 lere uzanmakta 3 windows birlikte açık olduğunda bilgisayar yarım saat sonra sanal windowsları devre dışı bırakıyor yada mavi ekran hatası veriyor.

sistem bileşenlerim
    990xa-ud3
    Amd x4 640
    8gb 1600 kingston ram
    hd4670 E.Kartı
    64gb Corsair SSD
    600wt Highpower Psu

Acaba 64 bitteki problemim işlemi yetmezliğimidir ?

mavi ekran hatası açısından mı 64 bit kullanmak istemiyorsunuz?
    bir işlemci sıcaklığını kontrol edin.

• merhabalar yakın bi zamanda bende kulübe giriyorum hayırlısıyla bazı formlarda gıgabyte anakartlarının ram seçtiği yorumları yapılmış bu ne kadar doğru bilemiyorum.

benm alcağım ram markasında herhangi bir sorun yaşarmıyım?

GSKILL 8GB (2X4GB) RIPJAWSX DDR3 1600MHZ CL9 1.5V DUAL KIT RAM almayı düşünüyorum

yada

CORSAIR 8GB (2X4GB) VENGEANCE DDR3 1600MHZ CL9 DUAL KIT RAM.

2'si arasında gidip geliyorum veya siz hangisini önerirsiniz? çok fazla bilgi sahibim yok bilgisayar hakkında herhangi bir uyumsuzluk sorunu yaşarmıyım anakartta bu marka ram'lerle, biraz bilgilendirirseniz sevinirim vede 1600 mhz tam görüyormu yoksa 1333 demi kalıyor? overclock yapma düşüncesinde değilim şimdilik zaten bilgimde yok pek.
  • arkadaşlar bu anakarttan almak üzereyim ama bazı yorumları okudum ram seçtiği söyleniyor. ne gibi ram seçiyor nasıl ram tercih etmeliyim tecrübe etmiş arkadaşlardan tavsiyelerini bekliyorum teşekkürler

Orijinalden alıntı: byfelaket

arkadaşlar bu anakarttan almak üzereyim ama bazı yorumları okudum ram seçtiği söyleniyor. ne gibi ram seçiyor nasıl ram tercih etmeliyim tecrübe etmiş arkadaşlardan tavsiyelerini bekliyorum teşekkürler

Kingston genesis blu almıştım onları 1333 gördü sonra, gskill ripjawsla değiştirdim direk 1600 gördü. Başka markalar da var uyumlu çalıştığı.

Kullandığım 990XA-UD3 ile iligli 2 sorum olaracakti...

1. si; Kingston 8 gb Hyper-x 1600 ram var, ama 1333 çalışıyor Bios tan 1600 çevirdiğimde açılışta otomatik bir yazı çıkıyor ve tekrar 1333 geri çekiyor. Bu konuda bilgi isteyecektim...

2. sorum ise kullanım esnasında durup dururken "Tek Bip" sesi geliyor. sonra kesiliyor. tam anlam veremedim bunuda sormak istedim size...

İşlemcim FX-8350...
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.