Selamlar. RAM hızı yükselince hash değerinin düşmesinin sebebi, yeni tip GPU RAM'larında ECC kullanılması kaynaklıdır. Neden ECC RAM kullanıyorlar derseniz artık üreticiler GPGPU uygulamalarında yani ekran kartında mining gibi ve benzeri "işlem" yaptırırken yanlış sonuç çıkmasın diye ECC önem arz ediyor. Bana kalsa sistem RAM'ı da ECC li olmalı ya, ayrı konu. Eski ekran kartlarında (mesela rx580 gibi Polaris serileri) bu özellik yok. RAM hızı arttıkça hız da artar ama "yanlış" shareler de artar. Yeni kartlarda yanlış share çıkmıyordur ECC yüzünden kolay kolay. çünkü ekran kartı RAM ların hatasını düzeltiyor. MEM hızını arttıkça RAM lar daha çok hata yapıyor, daha çok düzeltme olduğundan daha çok yavaşlıyor. Optimumu hızı deneye yanıla bulacaksınız ama bir miktar hata payı bırakın derim. 2950 de stabil oldu ise 2925 iyi rakamdır benim düşünceme göre. O 25mhz sizi fakir etmez ama RAMlar için güzel bir koruma bandı bırakır. Yoksa oda sıcaklıklığı artınca ( Sistem sınırlarda ise kart minik minik throtlinge girip çıkabilir) yada güneş radyasyonu vurunca o tip dalgalanmalara daha çok maruz kalacaktır diye düşünüyorum. Bir de ethash kazarken EPOCH dediğimiz bloklar var. Blok numarası arttıkça yada değişitikçe de hız onla beraber artar azalır bir miktar. Sunucudan gelen bloğun zorluğuna göre. NiceHash için kazıyorsanız bu olabiliyor en azından. Her kart da aynı değil. 20 tanesini yan yana koydum, kimi 32 kimi 27 yapıyordu zamanında. Hepsi de spesifikasyonunu sağlıyor ama... çip lotosu diye bir şey de var... İlk posta baktım, eee ne var ki bunda dedim. 2. kartın GPU hızı çok daha yavaş. Daha yavaş kazacak tabi. İkisi de aynı GPU hızında olsa idi o zaman bu fark neden oluşuyor diye araştırmaya başla da... Birinci kart 1650 de ikincisi 900 mhz ise bu hız farkı çok doğal. İkisini de aynı GPU hızına getir öyle benchmark et. Yoksa sadece VRAM hızı ile olacak iş değil. Esas kazma işi GPUda yapılıyor. Ha elinizdeki OC programı ikinci ekran kartının GPU yu tam kontrol edemiyor galiba. |
GİGABYTE 3080 GAMİNG OC Düşük GPU Hızı (2. sayfa)

-
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: StamP0fRadiationUzun yazıyı görünce direk okudum dayanamadım
Arkadaş gayet güzel ve doğru noktalardan açıklamış durumu.
Bu tür çipleri üretirken yaptığımız işkenceleri görseniz mining bunun yanında yeni doğmuş bebek kalır.
Miningciler zaten kartlarını mümkün oldukça uzun süre kullanmak istedikleri için çok iyi bakmak zorunladar. ( Acemi olarak hariç)
Özellikle benim gibi Gamer tayfası daha çok eziyet etmekte kartlara.
Yarı iletkenler absürt hatalar dışında çok uzun ömürleri boyunca hatasız çalışmaları için tasarlanmaktadır.
Ramların ömür boyu garanti verilmesi de bu sebeptendir. He sen gider dayarsan voltajı atomik yapıyı bozarsan o zaman sorunlar baş göstermeye başlar.
Dip Not: Fizik Mühendisi, Radyasyon Fiziği (YL), Nükleer Fizik(Dr) nanopartiküler yapıda radyasyon etkileri üzerine çalışmaktayım ^^
-
Şöyle bir şey yapabilirsiniz hocam. Yavaş olan kartın öncelikle dediğim gibi dual biosta performans modda olduğundan emin olun.
Sonra UV/OC işlemi yaparak diğer kartla aynı gpu hızlarını yakalamaya çalışın. MSI afterburner ile bunu yapabilirsiniz.
Gpu hızı ve voltajını diğeriyle aynı seviyelere getirebilirseniz daha iyi sonuçlar verebilir diye düşünüyorum.
Sonrasında her iki kart içinde SuperPosition veya 3dmark Timespy benchmarklarını deneyin birbirine yakın değer vermeleri gerekir. ( Tabi yavaş olanı diğerine yakın seviyeye OC ile çekebilirseniz)
-
-
2 kartta oc modda kalsın hocam.
MSI after burner ile oc/uv yapmayı biliyor musunuz?
-
overclock yaparım hocam da undervolt denemedim hiç
-
Benzer mantık, aynı işe ters yapmak gibi internette bir çok videolu anlatımda mevcut , oralardan bakabilirsiniz.
-
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X