Şimdi Ara

Gigabyte 300 /400 serisi yongasetli anakartlarından PCIe 4.0 desteğini kaldırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    AMD, Zen 2 mimarisi ile performansını bir kat daha arttırdığı yeni Ryzen işlemcileriyle performans kanadında rakibini zorladığı kadar iddialı güncel özelliklerle de piyasadaki rekabeti daha yüksek noktalara taşımayı başardı.

    X570 yongasetli anakartlara has tutulan PCIe 4.0 desteği yeni işlemcilerin çıkışının ardından bazı anakart üreticileri tarafından hali hazırdaki kaslı anakartlara da eklenmişti. Bunda sebep olarak mvcut anakartların bazılarının yeni PCIe teknolojisinin gerektirdiği bant genişliğini taşıyabilecek düzeyde sinyalin sağlıklı bir şekilde iletilebildiği PCIe kanallarının bulunması gösterilmişti.

    Heyecn kısa sürdü 

     
    X570 yongasetli anakartlara bütçesi yetmeyen ancak yeni standartı temel alan NVMe çözümlerinin sundğu hızdan da faydalanmak isteyenler için bir hayli güzel bir gelişme olan bu yazılımsal güncellemenin heyecanı ne yazık ki kısa sürdü.
     
     
    Bir çok kullanıcıdan gelen bilgiye göre X370 Gaming 5 ve X470 Aorus Ultra Gaming’e son gelen BIOS güncellemesiyle anakartlardaki PCIe 4.0 desteğine dair bölüm kaldırılmış durumda. AMD’nin Computex 2019’daki açıklamasını hatırlayacak olursak firma yetkilileri x570 öncesi anakartlardaki PCIe 4.0 desteğinin pasif hale getirileceğini söylemişti.
     
    Dolayısıyla önümüzdeki dönemde diğer anakart üreticilerinden de benzer hamleler gelebilir zira söz konusu durum bizzat AMD’nin AGESA güncellemeleriyle gerçekleşecek. PCIe 4.0 SSD hayalleri görünüşe göre şu an için yalnızca X570 anakartlarla gerçekleşecek.







  • Ssd lerdeki sıralı okuma yazma hızının doğru düzgün bir faydası yok. Ne uygulamaların açılış hızı, ne yükleme sürelerinde kayda değer hiçbir değişiklik olmuyor. Ucuz sata ssd den 960 evo'ya geçtim. Hissedilir hiçbir fark olmadı. Youtube'daki testler de bu yönde. Şu anki ekran kartlarının da da pci-x 4.0 dan faydalanacak kadar kapasitesi yok.

  • o biosu modlayıp ekler millet pci 4.0 desteğini.

  • 960 evo nun pci e 4 le ne alakası var t
    abi farketmez. 4 destekli ssf ler yeni çıktı türkiyeye gelmemiş olabilir daha

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • CoreXXX kullanıcısına yanıt
    Adam kagit ustundeki verilere gore cag atlamasi gerekiyor ama pratikte boyle bir sey olmadigini soyluyor. Pcie4 olsa da bir sey degismeyecek diyor. Hakli.

  • Bios'un eski sürümü ile devam edilir dert olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biostar da X470 e yeni getirdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hobar

    Ssd lerdeki sıralı okuma yazma hızının doğru düzgün bir faydası yok. Ne uygulamaların açılış hızı, ne yükleme sürelerinde kayda değer hiçbir değişiklik olmuyor. Ucuz sata ssd den 960 evo'ya geçtim. Hissedilir hiçbir fark olmadı. Youtube'daki testler de bu yönde. Şu anki ekran kartlarının da da pci-x 4.0 dan faydalanacak kadar kapasitesi yok.
    Ben de çok bir fark göremedim, kullandığım sata3 ssd 550MB/s civarlarında çıkıyordu, şu an kullandığım nvme ssd(970 evo) 3550MB/s civarı alıyor sıralı okuma benchmarkta.
    Ama pratikte bu 6.5 kat hız farkı hissedilmiyor. Oyunların yüklenme hızı 1.7 kat civarı falan hızlı eski ssdye göre, bırak 6.5 katı 2 kat bile değil yani.
    Teknik olarak sebebi tek parça büyük dosya okuması lazım ki bu tam hıza erişebilsin, ama uygulamalarda ve oyunlarda loading esnasında ufak ufak birsürü dosya diskten
    okunup belleğe yazılıyor. Bu durumda da disk zaten maksimum okuma hızı kapasitesine çıkamıyor. Ufak dosya okuma hızlarındaki fark sanırım bu kadar uçurum değil.

    NVME PCIE 3.0'dan 4.0'a geçişi de pratikte hissedilmeyecek bir hız farkı olacaktır diye düşünüyorum. İlk HDD'den SSD'ye geçtiğim zamanki uçurum yok yani.
    Asıl farkı mekanik diske göre çok düşük olan erişim süreleri yaratıyordu demek ki. Düşününce de mantıklı, ufak ve parçalı dosyalara mekanik diskte erişim zorken
    SSD'de makine rahatlıyor.




  • Senaryoların çoğunda fark %10 dan fazla değil.
    https://www.youtube.com/watch?v=V3AMz-xZ2VM
    https://www.youtube.com/watch?v=2AYextvB9l4



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 5 Ağustos 2019; 22:37:47 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.