Şimdi Ara

GIGABYT BİOS AYARI HAKKINDA;

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi so001422 -- 4 Ağustos 2008; 19:02:23 >

• Advadec bios features ten c1e yı bul disabled yap dostum
  • İŞTE BUUUUUUUU.....HELAL BE.....

...SORUNU HALLETTİM.....KOLAY GELSİN.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: so001422

İŞTE BUUUUUUUU.....HELAL BE.....

...SORUNU HALLETTİM.....KOLAY GELSİN.....

yardımcı olabildiysem ne mutlu !
  • çıldırtmıştı benı şuan düzeldi......
  • Arkadaşım sorun falan yoktu zaten gayet güzel çalışıyormuş sistemin, anakart-işlemci alırken ne özelliği varmış diye biraz merak edin lütfen.

C1E durumu sayesinde işlemci çalıştığı frekansı, üstüne bindiği yük durumuna göre değiştiriyor. Yani masaüstünde boştayken yavaşlıyor, oyun yada daha fazla işlemci gücü gerektiren bir program açtığında normal hızına geri dönüyor. Böylece bilgisayarın boştayken daha az eneji harcamış oluyor, faturanda tasarruf yapıyorsun, çevreni de koruyorsun. Ama sırf zevk uğruna, hızaşırtmada yapmıyorsan hele, bunu kapatıp "3.0 mhz" (ghz olsa gerek) de çalıştırmak istiyorsan sana
  • quote:

Orjinalden alıntı: canerpense

Arkadaşım sorun falan yoktu zaten gayet güzel çalışıyormuş sistemin, anakart-işlemci alırken ne özelliği varmış diye biraz merak edin lütfen.

C1E durumu sayesinde işlemci çalıştığı frekansı, üstüne bindiği yük durumuna göre değiştiriyor. Yani masaüstünde boştayken yavaşlıyor, oyun yada daha fazla işlemci gücü gerektiren bir program açtığında normal hızına geri dönüyor. Böylece bilgisayarın boştayken daha az eneji harcamış oluyor, faturanda tasarruf yapıyorsun, çevreni de koruyorsun. Ama sırf zevk uğruna, hızaşırtmada yapmıyorsan hele, bunu kapatıp "3.0 mhz" (ghz olsa gerek) de çalıştırmak istiyorsan sana

katılmamak ta elde değil ki c1e yi sadece o/clock yaparken kapatmayı öneriyorlar normal masaüstü kullanımda hem ısı hem güç bakımından baya farkediyo cpu ömrüde cabası.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bios ram ayarı
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar;

bilip belmeden yorum yapmayın.araştırarak ürün almadığımı yada konu hakkında bilgi sahibi olmadığımı nereden biliyorsunuz......şuanki cpu hızım 4.2 buda demek oluyorki....o.c yapıyorum burada herşeyi detayına kadar açıklamak zorunda değilim dimi....ben bir soru sordum....cevabını bilen yazar..istemeyen yazmaz..konu ile alakalı olmayan yorumda yazmasın......

lütfen gereksiz konuları sırf iş olsun diye yazmayın..birde katılarak alakasız bir konuya doğru asıl konumuzu kaydırmayın....
  • Peki dostum gerginlik yaratmanın alemi yok biz senin overclock yapmayacagını sandık ki ilk mesaj dada defult hızları demişsin deseydin ki o/vlock yapıyorum konu bole olmazdı dimi ama
  • başka konular hakkındada yazıyorum alakasız yorumlar geliyor...yok niye.araştırma yapmadın..googlede arama yap...bir soru soruluyorsa cevap biliniyorsa yazılır bilinmiyorsa yazılmaz....benım anlamadığım da bu....alakasız yorumlar yapılmasın....aslına bakarsanız biostan c1e'yi kapatmadanda sorunu dün akşam çözdüm....

gerginliğe gerek yok sadece bilgi isteyenlere anlayış gösterilsin
  • Beyler benim E8400 de 3.5 da çalışıyor. Overclock yapanlar disable etsin demişsiniz bu özelliği, eğer ben default hali ile kullanırsam ne olur ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: so001422

arkadaşlar;

bilip belmeden yorum yapmayın.araştırarak ürün almadığımı yada konu hakkında bilgi sahibi olmadığımı nereden biliyorsunuz......şuanki cpu hızım 4.2 buda demek oluyorki....o.c yapıyorum burada herşeyi detayına kadar açıklamak zorunda değilim dimi....ben bir soru sordum....cevabını bilen yazar..istemeyen yazmaz..konu ile alakalı olmayan yorumda yazmasın......

lütfen gereksiz konuları sırf iş olsun diye yazmayın..birde katılarak alakasız bir konuya doğru asıl konumuzu kaydırmayın....

piskopatmısın sen ? ilk mesajına bak bakayım 4.2 mi diyor 3.0 mı? 4.2 desen heralde açıklama getirirlerdi. madem araştırıp aldın c1e 'yi nasıl bilmiyorsun. yok o kadar araştırmışda yok bulamamışda ......

• MATRİXCAFE sen anlama özürlümüsün....sanane c1e'den...ne soruluyorsa o cevap verilsin...

ben anyayı soruyorum konya üzerinden yorum geliyor..

Ayrıca sorun çözülmüş bitmiş...sen niye araya giriyorsun PİSKOPAT HERİF...ASIL SENSİN.....

hayret birşey ya.......
  • dostum yavaş gel.arkadasımız haklı 3.0 demıssın sonra c1e den doalyı 2 falan oluyo demıssın demek ki ilk msj ında o*clock olmadıgı anlasılıyo bizde ona gore yorum yapıyoruz.
    Ayrıca o/clock la ugrasıp c1e yı bılmeyenide ilk seni gordum.
  • sorun çözüldü....saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi so001422 -- 4 Ağustos 2008; 19:03:12 >
  • Arkadaşım bu ne şiddet bu celal.. Sen bu sinirle önüne geleni döversin.. Biraz sakin ol, sen birşey sormuşsun, bir arkadaş da sana bu özelliğin yararlı olduğunu söylemiş.. Benim amacım farklıydı ztn desen ne problem kalacak ne birşey.. Sakin, sakin..
  • Bu ne stres bu ne celal anlayamadım ? Hayır bide sorununa cevap verilmiş çözüm buşunmuş azıcık eleştiride kendinden geçmişsin. Eleştriye açık olun biraz lütfen... Ben şunu sordum sadece o cevaplanacak yorum yapmayın başka konulara sapmayın diye bir mantık olamaz...
  • dostum madem c1e bişeyine yaramadı deki dostum ben hallettim ama c1e den deilmiş şundanmış de.lütfen biraz daha olgun davran.Forumun değerini bil.sapkınlık çıkartma.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.