Şimdi Ara

GigaBlue HD QUAD 4 tuner destekli ve 1305 Mhz.işlemci Kullanıcıları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
2
Favori
6.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: carloska

    quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_



    "nefaseti" kelimesi ilk defa duyduğum için "Enigma yazılımlı cihazlara flash program desteği verilmeden, IP TV uygulamalarının enigma yazılımlı cihazlarda nefaseti ile çalışabilmesi mümkün değildir"cümlesini anlayamadım... yanlış anlamadıysam enigma cihazlarda iptv için flash olmalı fakat flash la tam uyumlu çalışan uydu alıcısı işlemcisi yok...(enigmasız iptv ve srvr kullanılabilir mi...@albani enigma yazılımının orjinal yazılıma göre görüntü kalitesini düşürdüğünden söz etmişti yada linux cihazların yada buna benzer bişi tam aklımda kalmamış) android ler zaten uydu alıcı görevini yapamıyor o konuda hem fikiriz.. klon dreambox tavsiye ettiniz benim de ilk tercihim o ama modül girişi yok sanırım ilerde lazım olursa pişman olmak istemem...(a8p sim kartlı bulursam orjinal yazılımı kendim mi yüklicem aldığım yerde yaparlarmı) sunray s4 ülkemizde yok sanırım.. alternatif olarak önerebileceğiniz başka model var mı.. vu+ duo da tavsiye eden çok ve gigablue ue...(hepsidijital sitesi gigablue ların vu+ ve dreambox lardan bazı yönlerinin daha iyi olduğunu gösteren bi karşılaştırması vardı şimdi baktım ama göremedim oda kafamı karıştırıor ister istemez)

    Nefasetini doğru anlamışsınız. Yalnız elimizin altında Google varken, ilk defa duydum belirtmesine gerek olmayacağı kanaatindeyim. "Önünüze yemek gelir, eğer yemek olması gerekenden soğuksa, yemeği nefaseti ile yiyemezsiniz." Dilimize girmiş ve birkaç kelime ile ifade edilecek sözü, bir kelime ile ifade ederek ve cümlenin anlamını güçlendiren kelimelerden elimizden geldiğince yararlanmalıyız.

    Asıl konuya gelecek olursak;

    Dreambox'lar, Vu+ ve giga cihazlarda sadece enigma yazılım çalışabilir. Bu cihazlar için özgün yazılım yada özgün linux'lu yazılımlar yoktur.

    Broadcom işlemci üzerinde çalışan enigma Linux ve özgün Linux farketmeksizin cihazlarda, görüntü kalitesinin biraz soluklaştığı doğrudur. ( Dikkat ; keskinlik düşmesi değil !... Boradcom işlemcilerde keskinlik her zaman iyi düzeydedir. ) Televizyonun renk ayarlarından gerekli ayarı yaparak bu sorunu aşabilirsiniz.

    Enigmasız cihazlarda da IP TV ve server çalışabilir. Ancak IP TV uygulaması hangi işlemci üzerinde çalışırsa çalışsın, flash program desteği olmadan, nefasetle çalışmayacaktır.

    Eğer yazılım v.s. yükleme işlemlerini kendiniz yapmayacaksanız/yapamayacaksanız, enigma işletimli cihazlara hiç bulaşmayınız. Yavaş yavaş öğrenirim diyorsanız, alabilirsiniz.

    Enigma'lı ve modül girişli cihaz almayı tercih ediyorsanız, bütçenizi biraz zorlayıp, Vu+ Solo2 cihazı alınız. Bir defa alıp, rahat edersiniz. Şu anda yazılım desteğinde, Dream'lerle başa baş diyebilirim. Hatta bazı işlevlerde Dream'lerden bile ileridir. Özellikle donarak geçiş özelliği Dream'lerde hala yoktur. Giga'arda yazılım desteği dream yada vu+'lar gibi yeterli düzeyde değildir. Her çıkan yenilikte, mutlaka birşeyler aksar ve düşe kalka yol alınır.

    Herneyse... Bu açıklamalar cihaz edinmeniz için yeterlidir. Cihaz seçimi ve mukayesesi konularında sizden başka soru almıyorum. Bu konu dışında uyduculuk alanında sorularınız olursa, sorabilirsiniz.

    Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 11 Eylül 2013; 22:36:28 >




  • gerekli cevapları aldım sanırım bilgilendirme için teşekkürler... ben "nesafeti" olarak aramıştım ondan bulamadım sanırım cevabı geciktirmemek için fazlada oyalanmak istemedim...

    hem iptv hem güzel görüntü bi arada olmicak sanırım...klon dream 800 hd se düşünüyorum sanırım d smart almak istersem zaten kendi uydu alıcı veriyr maçları izlerim onunla vu+ solo2 beni biraz aşıyor(o kadar profesyonel kullanmicam) bellide olmaz gerçi ama onun operesında flash var mı göremedim yoksa o fiyata giga quad bi adım öne geçebilir benim için belirttiğiniz yazılım desteği sorununa rağmen flashlı tarayıcı benim için öncelik olabilir...(usb ile uğraşmadan herhangi internet sitesinden film izleme kolaylığı) vu+ tavsiye etmenize istinaden düşük diğer modellerinide tercih edebilirim ihtiyaca göre.. korax ı(her ne kadar forumlarda korax la iptvyi sorunsuz kullandığını söyleyenler olsada) eledim sizin enigma2 siz iptv "tadında" olmicak önerinize istinaden... uydu alıcısına biraz önem veriyorum çünkü tv alıp almicam buna bağlı işe yarar bi uydu alıcı bulamazsam tv de almamın manası olmaz... yardımlarınız için tekrar teşekkürler... klon dream800hd se yada bulabilirsem ikinci el vu+ dan birini seçecem sanırım




  • Dreambox 800 HD "SE" cihazda Broadcom 7405 no'lu işlemci kullanılmış olup, cihazın MIPS cinsinden hızı 1100 Mhz.dir.

    Alman Dream Multi Media firması, kendine ait ürünlerini kullanıma sunarken, gerçek Mhz. değeri ile sunmuştur.

    Dreambox 500 HD, Dreambox 800 HD "SE" ve Dreambox 7020 HD cihazlarda Broadcom 7405 no'lu işlemci bulunmakta olup, gerçek hızı 405 Mhz.dir.

    MIPS 1100 / 405 = 2.71 MIPS katsayısıdır.

    Sonuç olarak; firmaların biraz olsun tüketicilere saygısı olması lazımdır. Çokça eleştirdiğimiz DMM 'nın iş ahlakı, Kore'li firmalardan çok daha iyidir.

    Giga Quad, Vuo 2 cihazlar, yeni modeller çıkana kadar, kaymaklı fiyattan satılmaya devam edecektir. Kore orijinli işlemci üreticisi Broadcom firması ise, yeni modeller çıktığında, isterse gerçek hız değerlerini açıklayacaktır.

    Almanların geliştirdiği Linux enigma yazılımlarına Kore'lilerde sızdılar artık. Enigma yazılımını istedikleri gibi geliştirebiliyorlar. Hal böyle olunca, ellerindeki yazılımlara uygun cihaz geliştirebiliyorlar. Bir yerde Almanların tekelinin kırılması bakımından iyi olmuştur. Ancak Kore'lilerin donanım değerlerini abartılı açıklaması nedeniyle, insanların cebinden parası çalınmıştır.

    Şu an satılan Vuo Duo 2 model cihazın fiyatı, orta seviye notebook ile aynı fiyatlardadır. Hep beraber düşünelim ki, bizleri iyi kösüyorlar.

     GigaBlue HD QUAD 4 tuner destekli ve 1305 Mhz.işlemci Kullanıcıları


    http://www.broadcom.com/products/IPTV/IPTV-Solutions/BCM7405
     GigaBlue HD QUAD 4 tuner destekli ve 1305 Mhz.işlemci Kullanıcıları




  • bilgilendirmeleriniz olmasaydı gaza gelip alırdım sanırım bende bi tane.. onun yerine 340 liraya 5 aylık iptv ve server li vu+solo aldım.. şu an için bi sorunla karşılaşmadım ama yeni yazılım (öncesinde yedekleme),imaj,kanal listesi ve biss olayını çözmem lazım..çetrefilli bişi olduğu için kendim yapmam zor kimse de tarif etmeye uğraşmıo doğal olarak dreamboxedit 5.3 ve winscp kur dediler kurdum kaldı öle:))).. kadıköyde bu işi yapacak biri varsa gidip yaptırmak istiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: carloska

    bilgilendirmeleriniz olmasaydı gaza gelip alırdım sanırım bende bi tane.. onun yerine 340 liraya 5 aylık iptv ve server li vu+solo aldım.. şu an için bi sorunla karşılaşmadım ama yeni yazılım (öncesinde yedekleme),imaj,kanal listesi ve biss olayını çözmem lazım..çetrefilli bişi olduğu için kendim yapmam zor kimse de tarif etmeye uğraşmıo doğal olarak dreamboxedit 5.3 ve winscp kur dediler kurdum kaldı öle:))).. kadıköyde bu işi yapacak biri varsa gidip yaptırmak istiyorum

    Bu başlıktaki konu bütünlüğünün bozulmaması açısından, kısaca yanıtlamaya çalışayım. Ama başka sorularınız olursa, bu başlıktan değilde, uygun bir başlık altından sorunuz lütfen !

    Biss konusu için Btkcam emulatörü kurunuz. DVBsat Forum'da Btkcam konusu geniş olarak işlenmektedir. Oradan detaylı bilgi alıp, cihazınıza Btkcam emulatörünü kurup, biss'leri kararlı bir şekilde çözmeye başlayabilirsiniz.

    Kanal listesini Dreambox edit arayüz iel düzenleyip, tekrar cihaza gönderebilirsiniz.

    Cihaza image yükleme işlemi Vu+ cihazlarda hangi arayüz ile yapılıyor bilmiyorum. Bizler Dream'lere web browser aracılığıyla yükleme yapabiliyoruz. Forumda Vu+ ile açılmış konu başlıklarına sorunu yazabilirseniz, yardımcı olacaklardır.

    Enigma'lı cihazın/cihazların işlemci özellikleri gibi teknik detaylara dair sorularınız olursa, buradan da sorabilirsiniz. Maksat bu başlıktaki konsantrasyonu kaybetmeyelim.

    Saygılar, sevgiler.




  • bilgilendirme için teşekkürler.. digiline cihazım vardı eskiden ona com1 portundan rs232 den ne lazımsa atıodum kanalı taratıp exit derken çıkarken kaydediyordum.. bunda o bile olmuyor pc den atmak gerek ... öncelikle iptv ve server in yedeği alınması lazım, sonra yazılım,imaj,bis, kanal list eklentiler sonra tekrar yedeği yükleme derken 6 iş birden var :)).. bilene yaptırmak en iyisi bazı uyducular bile yapamadı cihaza yabancı olduğu için... yalnız forumlarda okuduğum bi yazıda vu+ultimate alan birisi solo neyime yetmiyordu merak ettim aldım gerek yokmuş gibisinden bişiler söylüyordu.. bende ilerde değiştirmek istesem uno alırım sanırım en fazla bide yanlış görmediysem solo2 ilk çıktığında 699 liraymış şimdi taksitle 900 lira..

    enigma cihazlarla ilgili soracak soru şu anda aklıma gelmiyor teşekkürler ilginiz için yalnız enigma3 den bahsedildi bi yerde nedir ne değildir işe yaricak mı yoksa milleti söğüşlemek için yeni bişi mi olacak merak ediyorum...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: carloska

    bilgilendirme için teşekkürler.. yalnız forumlarda okuduğum bi yazıda vu+ultimate alan birisi solo neyime yetmiyordu merak ettim aldım gerek yokmuş gibisinden bişiler söylüyordu.. bende ilerde değiştirmek istesem uno alırım sanırım en fazla bide yanlış görmediysem solo2 ilk çıktığında 699 liraymış şimdi taksitle 900 lira..

    enigma cihazlarla ilgili soracak soru şu anda aklıma gelmiyor teşekkürler ilginiz için yalnız enigma3 den bahsedildi bi yerde nedir ne değildir işe yaricak mı yoksa milleti söğüşlemek için yeni bişi mi olacak merak ediyorum...

    İşte yeni cihazlara getirilen yeni özellikler üzerinden, söğüşleme ve kösme işleri hiç bitmez. Yazılımlarda bu işin bir parçasıdır.

    Bu Kore'li cihaz üreticileri, tüketicileri kösmek için, detaylarda gizli öyle ince yalanlara başvuruyorlar ki, şaşırıp kalıyoruz.

    * Bu yalanlar, bazen işlemci hız birimleri üzerinden yapılıyor. ( MIPS cinsinden Mhz. değeri, gerçek Mhz. değeri gibi gösterilerek. )

    * Yine bazen cihazda gigabit lan özelliği var diye ilan edip, çalışmaması,

    * Yine bazen süper kaliteli cihaz diye lanse edip, yeni Vu2'lerin basit 1 TL'lik kondansatör ve kapsitörlerinin, kalitesiz parçalar kullanılması nedeniyle, bir kaç ay içinde arıza yapması gibi,

    * Yine bazen eklenen yeni bir özellik için, cihazda mevcut işlemcinin yetersiz gelmesi gibi. Örnek; Vuo Duo'nun donanımsal PiP yapamaması, Solo2 ve Duo2'nin transcoding özelliğine işlemci hızının yetmemesi gibi...

    Kısaca; bu gibi satış fiyatını yükselten ince yalanlara dayalı ve ilan edilmiş abartılı özelliklerle ilgili daha çok şeyler sayılabilir.

    Sonuç olarak; eskiden enigma yazılımlı cihazları DMM firması çıkarırdı. Adamlarda iş ahlakı olduğu için, ne açıkladılarsa, aynı şekilde güvenir ve kullanırdık. Şimdi işin içine Kore'liler girdi, adamların yenilik diye ilan ettiği şeylerin çoğu ince yalanlar...

    Kore'lilerin yalanını araştırıp bulmakta bana epeyce bir uğraş oldu.

    Kore'li MIPS 1300 Mhz. cihaz çıkardım diyor, millet çok hızlı cihaz aldığını zannederek Notebook parasını bayılıyor. Oysa MIPS 1300 Mhz.lik cihazın gerçek Mhz. değeri 550 Mhz. dir.

    Bizim kullandığımız gerçek 405 Mhz.lik Dreambox 800se cihazın, MIPS cinsinden hızı da MIPS 1100 Mhz.dir. Ama Alman DMM Dreambox 800se cihazı hiç bir zaman 1100 Mhz. diye lanse etmedi. Gerçeği ne ise, başında ilan etti.

    Birde derler ki, Alman DMM firması Dreambox'ları pahalı satarak, yıllarca milleti söğüşledi. Söğüşlediyse bile, cihazların gerçek teknik verilerini açıklayarak söğüşledi. En azından Kore'liler gibi ince yalana dayalı olarak söğüşlemedi. Oysa bu Kore'liler, ince yalanlara başvurup, deveyi amuduyla götürüyorlar.

    Saygılar, sevgiler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gizemli77

    quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    quote:

    Orijinalden alıntı: erd_eru

    quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    Elinize klavyenize sağlık... Herşeyi belirtmişsiniz.

    Bir husus hariç !

    Bu 1305 Mhz.lik işlemcinin MIPS katsayısı nedir ?

    Durun yorulmayın, ben yazayım.

    MIPS katsayısı ; 2,4 'tür.

    Bu MIPS katsayısı ne işe mi yarıyor ? Durmadan hazır bilgi vermek olmaz.

    Araştırıp öğreniniz.

    Selamlar Serkan Bey... goggle dan MIPS katsayısı diye yazdım ama bir sürü başka şey çıktı.
    Nedir bu katsayı işi?

    Selam hocam,

    İşlemci (chipset) üreticileri sürekli yeni model işlemcileri tasarlayıp geliştirmektedir.

    Geliştirilen her bir işlemcinin mimarisi ile işlemci üretiminde kullanılan nano ölçekleme teknolojisi gereği, işlemcilere standartlaştırılmış MIPS ( Microprocessor without Interlocked Pipeline Stages ) mimarisi üzerinden "hız değeri" tespit edilmektedir. MIPS değeri üzerinden verilen işlemci hızı da, örneğin; MIPS 1305 Mhz. olarak belirtilmektedir.

    İşte her bir işlemcinin "mimari + nano ölçeği" farklı olduğu için, MIPS hızı ile verilen hız değerini, gerçek hızına dönüştürmemiz gerekir.

    Gerçek hız (Mhz) değerine dönüştürebilmek için de, üretici tarafından ilan edilmiş, MIPS katsayısı bilinmelidir.

    Duruma, işlemciler üzerinden bir kaç örnek vererek somutlaştırmaya çalışayım;

    Örnek 1 ; Chipbox uydu cihazında kullanılan CSM 1203 no'lu işlemci, 220 Mhz MIPS hızındadır. İşlemcinin MIPS katsayısı, 0.15'tir. MIPS 220 / 0.15 = 187 Mhz. gerçek hız değeridir.

    Örnek 2 ; Next machina uydu cihazında kullanılan ARM Cortex A9 işlemci, 1500 MIPS hızındadır. İşlemcinin MIPS katsayısı, 3 'tür. MIPS 1500 / 3 = 500 Mhz. gerçek hız değeridir.

    Giga Quad, Vuo Solo2, Vuo Duo2 cihazlarda; yeni mimarili ve nano ölçeği 40 nm 'lik işlemciler kullanılmıştır. İşlemcileri üreten Broadcom firması, işlemcilere ait datasheet verilerini hala yayınlamamıştır.

    Kullanılan bu işlemcilerin en yakın emsali, 2 no'lu örnekte belirttiğim işlemcidir.

    Velhasılı, işin içine uydu cihazı üreticileri girince, pazarlama politikasındaki zamanlama ilkesi gereği, işlemcinin gerçek hız değeri, Broadcom firması tarafından şimdilik ilan edilmedi. Malum iktisatta, "piyasanın kaymağını almak" diye bilinen bir kavram vardır. Bu kavram yeni çıkan ürünler için, üreticilerce, sürekli uygulanır. Malın emsal rakipleri çıktıktan sonra, ürün normal fiyatına çekilir. İşte bu üründe şu anda piyasanın kaymağı alınmaya çalışılmaktadır. Bu uğurda yapılan satış politikalarının içine, işlemciyi üreten firma da dahil olmuştur.

    Herneyse... Bu MIPS katsayısı ile ilgili hususlar, yabancı forumlarda bile, çok cılız bir şekilde işlenmektedir. Kullanıcılar bu hususlarla yeterince ilgilenmemektedir.

    Benim ilgilenmeme sebep; çıkan cihazla ilgili yeni bir özellik lanse ediliyor. Örneğin Vu2 cihazlar için Transcoding olarak açıklanan uygulama var. Uygulama; cihaz içinde çözümlediği içeriği, dışarıda bir başka uydu cihazına transfer etmektedir. Ancak bu işlemci ile ne kadar başarılıdır, orası tartışılır...

    Kısaca; MIPS 1300 Mhz.lik işlemci ile nefasetle transcoding yapılamayacağı aşikardır.

    Biz bu cihazlarda bu tür pazarlama politikalarını Vuo Duo cihazdan da hatırlıyoruz. Cihaz hiç bir zaman, nefasetle PiP yapamamıştır. Ama PiP özellikli diye pazarlanmaya çalışıldı.

    Sonuç olarak; daha bir sürü detay var. Bu konuları izah etmeye forum sayfaları yeterli değil. Elimden geldiğince, basitleştirerek anlatmaya çalıştım.

    Saygılarımla.

    Bilgi işin teşekkürler...

    eline saglık serkan güzel Arkadaş benim next3d machina mip sayısı hoşuma gitti 2.el bulursam alacam 350tlye




  • İsmi Lazım Değil Forum 'da üyenin biri iki adet link vermiş ;

    Link'lerden biri, bu konu başlığına ait.

    Diğer link ise şu ;http://en.wikipedia.org/wiki/Instructions_per_second

    Yani bu link'i veren üye, bu MIPS katsayısı konusunu epeyce araştırmış. Bu araştırması nedeniyle kendisini tebrik ederim.

    Yani bu link; MIPS 'i ve gerçek hız biriminin bir birine oranına, kullanılan teknoloji düzeyi ile açıklık getiriyor. Tabi, ancak işlemci terminolojisi ile ilgili kavramlara hakim olanların anlayabileceği türden detaylarlar...

    Anlayamayanların ise, istemezükçülüğe devam ediyor.

    Breh breh breh diyorum artk bu tip tünemiş insanlara...

    Hey memleket hey... Sen nereye gidiyorsun böyle !?




  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    yazılardan şunu anladım GIGABLUE-HD-QUAD da gerçek değerleri vermeyip yüksek fiyata cihazı satışa sunuyor. umarım doğru anlamışımdır yanlış ise düzeltebilirsiniz. çünkü GIGABLUE-HD-QUAD-PLUS alma aşamasındayım boşuna kazık yemeyelim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mito1172

    yazılardan şunu anladım GIGABLUE-HD-QUAD da gerçek değerleri vermeyip yüksek fiyata cihazı satışa sunuyor. umarım doğru anlamışımdır yanlış ise düzeltebilirsiniz. çünkü GIGABLUE-HD-QUAD-PLUS alma aşamasındayım boşuna kazık yemeyelim

    Markalardan ziyade, incelemelerimi işlemci bazlı yaptığımı, yazılarımı yakından takip edenler iyi bilir.

    Quad cihazda Broadcom 7356 no'lu işlemci bulunmakta olup, işlemcinin detayları şu şekildedir.

    Hız ; MIPS 1300 Mhz. ( Gerçek hız 541 Mhz. )

    Veri yolu ; 128 bit

    Çekirdek sayısı ; 2

    Üretim teknolojisi ; 40 nano micron

    İşlemci ; Broadcom bir önceki nesil işlemcilerine göre, daha yeni teknoloji kullanımı ile üretildiği için, uydu cihazında performans ve konfor anlamında, olumlu katkı sağladığı bir gerçektir. Özellikle; 40 nm teknoloji seviyesi ile 128 bit veri yolunda çalışması nedeniyle, cihazlara hız katmaktadır.

    Ancak Broadcom firmasının işlemciye ait gerçek hız değerini açıklamaması nedeniyle, markacı firmalar cihazı 1300 Mhz. diye pazarlamaya çalışmaktadırlar. Oysa, 1300 Mhz.lik hız, MIPS birimi üzerinden bir hız değeridir. Bu konu başlığında, MIPS - Gerçek Hız dönüşümüne ait gerekli done'lere değinmiştim.

    Cihazla ilgili yanlış ilan edilen bir diğer husus ise, cihazdaki ethernet portunun, gigabit ethernet portu olmadığıdır. Bu yanlışlık üretici firmaca şu zamana kadar düzeltimemiş olsada, zımnen kabul edilmiştir.

    Fiyatlama ile ilgili konular, genelde rakip malların fiyat seviyeleri de gözetilerek yapıldığı için, subjektif değerlendirmeye açık konulardır. Bu nedenle fiyat konusunda fikir beyan etmek istemem.

    Mesajımın başında değindiğim gibi, misyonum cihazlarla ilgili gerçek verileri açıklayarak, kararın kullanıcının kendisi tarafından alınmasına yardımcı olmaktır.

    Saygılar, sevgiler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mito1172

    yazılardan şunu anladım GIGABLUE-HD-QUAD da gerçek değerleri vermeyip yüksek fiyata cihazı satışa sunuyor. umarım doğru anlamışımdır yanlış ise düzeltebilirsiniz. çünkü GIGABLUE-HD-QUAD-PLUS alma aşamasındayım boşuna kazık yemeyelim

    gayet gerçek değerde mips hızından 1300 dür türkiyede Avrupa ile yakın fiyata satılıyor diğer markalar vu , dreambox ,xtrent ,gigablue farklı değil vu nun 1300 denilen hızda mips hızıdır ortada bir yanılma yok sadece piyasada kafa karıştıran şahıslar var Linux almak istiyorsan belli markalar var hangisi kafana yatıyorsa onu alacaksın millete okadar takılma bir markaya böye derken diğerleri farklı değil hepsi mips hızından pazarlıyor değişen bir şey yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imirler_2013 -- 16 Mart 2014; 11:23:07 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: imirler_2013

    quote:

    Orijinalden alıntı: mito1172

    yazılardan şunu anladım GIGABLUE-HD-QUAD da gerçek değerleri vermeyip yüksek fiyata cihazı satışa sunuyor. umarım doğru anlamışımdır yanlış ise düzeltebilirsiniz. çünkü GIGABLUE-HD-QUAD-PLUS alma aşamasındayım boşuna kazık yemeyelim

    gayet gerçek değerde mips hızından 1300 dür türkiyede Avrupa ile yakın fiyata satılıyor diğer markalar vu , dreambox ,xtrent ,gigablue farklı değil vu nun 1300 denilen hızda mips hızıdır ortada bir yanılma yok sadece piyasada kafa karıştıran şahıslar var Linux almak istiyorsan belli markalar var hangisi kafana yatıyorsa onu alacaksın millete okadar takılma bir markaya böye derken diğerleri farklı değil hepsi mips hızından pazarlıyor değişen bir şey yok

    Dreambox'lar mips hızı ile değil, gerçek hız değerleri üzerinden pazarlanıyor.

    Örneğin ; Dreambox 800se cihazda kullanılan Broadcom 7405 no'lu işlemci MIPS 1100 Mhz. hızındadır. Ancak Dream Multi Media firması, cihazının hızını 405 Mhz. olarak ilan etmiştir. Gerçek hızı değeri ile yani...

    Kurumsal fimaların iş ahlakı başka oluyor haliyle...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 16 Mart 2014; 11:37:39 >




  • dreamboxta gitsin mips hızını açıklasın vu+ ve gigablue mips olarak açıklıyor sonuç olarak hepsi dreamboxtan üstün hızlı yeni makinalar dreambox yenilik yaptım diye 7020 hd modeline flash yükseltmi yapmış v2 yenimodel diye satıyor ahlaklı satış bumudur yani
  • quote:

    Orijinalden alıntı: imirler_2013

    dreamboxta gitsin mips hızını açıklasın vu+ ve gigablue mips olarak açıklıyor sonuç olarak hepsi dreamboxtan üstün hızlı yeni makinalar dreambox yenilik yaptım diye 7020 hd modeline flash yükseltmi yapmış v2 yenimodel diye satıyor ahlaklı satış bumudur yani

    Olur ! Dream Multi Media 'ya söyleyelim, bundan sonra MIPS hız birimi üzeründen cihazlarının hızını açıklasın.

    Yalnız diğerleri hızını MIPS üzerinden açıklıyor diye, Dream Multi Media Firması cihazlarının hızını MIPS üzerinden açıklamak zorunda değil. Ürün çıkaran firmaların her birinin değişik satış politikasının olması doğaldır yani... Kısaca; bu işlemci hızında, beni gerçek hız daha çok ilgilendiriyor. Çünkü cihazları bir biri arasında kıyaslarken, gerçek hız birimi üzerinden kıyaslamak zorundayız.

    Dream Multi Media, V2 sürümlü cihazlarını farklı bir işlemci ile çıkarsaydı, model numaralarında değişikliğe giderdi. Taban ( yani işlemci ) aynı olduğu için, aynı model cihazlarının kapasitesi artırılmış halini, V2 sürümüdür diye ilan etti... İş ahlakı açısından son derece normal yani...

    Ayrıca V2 sürümlü cihazlara, yazılım olarak web borwser ve HbbTV browser özelliği eklenmiştir. İşte Dream Multi Media'nın V2 sürümlü cihazlarını çıkarmasının sebebi de budur.

    Ürün modelleme mantığına uygun olmayan değerlendirme ve yorumlar, her zaman yanlış sonuçlar üretilmesine neden olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 16 Mart 2014; 11:55:53 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    quote:

    Orijinalden alıntı: imirler_2013

    dreamboxta gitsin mips hızını açıklasın vu+ ve gigablue mips olarak açıklıyor sonuç olarak hepsi dreamboxtan üstün hızlı yeni makinalar dreambox yenilik yaptım diye 7020 hd modeline flash yükseltmi yapmış v2 yenimodel diye satıyor ahlaklı satış bumudur yani

    Olur ! Dream Multi Media 'ya söyleyelim, bundan sonra MIPS hız birimi üzeründen cihazlarının hızını açıklasın.

    Yalnız diğerleri hızını MIPS üzerinden açıklıyor diye, Dream Multi Media Firması cihazlarının hızını MIPS üzerinden açıklamak zorunda değil. Ürün çıkaran firmaların her birinin değişik satış politikasının olması doğaldır yani... Kısaca; bu işlemci hızında, beni gerçek hız daha çok ilgilendiriyor. Çünkü cihazları bir biri arasında kıyaslarken, gerçek hız birimi üzerinden kıyaslamak zorundayız.

    Dream Multi Media, V2 sürümlü cihazlarını farklı bir işlemci ile çıkarsaydı, model numaralarında değişikliğe giderdi. Taban ( yani işlemci ) aynı olduğu için, aynı model cihazlarının kapasitesi artırılmış halini, V2 sürümüdür diye ilan etti... İş ahlakı açısından son derece normal yani...

    Ayrıca V2 sürümlü cihazlara, yazılım olarak web borwser ve HbbTV browser özelliği eklenmiştir. İşte Dream Multi Media'nın V2 sürümlü cihazlarını çıkarmasının sebebi de budur.

    Ürün modelleme mantığına uygun olmayan değerlendirme ve yorumlar, her zaman yanlış sonuçlar üretilmesine neden olur.

    dream multimedia nın seni dikkate alacağını hiç sanmıyorum hızını nasıl isterse öyle açıklasın gerçekler değişmez ister mips açıklasın ister mhz seni mutlu etmek için vu ve gigabluede mips olarak açıklamaktan vazgeçmez işlemcilerini karşılaştırman yeterli dream neerde kalacaktır göreceksin birde dream v2 de donanım olarak olarak sadece flash boyutu değişti hiçte önemli değildi hbb tv diğer lerinde zaten var vu gigablue gibi sadece kendini biliyor zannetme bence kendini bukadar yukarılarda görme boşuna




  • quote:

    Orijinalden alıntı: imirler_2013

    quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    Olur ! Dream Multi Media 'ya söyleyelim, bundan sonra MIPS hız birimi üzeründen cihazlarının hızını açıklasın.

    Yalnız diğerleri hızını MIPS üzerinden açıklıyor diye, Dream Multi Media Firması cihazlarının hızını MIPS üzerinden açıklamak zorunda değil. Ürün çıkaran firmaların her birinin değişik satış politikasının olması doğaldır yani... Kısaca; bu işlemci hızında, beni gerçek hız daha çok ilgilendiriyor. Çünkü cihazları bir biri arasında kıyaslarken, gerçek hız birimi üzerinden kıyaslamak zorundayız.

    Dream Multi Media, V2 sürümlü cihazlarını farklı bir işlemci ile çıkarsaydı, model numaralarında değişikliğe giderdi. Taban ( yani işlemci ) aynı olduğu için, aynı model cihazlarının kapasitesi artırılmış halini, V2 sürümüdür diye ilan etti... İş ahlakı açısından son derece normal yani...

    Ayrıca V2 sürümlü cihazlara, yazılım olarak web borwser ve HbbTV browser özelliği eklenmiştir. İşte Dream Multi Media'nın V2 sürümlü cihazlarını çıkarmasının sebebi de budur.

    Ürün modelleme mantığına uygun olmayan değerlendirme ve yorumlar, her zaman yanlış sonuçlar üretilmesine neden olur.

    dream multimedia nın seni dikkate alacağını hiç sanmıyorum hızını nasıl isterse öyle açıklasın gerçekler değişmez ister mips açıklasın ister mhz seni mutlu etmek için vu ve gigabluede mips olarak açıklamaktan vazgeçmez işlemcilerini karşılaştırman yeterli dream neerde kalacaktır göreceksin birde dream v2 de donanım olarak olarak sadece flash boyutu değişti hiçte önemli değildi hbb tv diğer lerinde zaten var vu gigablue gibi sadece kendini biliyor zannetme bence kendini bukadar yukarılarda görme boşuna

    Şimdi alıntıda işaretlediğim mesajımı bir daha dikkatle okuyalım !

    Mesajımı dikkatli okusanız; benim öneri filan götürmem mümkün değildir. İroni sözkonusudur.

    Yani bir önceki mesajınızda "dreamboxta gitsin mips hızını açıklasın" sözü üzerinden yapılmış bir değerlendirmedir. Kısaca; Dream Multi Media cihazın hızını açıklarken, hangi hız birimi üzerinden açıklayacağını size sormayacak herhalde !?

    Esasında hız birimi ile ilgili konuyu, iş ahlakı ve kurumsal firma olmak üzerinden nitelendirmiştim. Ama yeterince anlaşılmamış demekki... Velhasılı, hız birimi olarak anlatmaya çalıştığım şey, kullanıcının ne aldığını gerçekçi ölçümleme ile bilmeye hakkı vardır. Gerisi laf-ı güzaf olur.

    Yazdığınız diğer hususlara gelince ;

    Diğer cihazlarda yazılımsal yada donanımsal özellik olarak, işlemcisi yetersiz, diğer cihazların yazılımında web browser, HbbTV yok demedim zaten... DMM v2 sürümlü cihaz çıkarmış ve bahsettiğim özellikleri resmi olarak eklemiş. ( Dikkat ; resmi olarak eklemiş. Resmi olarak eklenmeyenler ne diye sormayınız lütfen. Zira oldukça detaylı konulardır. )

    Ki, esasında bu konu başlığı Dream Multi Media'nın cihaza ait özelliklerin işlendiği bir başlıkta değildir. DMM'nin cihazlarına değinmemin nedeni; DMM'nin cihazlarının hız birimini, gerçek hız birimi üzerinden ilan etmesi nedeniyledir. Dolayısı ile bu konu başlığında, DMM'nin cihazları ile diğer cihazlar arasında kıyaslama söz konusu değildir. Söz konusu olan, hangi markanın cihaz özelliklerini ilan ederken, gerçekçi davrandığıdır.

    Kendimi yukarıda görseydim yazdığınıza yanıt vermeye bile ihtiyaç duymazdım. Ayrıca, forumda mesajlarımı takip edenler, değerlendirmelerimi objektif kriterler üzerinden yaptığımı ve tarafsız davrandığımı iyi bilirler. "Yukarıda görmek" nitelemeniz sizin adınıza talihsiz bir söz olmuş.

    Herneyse... Umarım yeterince anlaşılır olmuştur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 16 Mart 2014; 13:46:40 >




  • Beyler selam

    sorum kısaca şudur;"IPTV" için adam gibi resim kalitesi almak babın da nasıl bir "sistem" olmalı veya hangi Receiver/Receiver lar olmalı/olabilir???

    Bunu şunun için sordum;geçenler de elimize çok güzel bir cihaz geçti(CS işini de yapıyor ve "e2" li değildir!!)IPTV için de herifler sanırım önceden yükledikleri
    server v.s olarak bir sürü de SD&HD kanallar vardı,ancak resim kalitesi yerlerde idi yaw ülen dedim bu ne biçim "HD" SD den bile kötü gibi
    epeyi saatler gezdim,beş para etmez görüntü kalitesi vardı,bu arada cihaz Clarktech,Kore malı ve normalde SD&HD resim kalitesi de çok iyiydi

    Karaköy işi bir cihaz teklif etmeyin ltf,ayrıca ben spesifik olarak şu cihaz veya cihazlar(Marka bazında)IPTV için ok dir diye bilgi verilmesini isterim,Avrupadan
    getirtmek kaydıyla da olabilir tabiki,nasılsa alıştık oradan getirmeye

    Saygılar
    CAN++




  • arkadaşlar tartışmaya gerek yok serkanguzel bey değerler abartılı diyebilir sonuçta araştırma yapıp test ediyordur ve bence hiçbir firma gerçek değerleri vermiyor. neyse benim derdim hız falan değil, derdim sadece tünerin güçlü olması kıytırık bir yağmur ve hava kapanmasında kanalı yok etmesin yeter çünkü Philip led tv nin dahili uydu alıcısından bıktım ve asıl sahtekar bunlardır diyorum artık ayıptır günahtır 2000 tl veriyoruz tvye takılan uydu alıcısı veya tüneri diyelim rezalet insan utanır bu tüneri koymaya yılların markası bu tüneri nasıl takar utanmadan aklım almıyor yazıklar olsun diyorum sadece bu yüzdende iyi bir harici uydu alıcısı almaya karar verdim yada yılların markası philips tarafından mecbur bırakıldım desem daha doğru olur bilgiler için serkan beye ve diğer arkadaşıma ( imirler_2013)teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 16 Mart 2014; 16:43:01 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    quote:

    Orijinalden alıntı: imirler_2013

    quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    Olur ! Dream Multi Media 'ya söyleyelim, bundan sonra MIPS hız birimi üzeründen cihazlarının hızını açıklasın.

    Yalnız diğerleri hızını MIPS üzerinden açıklıyor diye, Dream Multi Media Firması cihazlarının hızını MIPS üzerinden açıklamak zorunda değil. Ürün çıkaran firmaların her birinin değişik satış politikasının olması doğaldır yani... Kısaca; bu işlemci hızında, beni gerçek hız daha çok ilgilendiriyor. Çünkü cihazları bir biri arasında kıyaslarken, gerçek hız birimi üzerinden kıyaslamak zorundayız.

    Dream Multi Media, V2 sürümlü cihazlarını farklı bir işlemci ile çıkarsaydı, model numaralarında değişikliğe giderdi. Taban ( yani işlemci ) aynı olduğu için, aynı model cihazlarının kapasitesi artırılmış halini, V2 sürümüdür diye ilan etti... İş ahlakı açısından son derece normal yani...

    Ayrıca V2 sürümlü cihazlara, yazılım olarak web borwser ve HbbTV browser özelliği eklenmiştir. İşte Dream Multi Media'nın V2 sürümlü cihazlarını çıkarmasının sebebi de budur.

    Ürün modelleme mantığına uygun olmayan değerlendirme ve yorumlar, her zaman yanlış sonuçlar üretilmesine neden olur.

    dream multimedia nın seni dikkate alacağını hiç sanmıyorum hızını nasıl isterse öyle açıklasın gerçekler değişmez ister mips açıklasın ister mhz seni mutlu etmek için vu ve gigabluede mips olarak açıklamaktan vazgeçmez işlemcilerini karşılaştırman yeterli dream neerde kalacaktır göreceksin birde dream v2 de donanım olarak olarak sadece flash boyutu değişti hiçte önemli değildi hbb tv diğer lerinde zaten var vu gigablue gibi sadece kendini biliyor zannetme bence kendini bukadar yukarılarda görme boşuna

    Şimdi alıntıda işaretlediğim mesajımı bir daha dikkatle okuyalım !

    Mesajımı dikkatli okusanız; benim öneri filan götürmem mümkün değildir. İroni sözkonusudur.

    Yani bir önceki mesajınızda "dreamboxta gitsin mips hızını açıklasın" sözü üzerinden yapılmış bir değerlendirmedir. Kısaca; Dream Multi Media cihazın hızını açıklarken, hangi hız birimi üzerinden açıklayacağını size sormayacak herhalde !?

    Esasında hız birimi ile ilgili konuyu, iş ahlakı ve kurumsal firma olmak üzerinden nitelendirmiştim. Ama yeterince anlaşılmamış demekki... Velhasılı, hız birimi olarak anlatmaya çalıştığım şey, kullanıcının ne aldığını gerçekçi ölçümleme ile bilmeye hakkı vardır. Gerisi laf-ı güzaf olur.

    Yazdığınız diğer hususlara gelince ;

    Diğer cihazlarda yazılımsal yada donanımsal özellik olarak, işlemcisi yetersiz, diğer cihazların yazılımında web browser, HbbTV yok demedim zaten... DMM v2 sürümlü cihaz çıkarmış ve bahsettiğim özellikleri resmi olarak eklemiş. ( Dikkat ; resmi olarak eklemiş. Resmi olarak eklenmeyenler ne diye sormayınız lütfen. Zira oldukça detaylı konulardır. )

    Ki, esasında bu konu başlığı Dream Multi Media'nın cihaza ait özelliklerin işlendiği bir başlıkta değildir. DMM'nin cihazlarına değinmemin nedeni; DMM'nin cihazlarının hız birimini, gerçek hız birimi üzerinden ilan etmesi nedeniyledir. Dolayısı ile bu konu başlığında, DMM'nin cihazları ile diğer cihazlar arasında kıyaslama söz konusu değildir. Söz konusu olan, hangi markanın cihaz özelliklerini ilan ederken, gerçekçi davrandığıdır.

    Kendimi yukarıda görseydim yazdığınıza yanıt vermeye bile ihtiyaç duymazdım. Ayrıca, forumda mesajlarımı takip edenler, değerlendirmelerimi objektif kriterler üzerinden yaptığımı ve tarafsız davrandığımı iyi bilirler. "Yukarıda görmek" nitelemeniz sizin adınıza talihsiz bir söz olmuş.

    Herneyse... Umarım yeterince anlaşılır olmuştur.

    ben mips yada mhz olarak hiç ilgilenmiyorum kullanıcı mips hızı olarak konusu geçen uydu alıcıları en yüksek teknik verilere sahip uydu alıcıları 1300 diye açıklamışlar drembox bu gidişle açıklayacak bişeyi kalmayacak geçen yıl uydu için en önemli anga fuarında bile yer alamadı fiyatlar çok yüksek yenilik yok bu durumda mhz dese nolur mips dese nolur her halukarda vu ve gigablue dreambox u ezip geçiyor




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.