Şimdi Ara

Gigablue HD 800 solo ilk izlenimlerim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
601
Cevap
6
Favori
54.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: heqle

sayın serkanguzel_ sizden ufak bir yardım alabilir miyim?

1. kanal listesinin yedeğini nasıl alacağız.
    2. ağ paylaşımından pc ye kayıt imkanı var mı bir de pcdeki videoları ağ paylaşımından solo800 de izleme imkanı var mı.

dm 800 için olanını buldum ama solo800de mount etmeyi bulamadım şimdiden teşekkürler.

Daha öncede linux reciever kullandigimdan kanal listesinin yedegini ftp den reciver a baglanarak aliyordum , settingsleride ayni bu sekilde reciever a atiyorumdur , /etc/enigma2/ yada /etc/tuxbox/ olmasi lazim satellites.xml bouquets.xml services.xml bunlari yedege almak yeterli sanirim..daha ftp den baglanmak nasip olmadi...

2. bunun cevabini bende merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi praetorians -- 11 Haziran 2011; 22:56:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: praetorians

quote:

Orijinalden alıntı: heqle

sayın serkanguzel_ sizden ufak bir yardım alabilir miyim?

1. kanal listesinin yedeğini nasıl alacağız.
    2. ağ paylaşımından pc ye kayıt imkanı var mı bir de pcdeki videoları ağ paylaşımından solo800 de izleme imkanı var mı.

dm 800 için olanını buldum ama solo800de mount etmeyi bulamadım şimdiden teşekkürler.

Daha öncede linux reciever kullandigimdan kanal listesinin yedegini ftp den reciver a baglanarak aliyordum , settingsleride ayni bu sekilde reciever a atiyorumdur , /etc/enigma2/ yada /etc/tuxbox/ olmasi lazim satellites.xml bouquets.xml services.xml bunlari yedege almak yeterli sanirim..daha ftp den baglanmak nasip olmadi...

2. bunun cevabini bende merak ediyorum.

tam bir cevap olsa keşke de yedeğini alsak bali bir de 2. sorunun cevabı olursa mükemmel olur :)

• Selamlar,

Dreamboxedit ile kanal listesi yedeğini alabilirsiniz.
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocake -- 12 Haziran 2011; 20:00:57 >
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocake -- 12 Haziran 2011; 20:00:30 >
  • Arkadaslar ftp ile reciever a baglanan oldu mu ? ben malesef baglanamiyorum ayarlar ne olmali ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi praetorians -- 12 Haziran 2011; 18:09:44 >
  • quote:

Arkadaslar ftp ile reciever a baglanan oldu mu ? ben malesef baglanamiyorum ayarlar ne olmali ?

ftp derken flashfxp ile bağlanmaktan bahsediyorsan.

receverin ağ ayarları kısmından aldığı ip numarasını öğren. o ip noyu flashfxp açtıktan sonra şimşek logolu butona bas. ip noyu yaz, kullanıcı adını root , şifre kısmına da root yaz hepsi bu kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocake

..

sorunuzu silmişsiniz tam da yeni okuyordum, umarım sorunuzu çömüşsünüzdür.
  • @heqle

ftp ok fakat sabahtan beri wlan ile internete box u baglayamiyorum . bu nedenle cccam bile kuramadim :(
  • quote:

@heqle

ftp ok fakat sabahtan beri wlan ile internete box u baglayamiyorum . bu nedenle cccam bile kuramadim :(

aldığın yere telefon açarsan kurulum hakkında bilgi verirler, ben wlan kullanmadığım için bir fikrim yok ama bir araştırayım bakayım neler çıkacak.
  • @heqle

Support forumuna yazdim simdilik bir cözüm gelmedi...

Sorun su ....wlan baglantisi ok gigabox server a baglaniyor .....ama router a sifre vermezsem.... wep sifreleme sistemi ilede gigablue internete baglaniyor

fakat

wpa yada wpa2 yaparsam baglanti kurmuyor :(

buna bir cözüm bulamazsam box geri iade edecegim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi praetorians -- 13 Haziran 2011; 14:11:09 >
  • quote:

@heqle

Support forumuna yazdim simdilik bir cözüm gelmedi...

Sorun su ....wlan baglantisi ok gigabox server a baglaniyor .....ama router a sifre vermezsem.... wep sifreleme sistemi ilede gigablue internete baglaniyor

fakat

wpa yada wpa2 yaparsam baglanti kurmuyor :(

buna bir cözüm bulamazsam box geri iade edecegim.

dostum hemen pes etme sorunun çözümünü buldum. senin için hepsidijitale telefon ettim sordum umarım yapabilirsin.

işin özü wifi adaptörünü kendi bilgisayarından modemine göre ayarlamak. sonra solo 800 e takmak.

http://www.hepsidijital.com/Dreambox-Dreambox-Wi-Fi-Adaptor-Tum-Ethernet-cikisli-Cihazlar-icin_148621.html#0

bu linkte de sözlü ve resimli anlatım ver fikir vermesi açısından incelersin.

sonucu merakla bekliyorum kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heqle -- 13 Haziran 2011; 14:45:19 >

• @heqle

Öncelikle ilgin icin cok tesekkürler dostum ,

linkteki cihaz WiFi Bridge yani Wlan desteklemeyen recieverlar icin Lan dan wifi destegi sagliyor.

GigaBlue icin kesinlikle buna gerek yok , usb wlan yetiyor ve fiyatida cok ucuz oluyor ama dikkat edilmesi gereken sey RT3070 chipini kullanmasi...

o nedenle pc ye takilip ayarlanmasina gerek yok , gigablue da redpanel de system utilitys e girildiginde Manage kernel modules kisminda 3 tane wlan modül ü var bunlardan uyumlu olani sectikten sonra restart yapmak lazim box u ozaman zaten netwerk kismindan wlan i taniyor sadece secip sifre yazmak gerekiyor.

benim sorunum ise wlan nin sifrelemede sorun yasamasi....wep secersem router dan oluyor ama wpa -wpa2 olmuyor.

bu arada bende router dlink dir300 :(
  • quote:

@heqle

Öncelikle ilgin icin cok tesekkürler dostum ,

linkteki cihaz WiFi Bridge yani Wlan desteklemeyen recieverlar icin Lan dan wifi destegi sagliyor.

GigaBlue icin kesinlikle buna gerek yok , usb wlan yetiyor ve fiyatida cok ucuz oluyor ama dikkat edilmesi gereken sey RT3070 chipini kullanmasi...

o nedenle pc ye takilip ayarlanmasina gerek yok , gigablue da redpanel de system utilitys e girildiginde Manage kernel modules kisminda 3 tane wlan modül ü var bunlardan uyumlu olani sectikten sonra restart yapmak lazim box u ozaman zaten netwerk kismindan wlan i taniyor sadece secip sifre yazmak gerekiyor.

benim sorunum ise wlan nin sifrelemede sorun yasamasi....wep secersem router dan oluyor ama wpa -wpa2 olmuyor.

bu arada bende router dlink dir300 :(

başka bir arkadaşa sordum o da aynısı dedi pcden modemin ayarlarını tanıtman gerekiyormuş ; ama yine de sen bilirisin. elimde wifi olsa kendim bizzat denerdim ama ben pek önemsemiyorum lan bağlantısı yetiyor bana.

• Simdilik Wep ile idare ediyorum , support forumda wpa2 ile de calistigi yazildi ..ilerleyen günlerde yeniden deniyecegim.

Su anda gigablue router a wlan dan bagli , pc ise kablo ile bagli ...simdi ben pc den ftp ile gigablue a baglanip settings atabilirmiyim ?
  • quote:

Simdilik Wep ile idare ediyorum , support forumda wpa2 ile de calistigi yazildi ..ilerleyen günlerde yeniden deniyecegim.

Su anda gigablue router a wlan dan bagli , pc ise kablo ile bagli ...simdi ben pc den ftp ile gigablue a baglanip settings atabilirmiyim ?

yetkili kişilerden 1-2 yazılım sonrası mükemmel bir cihaz olacağı haberini aldım. makine yeni ve ilk cihazları olduğu için üzerinde çok duruluyormuş ve kullanıcılardan geler hata raporlarını hemen dikkate alıyorlarmış. bence bu zamanda alınabilecek en doğru cihaz diye düşünüyorum.

ftp ile atabilirsin benimki de seninkinin tersi şeklinde bağlı pc wifi ile solo800 lan ile bağlı sorunsuz çalışıyor.

ilerleyen zamanda tek başlık hakkında resimli anlatım olarak tüm ayrıntıları ele almaya çalışacağım. dünden beri de subtitle üzerinde durmaktayım. şu an için sıkıntı var gibi gözüküyor. altyazıları çok kolay buluyor ama indir dediğimde server hatası veriyor.

• evet ftp ile baglanti kurdum gayet iyi calisiyor...

gigabox a mediaplayer destegi gelecek deniliyor acaba mkv oynatabilecek mi ?

subtitle i plug in Browser daki subtitle player by dd den mi deniyorsun ?
  • quote:

evet ftp ile baglanti kurdum gayet iyi calisiyor...

gigabox a mediaplayer destegi gelecek deniliyor acaba mkv oynatabilecek mi ?

subtitle i plug in Browser daki subtitle player by dd den mi deniyorsun ?

eklentiler kısmında Subtitle player 3 var oradan deniyorum. filmlerde türkçe içerik filmin özeti falan gözüküyor, türkçe altyazı buluyor ama indirme yapamıyorum. acaba bir çeşit ayar falan mı yapmak lazım anlamadım. onu da yapabilsem süper olacak.
  • Takip ediyorum.

• Subtitle player lie alt yazı işini hallettim ama bu seferde izlediğim filmin seslendirmesiyle alt yazı süreleri uyum sağlamadı sanırım bu indirdiğim altyazının farklı olmasından kaynaklanıyor biraz daha araştırayım. :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.