Şimdi Ara

Gigabit internet mevcut ancak 100 mbps de sabit kaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bulunduğum konumda gigabit internet mevcut ancak ben 100 mbps sabit alıyorum. Cat5e kablo kullanıyorum ve bilgisayarım da gbps destekliyor. Acaba internetin hızını kısıtlayan bir program olabilir mi ? Benimle aynı sorunu yaşamış ve çözmüş kişiler yardım edebilirse çok sevinirim. Yapılandırma ayarlarından gigabit internete de izin verdiğimi belirtmek isterim.

Bu pcye gelen hiz. modemle direk ilgili. yani portlar var 100 mbps lik lan portu 1000 mbpslik gibisinden onu bi dene. yani burda en azindan belli ama türkiyede benim portum degismedigi halde bazen 100 bazen 1000 geliyordu

Sana baglantiyi veren aygit 1000 degilse belki ondan. Yani bu konuda kesin yorum yapmak istemiyorum cünkü ben 1 gbpslik network cardlari ilk vpslerde gördüm onlardada genelde 10 gbpslik hatlara bagli oldugu icin 100 mbps bile yazsa rahat 800 900 görüyordun.. fiziksel olayi tam bilemiyorum ama üstte yazdigim olay dogru vdsl modem kullanirken benimde basima gelmisti niye 100 yaziyor demistim. hersey okeyse birde driverini güncellemeyi dene.. baska aklima suan gelen birsey yok olursa yazacagim
  • Bağlı olduğunuz ağın Internet hattı 1 Gbps olabilir ancak sizin bağlandığınız ethernet portu 100 Mbps destekliyorsa o şekilde bağlanır. Internet hızıyla ethernet portlarının kapasitesi aynı olmak zorunda değil. Sizin bilgisayarınız değil de karşı tarafta bağlandığı switch portunun 1 Gbps desteklediğinden emin misiniz?

@Eksenci
    Desktop : Ryzen 7 5800x with Corsair Hydro H115i Platinum | Asus Rog Strix X570-E | G.Skill 64 GB 3600Mhz Trident Neo | PNY GeForce RTX 3090 | 500 GB 980 Pro | 2x1 TB Samsung 850 Pro | 1x1 TB PNY XLR8 CS3030 | Corsair Crystal Series 680X | Corsair AX1200i | Corsair Gaming K95 RGB Platinum | Magic-Refiner RK68 | Corsair Ironclaw RGB Wireless | Corsair Void Elite RGB 7.1 Wireless | Corsair ST100
    Monitor : Samsung ODYSSEY G9 | ASUS PG279Q
    Other : Macbook Pro 13" 17 | iPhone 13
  • Üniversite internetini kullanıyorum.Tüm yurt 1 gbps internet kullanıyor ve benim odaya gelen portun dadestekledğiinden eminim. Bölümümdeki herkes de 1gbps görmüş durumda.
    Desktop : Ryzen 7 5800x with Corsair Hydro H115i Platinum | Asus Rog Strix X570-E | G.Skill 64 GB 3600Mhz Trident Neo | PNY GeForce RTX 3090 | 500 GB 980 Pro | 2x1 TB Samsung 850 Pro | 1x1 TB PNY XLR8 CS3030 | Corsair Crystal Series 680X | Corsair AX1200i | Corsair Gaming K95 RGB Platinum | Magic-Refiner RK68 | Corsair Ironclaw RGB Wireless | Corsair Void Elite RGB 7.1 Wireless | Corsair ST100
    Monitor : Samsung ODYSSEY G9 | ASUS PG279Q
    Other : Macbook Pro 13" 17 | iPhone 13
  • yan odadaki internete bağlandım hiç bir sıkntı yok 600 mbps aldım galiba benim odaya gelen portta sıkıntı var

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.