Şimdi Ara

giga z170x gaming 7 easy tune problemi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
2
Favori
4.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TimFx kullanıcısına yanıt
    Olur öyle şeyler, sorun yok :)
  • Malesef GIGABYTE GA-Z170-Gaming K3 ana kartım var Easy tuning bende de çalışmıyor. Yıllardır giga kullanırım. Başka ana kart kullanmam ilk defa yazılım hatası rastladım. Onun dışında performansından memnunum.

    Not: Güncel en son bios yüklü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi martell -- 21 Aralık 2016; 9:11:35 >
  • z170x ultra aynen launcher app center gelmiyor çalıştırılamıyor da...
     giga z170x gaming 7 easy tune problemi
  • TimFx kullanıcısına yanıt
    güncel app açılmıyordu peroram ekle kaldırdan sildim, yeniden kurdum ilk kurduğumda 1 kez çalıştı ve bios güncellemeyi o an yaptım. f20 oldu. sonra daha app center açılmadı yine kaldırdım. ama biosu güncellemiş oldum. @bios deneyecektim yoksa aklımdaydı. f8 i onunla yüklemiştim. ilginiz için teşekkür ederim. gigabyte yine ticket attım. eror hataları veren app yi fotografını cekip ekledim. gigabyte tr ile görüşün gibisinden bir şey yazmışlar. saçmalık işte. eski app centerımı kurcam eskiden çalışıyordu içindeki uygulamalarda kısmen çalışıyordu. inş yeni bioslada çalışır. gigabytın sadece teknoloji değil, malzeme olarak da bence tüm markalardan daha kaliteli.Gigabytın işi board dır.tüm markaların atasıdır gigabyte..yoksa 1 dk düşünmez asus alırdım. tekniker bir arkadaşımla eş değer boardları incelmiştik asus vs giga. fark var(kondansatör kaliteleri vb gibi).. ekran kartında da öyle gigabyte extreme yi inceleyin birde asus 1070e bakın. gigabyte soğutucusunun bakırını ramleri bile kapsayacak kadar büyük koymuş. fan sistemi farklı. vs. neyse.yıllar önce asusla ilgili problem yaşamıştım o yüzden soğuktum. sonra asus niyetlendim tam alma arifesindeyken kankam geçen sene 4.nesil topladı. asus ün oyuncu serisi board aldı. sıfır board arızalı çıkınca ben yine soğudum. boardımı seviyorum . ama yazılımından tek kelime nefret ediyorum.
    bu arada bios güncelleme için öneri sunan arkadaşlarıma teşekkür ederim ilgileri için.




  • salinux S kullanıcısına yanıt
    aynen gigabyte sizde ticket atın bence, bu fotoyuda ekleyin. ingilizceniz yoksa , google translate den kısa öz bir yazı yazın. böyle siz , ben , başkası derken kafalarına dank eder belki. uğraşırlar.
  • WinKy kullanıcısına yanıt
    sonuç ne oldu merak ettim ? geçmiş olsun bu arada. değişim talep etmediniz mi ?
  • mavigüneş M kullanıcısına yanıt
    Degisim talep etsenizde, etmeniz biseyi degistirmiyor. Abuk subuk sacma salak konustular. Taiwan ile iletisime gectim onlar biraz yardimci oldular. Bazi ince ayarlari soylediler. Tabi bunlari yaptim ama mavi ekran biraz azaldi. Kisa surede yeni bios geldi sorun tamamen ortadan kalkti. Simdi ne yaparsan yap mavi ekran verdiremiyorsun.

    Diyicegim su ki firmalar urunleri satmak icin su destegi var bu destegi var diye satiyorlar. Urunleri aliyorsunuz yazilimsal sikintilar olabiliyor. Bunlarin giderilmesi icinde zaman gerekiyor. Musteri umdugu beklentiyi alamadigiyla kaliyor. Sekil a-1 benim yasadiklarim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bioslar betadan çıkmış tam sürüme geçmişler. Ve Gigabye yazılımlarıda 2017 ile birlikte güncellenmiş. Bir heves hepsini yükledim ancak halen aynı problemler devam ediyor.

    Akıl alır gibi değil. Yurt dışı forumlarındada bakıyorum. Kimse bu yazılımları kullanamıyor. Gigabyte bu yazılımı Mars'daki uzaylılar içinmi geliştiriyor anlamak mümkün değil. Anakart inceleme sitelerinde bu yazılımları sayfa sayfa anlatıyorlar. Fakat dünyada bu yazılımları windows 10 üzerinde çalıştırmayı başarmış birileri varmı gerçekten merak ediyorum. Kullandıgımız anakartlar çok eski olur, yazılım desteği olmaz, anlarım. Bildiğin nitelikli dolandırıcılığa giriyor artık bu...

    Arkadaşlar sizlerde yeni sürümü test edip sonuçlarınızı paylaşırsanız sevinirim. (Benim tahminim, windows 10 ile birlikte gelen .NET Framework 4.6 ile, Gigabyte arayüzü uyumsuzluk yaşıyor. Diğer windows sürümlerinde bu yazılımlar düzgün çalışıyormu denemedim. )

    Şuan eski sürüme göre tek kazanımım ThermalConsole.exe "System information viewer" windows açılışında önceden seçilmiş fan profilini otomatik yükleyebiliyor. Önceki versiyonda bug vardı otomatik olarak bunu yapamıyordu. Aynı yazılımdaki hardware monitor seçeneğide artık düzgün çalışıyor. Gerçi artık bu fan kontrol yazılıma ihtiyaçda kalmadı, yeni biostadaki fan kontrol sistemi çok şükür düzgün çalışıyor. EasyTune yazılımıda aynı bug devam ediyor. Programda ikinci sekmeye tıkladıgında göçüyor. APP center eskisi gibi kurulum ekranında bir kez çalışıyor sonra birdaha çalımışyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 6 Ocak 2017; 20:45:26 >




  • Appcenter ve türevlerinin çalışmaması bir yana şimdide thunderbolt firmware i yüklemiştim(170x gaming7).Usb 3.1 portundan flash tanımıyo.Birde bu güncellemeden sonra pc kapanıp fanlar 3 saniye dönüyo sonra ancak kapanabiliyo .Düzgün çalışan şeyi de bozacak bi gigabyte.

    Ayrıca yeni arayüzlü f20 bios a geçtim geçmez olaydım arayüz çok kötü eskiye dönmenin bir yolu var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackteam1

    Appcenter ve türevlerinin çalışmaması bir yana şimdide thunderbolt firmware i yüklemiştim(170x gaming7).Usb 3.1 portundan flash tanımıyo.Birde bu güncellemeden sonra pc kapanıp fanlar 3 saniye dönüyo sonra ancak kapanabiliyo .Düzgün çalışan şeyi de bozacak bi gigabyte.

    Ayrıca yeni arayüzlü f20 bios a geçtim geçmez olaydım arayüz çok kötü eskiye dönmenin bir yolu var mı?

    Son bios güncellemesine not düşmüşler "önceki bioslara dönüşün F20'den sonra mümkün olmayacağını".
    " This BIOS prohibits updating to earlier version BIOS

    Yeni bios'un En büyük artısı düzgün çalışan bir fan kontrol sistemi eklemiş olmaları bence o vazgeçilmez bir fark. AYrıca fantezi yapıp 6700k 4700mhz kullanmak istersem, auto ayarlarda stabil çalışabiliyor artık. (Tabi dünyanın voltajını veriyor o ayrı mevzu )

    Pc daha geç kapanıyor diyorsan driver sayfasındaki güncel , Intel Management Engine Interface ,ve Intel INF installation güncellemelerini yap. Biosla birlikte, driver sayfasında onlarda güncellendi.

    Bu arada ben GA-Z170X-UD5 TH kullanıyorum. Thunderbolt 3'u aktif olarak kullanıyorum. Bendede thunderbolt 3 network hız çok dalgalı sürekli kabloyu takıp çıkartarak, wifi kapatıp açarak bağlantı hızını, türlü ali cengiz oyunları ile artırıyorum. Yazılımsal bir sorun var, ama hata kimin bilemiyorum. Windows 10'dan mı, intel firmware'den mi yada gene Gigabyte'ın iş bilmezliğinmdenmi bilinmez. (İki farklı kabloda denedim.)

    Thunderbolt dışında usb-c den SSD bağladım sıkıntısız kullandım.https://sgcdn.startech.com/005329/media/products/gallery_large/USB31CSAT3CB.main.jpg

    Bence senin usb 3.1 problemin Intel Management Engine Interface ,ve Intel INF installation güncellemelerini yaptıktan sonra düzelicektir.

    intel inf güncellemsini bu şekilde komut ekleyerek yap daha sağlıklı sonuç vericektir.
     giga z170x gaming 7 easy tune problemi


    Bu arada ben GA-Z170X-UD5 TH kullanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 6 Ocak 2017; 20:37:3 >




  • TimFx kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim f20 den geri dönüş mümükün olmadığını gördüm başka herhangi bir yöntem var mı dır onun sormuştum aslında.

    Voltaj konusuna değinmişken cpu boştayken(oc sürekli gerekmiyo)cpu voltajı 0,8 olması için biostan voltaj normal ayarda olması gerekiyo.Yoksa sürekli 1,2 ya da 1,3 yada kaçtaysa masaüstünde kart ısınıyo.Oc li durumda voltaj elle verildiğinden boşa ısı ve elektrik tüketiliyo easytune un çalışmaması burda dezavantaj sağlıyo malesef

    ImE şuan gigabyte sayfasından daha yeni bir sürümde bende(1032) .İnf e gelince dediğiniz gibi yükledim ancak dün 1-2 tepki veren usb 3.1 portu şuan hiçbir şekilde tepki vermiyo
    Belki ime in eski sürümlerinde bu dediğiniz uyumsuzluk olmayabilir w10 la alakalı ime sorunları zaten var 10. versiyon daha sorunsuz olması lazım denemek lazım.

    Fan olayına gelince bu resimdeki sürücü müdür fw midir nedir bunu yapanın alnını karışlamak istiyorum kartı iyice poh etti
     giga z170x gaming 7 easy tune problemi








  • WinKy kullanıcısına yanıt
    öncelikle geçmiş olsun, şunu bilki tek değilsin forumda birçok arkadaştan benzer problemleri bende okudum. Hatta giga türkiye yetkilisinede söyledik, seni diğer yetkililer duymayacaklar, bu problemini atabildiğin tüm yabancı gigabyte yetkililerinin maillerine ingilizce olarak yolla. bizim forumun yetkilisi dalgavari cevaplar veriyor. yok sıfır alınan arabaymısta trafiğe çıkmış bilmem ne... Kendisine de söyledim bu forumda böyle insanların tutumları yüzünden gigabyte anakart önerilmez. 1 değil 2 değil
  • Yıl 2017 ama hala gigabyte ankartlarinin kendi yazilimini kullanmak için pro bilgisayar kullanicisi olmak gerekiyor.

    Msi ve Asus yazilimlari bu konuda bir numara.
  • ben çözümü buldum gigabyte yazılımlarını hiç kullanmamak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackteam1

    Cevabınız için teşekkür ederim f20 den geri dönüş mümükün olmadığını gördüm başka herhangi bir yöntem var mı dır onun sormuştum aslında.

    Voltaj konusuna değinmişken cpu boştayken(oc sürekli gerekmiyo)cpu voltajı 0,8 olması için biostan voltaj normal ayarda olması gerekiyo.Yoksa sürekli 1,2 ya da 1,3 yada kaçtaysa masaüstünde kart ısınıyo.Oc li durumda voltaj elle verildiğinden boşa ısı ve elektrik tüketiliyo easytune un çalışmaması burda dezavantaj sağlıyo malesef

    ImE şuan gigabyte sayfasından daha yeni bir sürümde bende(1032) .İnf e gelince dediğiniz gibi yükledim ancak dün 1-2 tepki veren usb 3.1 portu şuan hiçbir şekilde tepki vermiyo
    Belki ime in eski sürümlerinde bu dediğiniz uyumsuzluk olmayabilir w10 la alakalı ime sorunları zaten var 10. versiyon daha sorunsuz olması lazım denemek lazım.

    Fan olayına gelince bu resimdeki sürücü müdür fw midir nedir bunu yapanın alnını karışlamak istiyorum kartı iyice poh etti
     giga z170x gaming 7 easy tune problemi




    Bahsetiğiniz uyumsuzluk şundan kaynaklanıyordu. windows 10 anniversary update den sonra IME driverida otomatik güncellendi. Fakat İME'nin bir parçası Bios'da Firmware olarak bulunuyor. Bios'lar güncellenmeyince IME uyumsuzluğu oluştu. Gigabyte'in sitesindeki İME driverı bu nedenle bir süre kurulamadı windows eksi sürüm diye hata veriyordu.

    Yeni Bios'güncellemesiyle IME Firmware güncellemeside yapılmış oldu.
    Şuan biosundaki IME versiyonu 11.6.0.1126


     giga z170x gaming 7 easy tune problemi


    sitedeki driver paketide 11.6.0.1130 fakat o paket içindeki sürücü resimde görüldüğü gibi 11.6.0.1126 yani firmware ile aynı versiyon.
     giga z170x gaming 7 easy tune problemi


    IME driveri Bios'taki İME firmware ile nekadar uyumlu olursa sisteminiz okadar daha stabil çalışır. ona göre test edlip düzenlenmiştir. büyüzden siteden o paketi indirip kurmalısın. yoksa zaten intelin yayınladıgı en güncell sürüm 11.6.0.1042 ama biosunda firmware olarak daha eski sürüm kurulu bundan dolayı abuk sabuk buglar çıkabilir. Bu yazılım önemli, chipseti ve işlemciyi yönetiyor. Güç yönetiminden performansa kadar herşeyi etkisi var. özellikle üst düzey bilgisayarlarda sorunlar daha fark edilir oluyor.


    Fantezi olarak uğraşmak isteyenler içinde bu sayfada firmware update'i bios dan bağımsız nasıl yapılıyor oda anlatılıyor.AMa fazla riskli ben İntel thunderbolt 3'de stabilite sorununu araştırırken rastlamıştım. Genelde bu yöntemi anakartına artık bios güncellemsi çıkmayan kullanıcılar kullanıyor.http://www.win-raid.com/t596f39-Intel-Management-Engine-Drivers-Firmware-amp-System-Tools.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 7 Ocak 2017; 2:18:28 >




  • TimFx kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam , şimdi 1126 ya geri döndüm durum dünkü gibi .Flash takıyorum görüyo bişey kopyalamaya başlıyo sonra bu sürücü tanınmıyor diyo durduruyo takılı flash falan ortada yok .Şimdilik böyle sorunlu kalıcak gibi gözüküyo
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackteam1

    Anladım hocam , şimdi 1126 ya geri döndüm durum dünkü gibi .Flash takıyorum görüyo bişey kopyalamaya başlıyo sonra bu sürücü tanınmıyor diyo durduruyo takılı flash falan ortada yok .Şimdilik böyle sorunlu kalıcak gibi gözüküyo

    Önce Thunderbolt software 'nı kur veya güncelle.http://download.gigabyte.us/FileList/Driver/mb_driver_thunderbolt_x64.zip

    Oda olmaz ise biosdan Thunderbolt seçeneğini tamamen devre dışı bırakmayı dene.
    son olarakta bios' ayarlarını tamen sıfırlamanı tavsiye ediyorum.

    quote:

    Orijinalden alıntı: blackteam1
    Cevabınız için teşekkür ederim f20 den geri dönüş mümükün olmadığını gördüm başka herhangi bir yöntem var mı dır onun sormuştum aslında.


    Bu arada app center ile ilgili yabancı forumlarda araştırma yaparken.
    F20 yi iptal edip nasıl önceki bioslara dönülebilecegini buldum:https://forums.tweaktown.com/gigabyte/28441-gigabyte-beta-bios-post507462.html#post507462
    (F20 de stabilite için önceki sürümlere göre daha yüksek voltaj gerekiyor.Esasen Kaby Lake desteği için yapılmış bios.)

    Burdanda tüm Beta bioslara erişebilirsiniz.https://forums.tweaktown.com/gigabyte/28441-gigabyte-beta-bios-post274574.html#post274574



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 7 Ocak 2017; 8:12:17 >




  • TimFx kullanıcısına yanıt
    Hocam bios konusu için sağol inceleyeceğim,thunderbolt software i kurmuştum zaten ama hiçbir şey gözükmüyo onda da Cmos reset yapmadım bi ara yapmak lazım .Bios tan kapattığımda ise port hiç çalışmıyo.Debug led de 04 yazıyo ne anlama geliyo onu bile bulamadım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TimFx

    Bioslar betadan çıkmış tam sürüme geçmişler. Ve Gigabye yazılımlarıda 2017 ile birlikte güncellenmiş. Bir heves hepsini yükledim ancak halen aynı problemler devam ediyor.

    Akıl alır gibi değil. Yurt dışı forumlarındada bakıyorum. Kimse bu yazılımları kullanamıyor. Gigabyte bu yazılımı Mars'daki uzaylılar içinmi geliştiriyor anlamak mümkün değil. Anakart inceleme sitelerinde bu yazılımları sayfa sayfa anlatıyorlar. Fakat dünyada bu yazılımları windows 10 üzerinde çalıştırmayı başarmış birileri varmı gerçekten merak ediyorum. Kullandıgımız anakartlar çok eski olur, yazılım desteği olmaz, anlarım. Bildiğin nitelikli dolandırıcılığa giriyor artık bu...

    Arkadaşlar sizlerde yeni sürümü test edip sonuçlarınızı paylaşırsanız sevinirim. (Benim tahminim, windows 10 ile birlikte gelen .NET Framework 4.6 ile, Gigabyte arayüzü uyumsuzluk yaşıyor. Diğer windows sürümlerinde bu yazılımlar düzgün çalışıyormu denemedim. )

    Şuan eski sürüme göre tek kazanımım ThermalConsole.exe "System information viewer" windows açılışında önceden seçilmiş fan profilini otomatik yükleyebiliyor. Önceki versiyonda bug vardı otomatik olarak bunu yapamıyordu. Aynı yazılımdaki hardware monitor seçeneğide artık düzgün çalışıyor. Gerçi artık bu fan kontrol yazılıma ihtiyaçda kalmadı, yeni biostadaki fan kontrol sistemi çok şükür düzgün çalışıyor. EasyTune yazılımıda aynı bug devam ediyor. Programda ikinci sekmeye tıkladıgında göçüyor. APP center eskisi gibi kurulum ekranında bir kez çalışıyor sonra birdaha çalımışyor.


    yani var ya bu kadar olur, yazdıklarının hepsi tam cümle olarak bende de aynı !!! , O kadar detaylı ve güzel de yazmışsın ki eline sağlık.

    çok ilginç değil mi bu kadar sıkıntı olması! ben anlam veremiyorum. Yurt dışı da aynı yazmışsınız.hani bu firma köklü bir firma.kenar mahalle firması da değil ki!

    1 soru . Bu intel zımbırtısı güncellemeyi ayrıcamı yapıyoruz. ben f20 yaptıktan sonra pc kapanması falan hızı değişmedi. stabil güzel çalışıyor. Yani bios dışında windowsta güncellemek gereken bir yer var mı ?




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.