Şimdi Ara

GiGA 4.5G Kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
2
Favori
1.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • GiGA 4.5G Kapanıyor



  • İlginç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden, daha iyisi mi geliyor? Sebebini çok merak ettim...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten gereksiz birşeydi.Kullanan var mıydı ki ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzer teknolojiyi Qualcomm LTE-U adıyla yaygınlaştırmaya çalışıyor. LTE-U'da wifi'de kullanılan lisanssız spektrumdan LTE sinyali veriliyor. Ericsson ise aynısını LAA teknolojisi üzerinden pazarlıyor.

    Türk Telekom'un Giga4.5G'si ise Korea Telecom'dan kopyalanmış yaygın olmayan bir teknolojiydi. Bu yüzden birçok telefon uyumlu olamadı. Sınırlı baz istasyonunda veriyordu bu servisi zaten. Korea Telecom ortaklığı devam etmiyor anlaşılan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 9 Şubat 2018; 9:12:17 >
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Artık tarihi esere yaklaşmış telefonumda bile WiFi ile 3G/4G birleştirme kabiliyeti var. Ancak WiFi bulabilsem zaten bununla uğraşmam kullanırken. Ancak hız testi yapmak için...
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Mesajımda bir düzeltme yaptım. Aslında LTE-U ve LAA tam olarak Giga4.5G 'nin aynısı değil. Türk Telekom Giga4.5G'de WiFi+LTE sistemi vardı. Diğerlerinde ise wifi de kullanılan 5GHz lisanssız spektrumdan LTE sinyali veriliyor. Ericsson LAA'yı son zamanlarda yaygınlaştırmaya başladı. WiFi Alliance ile GSM ciler bir ara çalışma yapmışlardı. Aynı spektrumda iki farklı modülasyon kullanılmasının sağlıklı olmayacağını öngörüp ne yapılacağına karar verilecekti. Ben wifi kısmında problem olabilme riskinin hala var olduğuna inanıyorum. Bu anlamda wifi+LTE daha iyi bir sistem gibi kullanıcılar için. Ama operatörler wifi modülasyondan istedikleri verimi alamıyorlar sanırım. Tabi birde ayrıca yatırım yapmaları gerekiyor wifi sinyal verilmesi için, bununda etkisi var.



    LTE 'nin kitlelere sinyal taşıma yeteneği ve hücresel olması wifi'den daha avantajlı olmasına yol açıyor. Kısaca lisanssız 5GHz banttan LTE sinyal verilmesi operatörler için avantajlı, wifi sinyal verilmesi ise serbest kullanıcılar için avantajlı. Operatörlerin lisanssız bant iştahı giderek artıyor.



    https://www.wi-fi.org/news-events/newsroom/wi-fi-alliance-delivers-lte-u-coexistence-test-plan

    https://www.wi-fi.org/beacon/edgar-figueroa/wi-fi-alliance-delivers-on-unprecedented-coexistence-work

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mükemmel cevaplar verilmiş, ellerinize sağlık ancak yine bir Türkiye adeti ile karşı karşıyayız; reklamı çok yapılmış bir teknolojinin bir anda kapatılması üzüntü verici...



    Lifecell'e bir aralar musallat olmuş garip oluşumlar Telekom'a da mı yapıştı yoksa? Hepimizin aklına 5G gelmekte, umarım gerici bir operasyon değildir...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım Türk Telekom ile Korea Telekomun anlaşması bitti o yüzden kapanıyor. müşteri hizmetlerini arayıp bilgi aldım 15 martta kapanıyormuş bilgiler doğru sağolasın. Vowifiyi de sordum bir bilgi olmadığını söyledi.

    ben Giga 4.5G de aldığım bazı hızları paylaşayım sizinle download doğru düzgün görmedim ama upload çok iyiydi!

    GiGA 4.5G Kapanıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.