Şimdi Ara

Gezi amaçlı yolculukta orucu kazaya bırakmak???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir gezi şirketinin yılda bir defa yaptığı 2 günlük gitmek istediğim bir gezisi(10 saat yol) ramazan ayına denk gelmiş gidip 2 gün orucu kazaya bırakmak benim mantığıma ters düşüyor ama her yerde de yolculukta kazaya bırakmak caizdir yazıyor ama bu gezi amaçlı yolculuğu da kapsıyor mu merak ettim arkadaşlar var mı bilgisi olan???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuly -- 29 Haziran 2015; 16:22:21 >

• show tv de çıkan hoca gayet güzel açıklıyor ismini vermeden bir sor istersen birde belki caizdir ama şöyle düşün ramazan ayında tutuğun 1 günlük orucun sevabını 1 yıl oruç tutsan alamıyorsun
  • Keyfi olarak tutmayacağın için olmaz
  • Yürüyüşün bol olduğu, terletecek bir gezi falan değile oruç tutulabilir bence. Ama ben olsam gitmez veya bir dahaki sefere giderdim.
  • Keyfi gezi amaçlı orucu terketmek caiz degil diye biliyorum. Hocam gezi tarihini
    erteleyemezmisiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gezi şirketine bağlı bir durum olduğundan erteleme şansım yok geneli oruç tutmayan bir gruptan oluştuklarından ramazan ayına koymuşlar bu geziyi ama gitsem de vicdanım rahat olmayacak o yüzden gitmeyeceğim büyük ihtimalle zaten
  • Caiz hocam bakmayin bunlara.

Edit: Soyle ki yolculugun mubah olmasi orucu tutmamak icin ruhsattir. Ama yolculugun haram bir yolculuk olmasi -yankesicilik yapmak mesela- hanefilerde yine ruhsat var ama diger mezheplerde yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 29 Haziran 2015; 17:40:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.