Şimdi Ara

Gezegenler hakkinda (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
2
Favori
1.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: FlameSplasher

@kingman29

Yine zırvalıyorsun.Yahu sen değil miydin Bill Gates örneğini dillendiren?

quote:

Bill Gates'in 40 milyar dolar serveti varken bunun 1 milyar dolarını verse ne kaybeder?Onun gibi birçok zengin malının kırkta birini verse ortada gelir dağılımındaki adaletsizlik kalır mı?

Ben de doğal olarak Bill Gates üzerinden yorum yaptım.Sen diyorsun ki 1 milyar dolarını verse ne kaybeder.Adam servetinin 30 milyar dolarından fazlasını bağışlamış.Senin zekatını 30'a katlıyor.Hala şu kadar milyarder var zekat verseler ne olur diye soruyorsun.Yazdığımı okumuyorsun ki.Al çarpayım suratına bir daha:

''İşte zekatın gelir adaletsizliğine sunduğu çözüm.Zekat verecek 1000 tane Bill Gates bulduğunuzu düşünelim.Yine de millet aç kalacak.Günlük gelir 2 dolar yerine 3 dolar olacak.''

Ayrıca Amerika'daki dolar milyarderlerinin hepsi Bill Gates kadar servete sahip değil.Mesela 25. sıradaki Michael Dell 17.7 milyar dolarlık servete sahip.Tüm dünyada toplam milyarder sayısı 1826.Al bak tek tek:

http://www.forbes.com/billionaires/list/12/#version:static

500. sıradan sonrakiler 3.5 milyar doların altındaki servete sahip adamlar.800 sonrası 2.5 milyar dolar altında servete sahip adamlar.Sana diyoruz ki 1000 tane Bill Gates bulup zekat verdirsek bile değişen bir şey olmayacak.Bu adamlar yine zengin kalacak,fakirler yine fakir kalacak.

quote:

Bak bakalım amerikada 30-50 milyar dolar servetli kaç kişi daha var?

forbes'un sitesinin linkini verdim.Git bak kaç tane varmış? Amerika'da 30 milyar dolar üstü servete sahip 13 adam var biri Bill Gates zaten.

@mahmudhudavendi

''Aslinda mesele istemek yada istememekle alakali degil.
    Allah , encokta gormek istemeyenlere kendini gosterir ama gormezden gelinir.
    Mesele kabullenmekle alakalidir.''

Bir kişi düşün; 20 küsür sene Allah'a iman etsin.Son 4-5 senesinde ise dinden imandan çıksın ateist takılsın.Senin yazdıklarına göre bu kişi 20 sene Allah'ı görmüş,varlığından emin olmuş.Peki bu adam manyak mı Allah'ın varlığından emin bir şekilde 20 sene geçirip cenneti elinin tersiyle itip cehenneme kucak açsın? Sizin için kabul etmek çok zor fakat sorgulayıp,düşündüğünüz için tanrının varlığına inanmıyorsunuz,size o şekilde öğretildiği için bir ezberi devam ettiriyorsunuz.birbirimizi kandırmaya gerek yok.Hayat basit ve nettir.Hayaller üzerine kurulu değil.

@HADO77

Benim yazdığım ile insanın tahrif olmasının alakası nedir?İnsan sabit değildir ve değişir.Özünden,aslından uzaklaşır ve normal bir durumdur.Doğanın kanunu bu.Dinlerin tahrif edilme iddiasından bahsederken yazılı veya sözlü ahlak,din kurallarının,emirlerinin değişmesinden söz ediyorum.Fikirlerin çok ilginç,nerelere dalmışsın.Ayetleri getiren kim?Doğrusunu bilen kim?Bir inanca mensupsunuz diye tek doğru sizinki mi?Her konunun ortasından konuşuyorsun.Meramını tam anlat da bilelim,ona göre konuşalım.

Köşeye sıkıştıkça zırvalıyosun diye hakaret etmekten başka bişey yapamıyosun.Zekat tartışmasına sen girdin.Ama bi türlü işin içinden çıkamıyosun.Ama sen dur daha bitmedi.Bu işten öyle zırvalıyosun diye kurtulamazsın.Senin zavallı kıvırmaların da seni kurtaramıyacak.Keşke bu tartışmaya girmeseydim diyeceksin.

Bi kere anerikadaki 150.000 milyoneri işin içşne karıştırmaktan hâlâ kaçındığın gözümden kaçtı sanma.Onları da bi zahmet hesaba kat bakalım.Kaldı ki biz şimdiye kadar hep şahısları hesaba katarak zekat hesabı yaptık.Ancak zenginliğin sadece şahıslarda olmadığını ve artık şirketler devrinde yaşadığımızı çok iyi biliyoruz.Bugün amerikada yıllık geliri 400 milyar doları bulan şirketler var.Şahısların zenginliği , şirketlerin zenginliği yanında devede kulak kalır.Hadi bakalım şimdi bi de yüzmilyarlarca dolar yıllık geliri olan şirketleri de hesaba kat.Gör bakalım neler oluyo.Ayrıca bu sömürgeci devletlerin yüzyıllardır biriktirdikleri servetler var.Mesela geçenlerde ekonomik krizlerle boğuşan İngiltere , yerle bir olan itibarını düzeltmek için merkrz bankasındaki külçe külçe altınlarının fotoğraflarını basına göstermişti.Gazetelerde boy boy fotoğrafları çıkmıştı.

İşin aslı bizim gördüklerimiz , bildiklerimiz buzdağının görünen yüzü.Daha ne paralar dönüyo , ne kirli paralar aklanıyo , aklınız şaşar.Hiç hesap yapamıyosan , ülkelerin kişi başı düşen milli grlirlerine bak.Amerikanın kişi başı milli geliri 40 bin dolar.Basit bi hesapla bunu kırka böl bin dolar eder.Aylık 100 dolar etse , 4 kişilik bir aileye ayda 400 dolar ekstra gelir getirir.Bu da bir ailenin , hiçbir iş yapmayıp yan gelip yatsa bile açlıktan ölmemesi için yeterlidir.Aslında işin içine resmi olmayan paraları da katarsak bu miktar 3-5 kat katlanır.

Flamesplasher gördüğün gibi senin hesabın her şekilde yalan ve kıvırma üzerine kurulu.Allah'ın hesabı her zaman doğru olandır.Allah 40 ta 1 diyosa , en doğru olan odur.Ne zengini çökertir , ne de fakiri açlıktan öldürür.Kimse onun hesabından daha üstün hesap yapamaz.Sizin yalanlarınız da yatsıya kadar sürer.Allah'ın hesabına kafa tutarak böyle rezil olursun.Bakalım bundan sonra nasıl kıvırıp bu altında kaldığın hesaptan kurtulacaksın , merakla bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingman29 -- 4 Temmuz 2015; 0:54:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Burada baz alınması gereken atom olduğunu düşünüyorum saatin değil, çünkü saat doğal olmayan bir şey oysaki atom doğaldır. Demek istediğim saat yönünü tersinde hareket ettiğini baz alamazsın çünkü saat mekanizması insanlar tarafından yapıldı.

Güneş sistemini gözlemlemek zordur çünkü boyutları oldukça büyüktür ama bunun mikrosunu incelersek (Atomun yapısını) doğru sonuca varabiliriz diye düşünüyorum. Bildiğiniz gibi elektronlar çekirdeğin etrafında saat yönünün tersi istikametinde dönüyor, bu olayın makrosu güneş sistemidir yani bir benzeridir. Elektronların saat yönünü tersi istikametinde dönmesinin sebebini de sahip olduğu yükler olduğunu düşünüyorum, benzerlikten dolayıda gezegenlerin dönmesinide bu şekilde açıklayabiliriz. Doğru olmaya bilir bu sadece benim düşüncem.

Felsefe boyutunuda şöyle açıklanabilir, Kabe Allahın evidir, müslümanlar tek olana yani Allaha bağlılıklarını göstermek için kabenin etrafında dönerler. Merkeze bağlılık. Semazenin anlamıda budur. Tasavvufun savunduğu görüş herşeyin tekten geldiğidir. (işin ilginç tarafı kuantum fiziğide aynı şeyi savunur (büyük batlama)) Eğer bizler tekten geliyorsak onu içimizde var olduğunu varsayabiliriz buda insan-i kamili açıklar. Tekin içimizde olduğunu düşünürsek ona bağlılığımızı göstermek için kendi etrafımızda döneriz. Felsefi boyutta gezegenlerin neden kendi etrafında döndüğünüde bu şekilde düşünebiliriz.

Dönemenin bir diğer sebebinide şöyle düşünebiliriz. İnsanın 7 katmanın vardır ve her bir tavaf bir katmana denk gelir, tavafın sonunda insan 7 çakrasını açtığı için aydınlığa ulaşır. Böyle karışık anlattığım için kusura bakmayın, uzun bir konudur ve nereden başlayacağımı bilmediğim için ortaya bu sonuç çıktı. kitap okumayı seviyorsanız Emel keskinkılıçın Tanrı insanda uyur insanda uyanır kitabını öneririm, size faydalı olacağını düşünüyorum.

Değinmek istediğim diğer bir konuysa bilimin gerçekliği; Bildiğiniz gibi bilimin dili Matematiktir. Peki matematik ne kadar doğal? Bence insan ürünü hiçbir şey doğal değildir hal böyleyken doğal olmayan birşeyler doğallığı açıklaması ne kadar gerçektir? Gerçek nedir? Gerçek olan tahtamıdır yoksa bir kaç Matematiksel işlemle üretilen masamıdır? Masa nedir? Kim ona hangi amaçla masa ismini koydu? Benim gözümde bilimin ve felsefenin hiç bir farkı yoktur. Biri kendini cümlelerle açıklarken diğeri Matematik adı verdiğimiz sembol ve formüllerle açıklar. İkisinin ortak yönüyse kullandıkları aracın doğal olmamasıdır. Bilim eğer gerçekse, kuantum fiziği ile Tasavvuf felsefesinin aynı şeyi savunması ironi değilmidir?

Bilimin ve Felsefenin asıl amacı sorgulayıp sonuca varmak değilmidir? İkisindede sonuç vardır.

• DuffyDuck205 kullanıcısına yanıt
    Kabenin şekil itibariyle bir özelliği var. Bu şekil kainatta kullanılan bir şekil değil. Kainat boşluğu kapatmak için dairesel şekiller kullanır kare ya da kubik şekiller kullanmaz. Dairesel şekildeki ihtimal yerçekimi oluşumuna her yuzeyi ile imkan tanırken kubik kare yuzeyler yerçekimine 6 yuzeyden 1 yani kesinlik ile karşılık verir.

Bu şekil kesinliktir. Yerin merkezi çekim alanı manalarına geliyor. Kubik şekiller yapıları gereği ışığı sızdırır.

Işık nur gibi bir anlatım var.

Bu arada aklıma geldi ışığı gorulen cisimlerde bir anormallik olmalı diye düşündüm. Belki de o kadar da dairevi değillerdir. Bir şey yuzeylerini kubik gozukme yonunde kırıyor olmalı.

• HADO77 kullanıcısına yanıt
    Cahilliğime verin, ne demek istediğinizi anlamadım. Biraz daha açık yazarmısınız? Teşekkürler.
    Ozur dilerim. Mesajınıza bakınca aklıma birden geliverdi. Kabenin şekli nasıl bir çekim oluşturabilir diye. O yüzden biraz balıklama atladık.

Şekiller konusunda anladığım kadarıyla kainatta yuzeyde boşluk bırakmamak için kup kare şeklinde cisimler bulunmuyor. Bir boşluğu o boşluğu kapatacak şekilde doldurmak isterseniz mesela bir ortuyu duşunun dairevi şekille kapatmak en mantıklısıdır. Aslında bir cisim için her yuzeyinin aynı imkana eşit olması için dairevi olması en mantıklıdır.

Notron yıldızları çekim konusunda bize yardımcı oldular. Bu cisimler demir bir çekirdeğe sahip olarak çekim konusunda bize yol gösteriyorlar. Bu şekil özel olarak yerçekimi ihtimali kurgulanarak oluşturulduğu anlaşılıyor.

Gezegenlerin ışık sızdırması aslında duz olabileceklerine yani yuzeylerinin açık olduğunu dairevi olmadıklarını gösteriyor olmalı. Yani sonsuz kutle denilen kutle konusunda bize işaret veriyorlar. Bir şey bizden eksiltti ya da eksiltiyor diyor gibiler.

Bunlar kesin değil. Ancak şöyle duşunursek pi.r2 deki pi devamlı artmakta ancak dünyanın duzlem üstündeki alanı belliyken dairevi alanı sonsuza ıramakta. Esasen çekirdekte böyle. Ancak 3 ten büyük 4 ten küçük bir şey nasıl sonsuza ırayabilir. Sonsuz kutle çekimin mutlaklığını işaret ederken o kutlenin Çıkarılması halinde yuzey oluşuyor.

Işık yuzeyden sızar. Bu nedenle ışık varsa yuzey var denilebilir. Gorduğumuz gezegenler bir şekilde dairesel olmadıklarını soyluyor. Bir parçamız eksiliyor eksilmekte gibi. Zamanın yuzey verdiğini çekim gucunun mutlaklaşacağını duşunebiliriz

Burada gorulen cisimlerin alanın sonsuza ıramadığını anlıyoruz. Defter yaprağı gibi açıklar.

• Kabenin şekliyle değilde ona yüklenen anlamla açıklamak istedim. Kabe Allahın evi, müslümanlar ona bağlılığını göstermek için döndüklerini söylemek istedim. Ama şöylede düşünebiliriz, enerji dağlımı dairesel şekildedir. Ve yayılan enerji, geometrik cisme bağlı değildir diye düşünüyorum. Kabenin şekli değilde olduğu konumun daha önemli olduğunu düşünüyorum. Dünyanın enerji merkezinde bulunuyor, ve bu enerjiyi düzenliyor. Piramitlerde ve dikilitaşlarda olduğu gibi.@HADO77

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DuffyDuck205 -- 4 Temmuz 2015; 3:59:07 >
  • kingman29 K kullanıcısına yanıt
    Zırvalıyorsun demek hakaret değildir.Hemen duygu sömürüsü yapma.Ayrıca sen beni tahrik mi ediyorsun? KB'de mantıklı tek yorumun yok.Ne sanıyorsun kendini?Biraz daha yazayım da iyice rezil ol.

quote:

Bi kere anerikadaki 150.000 milyoneri işin içşne karıştırmaktan hâlâ kaçındığın gözümden kaçtı sanma.Onları da bi zahmet hesaba kat bakalım

Katalım kingman kardeş.

Sadece Amerika değil,Kanada da dahil.
    https://www.worldwealthreport.com/reports/wealth/north_america
    HNWI Population: 4.68 million
    HNWI Wealth: US$ 16.23 trillion

Öncelikle bir kez daha yalan söylediğin ortaya çıkmış oluyor.Sen demiştin ki 150 bin milyoner var.''HNWI population'' ne anlama geliyor biliyor musun?Yüksek net servete sahip kişiler.Baz alınan rakam da 1 milyon dolar ve üstü.Tam senin istediği gibi.Artık milyonerleri de hesaba katabiliriz.
    https://en.wikipedia.org/wiki/High-net-worth_individual

Amerika ve Kanada toplamında 1 milyon dolar ve üstü servete sahip kişi sayısı:4.68 milyon.(Bunların içinde dolar milyarderleri de var.)
    Bunların toplam serveti 16.23 trilyon dolar.(Yine aynı şekilde Bill Gates gibi dolar milyarderlerinin serveti de bunun içinde.Ayrıca Kanada dahil)
    https://www.worldwealthreport.com/reports/wealth/north_america/canada
    Sadece Amerika'yı merak edenler ''HNWI Population: 331,000 HNWI Wealth: US$ 1.0 trillion'' istatistiğini çıkartabilir.Pek bir etkisi yok zaten.

Bir önceki mesajımda verdiğim hayali örnek ''1000 Bill Gates zekat verse bile'' şeklindeydi.Peki Bill Gates'in serveti ne kadardı? 78.8 milyar dolar.
    1000 Bill Gates = 78.8 X 1000 = 78800 milyar dolar yani 78.8 trilyon dolar. Benim örneğim bol kepçe diyorum hala kafan almıyor.78.8 trilyon dolar nere 16.23 trilyon dolar nere?

Daha bitmedi.Milyonerleri de katarak genel bir hesap yapalım.

https://www.worldwealthreport.com/reports/wealth
    HNWI Population: 14.65 million
    HNWI Wealth: US$ 56.40 trillion

Bakalım bu insanlar mallarının 40'ta 1'ini vererek fakirliğe ne kadar çözüm sağlıyor.

Bir önceki yorumumda verdiğim yoksulluk istatistiği
    http://www.worldbank.org/en/topic/poverty/overview
    In all, 2.2 billion people lived on less than US $2 a day in 2011

Toplam servetleri 56.40 trilyon dolar olan Dünya milyoner ve milyarderlerinin mallarının 40'ta 1'i: 1.41 trilyon dolar.
    Günde 2 dolardan daha az parayla geçimini sağlamaya çalışan insanlara bu parayı bölüştürelim:2.2 milyar insana, 640 dolar yıllık.Günlük 1.75 dolar.
    Şimdi kingman'ı alkışlayabiliriz.Dünyanın bütün milyoner ve milyarderlerine zekat verdirsek fukaranın günlüğü 2 dolardan 3.75'e çıkıyor.Zenginler ise yine zengin.Zekat gelir adaletsizliğine çözüm müymüş? Değilmiş.

Not: Hesaplama aslında daha vahim sonuç çıkartır.Zenginlik istatistiği 2014'e ait.Yoksulluk istatistiği ise 2011'e ait.Dünya nüfusundaki artışa paralel olarak o sayı da artmıştır.Fakat güncel verileri bulamadım.Wealth istatistiğini de 2011 olarak alırsak; 42.3 trilyon dolar/2.2 milyar insan / 365 = 1.3 dolar

quote:

Hadi bakalım şimdi bi de yüzmilyarlarca dolar yıllık geliri olan şirketleri de hesaba kat

Bahsettiğin şirketlerin tek bir sahibi yoktur.Kurucusu,Ceo'su,ortakları vardır.Şirketleri ayrıca hesaba katamazsın çünkü birinin malı değildir.Mesela Apple'ın yıllık geliri 150 milyar dolardan fazladır fakat 100binden fazla da çalışanı vardır.Daha bu şirketin hisselerini alıp ortak olan milyonlarca insan var.Dolayısıyla sadece kar üzerinden de zekatı hesaplayamazsın.Adam hem malvarlığından hem de malvarlığı içindeki senetlerden ayrı ayrı zekat mı verecek? Şöyle düşün Bill Gates'in malvarlığı 78.8 milyar dolar.Sahip olduğu Microsoft hissesi ise 13.6 milyar dolar değerinde.
    http://www.computerworld.com/article/2845964/bill-gates-sells-925m-in-microsoft-stock-still-owns-136b-worth.html
    Bu sayı zaten adamın malvarlığının içinde.Şimdi anladın mı? Senin mahallendeki konfeksiyoncu amcanın basit zekat hesabına benzemez.Tonlarca parametre var.

Unutmadan bir şeye daha cevap vereyim.Kişi başına düşen milli gelir üzerinden yardım senaryosu oluşturulamaz.Neden olduğunu ayrıntılarıyla gösteriyoruz işte.Zengin sayısı az,fakir sayısı çok,gelirin büyük bölümünü elinde tutanlar ise az sayıdaki zenginler.Senin dediğin ancak şu durumda geçerli olur: Zengin ve fakir sayıları hemen hemen aynı olursa ve orta halliler; zengin ve fakir gruplarına yakınlaşırsa.Aradaki uçurum 40'ta 1 ile falan kapanmaz.Geçin bu saçmalıkları.

İlim ve din bir merkezli bir yapıya oturabilirse bu merkez dünyada değil kainatın dışında olurdu. Buna arş ve kursu deniyor. İlimle dinin çatışmaması asıl olarak ayetlerin bir değerle değişilmemesi demek. Kabe nihayi olarak bir izduşumudur ve nuru beyan eder. Bu beyan butun kainatadır. Bu açıdan manevi iklimi maddi bir goruntuyle gözler önüne serdeder.

Çıkar çatışmaları paylaşımlar diynin ozunu ya da çatışmaları açıklamaz. Mezkur bir merkez vardır ve bu merkez hak tealanın mulku olarak el değiştirmez. İman oraya yonelir.

• FlameSplasher kullanıcısına yanıt
    Dunya da pek cok ornek var, farkli bir dine mensupken hatta muhafazakar hiristiyan bir ailenin cocuguyken, her pazar kiliseye gidip ilahiler soyleyerek yetismisken, arastirmalari sonucunda musluman olmaya karar veren insanlar.
    Yine ayni sekilde, hayatinin bir bolumunu ateist olarak yasadiktan sonra islamda karar kilanlar.
    Islam secilirse , yanli arastirilmis veya dogru arastirma yapilmamis gibi bir fikir yurutuyorsunuz. Yani yanli yorum yapiyorsunuz.

Tarih boyunca birakin islama karsi tarafsiz olanlari, karsi olanlar icerisinden bile muslumanlar cikmis.

Kisi , islama karsi savas niyetindeyken bile yani aklinda bu dine inanmak gibi bir arayis, fikir yokken bile islami secmis, secebilir.

En basit ornegi, Hz.Omer...

Anthony Flew, 81 yasinda, Allah vardir dedi...
    Bu isler birazda nasip, hidayet meselesidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmudhudavendi -- 4 Temmuz 2015; 10:26:24 >
  • mahmudhudavendi kullanıcısına yanıt
    Müslümanlığı terk edip Hristiyan olanlar da var.Mesela Hormoz Shariat,Emir Kusturica,Magdi Allam,... liste kabarık.Belki bir göz atmak istersin.
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_converts_to_Christianity_from_Islam

Ateizme geçiş veya ateizmden geçiş durumu biraz farklı.Bir inanç terk edildiğinde en mantıklı durak dinsizliktir.Çünkü bir kere bir inancı yıkmayı başarabilen bir insan kendini diğer inançlara zincirlemez.

Antony Flew örneğine gelirsek; aslında o konu da tartışmalı.Yaşlılık dolayısıyla akıl sağlığını kaybettiği için tanrıya inandığı,kitabı da başka birisinin yazdığını iddia edenler var ki bir açıdan haklılar.Bir röportaj sırasında kendi kitabının içinde methettiği filozofları hatırlayamamış.Ben yine de net bir şey söylemek istemiyorum.Fakat Müslümanlar'ın Antony Flew'i neden bu kadar sevdiğini de anlamıyorum doğrusu.Hiçbir zaman Allah vardır demedi.Bu hatayı bütün Müslümanlar yapar.Sebebi de bilgi eksikliği.Antony Flew öldüğünde deisttir.Hristiyan ve Müslümanlar'ın tanrısı hakkındaki son görüşü de şudur:

2004 yılında bir röportaj sırasında:
    "I'm thinking of a God very different from the God of the Christian and far and away from the God of Islam, because both are depicted as omnipotent Oriental despots, cosmic Saddam Husseins"

Hristiyanların tanrısından çok farklı,İslam'ın tanrısından çok daha farklı bir tanrı düşünüyorum.Çünkü her iki tanrı da her şeye gücü yeten,doğulu zorbalar,evrensel Saddam Hüseyinler olarak tarif edilmiş.

Bir de Antony Flew akıllı tasarımı övüp,eskiden bu kadar güçlü bir argüman değildi demişti.İnancının değişmesinin bir sebebi olarak bunu söylemişti.Aslında durum tam tersi.Akıllı tasarım parçaların işlevsizliğini temel edinen bir görüş ve bu daha sonra iyiden iyiye terk ediliyor.Şu an bunu savunan soytarılar yok değil ama bilim dünyasında iplenmiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlameSplasher -- 4 Temmuz 2015; 12:23:53 >

• HADO77 kullanıcısına yanıt
    Kardeş senin mesajlarını hep görüyorum ama hiçbir şey anlamıyorum. Jargonlu ve bir değişik konuşuyorsun.

• Duşuncelerim kelimelerimi geçmeye çalışıyor. Bir konu hakkında o kadar çok bilgi var ki bir boşluk arıyor ve o boşluğu doldurana kadar düşüyor.

Haliyle yazmak da okumak da anlamak da sabır istiyor. En azından siz sadece okumak zorunda kalıyorsunuz

Bir de beni duşunun ne haldeyiz anlayın.

İlgi için teşekkürler.

Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

Duşuncelerim kelimelerimi geçmeye çalışıyor.

Saygılar...

Jacques Derrida diye bir filozof var, diyor ki "her şey metnin içindedir"
    metnin içinden dışarıdaki şeyleri gösteremezsin diyor.
  • savarog kullanıcısına yanıt
    Bazen kelimelerin çukura gomulmuş de dışarıyı anlatmaya çalışıyor. Ben o sırada toprağın altında mıyım üstünde miyim anlayamıyorum.

• Yalniz degilsin.
    Bende anlamis gibi yapiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmudhudavendi

Yalniz degilsin.
    Bende anlamis gibi yapiyorum.

Bildirimler uçmuş mu ne cevabını yeni görüyorm. Az önce başka konuda onu gördüm, düzelmiş. Artık anlaşılıyor. :D

• Ben bu hado'nun yazılarına hastayım ya arkadaş. Neden bahsettiği hakkında hiç bir fikrim yok ama yazılarını hep görürüz umarım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.