Şimdi Ara

getz doseme yikama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar aranizda dosemeleri yikayan var mi? Dosemeler sokulebiliyo mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: cilekespilot

arkadaslar aranizda dosemeleri yikayan var mi? Dosemeler sokulebiliyo mu?

Evet ben yıkadım. Tek başıma hiç bir yardım almadan söktüm.
    Ama kendine güvenmiyorsan hiç girişme derim.
    Çok zahmetli çok zor.
    elinde tüm takım aletlerinin olması gerekiyor.

1- Arka koltukları kaldırıp altındaki 4 tane vida ile söküp dışarı çıkarıyorsun,
    2- Ardından koltuk kenarlarındaki plastik kapakları (3 er vida tutuyor) çıkarıyorsun.
    3- sonra sırt dayadığın yeri oturduğun yere tutan kapılara bakan kısımların vidalarını söküyorsun.
    3- Orta kısmı tutan vidalar var, onların da kapaklarını çekerek çıkarıp altındaki 2 önünde 2 de arkasındaki vidaları söküyorsun.
    4 - Kafalıkları çıkarıyorsun,
    5 - Arkalıklardan başlayıp, sonra arkasındaki cırtları açıyorsun, fermuarları açıyorsun
    6 - kafalıkların toplamda 6 tane plastiği var elini sarı süngerin içine sokup o plastikleri 3 parmağınla sıkıyorsun ve daraltıp yukarı ittiriyorsun çıkıyor.
    7 - koltuğu yatırmak için kullandığın kolların plastiğini sökmene gerek yok. kenarlarından kılıfı çekince çıkıyor.
    8 - Oturduğun yerler riskli, altındaki tüm vidaları ve 2 tane plastik kapağı söküyorsun (3 er vida tutuyor) cırtlarını açıyorsun,
    9 - koltuğu yatırdıktan sonra kaldırmak için tuttuğun arkada tam ortada bir kol var, o kolu n vidasını söküp kolu çıkarıyorsun.
    10 - Zor kısım geliyor... (oturduğun yerlerdeki çizgilerin altında ve arka kısımda yuvarlar 7-8 cm çaplı demir kancalar ile tutturulan yerler var.
    Bu kancaları döşemeye ve süngere zarar vermeden ya karga burun ile kesip kırıyorsun ya da 2 tane tornavida ile aralayıp çıkarıyorsun. bunlardan arabada yaklaşık 100 tane var. Ve çıkarmak çok zor, ayrıca çıkarınca bir daha kullanamıyorsun. Bu arada anlam veremediğim Hyundai neden bunları plastik kullanmamış da demir kullanmış, hep etrafı paslanmıştı ve kılıfı da lekelemişti. Ben de zaten takarken 8 cm lik plastik cırt kelepçe kullandım.
    buralarda elleriniz kesilebilir, yaralanabilirsiniz, dikkat edin acele etmeyin.
    Ben bir defa girişmiş olduğum için devam etmek zorunda kaldım.
    11- emniyet kemerlerini kurtarıyorsunuz ve sonunda çıkıyor.
    12- Ön yolcu koltuğunun altında kanca gibi takılan plastikler var onları çıkarıyorsunuz, sonra yukarı doğru sıyırıp yavaş yavaş çıkıyorsunuz,
    Başlığı ve plastiklerini arkalar gibi aynen çıkarıyorsunuz. demir kelepçeleri de çıkarıp sıyırıyorsunuz.
    13- Altı için yandaki plastiği çıkarıyorsunuz, yine alttan kılıfın kancasını çıkarıp arkadan öne doğru demir kelepçeleri çıkararak kılıfı kurtarıyorsunuz,
    14- Sürücü koltuğunda ise en önce kolçağın plastiğini elinizle çıkarıp vidasını söküyorsunuz sonra diğeri ile aynı.
    15- Sonra 3 eşit parçaya bölüp makinede yıkıyorsunuz.

Bu arada araba o kadar acayip bir hal aldı ki nasıl bu parçaları birleştireceğim, ya beceremezsem diye kara kara düşünüyordum.
    Çünkü hiç böyle bir şeye kalkışmamıştım daha önce.

16- Ama boşuna korkmuşum, takması sökmesinden çok daha kolay oldu, vidalarımı çıkardığım her parçanın içine koymuştum ve sırasınıyla dizmiştim. Takarken de aynen sırayla taktım.
    17- Plastik kelepçeler inanılmak rahat ve kolay iş yapmamı sağladı. Eskisinden daha iyi oldu en azından paslanmayacaktı.

Ben iyiki yapmışım.
    sökmemin nedeni ise aracımı alalı 2-3 ay oldu. aldığımda bildiğin leş gibiydi. dalga dalga kirler akmıştı.
    2 defa halı şampuanı ve halı yıkama makinesi ile içinde leke çıkarıcı da ekleyerek temizledim olmamıştı.
    Şimdi Tertemiz oldu.
    içinden de bir sürü kraker, ekmek kırıntıları, bozuk para csam kırıkları (Daha önceden hırsız kelebek camını kırmış onun parçaları) vs şeyler çıktı.
    Sadece bir yerde beyaz boya lekesi var onun haricinde tertemiz oldu.
    En azından içime sindi.

Stresten, kaygıdan ve acele etmemden dolayı çok resim çekemedim ama bir kaç kare fotoğraf aşağıda...

getz doseme yikama

getz doseme yikama

getz doseme yikama

getz doseme yikama

getz doseme yikama

getz doseme yikama

getz doseme yikama

getz doseme yikama

getz doseme yikama

• quote:

Orijinalden alıntı: muratozd

quote:

arkadaslar aranizda dosemeleri yikayan var mi? Dosemeler sokulebiliyo mu?

Evet ben yıkadım. Tek başıma hiç bir yardım almadan söktüm.
    Ama kendine güvenmiyorsan hiç girişme derim.
    Çok zahmetli çok zor.
    elinde tüm takım aletlerinin olması gerekiyor.

1- Arka koltukları kaldırıp altındaki 4 tane vida ile söküp dışarı çıkarıyorsun,
    2- Ardından koltuk kenarlarındaki plastik kapakları (3 er vida tutuyor) çıkarıyorsun.
    3- sonra sırt dayadığın yeri oturduğun yere tutan kapılara bakan kısımların vidalarını söküyorsun.
    3- Orta kısmı tutan vidalar var, onların da kapaklarını çekerek çıkarıp altındaki 2 önünde 2 de arkasındaki vidaları söküyorsun.
    4 - Kafalıkları çıkarıyorsun,
    5 - Arkalıklardan başlayıp, sonra arkasındaki cırtları açıyorsun, fermuarları açıyorsun
    6 - kafalıkların toplamda 6 tane plastiği var elini sarı süngerin içine sokup o plastikleri 3 parmağınla sıkıyorsun ve daraltıp yukarı ittiriyorsun çıkıyor.
    7 - koltuğu yatırmak için kullandığın kolların plastiğini sökmene gerek yok. kenarlarından kılıfı çekince çıkıyor.
    8 - Oturduğun yerler riskli, altındaki tüm vidaları ve 2 tane plastik kapağı söküyorsun (3 er vida tutuyor) cırtlarını açıyorsun,
    9 - koltuğu yatırdıktan sonra kaldırmak için tuttuğun arkada tam ortada bir kol var, o kolu n vidasını söküp kolu çıkarıyorsun.
    10 - Zor kısım geliyor... (oturduğun yerlerdeki çizgilerin altında ve arka kısımda yuvarlar 7-8 cm çaplı demir kancalar ile tutturulan yerler var.
    Bu kancaları döşemeye ve süngere zarar vermeden ya karga burun ile kesip kırıyorsun ya da 2 tane tornavida ile aralayıp çıkarıyorsun. bunlardan arabada yaklaşık 100 tane var. Ve çıkarmak çok zor, ayrıca çıkarınca bir daha kullanamıyorsun. Bu arada anlam veremediğim Hyundai neden bunları plastik kullanmamış da demir kullanmış, hep etrafı paslanmıştı ve kılıfı da lekelemişti. Ben de zaten takarken 8 cm lik plastik cırt kelepçe kullandım.
    buralarda elleriniz kesilebilir, yaralanabilirsiniz, dikkat edin acele etmeyin.
    Ben bir defa girişmiş olduğum için devam etmek zorunda kaldım.
    11- emniyet kemerlerini kurtarıyorsunuz ve sonunda çıkıyor.
    12- Ön yolcu koltuğunun altında kanca gibi takılan plastikler var onları çıkarıyorsunuz, sonra yukarı doğru sıyırıp yavaş yavaş çıkıyorsunuz,
    Başlığı ve plastiklerini arkalar gibi aynen çıkarıyorsunuz. demir kelepçeleri de çıkarıp sıyırıyorsunuz.
    13- Altı için yandaki plastiği çıkarıyorsunuz, yine alttan kılıfın kancasını çıkarıp arkadan öne doğru demir kelepçeleri çıkararak kılıfı kurtarıyorsunuz,
    14- Sürücü koltuğunda ise en önce kolçağın plastiğini elinizle çıkarıp vidasını söküyorsunuz sonra diğeri ile aynı.
    15- Sonra 3 eşit parçaya bölüp makinede yıkıyorsunuz.

Bu arada araba o kadar acayip bir hal aldı ki nasıl bu parçaları birleştireceğim, ya beceremezsem diye kara kara düşünüyordum.
    Çünkü hiç böyle bir şeye kalkışmamıştım daha önce.

16- Ama boşuna korkmuşum, takması sökmesinden çok daha kolay oldu, vidalarımı çıkardığım her parçanın içine koymuştum ve sırasınıyla dizmiştim. Takarken de aynen sırayla taktım.
    17- Plastik kelepçeler inanılmak rahat ve kolay iş yapmamı sağladı. Eskisinden daha iyi oldu en azından paslanmayacaktı.

Ben iyiki yapmışım.
    sökmemin nedeni ise aracımı alalı 2-3 ay oldu. aldığımda bildiğin leş gibiydi. dalga dalga kirler akmıştı.
    2 defa halı şampuanı ve halı yıkama makinesi ile içinde leke çıkarıcı da ekleyerek temizledim olmamıştı.
    Şimdi Tertemiz oldu.
    içinden de bir sürü kraker, ekmek kırıntıları, bozuk para csam kırıkları (Daha önceden hırsız kelebek camını kırmış onun parçaları) vs şeyler çıktı.
    Sadece bir yerde beyaz boya lekesi var onun haricinde tertemiz oldu.
    En azından içime sindi.

Stresten, kaygıdan ve acele etmemden dolayı çok resim çekemedim ama bir kaç kare fotoğraf aşağıda...

Alıntıları Göster
    quote:

Zor kısım geliyor... (oturduğun yerlerdeki çizgilerin altında ve arka kısımda yuvarlar 7-8 cm çaplı demir kancalar ile tutturulan yerler var.

bu anlattığınız kancaların fotoğrafları var mı?
    bir de bu kancalar tüm koltuklar boyunca mı var yoksa belli yerde mi?
    Plastik cırtlar eskisi kadar sağlam ve güzel oluyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cilekespilot -- 9 Ekim 2012; 18:58:37 >

• quote:

quote:

Zor kısım geliyor... (oturduğun yerlerdeki çizgilerin altında ve arka kısımda yuvarlar 7-8 cm çaplı demir kancalar ile tutturulan yerler var.

bu anlattığınız kancaların fotoğrafları var mı?
    bir de bu kancalar tüm koltuklar boyunca mı var yoksa belli yerde mi?
    Plastik cırtlar eskisi kadar sağlam ve güzel oluyor mu?

Selamlar,
    Yeni farkettim, 7-8 mm çaplı demir yazacağıma 7-8 cm yazmışım.
    Çapları 1 cm den küçük kancalar var.
    Mantık şu, Koltuk kılıflarında dikiş gibi görünen yerlerin içinde uzun demir çubuklar var, ayrıca bunun denk geldiği koltuk süngerinde de demir çubuklar var,
    bunları birbirine bu demir kancalar tutuyordu. Potluk yapmasını kılıfın kaymasını engellemek için.
    Ben de bu kısımları plastik kelepçeler ile birleştirip sıkıp fazlalarını kestim.
    Böylece eski kancalara göre daha da birleşti, yakınlaştı.
    Bu durum potluk yapmasını engelledi. Eskisinden daha iyi oldu diyebilirim.

• ben 3.75 tlye marketten aspirin aldım çok mu çok güzel bi detarjan ve hiç leke kalmadı sıcak suya ben 1 kapak döküp köpürttüm ve sildim arka koltuk başı ve otorulan yerde kahve lekesi vardı onlar çıktı tavanada biraz pisti oda çok güzel hiç yormadı beni 1 saatimi aldı .(halı yıkama makinen varsa daha iyi olur :) :) sagılarla
  • quote:

Orijinalden alıntı: impala25

ben 3.75 tlye marketten aspirin aldım çok mu çok güzel bi detarjan ve hiç leke kalmadı sıcak suya ben 1 kapak döküp köpürttüm ve sildim arka koltuk başı ve otorulan yerde kahve lekesi vardı onlar çıktı tavanada biraz pisti oda çok güzel hiç yormadı beni 1 saatimi aldı .(halı yıkama makinen varsa daha iyi olur :) :) sagılarla

Evet annem bugün bayram temizliği yapıyordu, tesadüfen baktım koltukları Aspirin ile siliyordu.
    Sordum nasıl dedim? 10 numara dedi. Bimden 2.50 TL ye aldım dedi.
    Gerçekten annem bile iyi dediyse haklısınız.
    Taban halısını Aspirin ile temizleyebilirim.
    Benim aracımın koltuk kılıflarını ve koltuğunu sökmede pişman değilim.
    Önceki sahibi sağolsun herşey çıktı altından.
    Ekmek kırıntıları, 3 adet 1 TL, 1 adet 10 kr, cam kırıkları, kraker vs.vs.
    Ama artık içim rahat, bundan sonraki temizliklerde o kadar detaya gerek kalmayacak.
    Sadece Aspirin tarzı ürünler benim için yeterli olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaputu boyali aracin deger kaybi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.