Şimdi Ara

Getir yemek uygulamasında indirimli yemekler hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 15 liraya tavuk şiş-Kavurmalı kaşarlı pide-Tam ekmek kumru +10lu soğan halkası gibi şeyler söylüyorum çok ucuz fiyat.Restoranlar bunları yaparken zarar etmiyor mu merak ediyorum doğrusu zarar etmiyorsa neden normaldede fiyatlar böyle ucuz değil yoksa getir mi veriyor indirimin parasını?

Bu indirimle beraber aldım. Bir tatlı tabağına sığacak kadar koymuşlardı. Zarara girdim bile diyebilirim.

Orijinalden alıntı: yuzyirmi

Hocam ilk üye olanlara 15 tl indirim kampanyası vardı. Normalde elden gidip aldığım karışık pide 30-35 cm oluyordu. (Dilimlenip dizilmiş hali.)

Bu indirimle beraber aldım. Bir tatlı tabağına sığacak kadar koymuşlardı. Zarara girdim bile diyebilirim.

Valla hocam bizim burdaki restoranlar normalde ne yapiyorsa aynisini yapiyor bolgenizin esnafinda sorun var o zaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 25 Şubat 2021; 21:43:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bilemiyorum hocam. Tesadüftür ki bugün aynı markanın başka bir restoranında getirdeki indirimsiz alacağım fiyata aldığım yemek belki de 2 katı geldi. 15 TL kar edeceğim diye zarar etmiş oldum anlayacağınız. Neyse olan oldu artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • siparis indiriminin %25ini getir %25ini restoran karşılıyor . Aylık restorana da toplam siparis uzerinden %10komisyon veriliyor . yani senin alicagin 30lirami atiyorum tavuk şiş sen 15 oduyosun . restoran 22.5a satmis oluyor . %10eklesen 24lira falan . buda normal bir fiyat aslinda sonuç zarar etmez sende kar etmiyosun aslinda normal fiyatlar bunlar magazalar sisiriyor .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Değerli arkadaşlar;

Yemek sepeti veya getir yemek veya alternatiflerinin uyguladığı yöntemler esasında esnafın işini iyileştiren şeyler değil, aksine zarara yol açan şeyler. Ancak müşteri kaybetmemek adına bu tarz oluşumlara üye olduklarını biliyorum. Örnek vermek isterim.

Bir yemeğin etiket fiyatı 30tl olsun. İlgili yemek firması esnafa belirli gün ve saatte şu indirimi yapmak durumundasın diyor. Esnaf o indirimi yapar ise zarar edeceği için ürün fiyatına zam yapıyor. Ayrıca bu tarz firmalar sipariş başına da komisyon aldığı için ve ücretleri belirli dönemlerde yatırdıkları için bu sistemlerden ayrılan çok esnaf gördüm.

Fatih Altaylı bununla ilgili yazı yazmıştı. Firma indirim yapıyor, üretici maliyeti düşürmek için ham maddeyi üretenden indirim istiyor. Velhasıl ya ürünün kalitesi düşüyor ya da porsiyonlar küçülüyor.

Bir yakınımın lokantası var ve corona öncesi randevulu şekilde yemek yenebiliyordu. O denli yoğun olan bir dükkan ve google yorum sayısı binin üzerinde. Ancak bu dükkanın paket servisi olmasına rağmen hiçbir yemek firmasına üye değil. Üye olmama sebebini sorduğumda ise, tüm uygulamaların her gün aradığını, dükkana geldiklerini ama indirim şartları sebebiyle ve paranın geç aktarılması sebebiyle kabul etmediğini anlatıyor.

Yemek kartı firmalarıyla da anlaşamadığını anlatıyor. Aslında durup bakınca herkes bu firmalarla anlaşıyor da bu adamda mı sıkıntı var diye düşündüm ama kendisi ve ailesi belki elli senelik esnaf ve haliyle belli bir birikime göre bu şekilde karar aldıklarına inanıyorum.

İstanbul da birçok meşhur dükkan sayabilirim ki kredi kartı banka kartı bile geçmiyor. Bu tarz işyerlerinin komisyonlar sebebiyle bu sistemlere yanaşmadığını düşünmekteyim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.