Şimdi Ara

Geri görüş kamerası ve ön park sensörü montajı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Volvo s60 sahibiyiz ve araçta sadece arka park sensörü var.Araca bir geri görüş kamerası ve ön park sensörü taktırmaya karar verdik fakat Volvo bayiilerinin fahiş fiyatları nedeniyle yurt dışı alışveriş sitelerine yöneldik(aliexpress).

Merak ettiğim konu şu; her türlü geri görüş kamerası ve ön park sensörü araca uyum sağlar mı? Ön park sensörünün sesi ile arka park sensörünün sesi aynı olur mu? Kameranın görüntülerini kaliteli bi şekilde ekrana yansıtabilir miyiz? Sanıyorum aracın beynine okutmak lazım ve sanayide yaptırmak sakıncalı.Volvo yetkili servisinde montajı yaptırsak tahminen kaça mal olur?

Ayrıca bahsi geçen parçalar için marka önerisinde bulunursanız çok makbule geçer

Herkese teşekkürler,

İyi geceler...

• Geri görüş kamerası için ne kadar fiyat vermişlerdi ?
  • Volvo bayisi dışardan getirdiğiniz parçayı takacak mi??

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neyi beyne okutuyorsunuz anlamadim kamérayi servise taktirmaya gerek yok kamaranin kirmizi + kablosunu geri vites lambasindan siyah - kablosunuda aracin saseden bagliyorsunuz sonra goruntu kablosunu sari kabloyu dosemenin altindan dikiz aynasina cekiyirsunuz sonra ekranli dikiz aynasinin sari ucuna takiyorsunuz aynanin kirmizi + kablosunu sigorta panosundan uygun bir sigorta cikisina bagliyorsun siyah - kablosunuda aracin saseye bagliyorsun bitiyor sen vitesi geri alinca geri vites lambasi yaniyor ve kamera calisiyor av sinyalini aynaya yolluyor aynada elektrik surekli oldugu icin ekrana goruntu geliyor geri vitesten cikincada kameranin elektrigi kesiliyor kapaniyor olay bu kendin yao paran cebine kalsin hobi olur toplam bu anlattigim montaj 30 dakika tas catlasin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • On tarafada kamera koy kamera elektrik kablosunu sigorta panosuna kadar getir uygun sigortadan 1adet kablo bagla bu kabloyu onceden alacagin on off anahtarinin 1 ucuna bagla anahtarin otekibostaki ucunada kameradan gelen kirmizi + kablosunu bagla siyah - kablosunuda saseye ver kameranin goruntu kablosunuda aynaya cek aynanin diger bostaki beyaz av girisine tak yani alacagin aynada 2 adet av girisi olsun sariyi arka kamera beyazida on kamerada kullan on kamerayi kullanacagin zaman bagladigin on off anahtarina bas calissin olay bu gayet temiz us olur bos ver servisi bosuna par verme hepde senin gibi ozenerek yapmazlar kendin yap cok basit bir is

• Hepinize teşekkür ediyorum fakat bu dediklerinizin hiçbirini yapamam.Elektrik-Elektronikten pek anlamam da...İstanbul içinde yaşayanınız varsa bigün buluşuruz, yapmayı deneriz.Olmaz mı?☺

• Ben ankaradayim kardesim sana yardimci olur diye yazdim ama en azindan yapabilecek olanlar faydalanir eger anlayan bir arkadasiniz varsa kilavuz olur yazdiklarim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhabalar ben de arabama (şirket arabasına) takacam kabloyu döşemeden geçirdim bagaja getirdim fakat kamerayı tampona yerleştirip elektrik işi kaldı. Oto aksesuarları satanlara sordum işlem için 80 tl gibi fiyat istedi kendim yapmaya karar verdim fakat arka tampona kamerayı bağlamada ve elektrik aksamında kalakaldım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.