Şimdi Ara

GEREKSİZ MARKA FANATİKLİĞİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
0
Favori
5.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: canerpense

Aldığınız oyunların girişinde kimin logosu daha çok geliyorsa ekrana, o firmayı tercih edin derim...

+1

caner güzel yorumlamışsın eyvalla
  • boyle saplantili arkadaslarin olmasi uzucu ama ne yazikki firmalarin avukatligini yapiyorlar gercekten durum kotu arkadaslar aslinda cidden insanlarin daha bilinci olmasi lazim lakin durum bundan ibaret ki hangi firma daha iyi bir mal ortaya cikarirsa millet ona yoneliyor fakat su da bir gercektir ki nvidia karsi sempatisi olan arkadaslar bilsinlerki Nvidia bu zamana kadar sadece GTX200 gpu sunu yeni cikardi ve o seriye kadar cikan kartlar da hem kesme bicme ve ekleme yontemi ile piyasaya suruldu dikkat edin dusuk versiyonlar icin demiyorum ama sunu soyluyorum 8800GTS 512 = 9800GTX gibi yaptigini pisirdi milletin onune verdi halan buna karsin millet nvdia diyor burasi da gercekten ilginc oluyor

marka saplantisi olan arkadaslar olabilir bu o kadar sorun edilecek bir sey degil bence ancak laf dalasmasi ve kendi kendini avutmasindan baska bir sey degildir

ancak bir de millette Crysis saplantisi var yani bir kart crysiste 27-28 fps ustu verdimi butun oyunlarda en iyi performansi verir ve kart alacak ve alan bazi arkadaslar ekran karti alacagi zaman belkide bunu goz onune alarak kart almislardir

arkadaslar bir kart eger ki sadece bir oyun icin alinacaksa ki cok sacma bir sey bir yandan da saygi duymak lazim cunku adam belki o kadar zorluk cekmisytir ben sonucunda da kendini odullendiriyordur bu gibi durumlara ragmen karsimizda ki insana saygi dumaliyiz

not: yanlislarim olabilir arkadaslar post saatine bakarsaniz demek istedimi anlarsiniz kusura bakmayin

• Açıkçası bir ay öncesine kadar asla NVIDIA almam diyordum uyguladığı fiyat politikası ve oyunlardaki özel performans desteği yüzünden. Ancak bir kaç hafta önce 8800GTS 512MB 146$ lık fiyatı görünce fanatikliği bir kenara bıraktım. Belki görenler olmuştur bir kaç yazımın sonunda "forever ATI" diye yazmıştım. Şu anda aldığım kullandığım bu karttan oldukça memnunum. Zira aynı fiyatta 3870 almayı düşünüyordum kafama koymuştum. Ama aradaki farkı görünce fikrim değişti tabi.

Ekran kartında zaten 2 marka var ve en uygun olanı hangisiyse onu tercih etmek lazım. Ancak anakart olarak MSI ya da GIGABYTE dan asla vazgeçmem. ASUS tan da nefret ederim hem de her ürününden

• valla fanatik değilim hiçte olmadım ama crysis in çok büyütülmesine şaşıyorum ve benim kendi düşünceme görede stalker clear'sky daki efectler crysis'te knden daha doğal geliyor.. .. oynamayanlar ve sistemi iyi olanlar clear sky'ı herşey full açık bi oynasınlar gökyüzü bulutlar herşey mükemmel görünüyor atmosfer herşey..tabi benim düşüncem..ve birde oyun anlamında bakılınca bi doom3, quake4, fear, halflife, farcry dan aldığım tadı crysis ten alamadım..

MİLLİ GURUR TAMAM Bİ TÜRK YAPMIŞ OYUNU AMA bide sormak lazım bu oyunu türkiyedemi?? türkiyedeki kaynakları ilemi?? yapmış... türkiydeki oyun sektörüne ne tür katkılarda bulunmuş... bence bunlarıda düşünelim..

ki düşünün hepimizin aklında öyle fikirler oluşuyoki belki herhangi birimiz bunları oluşturacak kaynağa ve işgücüne sahip olsak belkide daha mükemmel oyunlar çıkmış olurdu... ama bunu şu an için ülkemizde oluşturmak ÇOK ZOR malesef... onlarda bunu burada yapamayacaklarını bildikleri için zaten başka bir ülkede ve belkide yarısından çoğu yabancı eli görmüş kodlarla bizim önümüze bu oyunu sürdüler.. ama milli gurur böyle bi oyunun KENDİ ÜLKEMİZDE OLUŞTURULDUĞU ZAMAN MİLLİ GURUR DENMESİNİ DAHA DOĞRU BULURUM.. SAYGILAR..

• işlemcide intel
    ekran kartında ati
    anakartta gigabyte
    ramde ise crucial ballistix trac

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigdede -- 5 Ekim 2008; 10:01:14 >
  • fx serisi neredeyse nvidia'yi batiriyordu :D fx 5200'de geforce 4mx ten farkli bir kart değildi(gerçi o da geforce 2 mx200 den pek farkli değildi), sen piyasadan pek haberdar değilmişsin o zamanlar sana öyle gelmiş. geforce 4 ti serileri ise hepsine basmaktaydi. neyse ati o fx serisi sayesinde parlamiştir.

marka fanatikliği konusu ise aşikar zaten, ister sırf en yüksek performansa bakin ister belirlediğiniz performans ölçüsündeki en iyi fiyat düzeyine sahip kartlari kimin çıkarttığına, bu işin testleri belli ve nesnel olarak performans ölçümü yapabildiğimiz aletler. gönül işinin subjektivitenin yeri yok burada, hangisinin fiyatini hakettiği veya daha performansli olduğu ortadadir ortada olani da aliriz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: enis271

işlemci deyince intel
    ekran kartı deyince atı
    anakart deyince asus
    ram deyince ocz

doğrusu budur bence.

bire bir beni anlatmışsın yav
  • quote:

işlemci deyince intel
    ekran kartı deyince atı
    anakart deyince asus
    ram deyince ocz

doğrusu budur bence.

ati 48xx serisi piyasada yokken aylar önce nvidia kral kral diye bu tarz konularda bayaa bi fanlık yapanlar vardı , ati yaramaz yok ati bilmem ne ,şöyle amd atiyi aldı daha kötü oldu ati batar gider bu gidişle ,ati artık kart yapmayı bıraksın tarzı bir sürü şey , şimdi ne olduda hemen değişti 48xx serisiyle 2-3 ay sonra nvidia yeni bir seri çıkarsın o zaman yine atiyi kötüler nvidiyayı kral ilan edersiniz , markaları kötülemek hoş bişey değil önemli olan tercihtir , ve insanlar tabiki tercihlerini belirtebilir önemli bu tercihleri belirtirken aşırıya kaçmamak , benim tercihim ise hem ati hem nvidiadır ikisinide severim ama iş işlemciye gelince değişir tercihim amd dir ben bugün 200$ a amd nin en üst işlemcisini alabiliyorsam ne mutlu bana şimdi bu son yazdığıma cevap olarak bazı aşırı fanatik intel fanları bana e8400-8500-q6600 ü savunacaklardır biliyorum onlarda çok güzel işlemciler asla kötülemem özellikle core2duolar çift çekirdek sınıfında en üstün işlemcidir ama dediğim bu üç işlemcinin overclock yapılmadan amd den asla üstün bir yanı yoktur overclock yaparsanız üstün olur ve benim amacım fantezi yapmak değil normal bir bilgisayar kullanısıyım, sistemim her haliyle benim ihtiyacımı karşılayacak düzeydedir.

• Gereksiz marka fanatikliği diye biy şey yok. Marka kaliteli ürünler ve iyi bir satış sonrası destek veriyorsa kesinlikle tercih edilmelidir. Forumlarda bunun gibi şeyler içinde vardır. Ben memnun kaldığım ürünü başkalarına da tavsiye edeceğim ki herkes bundan faydalanabilsin. Ben böyle düşünüyorum ama ben aldım herkes alsın ben yandım herkes yansın gibi bir düşünceye sahip olan insanlarda var mıdır bilemem.
  • Fanatiklik değil tamamen bütçe ve tercih meselesi..

''kulanıcı vardır en iyi performans olsun egomu tatmin etsin nekadar ederse etsin ama en iyisi olsun der(GTX280 3way sli)not:kullanıcı biraz araştırırsa 3 ekran kartının sli ın tek karta kazandırdığı %50-%70 arasındaki performans farkının 3-wayin slida yaşatmayacağını araştırır 3-wayin gereksiz olduğunu görür sli yapar veya quad sli
    ''crysisi en yüksekte oynatsın ister en iyisini tercih eder(GTX280 3-way )
    ''oyunların birçoğunu yüksek çözünürlükte en iyi kalitede oynatsın der (gtx280 sli)
    ''verdiğim paranın karşılığını alıyım der ama performansı iyi olsun çok iyi olmasada olur bana fazlasıyla yeter der ati alır(4870)
    ''performansı çok iyi olsun der ama tek karttan almak ister sli cf hiç girmek istemez fakat performansta en az sli veya cf gibi olsun der fakat en performanslısı olmasada olur der(4870x2 alır)
    ''bütçesi kısıtlıdır fakat son oyunları mediumda açsın der(20'' 22''monitörde) ati tercih eder(4850)
    ''kimi şöyle bi bakar ya bu oyunların neden çoğu nvidia logosu taşıyo der oturur araştırır bakarki oyun dünyasının yüzde 80i nvidia destekli buna bağlı olarakta nvidia sürücülerini göze alır physicse düşünür nvidia tercih eder
    ''adam ben orta seviye kart alıyım onu üst seviyeye çekiyim der nvidia tercih eder(gtx260)

?bişey dikkatimi çekti !?!..ramde kingston ve ocz denmiş corsarin şuan dünyada en hızlı ve en iyi o.c olma potansiyeline sahip belleklerini üreten firma olduğunu unutmuşlar sanırım(ddr2 en hızlı 1100mhz@1250 mhz+ddr3de en yüksek mhz belleği 2000mhz
    1gbda o.c rekoru 2000mhz@2400mhz..
    ocznin bazı asus anakartta uyumsuzluk yaşattığını ve kingstonın o.c potansiyelinin varla yok arasında olduğunuda belirtmek isterim
    şimdi corsair fanı derler super talent kullanıcıyısım ve bi arkadaşın ram firmaları sıralamış fakat super tanlenti ramlerde görmedim çok kırıldım paşam ayrıca anakarttada xfx,evgayı unutmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi **Stolas** -- 5 Ekim 2008; 13:49:06 >

• forumda cok saplantılı kullanıcılar varmış.
    görmus olduk bu faydalı baslık sayesinde.

ben suanda intel kullanıyorum cunku e2160 ile 3.4ghz de 80usd ye tum amd işlemcileri gecebiliyorum.
    ama pentium d ler varken amd opteron 165 kullanıyordum adata ddr500 ram vardı herkesi tokatlıyordum.
    yada p4 varken athlon 64 venice vardı p4 ler soba gibiyken biz serin serin clock yapıyorduk.
    intel northwood p4 ler varken daha iyidi barton athlon xp ye gore ben p4 2.6 kullanıyordum.
    yani hangisi iyi ise onu almak lazım para veriyoruz sonucta bile bile lades cok sacma.
    -------------
    ekran kartındada fanatiklige gerek yok mesela 8800gt varken aynı fiyata zamanında sırf ati die 3870 alıpta aa acınca kartın cortladıgını gormek hoş olmasa gerek.o parayı verip rezil oldugunda hala o firmayı seviyorsa anlayamıyorum yada 9800gtx alıp okadar paraya ucuza 4850 almayanlar gibi vs vs uzar gider fanatiklige gerek yok.

anakarttada msi haric cogu firmayı severim
    abit dfi gigabyte asus die ilk 4 u sıralarım

ramdede en kotu ramler kingston bence

• ürün seçimini sadece paraya bağlayarak seçim yaparsanız hata edersiniz. Yukarıda attığım postta verdiğim markaları fanatiği olduğum için yazmadım ki o mesaj üzerinden epeyce bir mesaj türemiş zaten

işlemci deyince intel çünkü; core2duo serisinden beri f-p cpularını intel üretiyor ve elinizdeki intel cpuya göre 50çeşit anakart seçiyorken amd için 20 tane anakart zor bulursunuz.

ekran kartı deyince nvidia çünkü; sürücüsü oyunun ortasında xxxx hatası diye sistemi kilitlemez, vpu recovery almazsınız, sürücüyle uyumlu donanım bulunamadı mesajı görmezsiniz, kartınız 100 C yi geçmez, kasanızı değiştirmek zorunda kalmazsınız (genellikle), ati kullanılan sisteme ati sürücüsünü kaldırıp doğrudan kullanabilirsiniz.

anakart deyince gigabyte çünkü; bugüne kadar 6 tane gigabyte anakart kullandım hiçbirinde problem çıkmadı

ram deyince kingston çünkü; uymadığı anakarta ben rastlamadım.

Bu markları tercih etmemin kendime göre nedenleri bunlar. Siz katılırsınız yada katılmazsınız zaten şu marka şundan iyidir diye birşey söylemiyorum ve belirttiğim sebeplere bakarsanız aldığım parçalarda performanstan ziyade 0 kafa ağrısına önem verdiğimi görürsünüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARKU -- 5 Ekim 2008; 14:22:57 >

• crysis konusu açılmış arada dalmadan edemedim. Crysisin grafiklerine efektlerine bir lafım yok ama oyun bana sanki grafik motorunu satmak amacıyla çıkartılmış gibi geliyor. Yani öyle eskiden unreal 2, quake 3 hatta bırakın daha da geçmişe gidelim blood II- the chosen kadar bile zevk vermedi. Gerçekten böyle sürekli söz edilmesi iyice oyundan uzaklaştırıyor, bitsin diye oynadığım oyunlardandı açıkçası. FPS düşmanı oyun ne olacak... :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: BARKU

ürün seçimini sadece paraya bağlayarak seçim yaparsanız hata edersiniz. Yukarıda attığım postta verdiğim markaları fanatiği olduğum için yazmadım ki o mesaj üzerinden epeyve bir mesaj türemiş zaten

işlemci deyince intel çünkü; core2duo serisinden beri f-p cpularını intel üretiyor ve elinizdeki intel cpuya göre 50çeşit anakart seçiyorken amd için 20 tane anakart zor bulursunuz.

ekran kartı deyince nvidia çünkü; sürücüsü oyunun ortasında xxxx hatası diye sistemi kilitlemez, vpu recovery almazsınız, sürücüyle uyumlu donanım bulunamadı mesajı görmezsiniz, kartınız 100 C yi geçmez, kasanızı değiştirmek zorunda kalmazsınız (genellikle), ati kullanılan sisteme ati sürücüsünü kaldırıp doğrudan kullanabilirsiniz.

anakart deyince gigabyte çünkü; bugüne kadar 6 tane gigabyte anakart kullandım hiçbirinde problem çıkmadı

ram deyince kingston çünkü; uymadığı anakarta ben rastlamadım.

Bu markları tercih etmemin kendime göre nedenleri bunlar. Siz katılırsınız yada katılmazsınız zaten şu marka şundan iyidir diye birşey söylemiyorum ve belirttiğim sebeplere bakarsanız aldığım parçalarda performanstan ziyada 0 kafa ağrısına önem verdiğimi görürsünüz.

Dostum athlon64 ler ve x2 ler kralken anakart sorunu olmuyordu hiç
    suan intel avantajlı onde intele anakart yapıyor adamlar.

ati den sonra nvidia taktım nvidian sonra ati taktım 2 sindede sorun oluyor kesinlikle tam performans calısamıyorlar.

vpu recover cok iyi bir teknolojidir aşırı clocktan sonra kart kendini resetler oyuna kaldıgınız yerden devam edersiniz.
    nvidia da clockladıktan sonra mesela kart yemedi o frekansı donar pc res atar tum yaptıklarınız gider.

atide sorun yasayanların 2 seyi vardır. ya kullanıcı hatası ve sistemden kaynaklanan sorunlar, yada kart bozuktur.bios uptade gecirmesse garanti yolu gozukur.

ben nvidia da ve ati de sorun yasamadıgım için 2 firmanın iyi urunlerine açıgım

ramlerdede anakarta uymama gibi bişey yasamadım 1 keresinde msı anakartta samsung ramleri dual channel yapamamıstım cok eskiden ama o anakartın tırtlıgıdır

• Bilgisi olmadan,araştırmadan(net,dergi imkanı varsa atölyelerde) yorum yapanları pmden uyarmak lazım en azından emin oldukları konularda yorum yaparlarsa bilmeyen kullanıcılara dah sağlıklı veriler sunmuş olurlar!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: rueta

quote:

işlemci deyince intel
    ekran kartı deyince atı
    anakart deyince asus
    ram deyince ocz

doğrusu budur bence.

bire bir beni anlatmışsın yav

tşk ler

ama arkadas 6 tane gigabyte anakart kullanmış hiç başka marka kullanamaış mı yaw ben şuanda msı anakart kullanıyorum. ama alacağım anakart ya gigabyte x48t-dq6 olacak yada asus rampage formula olacak. yada nehalem in ucuzlaması bekleyip br x58 yada x68 anakart çıkarsa onlardan alacağım.

önemli olan herşeyden yeteri kadar tat almak

ben önceden kingston ram kullanyordum ve hiç memnun değildim. sonra ocz markasının tadına baktım ve hiçbir sorun yaşatmadı bana üstelik anakartım en fazla 533 mhz destekliyorken ben ocz ramleri 800 mhz aldım ve zerre kadar sorun yaşatmadı.

aslında ben hiç nvidia kart kullanmadım. ben eskiden pc ile ilgili zerre kadar bilgim yokken gittim hazır pc aldım hemde onboard ekran kartlı hatta adam bana bu kartla açamayacağım oyun olmadığını sölemişti demek yalşan sölemiş!!. sonra gittim ekrean kartı alamaya kendi anakartım agp destekliyor sandım gittim agp hd2600xt aldım aslında hd3850 alacaktım ama fiyatı beni çok zorladı ama pc ye takamadım çünkü benim anakart pci-exp 16x miş ben hep agp kart araştırdığım için pci-exp kartlar hakkında bilgim yoktu ama sanırsam o zmn 8800gt kral durumdaydı. adam bana hd3850 önerdi fiyatıda uygun geldi bana zaten agp olsaydı hd3850 almaktan vazgeçmiştimç bari pci-exp hd3850 alayım dedim ve aldım

ama nvidia cevap vermezse yine ati alacağım ve muhtemelen para biriktirip hd4870x2 alacam yada eğer 58** serisi çıkarsa onlardan alırım

• quote:

Orjinalden alıntı: Lawagolem

COD4'un yuksek ayar grafiklerini 50 tane Crysis'e degişmem.

Bu kadarda saçmalanmaz... COD4 kim, Crysis kim Allah aşkına... Bioshock falan desen bir nebze anlayacam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TiesTorN

quote:

Orjinalden alıntı: Lawagolem

COD4'un yuksek ayar grafiklerini 50 tane Crysis'e degişmem.

Bu kadarda saçmalanmaz... COD4 kim, Crysis kim Allah aşkına... Bioshock falan desen bir nebze anlayacam.

oynu sadece grafık olarak dusunme atmosfer moda sokma surukleyıcılık cod 4 te sahsımca cok daha ıyı . Bu kısısel birsey . Herkese gore farklıdır ama atmosfer olarak degerlenddırın..
  • Arkadaşım o adam olaya "grafik" yönünden bakıyor, atmosfer oynanış vs. şu durumda umrumda değil çünkü bahsedilen konu o değil. Cod4 grafikleriyle Crysis'i geçtim, hiçbir güncel oyunu kıyaslayamazsın bile. Palavra...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ((UĞUR))

Daha 3 ay öncesine kadar netteki testlere göre lider olan nvidia

Sonraki 3 ayda netteki testlere göre lider ATI

3 ay öncesinde netteki testlere güvenilirdi şimdi ATI lider olunca testler tu kaka, yanlı test oldu

Bravo diyorum bu kadarda marka fanatikliği olmaz

3 ay önce 9800gtx kullanan kendim 4870 e geçtim sorunsuz ve aşırı memnunum

Nvidia daha iyi f/p vga çıkartsın ona geçerim

Sizin anlayacağınız marka takıntım yok; kim en iyiyi en ucuza verirse onu almak en mantıklısı diye düşünmüşümdür

Fanatikliği bırakıp gözlerimizi açalım bugün F/P olarak ney iyi ise onu alalımki kazıklamaya çalışan diğer firma adı ne olursa olsun mecbur kalsın daha ucuza daha iyiyi çıkartmaya

MARKA FANATİKLİĞİNİN HİÇ LÜZUMU YOK

Son söz: Elinde 88xx ve 98xx serisi olan arkadaşlar lütfen macera aramasın
    Elllerindeki kartlar günümüz oyunlarına high ayarlarda rahatlıkla yetmektedirler
    Boşuna paralarını çarçur etmemeleri aleyhlerinedir. Sadece CRYSIS için kartlar heder etmeyin
    CRYSIS weryhigh oynatan kart hala çıkmadı

Çok güzel yorum . Normal evde oyun,internet,film, müzik, tv izlemek için ideal cevap :))Bizim için önemli olan ucuza yüksek performans olması ideal :)

Ama tabii özel grafik tasarım veya işlem gücüne ihtiyacı olanlar zaten gerekli donanımlarını alıyorlar.. :))

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.