Şimdi Ara

Gerçekten inanmaya çalıştım. (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
445
Cevap
2
Favori
13.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
12 oy
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sething

Sen bu cesaret ve pisiruklikla yarina cubbe giyersin.
    (Nasil psikolojik ters baski yapiyorum ama)..
    Zeki insanin inanmasi mumkun olamaz..
    Yanliz degilsin.
    Ey kafirler.
    Bu atayist kardesinize bi mrhb deyin..
    Sen istisnasın herhalde?

• Ben bir müddet dinsiz kaldım, ateist takılmak anlamında değil uzun süre düşündüm aklın yolunda böyle bir sonuca ulaştım. Din diye bir seyin olamayacağına kanaat getirebildim ancak dinden tamamen soyutlanmak bana göre değilmiş. İnsan zorlanıyor, ağır geliyor. Çoğu inançlı, ne güzel ya ateistsin kafa rahat diyebilir ama bence bir dine inanmaktan daha zor. Özellikle ülkemizde bu böyle tabi çevre de cok önemli. Hiç ibadet yapmiyorum , sorana müslümanim derim. Ahirette beni kabul eden böyle etsin. Ölüm korkulacak bir şey değil. Üatelik bir faydasi da yok. Anı yaşayalım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Dosdoğru yol bir tane. En iyi asfalttan milyarlarca şeritli yol. Mezhepler ise topraktan tümseklerle çukurlarla dolu olan tek şeritli yollar. Ne kadar asfalt yola çıkartıyorsa/ onunla paralel ilerliyorsa o kadar ilerletiyor, kalan kısımda yol aldırıyor gibi gösterse de ilerletmiyor tam tersi lastikleri eskitiyor. Hepimizin bir yolu/mezhebi var, ne kadar bu yolculukta asfalttan ilerlersek, yolculuk bittiğinde o kadar değerli olacağız. Yeteri kadar ilerlememişsek de toprak yoldan asfalta çok sapamamışsak da, o yoldan gitmemeyi tercih etmişsek de insan olarak kendimize yazık etmiş olacağız. İşin özeti bu bir anlamda.

Kur'an bana insanları inandırmaktan çok inanan insanları asfalt yolda tutmak için tasarlanmış gibi gelmekte. Sen de ben de Kur'an odaklı baksak da biz ikimiz de illaki bazı yerlerde ayrılacağız, istersek tek yumurta ikizi olalım farklıyız çünkü.

Epey Kur'an odaklı bakan insan varmış buralara takılan meğer, genelde çok sığ tartışmalar dönüyor burada. Var mı bildiğin bir site Kur'an odaklı insanların takıldığı?

• Su Aygırı kullanıcısına yanıt
    "dinlere düşman olmam, beni bu dinlere inanan insanlara da düşman yapmaz"

Olm sen dediğin ile anlattığının tam zıt olduğunun farkında değil misin? Çok ders çalışıyon galiba.

İnananlar saygısız diye adamların dinine düşman niye oluyorsun?

Sana başka bir saygısızlık söyliyim mi, normalde derste çay içmeyen hocanın ramazan ayında sınıfta çay içmesidir. Sen bu adamlar niye iktidardan inmiyor sanıyorsun.

Bu ülkede inanan kesimin de inanmayan kesimin de saygı ile ilgili ciddi sorunu vardır. Gücü eline aldığında karşıdakini ezme eyleminde bulunurlar.
  • islami yanlış anladıgını düşünuyorsan islamın tam olarak ne oldugunu araştırmadanda görebilirsin müslüman ülkelerdeki müslümanlara bir bak. neler yapıyorlar ne ile meşguller ? bana göre kuran araplar için yazılmıştır. bunun bir kanıtı ise ne kadar evrensel oldugu iddia edilsede göruyorum ki bir insan islama ne kadar yakınlaşırsa okadar arap kültürlerini benimsiyor. daha uzun yazardım ama bu konuda uzman olmadığım için daha fazla konuşmayı gereksiz gördüm. eğer bu kadar sizi etkiliyorsa bu durum herhangi bir dine inanmıyorsanız bile gidin ibadet edin zaten dinlerin bu kadar yaygın olma sebebi insanları uyuşturmasıdır :) kendinizi daha iyi hissedersiniz. iyi günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maysa24 -- 6 Nisan 2019; 0:26:28 >

Gırgırına yazmıştım yanlış anlaşılma olmasın. İlk Darwin dedi diyenlere kızıyorum da ondan.

Geçende bir yazı okudum, Darwinin Arapça bildiğini ve Arapların evrim fikirlerinin hepsini öğrendiğine dair.

Bilimsel olarak ilk yayınlayan olması ilk onun olduğu anlamına gelmiyor yani. Darwin adeta bir peygamber gibi lanse edilir ateistlerce o kısmı yanlıştır işte. Evrim fikri ona ait değil.

1400 yıl değil dünya döndükçe tartışılacak. Kitabı yazanın amacı bu.

400 yılda hükümlerinin eskimesi(Hukuki açıdan)

ne 400 yılı 100 yıl sonra terkettiler çoğu hükümleri. Bu eskimesi demek değildir.

He dersen ki kadınlar ile ilgili kısımlar hepsinin hala daha bir şekilde açıklaması var ancak karışık bir konu orası kesin.

tek bir toplumu ilgilendiren kültürel özelliklere sahip olması

Kitaba göre zaten din Araplara indirilmiştir. Ancak mesaj kıyamete kadar geçerli kalacaktır. Bu da bir sınamadır.

Dediğim gibi ben mucize görmem. Bu kitabı Muhammed yazdı iddiasında mısın önce onu bir öğreneyim? Yoksa bazıları gibi birden çok kişi bir araya gelip yazdı mı diyorsun?

Güzel eleştiriler bunlar. Benim de çokça zamanında kafa yorduğum hususlardı.

Orijinalden alıntı: axelfoly

İman ettiğimiz Kuran bildiriyor
    Kursnin yaraticidnin kelami oldugunu kim soyluyor...

Kursnin yaraticidnin kelami oldugunu kim soyluyor...

Alıntıları Göster
    Ben söylüyorum.

Blocklusun brother.sorry..
    Sorun değil.

Orijinalden alıntı: torlofan

1400 yıl sonra hâla tartışılıyor olması başlı başına defolu yapmıyor mu?

1400 yıl değil dünya döndükçe tartışılacak. Kitabı yazanın amacı bu.

400 yılda hükümlerinin eskimesi(Hukuki açıdan)

ne 400 yılı 100 yıl sonra terkettiler çoğu hükümleri. Bu eskimesi demek değildir.

He dersen ki kadınlar ile ilgili kısımlar hepsinin hala daha bir şekilde açıklaması var ancak karışık bir konu orası kesin.

tek bir toplumu ilgilendiren kültürel özelliklere sahip olması

Kitaba göre zaten din Araplara indirilmiştir. Ancak mesaj kıyamete kadar geçerli kalacaktır. Bu da bir sınamadır.

Dediğim gibi ben mucize görmem. Bu kitabı Muhammed yazdı iddiasında mısın önce onu bir öğreneyim? Yoksa bazıları gibi birden çok kişi bir araya gelip yazdı mı diyorsun?

Güzel eleştiriler bunlar. Benim de çokça zamanında kafa yorduğum hususlardı.
    Muhammed yazdı ya da bir grup yazdı gibi kesin bir iddiam yok. Tek iddiam, ilahi nitelik taşımadığı yönünde. Senin de bahsettiğin hususlar beni buna götürüyor. Tartışmak isterseniz özele beklerim her zaman.

• torlofan T kullanıcısına yanıt
    Dediklerine aynen katılıyorum. Ama bilimin güzel yanı da budur. Bilim insanları birbirinin fikirlerini geliştirip tamamladıkça bilim ilerler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Su Aygırı -- 18 Mayıs 2020; 10:23:21 >
  • erayaman2 kullanıcısına yanıt
    Bende aslında evrim fikrini bizim ülkeye ateizm propagandası olarak getirenlere karşı kin var. Bilim olarak verseler ve Allah'ın yaratması olarak iddia eden tarihteki Arap bilimadamları şunlar şunlar, Darwin ve sonrasında da çok gelişti bu düşünce/teori diye sunsalar bu kadar karşı gelinmezdi bu toplumda. Benim dediğim gibi Darwin Araplardan çaldı kesin evrim var derdiler büyük ihtimalle

Sizin yüzünüzden biz sıkıntı çekiyoz Sen gel evrim bilmeyen inanana evrimin İslam ile çelişmediğini anlat kolaysa.

Ben laik bilimden yanayım, bilim herkese lazım. İnanç ayrı bir şey, bilim ayrı.

Adamın yaptığı da, inananların yaptığı da saygısızlıktır. Bak kadın gitti inanmadığı halde başörtüsü taktı, sırf Müslümanların yanında durduğunu ve üzüldüğünü belli etmek için. Bize lazım olan da öyle bir lider ve toplum.

Farklılıklarımıza saygı göstereceğiz.
  • Sorgulamak iyidir.Hayat bilinçli olmak veya olmamaktan daha fazlası,emin olabilirsin buna.İnançsızsan azcık acı çeker ölürsün ve bilincin kapanır,sonrası sonsuzluk artık bilinç yok irade yok hayat yok yaşadıkların sevinçlerin kederlerinin sahip olduğun veya olamadığın hiçbirşeyin anlamı yok,öncesinde yaşadıklarının hiçbir kıymeti ve anlamı yok yani.His yok duygu yok düşünce yok,bilinç kapanmış ve artık yoksun,bir hiçsin geride sadece 3-5 çürümüş kemik parçan var ama hiçbirşeyin farkında olmayacaksın sonsuza dek.Halbuki Kuranı Kerimi düşün biraz da:

Hayır, hayır, O kur'ân kuşkusuz bir öğüttür.

Dileyen onu düşünür. (MÜDDESSİR/54-55)
    Onlar ki, Allah yolundan döndürmeye çalışırlar ve o yolu eğri büğrü yapmak isterler. Üstelik onlar, evet onlar ahirete de inanmazlar. (HUD/19)
    Âyetlerimizi tartışarak bozmaya uğraşanlara gelince, işte onlar cehennemliktirler. (HAC/51)

Onlar, o kimselerdir ki dünya hayatını ahirete tercih ederler, (insanları) Allah'ın yolundan çevirirler ve onun eğrilmesini isterler. İşte bunlar, çok büyük bir sapıklık içindedirler. (İBRAHİM/3)
    Hem müşrikler dediler ki: "Hayat, ancak bu dünya hayatımızdan ibarettir. Yaşarız ve ölürüz. Bizi ancak geçen zaman yokluğa sürükler. Halbuki onların bu hususta hiçbir bilgileri yoktur. Onlar, sadece böyle zannederler. (CASİYE/24)

Onlar bir kötülük yaptıkları zaman: "Babalarımızı bu yolda bulduk, bunu bize Allah emretti." derler. De ki: "Allah kötülüğü emretmez. Allah'a karşı bilmediğiniz şeyleri mi söylüyorsunuz?" (A'RAF/28)

İşte siz böylesiniz. Haydi biraz bilginiz olan şey hakkında tartıştınız, ya hiç bilginiz olmayan şey hakkında niçin tartışıyorsunuz? Allah bilir, siz bilmezsiniz. (AL-İ İMRAN/66)

Bu hususta ne kendilerinin, ne de atalarının hiçbir bilgisi yoktur. Ağızlarından çıkan söz ne büyük bir iftiradır. Onlar, yalandan başka bir şey söylemiyorlar. (KEHF/5)

Görmediniz mi ki, Allah göklerde ve yerde ne varsa hepsini sizin hizmetinize vermiş, gizli ve açık olarak nimetlerini üzerinize yaymıştır. Bununla beraber insanlar içinde kimi de var ki, ne bir ilme, ne bir mürşide ve ne aydınlatıcı bir kitaba dayanmaksızın Allah hakkında mücadele ediyor. (LOKMAN/20)

İnsanlardan kimi de vardır ki ne bir bilgiye, ne bir delile, ne de aydınlatıcı bir kitaba dayanmaksızın Allah hakkında tartışır. (HAC/8)

Bayağı insanlardan kimi de vardır ki, bilgisizce Allah yolundan saptırmak ve onu eğlence yerine tutmak için laf eğlencesi (veya boş söz) satın alırlar. İşte onlar için aşağılayıcı bir azab vardır. (LOKMAN/6)

Dediler ki: "Ona Rabbinden bir mucize indirilmeli değil miydi?" De ki: "Şüphesiz ki Allah, bir mucize indirmeye kâdirdir, fakat çokları bilmezler". (EN'AM/37)

Bilgiden nasibi olmayanlar da "Allah bizimle konuşsa ya, yahut bize de bir mucize gelse ya!" dediler. Bunlardan öncekiler de tıpkı böyle, bunların dedikleri gibi demişlerdi. Onların kalbleri birbirlerine benzedi. Gerçekten de yakîne ermek (hakikati bilmek) isteyen bir kavim için biz mucizeleri çok açık seçik gösterdik. (BAKARA/118)

Kâfirler şöyle dediler: "Sen, bizim için yerden suyu kesilmeyen bir kaynak fışkırtmadıkça sana asla inanmayacağız."

"Veyahut hurmalıklardan ve üzümlüklerden senin bir bahçen olsun da ortasından şarıl şarıl ırmaklar akıtmalısın."

"Yahut söyleyip zannettiğin gibi, göğü başımıza parça parça düşüresin veya Allah'ı ve melekleri söylediğine şahit getiresin. "

"Yahut altından bir evin olsun, ya da göğe çıkmalısın. Ona çıktığına da asla inanmayız. Ta ki bize, okuyacağımız bir kitap indiresin." De ki: "Rabbimi tenzih ederim. Nihayet ben de, peygamber olan bir insandan başka bir şey değilim." (İSRA/90-93)

Bununla beraber, bize kavuşmayı ummayanlar "Bize ya melekler indirilmeliydi, ya da Rabbimizi görmeliydik" dediler. Andolsun ki, doğrusu nefislerinde kendilerini büyük gördüler ve büyük azgınlık ettiler. (FURKAN/21)

"O'na bir melek indirilmeli değil miydi?" dediler. Eğer bir melek indirseydik, iş bitirilmiş olurdu, sonra kendilerine hiç göz açtırılmazdı. (EN'AM/8)

Bir de "Ona Rabbinden daha başka bir âyet indirilse ya!" diyorlar. De ki: "Gaybı bilmek ancak Allah'a mahsustur, bekleyiniz bakalım, ben de sizinle beraber bekleyeceğim şüphesiz." (YUNUS/20)

Müşrikler, kendilerine bir mucize gelirse ona mutlaka iman edeceklerine dair en ağır yeminleriyle Allah'a yemin ettiler. De ki: "Mucizeler ancak Allah katındadır". Onlara mucizeler geldiğinde de iman etmeyeceklerini siz nerden bileceksiniz? (EN'AM/109)

Onlara: "İnsanların (müslümanların) inandığı gibi inanın." denilince, "Biz de o beyinsizlerin inandığı gibi mi inanacağız?" derler. İyi bilin ki, asıl beyinsiz kendileridir fakat bilmezler. (BAKARA/13)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smartboy38 -- 6 Nisan 2019; 1:50:54 >

• torlofan T kullanıcısına yanıt
    Fallara ve astrolojiye düşman olmak lazım bence. Net bir şekilde safsata olduğunu bildiğimizin bir şeyin toplumu aptallaştırmasına izin vermemeliyiz.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.