Şimdi Ara

Gerçekten inanmaya çalıştım. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
445
Cevap
2
Favori
12.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İnanç üzerinden insanlara böyle hakaret edilmez. Gerçeğin üstünü örtenin kim olduğu da hiç belli olmaz. Size yemeklerden sonra birer doz insan hakları beyannamesi okuma ve anlama yazıyorum. Hiç bir inanma veya inanmama durumu hakaretin konusu edilmemeli.
    Nankörmüş. Nerden biliyorsun belki de o sensin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne yaptim ki konun kirlendi.

• quote:

Orijinalden alıntı: murat1981pls

Vallahi onu sana ve senin gibilere sormak lazim, sizler aslinda kafir(görmezden gelen, nankör, Allah a kafa tutanlar) sınız.. Siz yaratıcı bana her şey versin ama hayatıma karışmasin diyenlersiniz..
    En büyük kafir her şeyin sahibi yüce zeusu inkar edendir

• quote:

Vallahi onu sana ve senin gibilere sormak lazim, sizler aslinda kafir(görmezden gelen, nankör, Allah a kafa tutanlar) sınız.. Siz yaratıcı bana her şey versin ama hayatıma karışmasin diyenlersiniz..
    insanlar arabca bilmediklerinden kelimelere yanlış anlamlar yükleyip fikir inşa ediyorlar malesef

konuyu acan cocukta kefere kategorisinde

seytan veya ibliste keferedir ama beni ateşten sen yarattın rabbim diyordu cünkü hiçbir zaman ALLAH tealanın varlığı bir tartışma şüphe konusu degildir

yalancı insanda gercegi örten gizleyendir ateist etiketli kişiler gibi .

esasında ateizm agnostizm sacma etiketlerdir temelde nihilisttirler yani kurandaki aabca ifadeyle müblis veya iblis

umutsuz ümidini kesmiş ALLAH tan bu sebeple görmezden gelmeyi örtmeyi veya yok saymayı seciyor

çokça düşündüğüm bişeydir ALLAH teala nden ya iblis diyor ?

neden mahluk ALLAH tan umut keser ümidini yitirir veya küser yok sayar . asla cevap bulamadıgım bir soru

iblis neden müblis oldu ne yasadı ?

• hypercubematrix H kullanıcısına yanıt
    Ya sen ne saçmalıyosun buraya gelip

• Önce şunu anlayın:

Hiç kimse hayatı boyunca inandığı dinden bir anda hiçbir sebebi yokken vazgeçmez. O yüzden bana "kafir, Allaha karşı geliyor, nankör" diyenlere gülüp geçiyorum.

• Ayrıca ben burada arayış içinde olduğumu, içimdeki düşünceleri kimseye saygısızlık etmeden yazdığım bir konu açtım. Altını çiziyorum kimseye ve herhangi bir şeye saygısız davranmadım. Ona rağmen buraya gelip hakaretvari sözler söyleyenleri, iftira atanları, saldırmaya yer arayanları vicdanlarıyla başbaşa bırakıyorum ve beyinleri ile düşünmeye başlamalarını tavsiye ediyorum.
    Bu yaptıklarınız bana bize değil size ve İslamın imajına zara veriyor.

Gelip düzgün biçimde tavsiye bulunanlara saygım sonsuz.

• uykuyla aran nasıl yattığında hemen uyuyabiliyor musun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hypercubematrix

insanlar arabca bilmediklerinden kelimelere yanlış anlamlar yükleyip fikir inşa ediyorlar malesef

seytan veya ibliste keferedir ama beni ateşten sen yarattın rabbim diyordu cünkü hiçbir zaman ALLAH tealanın varlığı bir tartışma şüphe konusu degildir

esasında ateizm agnostizm sacma etiketlerdir temelde nihilisttirler yani kurandaki aabca ifadeyle müblis veya iblis

umutsuz ümidini kesmiş ALLAH tan bu sebeple görmezden gelmeyi örtmeyi veya yok saymayı seciyor

neden mahluk ALLAH tan umut keser ümidini yitirir veya küser yok sayar . asla cevap bulamadıgım bir soru

Alıntıları Göster
    İki sorum var

1. Dünyada yada evrende gördüklerine göre bir yaratıcının olmama ihtimali yüzde kaçtır?
    2. Hızla sana doğru gelen bir araba gördüğünde yerinde durup beklermisin yoksa kenaramı çekilirsin?

İnançsız kişiler size göre 2. sorudaki olayla karşılaştığında bilinçli olarak yerinde durup arabanın kendisine çarpmasını bekliyor yada gelen arabanın farkında değil ozaman farkında olanlar, olmayanlara bunu neden anlatamıyor farkında değilse bu kişiye kafir, inkarcı demek nekadar doğru?

Büyük ihtimal 1. soruyada %0 cevabını vereceksin madem %1 şaibeye ihtimal vermeyecek kadar kanıt var neyin sınavını yapıyorsun?

Umarım bu cevaptan sonra artık elektrik gitmeye başlamıştır

• WILDBOYS kullanıcısına yanıt
    En mantıkli halinle mi yazdin:)

• quote:

En mantıkli halinle mi yazdin:)
    İnançsız bir kafirlemi tartışacağım,bunu bilmem lazım

• mantık kurgun temelde çürük . şöyle ki ; inançsız kişi YOKTUR OLAMAZ mümkün degil . inançsızlık dediğin de bir inançtır

örnegin 1. soru da mantık dışı .. neden ?

ben ne yazdım . yaatıcının veya masonların tabiriyle "kainatın ulu mimarı"nın varlığı tartışma şüphe konusu degildir ve olmamıştır olamaz . ve sorun şu : yaratıcının olmama olasılığı yüzde kac

aynaya baktıgında bi tasarım oldugunu görmüyormusun ? kendini mi inkar ediyorsun ? görüyorsun ve biliyorsun ki bir tasarımsın robot benzeri bilinç yüklenmiş .. görmek istemiyorsan KEFERE sindir örtensin yok sayıyorsun

dielimki ben robot filmindeki bilinç yüklenmiş robotu ben tasarladım ve birileri diyor ki hayır bu robot bir tasarım degildir bir yaratıcısı yoktur . ulen ben tasarladım ben inşa ettim parcalarını ben birleştirdim yazılımını programını ben yazdım 3 kural yasasını ben vaaz ettim

kanıt var neyin sınavını yapıyorsun ?

kalbin sınavı seçimlerimizin ve eylemlerimizin sınavı ...

kitabtaderki

ölümü ve hayatı YARATTIK ki hanginiz güzel işler ameller eylmler yapacak KARŞILIĞINI VERMEK için .

hayat bir borçtur yani din dir . din kelime anlamı borç karşılık demektir duyunu umumiye genel borçlar demek hatırlarsın

borclu olmadıgını mı düşünüyorsun ?

yine kitab ta derki ; vakıa suresini oku bastan sona ve orda sana sorulan sorulara cevap ver kendi dünyanda

86 87 .
    فَلَوْلَا إِن كُنتُمْ غَيْرَ مَدِينِينَ

medinin din kelimesi kökünden BORÇLU demek

borçlu olmadıgınızı düşünüyorsanız

تَرْجِعُونَهَا إِن كُنتُمْ صَادِقِينَ

bu inancınızı sözünüzü doğrulayın ispat edin ölümünüzü geri çevirin

yapabiliyormuyuz ? hücrelerimizin ölümünü geri cevirebiliyor muyuz ? demekki borçluyuz

sınav veya imtihan eylemler ve secimler üzerine ... secim ve eylem yapacaksın ve karşılığını göreceksin

birilrine anlatılacak bişey yok ki herşey ortada .

Yok ben kafir değilim sizde olmayin:)

Siz Allah a inanmiyormusunuz?

• quote:

Yok ben kafir değilim sizde olmayin:)
    Bir an dedim benimle kafa buluyor,zeusa şükürler olsun,kafir değilmişsin

• quote:

Arabın inancı o toprakların
    Bizim inancımız bu toprakların

• quote:

Orijinalden alıntı: WILDBOYS

En büyük kafir her şeyin sahibi yüce zeusu inkar edendir

Alıntıları Göster
    zeus'u diline dolamışsın her konuya yazıyorsun başka birşey bildiğin yok..üstelik bi poh bilmiyor dediğin zeus.
  • quote:

saçmalıyor dostum boşuna mantıklı cevapler vermeye çalışma, zeus kelimesinden başka birşey bildiği vuku bulmamıştır, üstelik bi pohh bilmiyor dediği zeusa tapıyor, şu muharrem ince'nin tanımladığı tiplerden olur kendisi boşuna uğraşma.
  • Umarım bu cevaptan sonra artık elektrik gitmeye başlamıştır.

sence..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hypercubematrix

Alıntıları Göster
    kafada bir sürü sorular..ama sorsan kendinden emin imanlıdır..

allah yok düşüncemi yaratıcı yok diye güncellemeye az kaldı.

zira bi yaratıcı varsa bu kadar salak ve zeki bireyi aynı ortamda toplayacak kadar salak olamaz..(salak benim)..

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.