Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2025 (91. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: shalian14 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 14 Misafir (4 Mobil) - 11 Masaüstü4 Mobil
5 sn
7.746
Cevap
263
Favori
1.922.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. 3-4 ayda bir girer bilgi vermeye çalışırım.

* Kimya Mühendisiyim(Gazi) - 15 yıl tecrübem var aynı firmada (artık konforlu alanım diyelim) - 33k Maaş.

**2 Arkadaşım var tekstil mühendisi 3 yıl tecrübeleri var ikisi de aynı tekstil kimyasalı satış elemanı maaşları 21k.

***Yeni mezun mühendis arkadaşlar firmasına göre değişmekte olup 15-25 arası maaşlar almaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neyro61 -- 15 Haziran 2023; 16:10:34 >
  • 15 yil deneyime 33k ciddi olamazsiniz? Cok cok az.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neyro61 kullanıcısına yanıt

Hocam ne mühendisisiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3254B61DC -- 9 Haziran 2023; 11:7:0 >
  • merak ettiğim bir konu var, glassdoor üzerinde girilen maaşlar 2.4 ile mi çarpılmalı? yani ek ödemesiz mi yazıyorlar onları?

• Lasse-Matberg kullanıcısına yanıt

Siz 10 ile çarpın hocam.  

2.4 ile çarpmanızın sebebini anlamadım. Çok da spesifik bir sayı verdiniz, neye göre böyle düşünüyorsunuz merak ettim doğrusu.

• hocam ek ödemelerin %140 ila %160 olduğunu okumuştum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar kale ARGE hakkında bilgisi olan var mı

• 8 ay tecrübe

350$ net (yemek vs. dahil)

part time (haftada 2 gün) remote

odtü bilgisayar mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim, şirket de odtü teknokentte

• Büyüklerime bir sorum ve yorum ricam olacak. SS ana yüklenicilerin birinden aviyonik sistem mühendisliği, diğerinden de yazılım mühendisliği (C++) teklifi aldım.

Gömülü yazılım veya donanım tarafında çalışmak isteyen yeni mezun elektrik elektronik mühendisi olarak, sistem mühendisliği kariyerimi boşa harcamak, yazılım mühendisliği ise bilgisayar mühendislerinin arasında boğulmak hissiyatı veriyor.

Sistem mühendisliği tarafında birimdekiler çok iyi, yazılım mühendisliği tarafı biraz daha mesafeli ve çalışma açısından yoğun, ayrıca istediğim donanım seviyesinde de çalışmıyorlar. Ancak sistem mühendisliğinin kariyerime etkisi açısını tam kestiremiyorum.

Siz olsaydınız bu teklifleri benim düşüncem ile nasıl değerlendirirsiniz? Sadece piyasadan genel bir bakış açısı edinmeye çalışıyorum, yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cobbler -- 14 Haziran 2023; 7:12:38 >
  • Cobbler kullanıcısına yanıt

Hocam bu biraz da sizin isteğinize kalmış bir durum. Ben 2 yıldır yazılım mühendisi olarak çalışıyorum ve her zaman istediğimiz gibi gitmiyor işler.

Biraz da önceliklerinize kalmış bir durum. Eğer para düşünüyorsanız yazılımcı olmak ve kariyer hedefinizi yazılım üzerine değiştirmeniz sizin gelir düzeyinizi önemli ölçüde yükseltebilir aynı zamanda uluslararası piyasaya açılma olasılığınızı da artırır. Sistem mühendisliği hakkında ise pek bir yorumum yok maalesef, eem 'ler bence daha sıkışık kalıyorlar ülkede bu yüzden tecrübeli isimlerle karşılaşabilirsiniz.

• scapegoat111 kullanıcısına yanıt

Verilog VHDL FPGA anlıyorsan gel benim şirkette ortak proje yapalım. Bir çip üretmek demek milyon dolarlar demek.

Geçen 100gbit ethernet switch fiyatı sordum 5000 dolar en ucuzu. Üzerindeki çip çok pahalı olduğu için.

• design.code kullanıcısına yanıt

Verilog biliyorum biraz. Networking cihazı yapacak kadar bilgim kesin yoktur  

• Aviyonik sistem mühendisliğinde visio'da mimari çizer durursun, gereksinim yazarsın, kalifikasyon, test, entegrasyon gibi konularla ilgilenirsin, altyüklenicilerle temasın olur. Zaten kariyerinin başındasın, eğer vakıf şirketlerinden birinde çalışacaksan zaten aviyonik sistemden sıkıldığında çoğu zaman diğer alanlara kayma imkanın da oluyor bu şirketlerde. Aviyonikte 1-2 sene geçirip sonra ben yazılımcı olmak istiyorum dediğinde kimse sana hayır olamazsın demez genelde.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :ArHaus: -- 14 Haziran 2023; 17:55:31 >
  • :ArHaus: kullanıcısına yanıt

Birimle bir gün geçirdim hocam, ilk cümleniz birebir uyuyor. Aslında iş tanımı fena değil, bana da uygun.

Kendi düşüncem, eğer yapabilsem her şeyi kendim yapıp sıfırdan ürün koymak üzerine. Fakat böyle bir şey pratikte imkansız.

Yazılım veya donanım tasarım tarafına geçip orada da takılabilirim. Ya da sistem kısmında, alt sistemlerin tasarım tarafına girmeden ürünü gerçeğe dökmeye çalışırım. Bunun seçimini yapmam gerekiyor.

Fakat aklımın bir köşesinde, eğer sistem mühendisi olursam ileride hiçbir şey yapamam, Her şeyi bilen ama hiçbir şeyi bilmeyen birisi olurum düşünceleri dolanıyor. Tecrübeli olmadığımdan bunun yorumunu tam yapamıyorum ve yorum yapamamak şu an karar vermemi çok engelliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cobbler -- 14 Haziran 2023; 18:17:46 >
  • Cobbler kullanıcısına yanıt

Dostum öncelikle tek başına ürün yapma gibi bir olay yok savunma sanayiinde. Ekipler olur herkes bir ucundan tutar ürün öyle ortaya çıkar.

Aviyonik Sistem mühendisine de, yazılımcıya da, donanımcıya da, testçiye de ihtiyaç var. Aviyonik sistemciler olmasa donanımcılar, yazılımcılar neyi neden tasarlayacaklarını bilemez, testçiler neleri test etmesi gerektiğini bilemez. Birilerinin sistem düzeyinde olaya bakıp ürünün mimarisini, ne yapması, neyi yapmaması, ne gibi gereksinimleri karşılaması gerektiğini söylemeli ki ortaya o işleri yapan ve o gereksinimleri taşıyan bir ürün ortaya çıksın.

Yorumlarınız için teşekkür ederim hocam, iyi ki cevaplamışsınız faydalı oldu benim için.

Bence de çok az.

• neyro61 kullanıcısına yanıt
    3 yıllık tekstil mühendisi 21k maaş demişsiniz,15 yıllık “Kimya” mühendisi olarak nasıl 33k alıyorsunuz? Hem tecrübeli hem de daha iyi bir mühendislikten mezunsunuz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle herkese merhabalar, konuyu dağıttığım için de özür diliyorum.Ben Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisiyim. Bu sene zorunlu yaz stajım bulunmakta. Geçen sene yani ikinci sınıfken de zorunlu staj yapmıştım. İkinci sınıf stajyer alan pek yer olmadığı için çok da iyi olmayan bir savunma sanayii şirketinde staj yaptım. Ancak bu sene Şubat ayından beri staj yapabileceğim yer aramaya başladım. Büyük ve küçük ölçekte toplamda yetmiş beş adet firmaya başvurdum. Bir çoğu bana dönüş bile sağlamazken, bazıları sınavlara soktu ve sonrasında olumsuz dönüş sağladı. Bazıları ise olumsuz döndü. Ortalamam 3,09/4 olmasına ve üçüncü sınıfı bu sene bitiriyor olmama rağmen staj yapacak bir firma bulamıyorum. Nedir yani illa torpilli mi olmam gerekiyor? Başarısız bir öğrenci de değilim. Çalışma azmim yüksek fakat bu tür zorluklar azmimi kırmaya başladı artık. Zorunlu yaz stajım 20 gün olup, sigortam okulum tarafından karşılanacak. Yardımcı olabilecek var mı acaba? Özgeçmişimi de iletişim kurulması halinde paylaşabilirim.

• 
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.