< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2025 (268. sayfa)

-
-
En çok Aselsan veriyor sonra diğerleri geliyor. Hangi seviye kaç para alıyor onu bilmiyorum. Yine de öncelik olarak çalışmak istediğiniz alanı seçin sonra savunma sanayiinden şirket seçerseniz. Yoksa çok para kazansan bile keyif almadığın bir birimde çalışmak, özellikle savunma sanayiinde çekilecek dert değil. Oralarda şirket içi transfer olmak iş değiştirmekten daha zor. Kısaca savunma sanayii şirketlerinin hepsi güzel paralar veriyor. Hatta şu sıralar döviz durgunken bahsettiğin tecrübedeki kişilerin maaşları Avrupa ile yarışır.
-
Hocam ben ODTÜ makina mezunuyum bir sürü arkadaşım var oralarda çalışan ve bordrolar gördüm. Yukarıdaki linkleri vermenize gerek yok yani. Aynı seviyedeki hiçbir mühendis bir diğer savunma sanayii çalışanı mühendisten %42 fazla kazanmıyor. %13 olabilir ama ilk yazdığımdaki gibi ileride bu farklar önemsizleşiyor. Bazıları bonus veriyor, öbürü ek mesai ücreti verirken diğeri vermiyor vs. Size kanıtlamak için daha fazla yazmayacağım ama insanları kandırıyorsunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sp!deR -- 16 Haziran 2024; 16:51:34 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam bu sitedeki verilerin yanlış olduğuna eminim , yeni mezunların 55-65 aralığında kazandığını bizzat biliyorum . Tusaşda yeni mezuna 33 bin , Roketsanda 10 yıllığa 61 bin gibi maaşlar *16/12 yapsak bile gerçeklikten çok uzak .
Haklı önerme insanlar bazı tsgvlerde 6 yılda şef oluyor ekstra tazminat alıyor, bazılarında daha çabuk daha kolay terfi olabiliyor hepsi benzer , Aselsan fazla vermesi normal yazılımla diğer iş kolları benzer değil
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bilkent ctis’ten sabancı bilgisayar mühendisliğine geçecek 20 yaşında bir kardeşiniz olarak bu maaşları hiç tatmin edici bulmadım. Ve maaşlı çalışan olarak bir yere gelemeyeceğimin farkına vardım. Şu anki planım mobil oyun spamlemek ve sosyal medya üzerine birkaç uygulama üzerine çalışmak. Hangisi tutarsa mantığı ile başlayıp gelecek vaadeden projeye odaklanacağım. Bir yandan da derslerle ilgileneceğim tabii.
aksi takdirde zengin olmak imkansız. 30 yaşına girmeden önce dolar milyoneri olmak istiyorum, hadi hayırlısı.
-
125000 TL maaşla 30 yaşından 60 yaşına kadar çalıştın diyelim, hiç harcamadan kazanacağın para 1.35 milyon dolar. :)
Edit: Enflasyon olmadan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6725707DA -- 17 Haziran 2024; 1:12:17 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu maaşlar doğru gibi duruyor ama performans katsayısına göre değişiyor ASELSAN’da maaşlar. Genelde de çok oynama yok iki mühendis arasında duyduğum kadarıyla. Yine de bir mühendis için çok düşük maaşlar gibi geliyor. 100 bin alması için yıllarca çalışması yüksek lisans vs yapması gerekiyor. Piyasa çok bozuldu keşke stock option falan olsaydı da bir şekilde kurtarsak ama o da tl bazlı olacağı için yine bir artış olmayacak. Galiba en iyisi uzun vadede faang girmek başka çaresi yok.
ortalama bir mühendisin vasfını düşünüp konuşmak zor ama Aselsan çok kar yapan bir şirket. Bkn NVIDIA ve diğer top şirketler mühendisine çok para veriyor diye batmadı. Keza Baykarda da durum aynı. Ama Türk şirketleri ibm gibi ilerliyor çünkü enflasyon çok fazla. Eskiden gerçekten çok kazanıyorduk. Şimdi sözde sabretmemiz gerekiyor ama %50 faiz olan ülkede neyi sabrediyor olabiliriz ki.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Dostum bu piyasada bu beklentiye giren bir sürü mühendis var. Okuduğun okulu vs küçümsemiyorum ama kendin büyük bir proje yapmadan milyon dolara ulaşabilmen çok zor.
Zengin olabilmek Türkiye’de zaten imkansız. Eğer sistemde açık bordroların varsa ne kadar vergi ödediğini görüyor olacaksın. Aynı şekilde gündelik hayatta aldığın basit ürünlerdeki vergilere de bakabilirsin, hatta vergiye bile girmeden zaten ne kadar pahalı olduğunu görüyor olacaksın. Burada zengin olmak için ahlaksız olup vergi kacirman gerekiyor. Dikkat et ve abuk sabuk şirketlere yapışma. Uygulamalardan da çok para kazanabilir misin bilmiyorum eğrilere bakıp hesaplamak lazım çünkü 1 milyon doların ne kadar büyük bir para olduğunu idrak etmek çok zor. Sana şöyle diyeyim, benim çalıştığım 30 kişilik devlet projesine devletin verdiği bütçe 70 milyon tl. 3 milyon dolar bile etmiyor. Ve kişi başı düşen maaşı sen hesapla “brüt” olarak.
-
Farklı bir bakış açısı kazandırdınız teşekkür ederim. Minimumdan kastınız asgari ücret mi? Linkedln başvurularında vs illa bir rakam istiyorlar, yazı yazmaya imkan yok. Bu durumda asgari ücret mi yazılmalı?
-
hocam maaşla çalışarak bir yere gelinmez. şu an oturduğum ailemin evini kendi başıma almaya kalksam 100 bin tl maaş ile yemeden içmeden aralıksız 15 sene çalışmam lazım. o sebeple büyük düşünmek lazım. mobil oyun sektöründe iyi para var orada bir şeyler yapmayı düşünüyorum bakalım.
-
1 yaz hocam, direkt rakamla 1
Dönmezlerse zaten cv inceleyen bir İK değildir, dönerlerse cv'ni inceleyip incelemediklerini öncelikle ilgilendikleri şeylerden rahatlıkla anlayabilirsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pegasus J. Crawford -- 18 Haziran 2024; 19:47:56 >
böyle bişey yapmayın ik cılar genelde sosyoloji psikiloji falan öyle bölümlerden geliyorlar o 1 yazmandan salak salak 500 tane karakter analizi yapar alakasız bi çıkarım yapar olumsuz olur.
-
sorun büyük düşünmek mobil falan fistan değil. Sorun bu ülke. Bu ülke adamı yer bitirir. Maliye bakanına bakmak yetiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Haklısın ancak hatırlatmak istediğim bir durum var ki burdaki yani bu konudaki insanların tamamı da geleceklerini burada yaşamak için şekillendiren insanlar değil hocam, unutmamak gerekir.
Bazılarımız kariyer başlangıcı ve deneyim için, bazılarımız biraz birikim yapıp dil kursuyla geçiş yapmak için, bazılarımız tam olarak ne istediğimizi bilmediğimiz için ve bazılarımız da burda bir süre daha kalmamızı gerektiren etkenler yüzünden hayatımıza yine burda devam ediyoruz.
Ben de çok üzülüyorum, hem de çok yani. Bugün en basit bir yeni mezun geçiş süreci için IELTS ücreti gerekiyor, dil kursu ve teminat için ise minimum 10 bin Euro gerekiyor
infernix arkadaşımız ABD’deki top 10 şirketlerdeki mühendisler kadar para biriktirmek istiyor. Ona ithafen dedim. Yoksa Türkiye’de ortalama hayat kurmak için suan savunma gibi şirketler yeterli bence. Sadece gözünüz orta-yüksek seviyedeki lükslerde olmasın. Yoksa Avrupa hepimize cennet vaat etmiyor. Orada da alacağınız maaş belli. Ben ise girişimcilik olarak Türkiye’nin ideal olmadığını söylüyorum. Avrupa da da tonla vergi var ama Türkiye’deki vergilerin haddi hesabı yok.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X