Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2019 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
487
Cevap
28
Favori
138.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Üniversite?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sivas Cumhuriyet Üniversitesi. 2015 girişliyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drmaths

Aselsan başlangıç maaşı 6-8 k civarı diyorlar hocam
    bu sene 13.5

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zamanında makina müh kazanamadım diye kendimi paralıyordum.
    şimdi matematik öğretmeniyim. 6100 lira maaş alıyorum.
    bende üzülüyordum 8-9 bin alırlar diye durumlar vahim demek ki.
  • ozzyken kullanıcısına yanıt
    Hocam Özel ders verseniz iyi para var o işte

• quote:

Orijinalden alıntı: ozzyken

zamanında makina müh kazanamadım diye kendimi paralıyordum.
    şimdi matematik öğretmeniyim. 6100 lira maaş alıyorum.
    bende üzülüyordum 8-9 bin alırlar diye durumlar vahim demek ki.
    Bilgisayar mühendisi her ay kendini geliştirmek zorunda. Ama siz her ay kendinizi geliştiriyor musunuz? Hayır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzgünK -- 22 Ocak 2020; 23:13:51 >
  • bu maaş,para konularında sallayan çok olur.bu bakımdan burada yazılan bazı rakamlara çok takılmamak lazım bence.

duyduğum kadarıyla asgari ücrete başlatıyorlarmış yeni mezun mühendisleri üzücü işler.

boğaziçi,odtü mezunu yabancı dil bilenler falan bunlar hariçtir tabiki.
  • hak etmiyor demeyelim de çünkü bu meslekte kolay değil.müh arkadaşlar yeterince hakkını alamıyor diyelim.

özel ders işine hiç girmedim.sadece haftasonu 8 saat kurs veriyorum ama yine pazartesi dersim olmuyor 2 gün tatilim oluyor.vermek istense tabi bu rakam artabilir.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Garrisonun Kuklası -- 21 Şubat 2021; 0:26:45 >
  • Babam Kimya Öğretmeni Anadolu Lisesinde

Yaş 43 Ama 38-39 yaşından beri her gün 2 özel dersi var en az

Dershaneden 3k Özel ders 2.150=300.30=9k
    Maaş olarakta 5k

17 K 2 binin atalım desek 15K alıyor aylık eline geçen net ama çok çalışıyor 11 de evde oluyor akşam ama işini severek yaptığından bu kadar yorucu gelmiyor ona.

• İşinizde en iyisi olursanız ne olursa olun çok iyi kazanırsınız Bizim şehrimiz çok büyük bir şehir değil Kimya Öğretmeni denince bizim peder akla gelir böyle olunca böyle kazançlar ortaya çıkabiliyor.10 gün nöbet tutan Pratisyenden daha iyidir diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Riven Mı

5k + başladım itü makina daha 1 ay oldu mezun olalı
    kesin yaşanmıştır
  • 2-3 sene öncesinde o civarlardaydı ama son döviz fırlamasından sonra tam karşılığı olmasada gelirler arttı 0 dan başlayan 7 k dan aşağı almaz şu an 1500 dolar yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaterialScience

Geleceği ve geçmişi olan bir sektör. Sürekli yenilenen kaynak kullanıldığı için bitmesi çok zor yüzde 90 larda dönüşüm olan bir iş. Nacizene tavsiyem kendinize sektör seçin ve insanlarla olan ikili iliskilerinizi geliştirmeye çalışın. Siz ne bilirseniz bilin sizi eleyen o gün canı başka birşeye canı sıkkın olan ik çalışanı oluyor genelde :) kendinizi sartlamayin illa demir çelik alüminyum diye. Akü den fren sistemlerine seramiğe çok geniş dusunmelisiniz. Üretim planlama gibi işler için yönetim organizasyon gibi dersleri seçin İngilizce vs bunları geçiyorum. Dersinize çalışın insan ilişkilerini iyi analiz edin. Burası Türkiye burada işler duygular ile yürüyor isinizde iyi olmanızdan çok insanlarla ilişkinizi iyi kurabilmeniz önemli şuan hiç aklımda yokken Türkiye'nin en büyük firmalarının satın alma ve üretim planlamalari ile kontaktayim emin olun çoğu ekstra insanlar değil hatta işinde vasat insanlar bile var. Moral bozmayin is için seçici de çok davranmayin boş duracaginiza kötü de olsa bı ise girin her tecrübe iyidir :)

Alıntıları Göster
    Cevabınız ve önerileriniz için çok teşekkür ederim :)
    Peki bilgisayar proglamlama bu işte işe yarar mı yada iş bulmada kolaylık sağlar mı? Mesela şu an C,C# bakıyorum

• Maaş tamamen şans işi. Üst düzey akademik bir cv'niz varsa (En iyi okullardan 3+ ortalama ile mezuniyet) başlangıç maaşınız 5000'den aşağı olmaz. Onun dışında tamamen şans. Direkt matematiksel bir formül veremiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: James Deen

Cevabınız ve önerileriniz için çok teşekkür ederim :)
    Peki bilgisayar proglamlama bu işte işe yarar mı yada iş bulmada kolaylık sağlar mı? Mesela şu an C,C# bakıyorum

Alıntıları Göster
    Sektörel bazda ise çok yaramaz ama metalürji mezunu olduğunuz için illa o işi yapmak zorunda değilsiniz tabi ki mühendislik için diyorsanız solid catia AutoCAD (klasikler) bana kalırsa kaizen vb planlama bazlı yazılımlara yonelin.

• KilliKarpuz kullanıcısına yanıt
    benim alanım biraz geniş ama ağırlıklı olarak otomasyon ve yüksek gerilim. tr de para yok kardeşim. 15bin tl alırsan canın çıkarak alırsın. bi dışarı çıkarsın aa akşam olmuş dersin. tr de çalışmanı tavsiye etmem. yurtdışında da hangi alanlar müsait araştırabilirsin.

• HanDar05 kullanıcısına yanıt
    koü dostum.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.