Şimdi Ara

Gerçek İslam kavramı ile yüzleşelim... (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
11
Favori
3.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İslam otobüs firması mı? Gerçek islam, hakiki islam, öz hakiki islam...

Din, kitap, hadis vs. 14 yy. ortada. Kafanıza göre eğip bukemezsiniz. Tefsirin, tevilin dahi tağut, şirk olması mevzusu varken g.te gelen siz olursunuz.
  • Yûnus Y kullanıcısına yanıt
    edip yüksel anlatamamki sana bir netten araştır mükemmel bir filozof ve hukukçu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peçka

edip yüksel anlatamamki sana bir netten araştır mükemmel bir filozof ve hukukçu
    Kuranın 1400 yıl öncesinden verdiği haberlere ve kuranın matematiksel sistemine baktığınızda ilahi kitap olduğu hakkındaki düşünceleriniz yoğunlaşır
    kuranı inanmamak için okumayın sebeplerini sorgulayın islam tarihine bir bakın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peçka

Kuranın 1400 yıl öncesinden verdiği haberlere ve kuranın matematiksel sistemine baktığınızda ilahi kitap olduğu hakkındaki düşünceleriniz yoğunlaşır
    kuranı inanmamak için okumayın sebeplerini sorgulayın islam tarihine bir bakın

Alıntıları Göster
    Ateistlerde kafa olsa zaten inanırlardı. 3-5 densizin sözlerine inanıp Allah yok yeaa diye gezinen ergen topluluğundan başka bişey değil. Bunlara harcanan nefese bile yazık bırakın ne halleri varsa görsünler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stuff2

quote:

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

Videoyu izledim. Gene bir açıklama yok. Herkes kadınla erkeğin bir çok yönden eşit olmadığını biliyor. Herhalde fiziksel olarak eşitler diyen bir insan yoktur. O yuzden lafı buraya getirmeye de gerek yok. Ben neden kadınlar askerlik yapmıyor demiyorum zaten. Kadın erkek eşitliği dediğimizde kastedilen eşitlik hukuk önündeki eşitliktir. Hak bağlamında erkekle kadın eşittir. Dğnde hak bağlamında ikisi eşit değildir. Miras diyor mesela, miras konusunda neden eşit değiller? Neden 2 kadın 1 erkeğe eşit? Ya da bizim 4 kadın konumuzda neden değiller? Bunlar fiziksel konular değil. Ya da erkeğin kadına ustun olduğu bir durum da yok ortada. Aksine 1 erkeğin 4 kadına cinsel tatmin anlamında yetmedi mümkün değildir. Ama 1 kadın 4 erkeği rahatlıkla bu konuda tatmin eder. E net bir şekilde bu konuda kadın daha ustun.
    Olay üstünlük meselesi değilmiş demek ki. Olay ataerkillikmiş.

Ayrıca en iyisini Allah bilir, o yuzden sorgulama gibi bir yaklaşımı cevap olarak kabul etmem mümkün değil. Gene videoya ithafen,

bak kendin diyorsun fiziksel olarak eşit olmadığını biliyorsun neden diyorsun gerisi için miras için eşit değildir çünkü erkeğin görevi evine bakmadıktır
    örneklendiricek olursak sen evine bakıcağın için maddiyata daha çok ihtiyacın vardır ama senin kardeşin evine bakmıyor sonuçta onada bakan bir erkek varki islamda erkeğin her kazandığına sahip olduğuna eşi ortak olurken kadın kazandığını sahip olduğunu paylaşmayabilir hani eşittik ne oldu niye böyle oldu ayrıca daha öncede bunu sorgulama kabul et denildiğinde niye ozaman bu akıla sahipiz gibi bir cümle söylemişşin 2 türlü örnek veriyim hani kadın fiziksel olarak eşit değil haksal olarak eşit muhabbetini genelleştirmiyorsun ya bunuda öyle yapman gerek bazı yerleri düşünmen gerek bazı yerleri karıştırmaman gerek ki kuranda çok defa düşünmezmisiniz akıl etmezmisiniz gibi kelimeler geçmektedir.ikincisi senin aklının onu karıştırmaman gerek olduğunu anlaman içinde verilmiştir.yada matematikteki çoğu şeyi bazı kabuller üzerinden çıktığını bilirsin onları sorgulamak olmaz buda böyle bişey çok uzak bir örnekti.olay üstünlük meseleside değil kendin söylüyorsun olay fıtrat meselesi eşitlik her zaman aynı şeylere sahip olmak değildir bu bir gerçektirki seninde akılının alamayacağı şeyler vardır olay burda başlıyor zaten bunu kabul etmek gerek yoksa gerisi beyhude söylemdir.4 kadın muhabbeti banada çok açık gelmemekle birlikte doğacak cocuğun babasnın belli olmaması ayrıca mide sahipliği bana en mantıklısı gelmektedir.şunu kabullenmek gerek bu dünyada herkesin görevi farklıdır ve şöyle düşün sen sana koyulan kurallara uyduğun sürece Allah gözünde bizi ayıran tek şey takvadır.zaten gerçek islamın farkına varan insanlar sonsuz hayat için şu kısacık dünyanın pürüzlerine takılmazlar.bu demek değildirki hiç bir şeyi sorgulamadan her söylenene uy ve yaşa.seninde düşüncelerine saygılıyım sonuçta insan neye inanmak isterse inanabilir hürdür bu konuda seninde söylemlerinin saygı çerçevesinde fikir çerçevesi olması dileğiyle.

Erkeğin görevi kadına bakmaktır mı kaldı? 2016 yılındayız. Bizim gibi hala ataerkillikten kopamamış, demokratikleşememiş, çağdaş olmayan dandirik ülkelerde bile artık kadın ekonomik özgürlüğünü eline almaya başladı. Artık öyle o eve bakar şu çocuğa bakar diye bir şey kalmadı. 35 erkeği toplayıp hepsine bakabilecek kadar mal varlığı olan kadınlar da var. O yüzden bu argümanın tutunacak hiçbir yeri yok.
    Fiziksel olarak eşit değiller, fakat konuştuğumuz konunun fiziksel durumla hiçbir alakası yok.
    Ayrıca çocuğun babası belli olabilir. dna testi diye bir şey var. Ne demek mide sahipliği, 1 erkeğe 4 kadın düşerken mide sahipliği yokta tersinde niye var? Böyle saçma bir düşünce olur mu?

@İki Nokta Sırt Sırta
    quote:

Herkesin kendine göre bir ahlaki anlayışı varsa ben de ensest ilişki ahlakidir derim uygun mudur ? Bana göre ahlak ilkeleri evrenseldir. Hiç kusura bakma evlilik dışı ilişkiler bizim dinimiz de ve örfümüzde ahlaksızlık olarak tanımlanmıştır. Sen de çok evlililiği ahlaksızlık ile tanımlayabilirsin. Bunu ha düşünmüşsün ha söylemişsin ne fark eder? Kendine göre bir ahlak anlayışın varsa bunu hiç sorun etmemelisin.

Anladığıma göre düşüncelerinin temelinde problemler var. Sana göre çok eşlilik ahlaki değilse, Kur'ana göre çok eşliliği tartışmanın bir anlamı yoktur. Bu durum tanrının var olup olmadığını tartışmadan direk İslamın tek doğru din olup olmadığını tartışmaya benzer. İlk önce çok eşliliğin ahlakiliği problemini halletmeniz gerekir.

Çok eşlilik noktasında takıldığın nokta adalet ise şunu söyleyim. Malesef 21 yy. safsatası olan eşitlik kavramı İslam'da yoktur. Yani İslam'da kadın ve erkek eşit değildir. Eşitlik yok adalet vardır. Herkesin kendine göre hakları vardır. İslam hukukunu merak edip okursan bu tür konularda kadınların aslında ne kadar koruma altına alındığını fark edersin. En basitinden bir kadın evlilik bağı olmadan kolayca kullanılıp atılabilir. İslam mehir ve nafaka ile kadını koruma altına almıştır. Gibi gibi..

Neyi düşündüğüm sadece beni bağlar. İnsan düşündüğü şeyden ötürü hiçbir zaman yargılanmaz ama, kötü düşüncesi olduğunda bunu fiile döktüğünde yargılanabilir değil mi? Demek ki neymiş düşünmekle söylemek arasında dağlar kadar fark varmış. Ensest ilişki ahlaksız değil diyorsan o seni bağlar. Bence ahlaksız ama beni zerre ilgilendirmez. Zira senin yaşayacağın bir ensest ilişkinin benim hayatıma ne olumlu ne olumsuz hiçbir etkisi yok. Nitekim insanlar da böyle saçma sapan şeylere çok önemli bir ahlaki nitelik yükleyip, bunları dünyanın en büyük ahlaksızlığı olarak nitelendirmek yerine, insanları kırmamaya, hakaret etmemeye, dışlamamaya çalışsaydı dünya daha güzel bir yer olurdu. Dünya insanlar zina yapıyor diye kötü bir yer değil ama insanlar birbirine hakaret ettiği için, şiddet uyguladığı için, dalga geçtiği için,, dışladığı için kötü bir yer. Evrensel ahlak başka yöresel ahlak başka. Senin toplumundan kalma, kültüründen kalma, dininden kalma bir ahlağın hiçbir evrenselliği yoktur. Ahlak sadece cinsel mevzularda dile getirdiğimiz bir şey değildir ki, son olarak bu noktada dile getirmemiz gereken bir şey olmalıdır. Cinselliğe gelene kadar neler var ahlaksız denilecek.. Yani evlilik dışı ahlaki değildir dediğinde bana bunun açtığı sorunları, seni veya herhangi başka bir insanı bıraktığı zor durumları falan söyle biz de inanalım sana. Evlilik dışı ilişki nasıl bir soruna yol açıyor acaba? Hangi insana ne gibi bir zarar veriyor?

quote:

Çok eşlilik noktasında takıldığın nokta adalet ise şunu söyleyim. Malesef 21 yy. safsatası olan eşitlik kavramı İslam'da yoktur.

İşte bu safsata evrensel ahlağın bir örneğidir. Senin yöresel ahlağından da daha üstün bir ahlaktır bu yüzden.

quote:

Anladığıma göre düşüncelerinin temelinde problemler var. Sana göre çok eşlilik ahlaki değilse, Kur'ana göre çok eşliliği tartışmanın bir anlamı yoktur. Bu durum tanrının var olup olmadığını tartışmadan direk İslamın tek doğru din olup olmadığını tartışmaya benzer. İlk önce çok eşliliğin ahlakiliği problemini halletmeniz gerekir.

Ben bana göre çok eşliliğin ahlaki olup olmamasını umursamıyorum şu an. Konu bu değil. Konu Kur'an da geçen çok eşliliğin adaletsiz olması. Bu yüzden de ahlaki olmaması. Zira sürekli adaletten bahseden bir din adaletsiz bir kural koyuyorsa ben de bunu eleştirebilirim. Yoksa bana göre ahlaksız bir şey olması son düşündüğüm şey. Her türlü sıkıntıyı giderdiğimizde o ayrıca konuşulacak bir şeydir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lokomatif Portakal -- 19 Ocak 2016; 9:18:25 >

• quote:

Ne güzel iş. Kafana göre istediğin ayeti, o zamana, istediğini her zamana yayabiliyorsun. Yoruma açıklığında bu kadarı.
    yine her şey güzelde, Kutsal Kitapta peygambere helal kılınan kadınlardan bahsedilmesi niçin? Bir de cariyeliği meşru kılmak için gosterdiğin o çirkin çaba var.

Bir de o 4 kadınla evlenebilmeyi oturttuğun saçma zemin var tabi. İnsan okurken ne alaka demeden geçemiyor. Ayrıca emir olmadığı, izin olduğu hiçbir şeyi değiştirmiyor ki. Sıkıntı boyle bir izin olmasında zaten. İkişer üçer dörder alın nedir djdhshd. Pazardan elma alır gibi.

birader takmışsınız bir ayete ne zaman böyle bir konu görseniz konuyu tam okumadan dırekt yapıştırıyorsunuz yazıyı.
    Peygambere helal kılınan kadınlar neden helal kılındı azıcık araştırırsan bulursun cevabını

• quote:

Orijinalden alıntı: flowerhorn

quote:

Ne güzel iş. Kafana göre istediğin ayeti, o zamana, istediğini her zamana yayabiliyorsun. Yoruma açıklığında bu kadarı.
    yine her şey güzelde, Kutsal Kitapta peygambere helal kılınan kadınlardan bahsedilmesi niçin? Bir de cariyeliği meşru kılmak için gosterdiğin o çirkin çaba var.

Bir de o 4 kadınla evlenebilmeyi oturttuğun saçma zemin var tabi. İnsan okurken ne alaka demeden geçemiyor. Ayrıca emir olmadığı, izin olduğu hiçbir şeyi değiştirmiyor ki. Sıkıntı boyle bir izin olmasında zaten. İkişer üçer dörder alın nedir djdhshd. Pazardan elma alır gibi.

birader takmışsınız bir ayete ne zaman böyle bir konu görseniz konuyu tam okumadan dırekt yapıştırıyorsunuz yazıyı.
    Peygambere helal kılınan kadınlar neden helal kılındı azıcık araştırırsan bulursun cevabını

Neden kılınmış, çok büyük bir ahlaki nedeni mi var? Veya dünyayı derinden sarsacak bir olay mı bu? Yani peygambere bir kaç kadının helal kılınması dünyaya ders niteliği mi taşıyor? Aksi takdirde böyle bir şeyden kime ne?

• quote:

Orijinalden alıntı: thebancally

Kardeş o kadar araştırdım aklımı da kullandım bu kitabın alemlerin rabbi herşeyi vareden bir tanrı tarafından yazılmadığına kanaat getirdim.Şimdi aklıma yatmayan birşeye inanıyor gibi de yapamayacağıma göre benim gibi aciz bir insanı herşeyi yoktan vareden size göre İslamın tanrısı beni neden sonsuza kadar yakmak istiyor?Yakılmaktan kurtulmak için inanıyor gibi davransak,tüm ibadetleri yaparken içindeki ses seni bırakmayacak yine olmayacak. Sırf birisinin aklına yatmadı diye o kişi sonsuz gazabı hakeder mi ? Oh iyi olacak diyor musun? Bir tanrıya da inanıyorum ama sırf bir kitaba inanmadığım için beni yakacak bir tanrı değil.

Belki Allah'ın sistemi senin beyninin (insan beyni) yetersiz kalacağı kadar derin bir sistemi vardır.Sen bu sekılde dusunuyor olabılırsın ama o sistematiğe kapasiten(insan beyninin kapasitesi) yetmiyor olabilir.Yanlıs anlama burada şahsına hakaret etmiyorum dostum :)

• Yazdığın şeyler tamamen yuvarlak ifadeler içeriyor.Biz ''bulutları dağıttık,birleştirdik su yağdırdık'' Ne kadar bilimsel

Bir yörünge olayını tutturmuşlar azıcık onlarda Mısırlılardan aşırma.Unutma Kurandan 3000 yıl önce piramitler vardı.Ve buradaki gökbilim senin Arap masal kitabından çok daha ilerdedir.
  • groll G kullanıcısına yanıt
    iyide sana kim dedi kuran bilim kitabıdır diye?allah sana git bak bakalım göğe bi çatlak bulaiblecek msin diyor,kendi aklınla ve verilen kapasite ile değerlendireceksin ve sonuca kendin ulaştığın için yalanlayamayacaksında.
  • Allaha inanmak ile noel babaya inanmak arasinda bir fark gormuyorum.
  • quote:

quote:

quote:

Videoyu izledim. Gene bir açıklama yok. Herkes kadınla erkeğin bir çok yönden eşit olmadığını biliyor. Herhalde fiziksel olarak eşitler diyen bir insan yoktur. O yuzden lafı buraya getirmeye de gerek yok. Ben neden kadınlar askerlik yapmıyor demiyorum zaten. Kadın erkek eşitliği dediğimizde kastedilen eşitlik hukuk önündeki eşitliktir. Hak bağlamında erkekle kadın eşittir. Dğnde hak bağlamında ikisi eşit değildir. Miras diyor mesela, miras konusunda neden eşit değiller? Neden 2 kadın 1 erkeğe eşit? Ya da bizim 4 kadın konumuzda neden değiller? Bunlar fiziksel konular değil. Ya da erkeğin kadına ustun olduğu bir durum da yok ortada. Aksine 1 erkeğin 4 kadına cinsel tatmin anlamında yetmedi mümkün değildir. Ama 1 kadın 4 erkeği rahatlıkla bu konuda tatmin eder. E net bir şekilde bu konuda kadın daha ustun.

Ayrıca en iyisini Allah bilir, o yuzden sorgulama gibi bir yaklaşımı cevap olarak kabul etmem mümkün değil. Gene videoya ithafen,

bak kendin diyorsun fiziksel olarak eşit olmadığını biliyorsun neden diyorsun gerisi için miras için eşit değildir çünkü erkeğin görevi evine bakmadıktır
    örneklendiricek olursak sen evine bakıcağın için maddiyata daha çok ihtiyacın vardır ama senin kardeşin evine bakmıyor sonuçta onada bakan bir erkek varki islamda erkeğin her kazandığına sahip olduğuna eşi ortak olurken kadın kazandığını sahip olduğunu paylaşmayabilir hani eşittik ne oldu niye böyle oldu ayrıca daha öncede bunu sorgulama kabul et denildiğinde niye ozaman bu akıla sahipiz gibi bir cümle söylemişşin 2 türlü örnek veriyim hani kadın fiziksel olarak eşit değil haksal olarak eşit muhabbetini genelleştirmiyorsun ya bunuda öyle yapman gerek bazı yerleri düşünmen gerek bazı yerleri karıştırmaman gerek ki kuranda çok defa düşünmezmisiniz akıl etmezmisiniz gibi kelimeler geçmektedir.ikincisi senin aklının onu karıştırmaman gerek olduğunu anlaman içinde verilmiştir.yada matematikteki çoğu şeyi bazı kabuller üzerinden çıktığını bilirsin onları sorgulamak olmaz buda böyle bişey çok uzak bir örnekti.olay üstünlük meseleside değil kendin söylüyorsun olay fıtrat meselesi eşitlik her zaman aynı şeylere sahip olmak değildir bu bir gerçektirki seninde akılının alamayacağı şeyler vardır olay burda başlıyor zaten bunu kabul etmek gerek yoksa gerisi beyhude söylemdir.4 kadın muhabbeti banada çok açık gelmemekle birlikte doğacak cocuğun babasnın belli olmaması ayrıca mide sahipliği bana en mantıklısı gelmektedir.şunu kabullenmek gerek bu dünyada herkesin görevi farklıdır ve şöyle düşün sen sana koyulan kurallara uyduğun sürece Allah gözünde bizi ayıran tek şey takvadır.zaten gerçek islamın farkına varan insanlar sonsuz hayat için şu kısacık dünyanın pürüzlerine takılmazlar.bu demek değildirki hiç bir şeyi sorgulamadan her söylenene uy ve yaşa.seninde düşüncelerine saygılıyım sonuçta insan neye inanmak isterse inanabilir hürdür bu konuda seninde söylemlerinin saygı çerçevesinde fikir çerçevesi olması dileğiyle.

Erkeğin görevi kadına bakmaktır mı kaldı? 2016 yılındayız. Bizim gibi hala ataerkillikten kopamamış, demokratikleşememiş, çağdaş olmayan dandirik ülkelerde bile artık kadın ekonomik özgürlüğünü eline almaya başladı. Artık öyle o eve bakar şu çocuğa bakar diye bir şey kalmadı. 35 erkeği toplayıp hepsine bakabilecek kadar mal varlığı olan kadınlar da var. O yüzden bu argümanın tutunacak hiçbir yeri yok.
    Fiziksel olarak eşit değiller, fakat konuştuğumuz konunun fiziksel durumla hiçbir alakası yok.
    Ayrıca çocuğun babası belli olabilir. dna testi diye bir şey var. Ne demek mide sahipliği, 1 erkeğe 4 kadın düşerken mide sahipliği yokta tersinde niye var? Böyle saçma bir düşünce olur mu?

@İki Nokta Sırt Sırta
    quote:

Herkesin kendine göre bir ahlaki anlayışı varsa ben de ensest ilişki ahlakidir derim uygun mudur ? Bana göre ahlak ilkeleri evrenseldir. Hiç kusura bakma evlilik dışı ilişkiler bizim dinimiz de ve örfümüzde ahlaksızlık olarak tanımlanmıştır. Sen de çok evlililiği ahlaksızlık ile tanımlayabilirsin. Bunu ha düşünmüşsün ha söylemişsin ne fark eder? Kendine göre bir ahlak anlayışın varsa bunu hiç sorun etmemelisin.

Çok eşlilik noktasında takıldığın nokta adalet ise şunu söyleyim. Malesef 21 yy. safsatası olan eşitlik kavramı İslam'da yoktur. Yani İslam'da kadın ve erkek eşit değildir. Eşitlik yok adalet vardır. Herkesin kendine göre hakları vardır. İslam hukukunu merak edip okursan bu tür konularda kadınların aslında ne kadar koruma altına alındığını fark edersin. En basitinden bir kadın evlilik bağı olmadan kolayca kullanılıp atılabilir. İslam mehir ve nafaka ile kadını koruma altına almıştır. Gibi gibi..

Neyi düşündüğüm sadece beni bağlar. İnsan düşündüğü şeyden ötürü hiçbir zaman yargılanmaz ama, kötü düşüncesi olduğunda bunu fiile döktüğünde yargılanabilir değil mi? Demek ki neymiş düşünmekle söylemek arasında dağlar kadar fark varmış. Ensest ilişki ahlaksız değil diyorsan o seni bağlar. Bence ahlaksız ama beni zerre ilgilendirmez. Zira senin yaşayacağın bir ensest ilişkinin benim hayatıma ne olumlu ne olumsuz hiçbir etkisi yok. Nitekim insanlar da böyle saçma sapan şeylere çok önemli bir ahlaki nitelik yükleyip, bunları dünyanın en büyük ahlaksızlığı olarak nitelendirmek yerine, insanları kırmamaya, hakaret etmemeye, dışlamamaya çalışsaydı dünya daha güzel bir yer olurdu. Dünya insanlar zina yapıyor diye kötü bir yer değil ama insanlar birbirine hakaret ettiği için, şiddet uyguladığı için, dalga geçtiği için,, dışladığı için kötü bir yer. Evrensel ahlak başka yöresel ahlak başka. Senin toplumundan kalma, kültüründen kalma, dininden kalma bir ahlağın hiçbir evrenselliği yoktur. Ahlak sadece cinsel mevzularda dile getirdiğimiz bir şey değildir ki, son olarak bu noktada dile getirmemiz gereken bir şey olmalıdır. Cinselliğe gelene kadar neler var ahlaksız denilecek.. Yani evlilik dışı ahlaki değildir dediğinde bana bunun açtığı sorunları, seni veya herhangi başka bir insanı bıraktığı zor durumları falan söyle biz de inanalım sana. Evlilik dışı ilişki nasıl bir soruna yol açıyor acaba? Hangi insana ne gibi bir zarar veriyor?

quote:

Çok eşlilik noktasında takıldığın nokta adalet ise şunu söyleyim. Malesef 21 yy. safsatası olan eşitlik kavramı İslam'da yoktur.

İşte bu safsata evrensel ahlağın bir örneğidir. Senin yöresel ahlağından da daha üstün bir ahlaktır bu yüzden.

quote:

Ben bana göre çok eşliliğin ahlaki olup olmamasını umursamıyorum şu an. Konu bu değil. Konu Kur'an da geçen çok eşliliğin adaletsiz olması. Bu yüzden de ahlaki olmaması. Zira sürekli adaletten bahseden bir din adaletsiz bir kural koyuyorsa ben de bunu eleştirebilirim. Yoksa bana göre ahlaksız bir şey olması son düşündüğüm şey. Her türlü sıkıntıyı giderdiğimizde o ayrıca konuşulacak bir şeydir.

hayır tabikide ben kendim şahsi olarak zaten hiç bir kadının başkasına bağlı yaşamasını istemeyen biriyim sonuçta oda bir birey ve ayakta durmasını bilmesi gerekir (çünkü günümüzün bayanlar çoğunlukla bu kafayla kendilerini 0 gelişitirmeye yöneltiyorlar nasılsa erkekler bakıyor diyeki hiç sevmem sonuçta her zaman yanlarındada olamayabiliriz) lakin o örnek en zor durum için verilmiştir daha iyi ve genel durumda buna uymak zorunda değilsin ayrıca örnek vericek olursak bu gün bakıcıyla büyüyen bir cocuğun ne kadar düzgün yetiştiğini düşünüyorsun ? ne kadar kaliteli bir karaktere sahip olduğunu düşünüyorsun hem cocuk yapıp hemde özgürüm diyip çalışan annelerin cocukları bu gün ne halde görüyoruz burdaki ayrım burdan geliyor yoksa normal şartları karıştırıp genelleme yapma.anlatmaya çalıştığımı anlamadın bak sen diyorsunki fiziki olarak eşit değil hukiki olarak eşit ozaman komple eşitler demeye geliyor senin söylemin benzetme sadece yerine göre yani.bu arada dna testi son kaç yıldır var ? dinler zamana göre oluşmaz en azından islam dini için bu böyledir bundan 1000 yıl öncede böyleydi bundan milyon yıl sonrada böyle olucak çünkü evrensel bir dindir.mide konusunu sana bıraktığım için bir şey demiyorum kişisel görüşündür.

• quote:

Orijinalden alıntı: Istanbul_34

Bu mesaj silindi.
    Pek bilinmeyen bir ayette var.Rumların önce yenileceği sonrada Perslere karşı galip geleceği Kuranda yazıyor.Üstelik Kuran inme sürücinde bu olay gerçekleşiyor ve 7 yıl sonra rumlar persleri yeniyor.Tarihi bir gerçeklik.
  • Istanbul_34 I kullanıcısına yanıt
    Güneşi sağ elime ayı sol elime koysalar diyor. Güneş baba denen kavramı ay evladı simgelemekte.

Kendisine mekkeli muşrikler iseviliği teklif etmiş. Gunumuzdeki gibi. Başaramamışlar ve yeni bir diyn doğmuş.

Mekkelilerin putperest olduklarından ziyade roma donemi isevi karışık ruha tapan kimseler olduğu düşünülebilir.

Zaten kendileri de biz putlara değil içindeki ruha tapıyoruz derler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 19 Ocak 2016; 11:43:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eldarion

Bana konuya pek hakim gelmedin sağdan soldan alıntılanmış gibime geldi.
    Köle ve cariye mevzusunu açıklayabilir misin?
    Tüm insanlığa gelen bir kitapta neden "bazı" insanlar "mal" statüsüne konmuştur?
    Şöyle yazamaz mıydı mesela:
    "Kölelik ve cariyeliği size haram kıldık."
    Neden yazmadı da buna cevaz verdi?

Edit:Şu tarz bir cevap vereceksen hiç verme,kendinle çelişme."Bu o dönem içindi."
    Kur'an zamanaşımına uğrayan bir kitap mıdır? Hükümleri belli bir süre sonra geçerliliğini yitirir mi? Hayır diyoruz cevap olarak.Kaldı ki bırak haram kılmayı "kademeli olarak kaldırın" ifadesi bile yer almıyor.

Öncelikle su an kimse kole olamaz. Kole olanlar kole olarak kaldi. Bazı şeylerle kölelikten kurtulabilir. İslam'da ki kolelik ile somurgeci devletlerin siyahilere yaptığı, hristiyanliktaki kolelik bambaşka bir şey. İslam'da kölenden yediğini içtiğini ayrı tutmayacaksin giysinden vereceksin. Köle sana kulluk etmiyor bu Allah'a şirk koşmak olur.

O sırada neredeyse halkın yarısı ya da daha fazlası köleydi. Kölelerin cogu ailesi cocugunu sokaga atmis ya da yetim kisilerdi. Birden ortadan kalksa zaten köleler içinde kötü olurdu. Ticaret, konak vs. hiç bir şey yapamazdılar. Kölelerin bu durumdan kurtulması için zekat verilmesi tavsiye edilmiştir. Peygamberimizin sahabelerinin, müminlerin köleleri hallerinden zaten memnundu. Artık orada aile hayatı yasiyordular.

Peygamberimizin hadisi; "Yani bir san'at sahibi olup da kendi geçimlerini temin edecek durumda iseler ve hayatı tek başına yürütebilecek güç kendilerinde var ise akid yapınız. Aksi takdirde onları insanların üzerine yırtıcı köpekler gibi salıvermeyiniz".

İslâm hukukundaki kölelik müessesesini, esirlik ve kölelikten hürriyete geçiş safhası olarak vasıflandırabiliriz. Zira İslâm Dini geldiğinde, kölelik, dünya toplumlarının çoğunda bütün dehşetiyle devam eden sosyal ve ekonomik bir vakıaydı. İslâm Hukuku, yukarıda izah ettiğimiz şekilde tedbirler alarak, köleliği istisna bir müessese haline getirdi.

Gustav Lebon;

"Rık yani kölelik kelimesi, otuz sene önce kaleme alınan Amerikan romanlarını okumaya alışan bir Avrupalının önünde telaffuz olunursa, derhal hatırına, ayaklarına ağır zincirler, ellerine demir kelepçeler takılan, sopalarla dövülerek hayvan sürüleri gibi bir yerden bir yere sevk edilen, bedbaht ve yeterli ekmeğe bile kavuşamayan, karanlık bir taşdan başka evi ve barınağı olmayan o Amerikan köleleri geiir. Ben burada bu durumu isbât etmek üzere ayrıntılara girecek değilim. Fakat gerçek şudur ki, İslâmiyetteki kölelik Hıristiyanların anladığı manadaki kölelik müessesesine tamamen aykırıdır".
    Yani bu ikinci nokta ile söylemek istediğimiz şudur: İslâmiyetteki kölelik ve cariyelik müessesesi, Hıristiyan âleminde bilinen köleliğe benzememektedir ve İslâmı bilmeyen insanların anlattıkları gibi değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Desmond -- 19 Ocak 2016; 11:40:53 >

• HADO77 kullanıcısına yanıt
    Mekke de o dönemde tonla inanç vardi. Putları tanrılari ile iletişimde araç olarak kullanıyordular. Onun dışında yahudi, hristiyan, güneşe tapan, aya tapan insanlar vardı.

Ya da tevhit inancını benimseyen.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

@İki Nokta Sırt Sırta
    quote:

quote:

quote:

hayır tabikide ben kendim şahsi olarak zaten hiç bir kadının başkasına bağlı yaşamasını istemeyen biriyim sonuçta oda bir birey ve ayakta durmasını bilmesi gerekir (çünkü günümüzün bayanlar çoğunlukla bu kafayla kendilerini 0 gelişitirmeye yöneltiyorlar nasılsa erkekler bakıyor diyeki hiç sevmem sonuçta her zaman yanlarındada olamayabiliriz) lakin o örnek en zor durum için verilmiştir daha iyi ve genel durumda buna uymak zorunda değilsin ayrıca örnek vericek olursak bu gün bakıcıyla büyüyen bir cocuğun ne kadar düzgün yetiştiğini düşünüyorsun ? ne kadar kaliteli bir karaktere sahip olduğunu düşünüyorsun hem cocuk yapıp hemde özgürüm diyip çalışan annelerin cocukları bu gün ne halde görüyoruz burdaki ayrım burdan geliyor yoksa normal şartları karıştırıp genelleme yapma.anlatmaya çalıştığımı anlamadın bak sen diyorsunki fiziki olarak eşit değil hukiki olarak eşit ozaman komple eşitler demeye geliyor senin söylemin benzetme sadece yerine göre yani.bu arada dna testi son kaç yıldır var ? dinler zamana göre oluşmaz en azından islam dini için bu böyledir bundan 1000 yıl öncede böyleydi bundan milyon yıl sonrada böyle olucak çünkü evrensel bir dindir.mide konusunu sana bıraktığım için bir şey demiyorum kişisel görüşündür.

Ne meraklısınız milleti yargılamaya ben anlamadım bu işi. Yok onun çocuğu kötü yetişir, yok evlilik dışı yaşayan ahlaksızdır. Hayatında kaç tane bakıcıyla büyüyen çocuk tanıdın? Kaçını yakinen tanıdın? Görüyoruz diyorsun da ben öyle bir şey görmüyorum. Sen nerde görüyorsun? Görüyor olsak bile bu neyi kanıtlar? Ben de öyle aileler görüyorum ki bırak bakıcıyı o çocuğu kediye köpeğe ver onlar yetiştirsin daha hayırlı bir çocuk olur.

Din evrenselse dna testini hesaba katması gerekiyodu. Geleceği kapsayıcı olmak istiyorsa öyle olur. Tarihin 1000 yıllık bir dönemini kapsayan bir kural konularak evrensel olunamaz. Evrensel demekte hadi burda bunu dedik bunu sonsuza kadar uygulayacaksınız demek değildir. Şartlar düşünüldüğünde tüm şartları kapsayıcıysa evrenseldir bu kadar basit. Ben bakıyorum günümüz koşullarında bu kadar saçma bir şey olamaz. Yine günümüz koşullarında bu kadar lüzumsuz bir şey olamaz. Yine bakıyorum, zamanında olduğu söylenen sorunlardan dolayı böyle bir şeye izin verilmiş lakin, zamanında olan o sorunların bir zerresi bile bugün kalmamışken nasıl hala evrensellikten bahsedebiliyorsun anlamış değilim.

Ben komple eşittir demeye getirmiyorum. Hak bağlamında kadın ve eşit komple eşittir diyorum. Hak bağlamında bak. Evlilik konusuda hak bağlamında bir konudur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ben Ressam

Pek bilinmeyen bir ayette var.Rumların önce yenileceği sonrada Perslere karşı galip geleceği Kuranda yazıyor.Üstelik Kuran inme sürücinde bu olay gerçekleşiyor ve 7 yıl sonra rumlar persleri yeniyor.Tarihi bir gerçeklik.

"Elif, Lam, Mim. Rum (orduları) yenilgiye uğradı. “Dünyanın en alçak yerinde”. Ama onlar, yenilgilerinden sonra yeneceklerdir. Üç ile dokuz yıl içinde. Bundan önce de, sonra da emir Allah’ındır. Ve o gün müminler sevineceklerdir. (Rum Suresi, 1-4)"

Dünya'nın en alçak yeri kısmı da inanılmaz.

Daha bir çok mucize var...
  • Desmond kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla islam denen olgu putperestle ilgilenmemiş. Ehli kitapla ilgilenmiş.

Dinden dönme tabiri buradan çıkıyor. İsevi iken muslim olanı(n)(nefsini) oldurun.

İrtidat bu mealde. Ateizm gibi bir olayla dinin bir cedelleşmesi yok aslında.

Onlar farklı kulvarda. Muhattapları din değil.
  • Dinin evrimi diye bir şey yok, evrim diye bir şey de yok. Bunu İncil, Tevrat için söyleyebilirsin.

Kur'an değiştirilmedi, değiştirilmeyecek. Mucizelerine verebileceğiniz tek cevap bu. Çünkü inanmak istemiyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Desmond -- 19 Ocak 2016; 11:51:15 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.