Şimdi Ara

Gerçek dostluk hikayesi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir tanesi çok kurnaz atılgan ve hareketli. Digeri çok saf dürüst ve sessizdir...

Birgün kurnaz olan arkadaş, saf arkadaşının yanına gider ve kendisinden para ister. Saf dostu onu hiç kırmaz, cebindeki tüm parayı arkadaşına verir.. Arkadaşı bu parayla işlerini düzeltir..

Bir süre sonra kurnaz olan yeniden dostunun yanına gider ve evlenmek üzere oldugunu nişanlısını çok begendigini ve ondan vazgeçmesini ister..
    Arkadaşı çok şaşırır.. Ne diyecegini bilemez..
    Fakat aralarında o kadar kuvvetli bir sevgi vardır ki arkadaşına hayır diyemez ve nişanlısından vazgeçer...

Zaman içinde saf olanın işleri bozulur ve birden arkadaşı aklına gelir, ben ona sıkıştıgında iyilik yapmıştım diyerek arkadaşının iş yerine gider ve kendisine çalışması için iş vermesini ister.. Ama arkadaşı ona iş vermez..

Bizimki pişmanlık ve üzüntü içinde geri döner yinede arkadaşına kızamaz..

Birgün sokakta dolaşırken yanına hasta ve yaşlı bir adam yaklaşır. Fakir oldugu için ilaç alamadıgını söyler yaşlı adam..
    Bizimki adamcagıza acır istedigi ilaçları alır evine götürüp dinlendirir ve oturup sohbet ederler bir süre..
    Ve kısa bir süre sonra yaşlı adamın öldügünü duyar..
    Yaşlı adam çok zengindir ve bütün mirasını bizim safa bırakmıştır..

Saf, birazda sevdigi dostuna olan kırgınlıgıyla dostunun iş yerinin karşısında bir ev alır ve oraya yerleşir..
    Birgün evin kapısını dilenci bir kadın çalar. Yaşlı kadın çok aç oldugunu kendisine yemek vermesini ister..
    Bizim saf hiç düşünmeden kadını içeri alır karnını doyurur..

Kimsesi olmadıgını ögrendigi kadına kendisininde yanlız oldugunu söyler, ve bu evde birlikte yaşayalım sen evin işlerini ve yemeklerini yaparsın der..
    Yaşlı kadın hiç düşünmeden kabul eder bu teklifi..

Bir süre sonra yaşlı kadın bizim safa kendine uygun bir kız bulup evlenmesini söyler..
    Bizim saf böyle bir kızı nasıl bulacagını kendisinin tanıdıgı olmadıgını söyler...
    Yaşlı kadında ona uygun bir kız tanıdıgını ve isterse kendisiyle görüştürebilecegini söyler..

Ve görüşmeler sonucunda evlenmeye karar verilir, dügün davetiyeleri basılır...

Bizimkisi kırgın oldugu halde çok samimi oldugu dostunu yinede unutamamıştır birazda geldigi durumu görmesi açısından samimi arkadaşınada davetiye gönderir..

Dügün günü gelir çatar...

Saf adam dügün salonunda birşeyler söylemek istegiyle mikrofunu alır ve başlar yaşadıklarını anlatmaya..

"Eskiden çok sevdigim bir dostum vardı. Bigün işleri bozulunca benden borç para istedi, elimdeki bütün parayı verdim. Evlenmek üzere oldugum nişanlımı çok begendigini söyleyerek ondan vazgeçmemi istedi. İçin kan aglayarak nişanlımdandan vazgeçtim... Çünki biz gerçek dosttuk! Onun üzülmesini istemedim... Ve işlerim bozuldugundan onun işyerine giderek çalışmak için kendisinden iş istedim. Ama o bana iş vermedi... Çok üzüldüm, yinede arkadaşıma kızmıyorum çünkü biz gerçek dosttuk.. "

Bu konuşma üzerine kurnaz olan adam daha fazla dayanamaz alır mikrofonu oda başlar konuşmaya...

"Benimde bir zamanlar çok sevdigim bir dostum vardı. İşlerim bozuldugundan kendisinden para istedim, bütün parasını bana verdi. Sonra ondan nişanlısını istedim, üzülerek nişanlısındanda vazgeçti... Ama nişanlısını istememin nedeni; o kadının arkadaşıma layık olmamasıydı. Kendisi çok saf oldugu için, arkadaşımı ancak bu şekilde kurtarabilirdim.. İşleri bozuldugundan gelip benden iş istedi. En iyi arkadaşımı kendi emrimde çalıştıramazdım, o yüzden iş vermedim! Günün birinde karşılaştıgı yaşlı adamsa benim babamdı, babam ölmek üzereydi.. Onu arkadaşımın yanına ben gönderdim ve mirasını ona ben bıraktırdım... Evine gelen dilenci kadınsa; annemdi.. Ona bakıp iyi yaşamasını saglamak için gönderdim... Ve şu anda evlenmekte oldugu kişide benim kız kardeşim! Onu arkadaşımla evlenmesine ben ikna ettim. Degerli misafirler işte biz böyle dostuz!... "

• bu şeyin milyon farklı çeşidini biliyorum
    hatta stv versiyonu bile var

ama saçmalıklar var söylememe bile gerek yok umarım
  • Ne olursa olsun.. Güzel hikâye.. Bizdekiler var da ne ota yarıyor? Ciğeri 5 para etmez herifler..
  • tamm cok güzelde bu saf olan baya baya saf oyle boyledeğil nefes alması zarar o derece en iyi arkadasın ama ne anasını ne babası nı ne bacısını tanıyon hadi onu gectik bunların soyaddlarıda aynıdır hiç mi işkilenmedin
  • quote:

Orjinalden alıntı: ~exampleGM~

tamm cok güzelde bu saf olan baya baya saf oyle boyledeğil nefes alması zarar o derece en iyi arkadasın ama ne anasını ne babası nı ne bacısını tanıyon hadi onu gectik bunların soyaddlarıda aynıdır hiç mi işkilenmedin

İşte Türk..
    Türk milleti olarak biz böyleyiz işte. Herşeyin incigini cıncıgını araştırırız

Hikaye işte ya adı üstünde hayret bişey ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 12 Ocak 2009; 3:39:54 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gerçek kaybetme hikayesi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.