Şimdi Ara

Gerçeğe En Yakın Monitör Boyutu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar! Anlatmak istediğim biraz karışık gelebilir ama, nesnelerin gerçek boyutuna en yakın boyutları veren monitör boyutu hangisi acabaa? Örneğin bir fps oyununda silahın veya adamın ellerinin ekranda kapladığı alan, ya da bir yarış oyununda direksiyonun boyutu, veya oyunun ya da filmin içindeki bir ağacın, evin vs. derinliği de hesaba kataraktan masaüstü kullanım (yaklaşık 60 cm) olmak üzere en uygun hangi boyutlu bir monitör almalıyız? Eminim bununla ilgili bir araştırma yapılmıştır ama bulamadım. Konuya ilgisi olan arkadaşların mesajlarını bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DGMI -- 4 Haziran 2014; 13:34:03 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Merhabalar.Bu konu benimde bir dönemde çok kafamı karıştırıyordu.Araştırmalarıma göre yardımcı olmak isterim.

Oyuncu için en ideal oyun monitörünün boyutunu monitör ile mesafesi belirliyor.Örneğin mönitör ne kadar büyük olursa olsun reflekslerin sadece göz odaklı olsun.Örneğin kafanı çevirerek adam vurcağın bir ekran boyutu almanı tavsiye etmiyorum.Mesaace 60 cm demişsin .Bence bu mesafe gerçekten çok yakın.Ben 1 metreye yakın mesafeden oynuyorum gayet ideal oluyor.Boyut olarak mesafene göre bir seçim yapman senin için idealdir.En önemlisi ise etraftaki ve arkadaki malzemelerin senin dikkatini dağıtmadan ekranı görebiliyor olman. Bence 21inch idealdir.

Aslında boyutundan ziyade hz değerleri daha önemli.Güzel bir monitör istiyorsan hz'sinin 100 lere yakın olmasını tercih etmelisin.Ping değeri yani gecikme süresininde 1 e yakın olması senin lehine olacaktır.Bunun dışında ekran kartınında önemi büyük tabiki de..

• Cevabınız için teşekkür ederim hocam, en yakın 60 cmden oynuyorum (yarış oyunlarını). Bu uzaklık fps oyunlarda 75'e kadar çıkıyor. Dediğiniz gibi, monitörün boyutlarının haricindeki özellikleri de çok önemlidir. Artık bütçem yettikçe bu değerlerin iyi olmasını sağlayacağım. Ancak boyutun feragat edilecek bir özellik olmadığını düşünüyorum. Ve görüntüde en belirgin özelliklerden biri. Boyut olarak 21 inçi ppi değerinin yüksekliğinden dolayı ben de düşünüyorum. Ama acabaa objelerin kapladığı alanın gerçeğe en yakın olması açısından yeterli mi bu büyüklük

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DGMI -- 13 Şubat 2015; 3:31:55 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • ufacık masalarda vede ufacık monitörlerde mecburen yakından bakıyorsunuz.
    masa derinliği,
    bakma görme mesafeniz,
    mon. büyüklüğü
    ortamdaki ışık kaynağı (detaya girmiyorum)

masa büyükse, 23" ve üzeri tavsiyedir, daha geri çekilerek yada monitörü ileri iterek kullanabilirsiniz, "ee büyük mon. aldık ama az uzaktan bakmaya başladık
    olmadıki şimdi aynı hesap " derseniz tek cevap şudur "o zaman 15" falan alıp 30-40 cm den bakın."

ekrandaki nesne büyüklüğü sizin monitöre bakma mesafenize de bağlı, eğer küçük mon. alırsanız yakından bakmaktan başka çareniz yok ama büyük mon. alırsanız
    duruma göre yaklaştırıp uzaklaştırabilirsiniz, genelde yakından bakmamız yazı okumaya vede yazmaya bağlı (bu forumda gezmek mesela)

ama oyun oynarsak daha bir geri çekilmemiz gerekir, heleki film izleyeceksek çok çok daha geri çekilmeliyiz, ama küçük mon. varsa bu seçeneklerimiz olmaz
    en iyisi büyük monitör alıp isteğimize göre mesafe belirlemek-belirleyebilmek

o sebep tavsiyem 23-24" ve üzeridir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VLCplayer -- 6 Haziran 2014; 18:57:51 >

• Anlıyorum hocam, teşekkür ederim. Tavsiyenizi göz önünde bulunduracağım. Elektronik mağazalarına gittiğimde imkan bulabilirsem bunu yakından test etmeye çalışacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DGMI -- 13 Şubat 2015; 3:33:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.