Şimdi Ara

GEORGE MİCHAEL BELGESELİ İstanbul 5. AFM Bağımsız Film Festivalinde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • !F İSTANBUL, 16 ŞUBAT'TA BAŞLAYACAK
    Kollektif Prodüksiyon ile AFM sinemalarının düzenlediği ''!f İstanbul 5. AFM Uluslararası Bağımsız Film Festivali'', Yapı Kredi Üniversite Bankacılığı'nın ana sponsorluğunda 16 Şubat'ta başlayacak.

    Festivalin tanıtımı amacıyla Beyoğlu AFM Sineması'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan AFM Sinemaları Genel Müdürü Bülent Erdoğan, bu yıl beşinci yaşını kutlayan festivalin sürprizleri olduğunu kaydetti. Festivalin ilk sürprizinin, ''karşı yakaya taşınması'' olduğunu anlatan Erdoğan, bu yıl film gösterimlerinin sadece AFM Beyoğlu Fitaş Sineması'nda değil, yeni açılan Caddebostan AFM Budak Sineması'nda da yapılacağını aktardı.

    Festivalin ayrıca bu yıl ilk kez İstanbul dışına çıkacağını belirten Erdoğan, İstanbul'un ardından !f İstanbul'un Ankara'da gerçekleştirileceğini vurgulayarak, AFM sinemalarının sayısının artmasıyla gelecek yıllarda başka kentlere de festivali taşımayı hedeflediklerini söyledi.

    Festivalin bir ilkinin de bu yıl ilk kez geçmiş yıllara oranla en fazla sayıda filmin programda yer alması olduğunu dile getiren Erdoğan, toplam 50 filmin gösterileceği !f İstanbul'un indirimli biletlerinin 8-12 Şubat arasında satılacağını, biletlerin tam 11, indirimli 9 YTL olarak belirlendiğini bildirdi.

    Erdoğan, ''!f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, yıllar içinde bu festivalin bağımlısı bir kitle yarattı. Festivale büyüyen ilginin bu yıl da 3 ayrı noktada büyüyerek daha da gelişeceğine inanıyoruz'' diye konuştu.

    !f İstanbul'un festival koordinatörleri Pelin Turgut ve Serra Ciliv de festival programı hakkında bilgi verdi. Festivalde bu yıl yeni Amerikan hareketinin genç ve öncü yönetmenlerinden cesur filmler, Toronto ve Sundance festivallerine katılmış ödüllü ve ödülsüz ilgi çekici yapımlar yer alacak.

    Festivalin, ''Hit Filmler'', ''Nöbetçi Sinema'', ''Gökkuşağı'' gibi klasik bölümlerinin yanı sıra ''sisteme dahil olmak istemeyenlerin'' hikayelerini anlatan ''İçeridekiler-Dışarıdakiler'', müzik, dans gibi sanat dallarıyla uğraşan sanatçıların özel hikayelerinin yer aldığı ''Express Yourself'' ve festivali geçen yıllarda takip eden meraklılarının seveceği tür filmlerden oluşan ''!f Kolik Özel'' bölümleri de yer alacak.

    Festival koordinatörlerinin ''matrixvari havasıyla kült film olmaya aday'' gösterdikleri ''Fırtına'', Japonya'dan animasyon sineması örneği ''Katakuli'', dünyanın en büyük şirket skandallarından kabul edilen Enron şirketini anlatan ''Enron'', yönetmeni Ahmed İmamoviç'in çekimleri sırasında ölüm tehditleri aldığı ve Bosnalı bir Müslüman ile bir Sırp iki erkeğin aşkını anlatan ''Batıya Git'' ve 80'li yılların ünlü pop yıldızı George Michael'in kendisini anlattığı belgesel, festivalin ilgi çekici yapımları arasında yer alıyor.

    !f İstanbul, İstanbul'un ardından, 3-5 Mart 2006 tarihlerinde Ankara'da AFM Migros Sinemaları'nda düzenlenecek. Filmler ve seanslarıyla ilgili ayrıntılı bilgiler, ''www.ifistanbul.com'' adresli internet sitesinden de edinilebilecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wham80 -- 7 Şubat 2006 15:10:12 >







  • Dostum bu forumda George Michael hayranı bulunacağını zannetmem. Ha dersen ki hangi rapçi daha iyi, o zaman açtığın topic tavan yapar.
  • “Aman Tanrım, dev bir yıldızım ve sanırım nonoşum. Ne yapacağım? Bu işin sonu iyi bitmeyecek.”
    George Michael
    Film Hakkında
    Özel hayatı konusundaki suskunluğu ile bilinen ünlü pop yıldızı George Michael, kendi iç dünyasını ilk kez ifşa bu filmde ederek seyirciyi mütevazı bir başlangıçtan ünlü olmanın doruklarına çıkan olaylı hayatına dair bir tura çıkarıyor. Zeki, açık yürekli ve kendiyle dalga geçebilen yıldız, Wham! ile meşhur olduğunda 18 yaşındaydı. Film, Michael’in solo kariyeri, plak şirketine açtığı dava ve hatta meşhur umumi tuvalette basılma hadisesine kadar birçok iniş ve çıkış anına arşiv görüntüleri ve konser kayıtları eşliğinde geri dönüyor. George Michael, yirmi yıl aradan sonra Wham!’deki ortağı Andrew Ridgeley’le ilk kez kamera karşısına geçtiği filmde, egosunu dizginleme çabalarından özel ile kamusal hayatını dengeleme uğraşına kadar, ünlü olmanın psikolojik zorluklarını samimiyetle anlatıyor. Özel hayatından genelde hiç bahsetmeyen yıldız, filmde Brezilyalı sevgilisi Anselmo ile olan ilişkisini ve Anselmo’yu AIDS’e kaybetmenin acısını da anlatıyor. Günümüz müzik endüstrisi ve ünlü olmaya dair pek çok şey söyleyerek bir müzik belgeselinin oldukça ötesine geçen George Michael: Farklı Bir Hikaye, göz önünde yaşarken kendi özelini yaşamaya çalışan bir adamın içini dökmesi olarak nitelendirilebilir.




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.