Şimdi Ara

Geometride Trigonometri Kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. Geoda teta, 2teta gibi açı oranları verilen soruda sin 2teta açılımı falan yapıyorum. Sadece meraktan benim gibi başka bir psikopat olup olmadığını öğrenmek için konu açtım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Var kardeşim, a^2 = b^2 * c^2 + sinalpha bile yapıyorum. İyi oluyo

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psikopatlık değil aslında, bi çok soru bi çok yerden gelebiliyor :) Matematikse matematik geometriyse geometri :D Ben de üslü sayıları logaritmadan yapıyorum genelde, karman çorman bi iştense karışmamış oluyor soru :) Steawart teoremini de kullanmaya çalışırım hep açıortay teoreminden ziyade :) Hepsini sağlıyor nasıl olsa :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eüzerixinintegrali -- 13 Şubat 2016; 22:41:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maestraa

Psikopatlık değil aslında, bi çok soru bi çok yerden gelebiliyor :) Matematikse matematik geometriyse geometri :D Ben de üslü sayıları logaritmadan yapıyorum genelde, karman çorman bi iştense karışmamış oluyor soru :) Steawart teoremini de kullanmaya çalışırım hep açıortay teoreminden ziyade :) Hepsini sağlıyor nasıl olsa :D

Ben de üslüleri logaritmadan yapıyorum. Dalga geçiyolar

• Hocam trigo ikinci silahımdır.Baktım çıkmıyor trigoya başvururum.Geçen bir soru vardı.Baktım bulamadım bişey.Bi tek elimde 36 açısı vardı.Fizikciler cos 37 yi 0.8 kabul ediyor diye bende 36'yı 0.8 kabul ettim.Nasıl olsa sonuçta hiçbirşey farketmez diye.Sen düşün artık nasıl bir kafam var :D
  • kullanırım ben de hem böyle soruları fantastik yoldan yapınca insana moral aşılıyor
  • Benim de bir arkadaş köklü sayıları yaklaşık değerlerini kullanarak yapıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fem Simetri Matematik 1
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mantıklı hocam.Yani bir derste veya bir konuda kuralları bilmek iyidir.Ama sınav telaşıdır bişeydir ikinci çıkış yolu gerek her zaman.Mesela torktaki ağır olan la hafif olanı ortak kütle olarak aldığımızda dengede hareket etme oranlarından mat ve kimyadaki karışım sorularını çözdüğüm oluyor.Köklü sayılarda o yaklaşık değer olayıda çok mantıklı.İkinci bir çıkış kapısı :)
  • Çok zaman harcamaz mı hocam son çare yapılabilir de en az 2 dakika gider gibi soruya
  • quote:

Orijinalden alıntı: PusLu1

Çok zaman harcamaz mı hocam son çare yapılabilir de en az 2 dakika gider gibi soruya

Her soruda yapınca insan pratikleşiyor

• Dörtgenlerde baya kullanıyorum çemberde denemedim hiç

• Bende yeni başladım sinüs teoremi filan güzel çıkıyor yarı çap formülü filan iyi durumda

• bizim geometrici türevi geometriyle çözüyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.