Şimdi Ara

Geometri Üstatları Burdamı Aklım Yetmedi Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • x y düzleminde birbirinden bağımsız hareket eden iki çember var.

ikiside 5 cm yarıçapa sahip.

sorum şu : bu çemberleri kordinatsal anlamda hangi şartlar yerine gelirse birbirine değmiş sayarız?

• Ne gibi bi cevap vermemiz gerekiyor şıkları söyle
  • eline iki rijit,özdeş çember al. masaya x, y düzlemi çiz. sonra birbirine değdir. sonra radar ile incele. bi makale yaz. kolay bir mesele değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noxramma

Ne gibi bi cevap vermemiz gerekiyor şıkları söyle

hocam oyun yapıyorum. iki tane top biribirine değerse oyun game over olucak.formüllerştirmem lazım yani. ama buldum zaten dün. teşekkürler yinede
  • Sorunun cevabı tam olarak şu birincinin koordinatı x1,y1 ikimcinin x2,y2 olursa (x2-x1)'in karesi ile (y2-y1)'in karesi toplamı çap uzunluğunun karesine eşit olursa değimiş demektir yani (merkezler arası uzaklık 2r olduğu an)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dreamline®

Sorunun cevabı tam olarak şu birincinin koordinatı x1,y1 ikimcinin x2,y2 olursa (x2-x1)'in karesi ile (y2-y1)'in karesi toplamı çap uzunluğunun karesine eşit olursa değimiş demektir yani (merkezler arası uzaklık 2r olduğu an)

aynen hocam bende böyle programladım zaten oyunumu .Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dreamline®

Sorunun cevabı tam olarak şu birincinin koordinatı x1,y1 ikimcinin x2,y2 olursa (x2-x1)'in karesi ile (y2-y1)'in karesi toplamı çap uzunluğunun karesine eşit olursa değimiş demektir yani (merkezler arası uzaklık 2r olduğu an)

hocam teşeşkkürler aradığım cevap buydu.

birde iki çember değilde iki dikdörtgenin birbirine değmesi için şartlar nelerdir?

yani x y düzleminde iki dikdörtgen hangi şartlar oluşursa birbirine değmiş sayarız?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.