Şimdi Ara

GEOMETRİ ÜÇGENLER KONUSUNU BİTİRİNCE YÜK KALKARMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Üçgenlerden oluşan 6 konu bildiğiniz üzere biraz zor arkadaşlar. bu 6 konuyu bitirirsek diğer konularda da üçgenler gibi zorlanırmıyız ? yükümüz kalkarmı ne diyorsunuz ?

• bak kardeşim sana söylüyüm. şimdi üçgenler geniş ve diğer konularında içinde olan bi konu fakat bildiğiniz üzere geçen sene müfredat değişti ve artık eskisi kadar önemsenmiyor yani analitik olarak üçgen ve diğer konuları düşünmeyi bilmek sisizn daha çok işinize yarar ama temelinide atlamamanız gerekir tabi :)
  • Dediklerini hiç anlamadım biraz daha açarmısın ?
  • seriusse S kullanıcısına yanıt
    doğru diyorsun hocam peki o üçgenlerden temeli attıktan sonra diğer konularda zorlanırmıyız yoksa normal bir zorluktamı olur
  • kotkas kullanıcısına yanıt
    Hocam geometrinin üçgenler konusu sıfırdan geometriye başlayanlar için biraz zor oluyor. Peki bu üçgenlerden oluşan 6 konuyu bitirdiğimizde diğer konulardada bu derece zorlanacakmıyız ? yoksa temelimiz olduğundan o kadar kasmayacak mı sorum bu
  • HAHAH sana dememiştim kardeş bende senle aynı durumdayım cevap yazan arkadaşa demiştim m¨¹fredat değişti yani ¨¹çgenlere çok takılmayalım mı demek istiyor ona sormuştum da kişiyi ekleyemedim
  • üçgenler geometrinin temelidir. Eğer kavrayarak üçgenleri bitirisen (benzerlik vs. de dahil) gerisinde çok rahatlarsın. Bence geometrinin yarısı üçgenlerdir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İNTEGRAL Mİ ZOR TÜREV Mİ
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sherlock Domates kullanıcısına yanıt
    İşte aradığım cevap.... Sağol hocam
  • özeldende attımda başkalarınada yararı olur belki burayada yazıyım:

bak ben geometriden anlamazdım zamanında (3-4 sene önce filan lise 3 te iken) oturdum yaz aylarıydı, geometri çalışayım dedim ama sadece üçgenleri bitirebildim (benzerlik filanda dahildi buna).

Bitirdim derken konuyu çalışıp geçme değil. Konuyu çalış zaten her konuda 5-10 tane önemli husus formül vs. olur onları öğren ve sonra soru çöz. Ama soru çözme işinde çözdüğün sorunun fazlalığı benim için 2. plandadır. Ben soruyu nasıl çözdüğüne bakarım. Yani soruya 2 dk. bakmışsındır çıkmıyor diye gidip hemen hocaya sormuşsundur, bu olmaz geometride.

Peki ne yapmalı? Bu benim kendi denediğim metot ve çok faydasını gördüm;

Mesela konuyu çalıştın anladın, soru çözdün artık sayısı ne kadarsa (çok azda olmasın çok aşırıda, bak hesap et, konuları yetiştirebileceğin miktarda soru çöz sınavada az kaldı zaten). Arada yapamadıkların olacaktır onları direk gidip çözdürme, bir köşede dursun, diğer soruları çöz, başka bir ders çalışacaksan çalış yani normal işlerini yap, akşama yada ertesi güne o yapamadığın sorulara bir daha bak, baştan düşün, başka açılardan bak soruya, konuda öğrendiklerin aklında olsun, yani o öğrendiğin şeylerle çözeceksin soruyu, denemekten korkma, dene yani çok çok çözemessin silip başka bir çözüm denersin.

Göreceksinki o çömediğin soruların bir kısmını daha çözmüşsün. Bu insana çok büyük bir mutluluk veriyor :D

tabi yine çözemediklerin olacak ama yine hocaya sorma onları , başka bir gün yine çözmeye çalış, bu şekilde ayrı zamanlarda min 3-4 kere uğraş çözemediğin sorularla, ha baktın en son olmuyor o zaman git sor.

Kısacası yapadığın sorularla uğraş, uğraştıkça görüşün genişleyecek.

o yaz sadece üçgenleri bitirebilmiştim o da zar zor (hava sıcak rehavet filan...) ama çok faydası olmuştu.

burada yazdıklarım kendi gözlem sonuçlarımdır. Bende başarılı olmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sherlock Domates -- 8 Ocak 2014; 14:41:02 >

• Hani nasıl bir ailenin direği baba ise yani baba olmadan aile sağlam bir şekilde yaşayamıyorsa, üçgen de geometri ailesinin babasıdır. Üçgeni halleden biri çok rahat diğer geometri konularını da yapabilecek duruma gelebilir.
  • Birtürlü halledemiyorum geometriyi tavsiyelere fazlasıyla açığım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.