Şimdi Ara

Generic Host Process For Win32 Service Yeni Kesin Cozum! (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
408
Cevap
1
Favori
351.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşım başlat çalıştır demişsin alttakileri yaz demişsin.. çalıştır a ne yazacaz da çıkacak yere onları yazıcaz???
  • tşkkkkkk
  • quote:

Orjinalden alıntı: freenautilus

Benim durup dururken kendiliğinden hortlayan sorunum şöyle:
    Herhangi bir mp3-video seçip media player'da açıyorum.parça/film bittikten 10sn kadar sonra meşhur generic host processes for win32 services error hatası çıkıyor ve kapat dedikten sonra bir an için pencerler win 98 gibi klasik görünüme ve sonra tekrar xp şekline dönüyor.Bu noktadan sonra eğer hala media player'ı kapatmamış iseniz sürükle bırakla mp3 çalmaya devam edebilirsiniz.Ama kapatırsanız bir daha açmak istediğinde ses aygıtının bulunamadığına dair bir uyarı çıkıyor.Ayrıca tv kartı ve diğer ses çıkaran enstrumanlar ve programlar da sessiz hale geliyor.Düzelmesi için restart gerekli.
    İnternette genellikle 2006 tarihli bazı çözümler var ama istisnasız herkesin sorununa çözüm getiren ortak tek bir çözüm yok.Kimi oldu saol derken kimi şe yaramadı daha beter oldu,artık internette gitti diyebiliyor.
    Ben de birkaçını denedim zamanında ama çözüm bulamadım.Bukadar sene geçmiş,MS buna adam gibi bir yama yapamamış ya pes yani.Programın yayınlayıcısı bile bir çözüm üretemediyse ne denirki başka.Hala bu şekilde kullanıyorum.
    Herkes için kesin ortak çözümü bilen varsa lütfen paylaşsın.Zira 2008 tarihli pek bilgi yok nette.Bu da bana acaba aradan geçen sürede çözüldü de ben mi atladım sorusunu sorduruyor.
    Teşekkürler

Edit:sadece boş media player açıp bekleyince de hata geliyor:(

Aynı durumla karşı karşıyayaım. Net bağlantımla alakalı bir sorunum yok lâkin PC'deki ses olayı yalan oluyor dediğin gibi. Bende bir çözüm bulmuş değilim. Öyle görünüyor ki format yolu bizim için tek çare. Hani sade bir sistem kullanıyor olsam sorun değilde, benim format atıp eski haline getirmeme için makinayı 1 güne ihtiyacım var.

Bende ki sorun disk birleştiriciyi çalıştırdıktan sonra oldu, sanıyorum ki taşınmaması gereken bir dosyayı taşıdı, sistemi geride aldım ama yinede bir işe yaramadı...

• quote:

Orjinalden alıntı: serji

6. Alternatif 445. port kapatma yolu:
    baslat - calistir - regedit yazip entera basin. buraya gidin:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\NetBT\Parameters
    TransportBindName adli degeri cift tiklayin ve degeri silin. bilgisyari yeniden baslatn

8. HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\OLE "EnableDCOM" adli degeri N olarak degistirin.

Arkadaslar insallah bunlar isinize yarar

Sadece bu iki işlemi gerçekleştirdim ve daha bilgisayarı açtıktan 30 saniye sonra karşıma çıkan Generic Host hatası 9 dakika 33 saniyedir çıkmadı. Teşekkürler serji :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: ckvo

quote:

TransportBindName adli degeri cift tiklayin ve degeri silin. bilgisyari yeniden baslatn

8. HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\OLE "EnableDCOM" adli degeri N olarak degistirin.

Sadece bu iki işlemi gerçekleştirdim ve daha bilgisayarı açtıktan 30 saniye sonra karşıma çıkan Generic Host hatası 9 dakika 33 saniyedir çıkmadı. Teşekkürler serji :)

Denedim bakalım pek ümitli değilim ama, saat şu anda 23:44 01, 02'ye kadar uyanık kalırım, bilgi veririm size...

• Saat 02:16 şimdilik hala yok ama bilinmez, sabah bir daha rapor veririm...
  • Arkadaslar.. Benim cafemde bu sorun cikti. Tum pclerde generic host hatasi veriyor.. Fakat net kopmuyor sadece agdan gidiyor bilgisayarlar. Reset atilinca duzelir sonra 10 dakika sonra geri geliyor bazen 30 dakika. Verdiginiz islemi yapamam cunki \device\ yi kaldirirsam bilgisayar networkden cikip tek basina bi bilgisayar oluyor. Agdan harici calisan sadece internete girebiliyor... kafayi yemek uzereyim.. lutfen yardim edim...
  • aralarda boşluk bırakıcazmı çünkü ıp.. bulunamadı diyo
  • Hala sorun yok, kendi adıma diyebilirim ki ''Bu yöntem benim makinamda işe yaradı'' yardımcı olan arkadaşa, kucak dolusu sevgiler, çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: _LetsGet_

Arkadaslar.. Benim cafemde bu sorun cikti. Tum pclerde generic host hatasi veriyor.. Fakat net kopmuyor sadece agdan gidiyor bilgisayarlar. Reset atilinca duzelir sonra 10 dakika sonra geri geliyor bazen 30 dakika. Verdiginiz islemi yapamam cunki \device\ yi kaldirirsam bilgisayar networkden cikip tek basina bi bilgisayar oluyor. Agdan harici calisan sadece internete girebiliyor... kafayi yemek uzereyim.. lutfen yardim edim...

Linklerdeki programlari indirip kurman da isine yarayabilir. Oyle bir dene olmazsa baska bir yontem bulmaya calisiriz.

quote:

Orjinalden alıntı: AnTi_TeRRoR

aralarda boşluk bırakıcazmı çünkü ıp.. bulunamadı diyo

SP2 bastan yuklemeniz gerekebilir. Isletim sisteminin kurulumu ile birlikte gelen SP2ler sorun yaratabiliyor.

quote:

Orjinalden alıntı: James_Sunderland

Hala sorun yok, kendi adıma diyebilirim ki ''Bu yöntem benim makinamda işe yaradı'' yardımcı olan arkadaşa, kucak dolusu sevgiler, çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim...

Ben tesekkur ederim sonucu bildirdiginiz icin kolay gelsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: ckvo

quote:

Sistem generic host ... arızası verip ses dosyalarını açamıyordu.
    ben de sadece 6 ve 8. adımları uygladım. problemim çözüldü.
    Emeğini, bilgisini paylaşan herkesten Allah razı olsun.

• 23 pclik bi internet cafede bu problemi yaşadık. xp sp2 yüklüydü. microsofttan indirdigimiz yama ile bilgisayarlara sp3 yükledik ve daha sonra tüm güncellemelerini yaptık. sorun halloldu..
    burdaki yöntemleri denemedm ama yinede yardım aldım diğer yorumlardan filan. teşekkürler yardımlarınız için..
  • quote:

Orjinalden alıntı: fortuneteller
    Sistem generic host ... arızası verip ses dosyalarını açamıyordu.
    ben de sadece 6 ve 8. adımları uygladım. problemim çözüldü.
    Emeğini, bilgisini paylaşan herkesten Allah razı olsun.

quote:

Orjinalden alıntı: link88

23 pclik bi internet cafede bu problemi yaşadık. xp sp2 yüklüydü. microsofttan indirdigimiz yama ile bilgisayarlara sp3 yükledik ve daha sonra tüm güncellemelerini yaptık. sorun halloldu..
    burdaki yöntemleri denemedm ama yinede yardım aldım diğer yorumlardan filan. teşekkürler yardımlarınız için..

Allah hepimizden razi olsun. Sonuclari bildirdiginizicin tesekkurler.

• Evet bu şekilde bu çözümleniyor hatta hiç bu şekilde uğraşmaya gerek yok hazır fixler var bir tıklamayla düzeliyor ama bu sadece ev bilgisayarları için geçerli ağ olan yerlerde ve internet cafelerde geçerli değil..
    lan kapanıyor paylaşım yapılamıyor o zamanda..
  • arkadaşım 2 yöntemdeki ilk işlemi yaptım geriside gerekliimi ve bu microssoft sayfasından link vermişsin ya ben orda kötü yazılımlardan korunma die bişiler var onlarıda alalımmı.

3. Eger bu islemler olmadiysa firewall yardimi ile 139 ve 445 numarali portlari engelleyin.
    4. tekrar dogrulama gerektigi icin**** upload ettim bunu indirin ve uygulayin:
    http://lnk.in/64gf
    5. baslat - calistir - Dcomcnfg.exe yazip entera basin.
    Konsol Koku altinda Bilesen Hizmetleri tiklayin. bilgisayarlar klasorunu acin. Bilgisayarim'i sag tiklayin ve sonra ozellikler'i tiklayin. Varsayilan ozellikler sekmesini tiklatin. Bu bilgisayar uzerinde dagitilmis COM'u etkinlestir isaretini kaldirin. Uygulayin ve yeniden baslayin.

ben sadece bu işlemi uygulayabildim yeterlimidir sorun çıkmassa yazacağım tabi teşekkürler

• quote:

Orjinalden alıntı: Onder_PC

arkadaşım 2 yöntemdeki ilk işlemi yaptım geriside gerekliimi ve bu microssoft sayfasından link vermişsin ya ben orda kötü yazılımlardan korunma die bişiler var onlarıda alalımmı.

3. Eger bu islemler olmadiysa firewall yardimi ile 139 ve 445 numarali portlari engelleyin.
    4. tekrar dogrulama gerektigi icin**** upload ettim bunu indirin ve uygulayin:
    http://lnk.in/64gf
    5. baslat - calistir - Dcomcnfg.exe yazip entera basin.
    Konsol Koku altinda Bilesen Hizmetleri tiklayin. bilgisayarlar klasorunu acin. Bilgisayarim'i sag tiklayin ve sonra ozellikler'i tiklayin. Varsayilan ozellikler sekmesini tiklatin. Bu bilgisayar uzerinde dagitilmis COM'u etkinlestir isaretini kaldirin. Uygulayin ve yeniden baslayin.

ben sadece bu işlemi uygulayabildim yeterlimidir sorun çıkmassa yazacağım tabi teşekkürler

Bazi sistemlerde hatta cogu zaman yeterli oluyor. Muhtemelen bir sorun cikmayacaktir.

• Bu konu ile ilgili hemen tüm iletilere baktım ancak, bir sorun görmezden geliniyor.. Birçok kişi dile getirmiş ancak çözüm hala yok..

Arkadaşlar, registry de yapılması önerilen değişikliklerden sonra AĞ ÇALIŞMIYOR !!! Belki evde sorun çözülmüş gibi görünebilir ama internet kafelerde ve bilgisayar laboratuarlarında AĞ YOKSA HAYAT YOK demektir.

ağdan bağlanmaya çalıştığımızda aldığımız hata mesajı:
    uzaktaki sistem taşıma iletişim kurallarını desteklemiyor

Şimdi bize gereken, bu portu kapatmadan (\device\ ifadesini ilgili yerden kaldırmadan) çözüm bulabilmek... Bu konuda bilgisi olan var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem22 -- 20 Kasım 2008; 16:37:05 >
  • Kayıt defteri düzenleme yöneticiniz tarafından devre dışı bırakılmış diyor napabilirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdem22

Bu konu ile ilgili hemen tüm iletilere baktım ancak, bir sorun görmezden geliniyor.. Birçok kişi dile getirmiş ancak çözüm hala yok..

Arkadaşlar, registry de yapılması önerilen değişikliklerden sonra AĞ ÇALIŞMIYOR !!! Belki evde sorun çözülmüş gibi görünebilir ama internet kafelerde ve bilgisayar laboratuarlarında AĞ YOKSA HAYAT YOK demektir.

ağdan bağlanmaya çalıştığımızda aldığımız hata mesajı:
    uzaktaki sistem taşıma iletişim kurallarını desteklemiyor

Şimdi bize gereken, bu portu kapatmadan (\device\ ifadesini ilgili yerden kaldırmadan) çözüm bulabilmek... Bu konuda bilgisi olan var mı acaba?

SP3 yukleyip sorunu giderebilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: AnTi_TeRRoR

Kayıt defteri düzenleme yöneticiniz tarafından devre dışı bırakılmış diyor napabilirim

http://www.guvenlikuzmanim.com/bilgi/2008/10/26/kayit-defteri-duzenleme-yoneticiniz-devre-disi-birakilmis-hatasi/

• Çok saol serji kardeş. Allah razı olsun. Yani ne diyim sana her gün dua ediyorum. Kaç gündür bu sorunla uğraşıyordum.Bütün forumlarda farklı yöntemler vermişler ve hepsini denememe rağmen çözememiştim. Sp3 kurduklarımda bile bu sorun vardı ve ancak bu yolla çözdüm. Tabii internet cafelerde HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\NetBT\Parameters'teki device olan değeri sildiğimiz zaman ağ tamamen gittiği için o kısmı atladım ve şu an sorunsuzum.
    Fakat bişey sormak istiyorum. Normalde güvenlik duvarı açık olduğu zaman bu hata vermiyor fakat bende güvenlik duvarları kendi kendine devre dışı kalıyor ve tekrar aktif edemiyorum ancak reset atınca düzeliyor. Acaba bu sorun neden kaynaklanıyor? Çünkü eğer zaten güvenlik duvarı devre dışı kalmazsa bu generic host hatasıda gelmeyecekti.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.