Şimdi Ara

★★ General Mobile GM 5 Plus [ANA KONU] ★★9 Ay sonra Her tarafı sorunlu bir OREO Geldi ★★ (1522. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
46.386
Cevap
228
Favori
1.721.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15201521152215231524
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Cube diye bir oyun bulmaca tarzı ona benzer 3 4 uygulama da indirmiştim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaramnahya

Hayran kaldım konu sulandırma dalında ihtisas mi yaptınız siz. Mi5 le c5 yanyana söylenince bayilik olmuyor :) kaç mesajda c5 demişim de demesine o mesajların hangisinde Türkiye garantili dedim de konuyu oraya bağladınız merak ettim.. Cihazı aldı da paralel mi distribütör mu konuşması mi kaldı.. El insaf..

Açıkcası ben sizin konuyu sulandıma yeteneğinize hayran kaldım... TAm tersinisavunurken bir den ben öyledemedim diyebiliyorsunuz...

Bugün sadece 4-5msj da samsung cihaz önerdiniz ve birinde de videosunu paylaştınız...Cihazı sattın samsung aldım dediğinizden beri samsung dilinizden düşmüyor...

YAlnız şu son msjınızdan sonra sizinle gerçekten bir daha muhattap olmamaya karar verdim. YA ne dediğinizin farkında değilsiniz yazdıgınızı unutuyorsunuz yada bilinçli yapıyorsunuz. Heriki türlüde muhattap alınmamalısınız...

quote:

Orijinalden alıntı: zaramnahya

alacağın kişi oyun oynayan video izleyen biriyse yanına bile yaklaşmayın.. vasat kullanımda sararma olmaz ama cihazın ısınmasına sebep olacak kullanımlarda ekran sararması kaçınılmazdır.. ve bir sürü ekran değişimi alan var.. forum sayfalarında yada google'da aratırsanız göreceksiniz.. tek kullanıcı yorumuna bakarak karar vermeyin araştırın derim..
    (ekran sararması ücretsiz olarak değişim oluyor, tabi ekranı değişmiş bir cihazı kullanmayı isteyip istememek size kalmış)
    benim tavsiyem şuan vakit kaybetmeden gm5 den uzaklaşmanız..

garanti çok önemli değilse mi5, garanti önemliyse yeni samsung c5 e yönelmenizi tavsiye ederim. a7 de iyidir ama fiyatı gereksiz pahalı..

bu msj size ait değilmi ... GAranti öenmi değilse mi5 ( ithalatçı garantili- delta ) GAranti öenliyse Samsung c5 diyorsunuz

BEn dediyorumki C5 i Türkiyede samsung garantisiylesatan yerin linkini verin ki vatandaş yanlış yönlenmesin... BEnim bildiğimkadarıyla c5te ithalatçı garantili -Delta servis......

Yukarıda söylediğim gibi ya yazdıklarını unutuyorsunuz yada bilinçli şekilde yazıp sonrainkar ediyorsunuz... Herne olursa olsun bu şekilde diyalog kuran bir insanla muhattap olunmamalı kesinlikle...

2 msj önce agzından cıkanı inkarediyor gerçekten enteresan ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oskurrr -- 25 Ekim 2016; 23:54:19 >

• MrGrey M kullanıcısına yanıt
    Şİmdi 2 cihaz aldım 2 cihazıda aynı gün aynı yerden aldım... birinin ekranı biraz daha parlak benim kullandıgımın biraz daha az parlak senin bahsettin gibi... ikisidesiyah yazısına orasına burasına dikkat etmedim acıkcası çerçevesine osuna busuna...

iki cihazda ısınmada farklılıklar yok normalseviyede... Ekran süresiolayına gelirsek.... Hiçbir telefon bir diğeri ile aynı ekran süresini vermez... senin yüklediğin uygulamalar farklıdır yaptıgın ayarlar farklıdır onun ki farklıdır.

Cihazlarınızın beklemesüreleri de farklı olabilir.... adamşarj eder aralıksız kullanır 6 saat ekran süresi alır 8saat sonunda şarjı biter ben gerekince kullanırım oyun oynamam vs 2-3 saat ekran süresi alırım 24- 48 saat süresince telefon acık kalmıstır... Benim batarya ondan kötümü demektir .... HAyır...

Tek başına ekran süresihiç birşey ifade etmez. sen hemen ordan ilk pil garafiğini - tıklayıncacıkan detaylı grafiği ve ekran sürenişuandaanlık olarak paylaş bakalım yorum yapalım sıkıntı varmı yokmu ....

Diğer yandan telefon ısınıyor her telefon ısınıyor meselasizdeki kaç derece bi bakın yazılımla ka derecelerde burdaki lerde cihazlarını biliyor kıyaslarızonun içinde yorum yaparız... ortaya koy verilerini ozaman çok daha rahat hemyorumyapılır hemakıl verilir

• ques1 kullanıcısına yanıt
    Arkım sen biraz kör kütük gm savunanlara benzemiyorsun. Ben elektronikten anlarım, hatta çevremde telefon bilgisayar alacak arkadaşlarım bana da danışırlar, ben bu telefon ilk çıkacağında bi kaç kişiye almaları için bu telefonu beklemelerini tavsiye ettim yukarda yazdıklarımın sonunda hatta bende gmi tercih ettim. Denemediğim yol kalmadı stock, stock rootlu, custom rom vb..
    Bu telefon neden olmaz diyorum.
    1-Uluslararası varyasyonu yok=Yeterli Rom ve Kernel desteği yok (Birkaç türk arkın çalışması var, hepsini denedim, ama bi gelişme sağlayan yok, şuan 7 stock ekimdeyim.
    2-Bu işlemci sanırım sd801 seriesi gibi sorunlu aşırı ısınıyor. 8 çekirdek var ama boşuna (G2 de çekirdekler 2.5ghz'den 300mhz'e düşebilirken, bu işlemcide en düşük hızlar 900 ve üzeri)
    3-5.5" paneli olan 2 telefon kullandım g3 ve gm5, g3 için 2k ekran sd801'e için gm5te fhd ekran sd617'e fazla geliyor, telefonu panel ısıtamıyacağına göre işlemciler ısıtıyor ve batarya performansı çok düşüyor.
    4-Ben telefonun modem ve anten kalitesinin de fark edebileceğini düşünüyorum çünkü evde 5 saat ekran veren gm5 sokağa çıkınca 3 saat ve az üzerinden öteye gidemiyor buda=hat çekmeye çalışırken şarjı sömürüyor.

Benim takıldıklarım bunlar, atalarımız ucuz mal alacak kadar zengin olmadığımızdan bahsediyor. Burada insanlar araştırıp telefon alıyorsa onların bilmesi gerekenleri yazıyoruz, yazanlar var, ha kimse kimseye zorla ne bu telefonu aldırır nede almaması için baskı yapabilir ama %50 de şans olsa kötü çıkabilecek bi telefona ben şimdi olsam 900-1000 arası para bayılmazdım. Net söylüyorum gm4gyide kullandım 1 ay kadar hani şu g2im servisteyken o telefon bundan bi gömlek üstün, ki onu başka bir marka yapmıştı. Biz gm5 ile gmnin belkide ilk telefon toplama işinin mağdurları olduk. Bu kadar yazıdan sonra hala almak isteyen varsa %50 şanslarını iyi hazırlasınlar ki şu teknoloji şans işi ya hani kalite malite hikaye ya hepsine iyi şanslar.

• quote:

Orijinalden alıntı: OzhanKbS

Arkım sen biraz kör kütük gm savunanlara benzemiyorsun. Ben elektronikten anlarım, hatta çevremde telefon bilgisayar alacak arkadaşlarım bana da danışırlar, ben bu telefon ilk çıkacağında bi kaç kişiye almaları için bu telefonu beklemelerini tavsiye ettim yukarda yazdıklarımın sonunda hatta bende gmi tercih ettim. Denemediğim yol kalmadı stock, stock rootlu, custom rom vb..
    Bu telefon neden olmaz diyorum.
    1-Uluslararası varyasyonu yok=Yeterli Rom ve Kernel desteği yok (Birkaç türk arkın çalışması var, hepsini denedim, ama bi gelişme sağlayan yok, şuan 7 stock ekimdeyim.
    2-Bu işlemci sanırım sd801 seriesi gibi sorunlu aşırı ısınıyor. 8 çekirdek var ama boşuna (G2 de çekirdekler 2.5ghz'den 300mhz'e düşebilirken, bu işlemcide en düşük hızlar 900 ve üzeri)
    3-5.5" paneli olan 2 telefon kullandım g3 ve gm5, g3 için 2k ekran sd801'e için gm5te fhd ekran sd617'e fazla geliyor, telefonu panel ısıtamıyacağına göre işlemciler ısıtıyor ve batarya performansı çok düşüyor.
    4-Ben telefonun modem ve anten kalitesinin de fark edebileceğini düşünüyorum çünkü evde 5 saat ekran veren gm5 sokağa çıkınca 3 saat ve az üzerinden öteye gidemiyor buda=hat çekmeye çalışırken şarjı sömürüyor.

Benim takıldıklarım bunlar, atalarımız ucuz mal alacak kadar zengin olmadığımızdan bahsediyor. Burada insanlar araştırıp telefon alıyorsa onların bilmesi gerekenleri yazıyoruz, yazanlar var, ha kimse kimseye zorla ne bu telefonu aldırır nede almaması için baskı yapabilir ama %50 de şans olsa kötü çıkabilecek bi telefona ben şimdi olsam 900-1000 arası para bayılmazdım. Net söylüyorum gm4gyide kullandım 1 ay kadar hani şu g2im servisteyken o telefon bundan bi gömlek üstün, ki onu başka bir marka yapmıştı. Biz gm5 ile gmnin belkide ilk telefon toplama işinin mağdurları olduk. Bu kadar yazıdan sonra hala almak isteyen varsa %50 şanslarını iyi hazırlasınlar ki şu teknoloji şans işi ya hani kalite malite hikaye ya hepsine iyi şanslar.

uluslar arası varyasyonu yok evet doğrudur benimde takıldıgım en büyük problem bu rom root işleriyle fazlasıyla uğraşan birisiyim

sonra kendi kendime diyorum ki ulan zaten güncellemer geliyor ne uğraşıcan bırak takılsın kafasına göre

işlemci bende ısınmıyor hatta şöyle söyleyim telefonum hiç ısınmıyor ısınıyor diyenleride garipsiyorum

hat çekmeme sorununa gelirsek evet çok kaliteli bir modemi olmadığı doğrudur 3g de sıkıntısız 4g de düşmeler artmalar çok sık

özetliycek olursam gene

fp ürünü bir cihaz alcaksın bunu kurcalamıycaksın güncelleme gelcek gidicek olcak veya olmayacak google elinde her ne kadar açık kaynak kodlu olsada yazılım konusunda sıkıntılar cekiyoruz özellikle 64 bit konusunda

• ayrıca yakın zamanda

kullanmış oldugum apkları paylaşıcam ve gerekli ayarlarıda yazılı bir sekilde yazıcam

kamera konusunda sıkıntı ceken arkadaslara ufak surprizlerim var

launcher vs her bir şeyi tek bir zip dosyası halinde toplayıp upload edicem

format atın rom değiştirin vs tek bir zip içerisinde ki apk ları kurup keyfinize bakıcaksınız
  • OzhanKbS kullanıcısına yanıt
    Evde wifi mi mobil verimi kullanıyorsunuz ? Diğer yandan ekran parlaklık evde ve sokakta aynımı ???
  • ques1 kullanıcısına yanıt
    Heh ne güzel demişsin google'a bırakıcaz ya hani onda da şu var 6'dayken şuanki sorunlat hep vardı, 7 sıfırdan yükledim herşey yoluna girdi, telefon çoğu zaman günü kurtardı, şimdi 7 ekimdeyiz telefon yine ısınıyor yine öğlen 3 gibi şarja ihtiyac duyuyor yine tatminden çok uzak.

Noldu şimdi google her ay bizi geliştiriyor mu yoksa deneme tahtasına çevirip kendini mi geliştiriyor, yoksa biz heray hardformat atıp mı yüklemeliyiz güncellemeleri, f/p gibi gözüküyor GM5+, ben telefon duyurulunca gözlerime inanamadım fiyatı duyunca çok sabredemedim aldım, ama üretim kalitesizliği aksesuar kalitesizliği(kimse diyemez benim şarj aletim gece yanımda cızz diye ses çıkarmıyo, kimse hergün taşıyarak ilk günki kullandığı usb kablolarını kullanıyo olamaz,) bunlar kalitesizliktir ha teknoloji şans işidir, altı sigma kalite felsefesi vardır, milyonda 3,4 cihazında sorun çıkarsa sen mükemmelsindir 6 sigma seviyesinde iş yapıyorsundur, sorunlu cihazların teknolojideki şans faktörüdür ama bi cihaz iyi çıkıyor bi kötü çıkıyorsa seninde ne sigman vardır ne kalite prensibin nede elle tutulur bir yanının, bende ki cihaz teknolojideki şanssa GMdeki üretin kalitesi ki oda fason yaptırılan bir iş, değeri sıfırdır atalarımıza göre ucuz mal akacak kadar zengin değilizdir bin liramızın çöpe gitmemesi gerekir.
    Bunlar yüzünden ne kimseye tavsiye ederim, nede kimseye aldırırım. Bu forumdan çok şeyler kazandım buray okuyan arklarım olursa onlarda kazansın!

• oskurrr kullanıcısına yanıt
    Arkım onları geçeli biz çok oluyor bende nokia c7 vardı wifide çok iyiyidi şarjı sokağa çıkınca çok harcamasın diye 2gye çekerdim hemen, nette bişeye bakarken açardım 3gyi bi switchle, ona da razıyım ama android sağolsun google baba sağolsun android 5ten beri 2g 3g 4g switchler çalışmıyor manuel yapmak pratik gelmiyor, ben ilk defa bu telefonda oto parlaklığı kapadım kapalı alanda en aza çekerim açık alanda %25ine çeker hale geldik neden çünki parlaklık sendörü genelde 50nin üstünde tutuyor telefonu neden çünkü parlaklık ölçme hassasiyeti çok zayıf, telefon kulağa gidince bazen açılıyor neden çünkü yakınlık sensörü yetersiz şimdi bu telefon mu f/p?

Evet.

• sinsic kullanıcısına yanıt
    Yok denemedim.Ama en son olmadı onu da denerim.

• OzhanKbS kullanıcısına yanıt
    gümüskurşun G kullanıcısına yanıt
    güzel kardeşim sordugumsoruya cevap vermiyorsun ki sen sürekli kavga etme modundasın güzelce bir soru sordum evet se evet hayırsa hayır bu kadar basit.
    Sen içindeki kini dökme peşindesin aynı cihaz bizlerde de var sendeki sorunu alamaya çalışıyoruz hepsi bu satcihazı madem sende kurtul bizde arkadaş.... @OzhanKbS

websharinglite diye bir uygulama var hiç kablo vs ile uğraşmadan birdeonunla deneyin @gümüskurşun
  • bizim ki de telefon bizde kullanıyoruz bu aleti ... telefon 45 saattir açık 4 saatin üzerinde ekran süresi var... kendine sıkıntılı cihaz gelmiş yada cihazla özdeşleşememişarkadaşlar telefondan başlayıp fabrikasından cıkıyor bizekıyak geçmişler herhalde ..

• şarj tutmuyor vs ise kesinlikle problem vardır

misal bugun sadece 9 arama yapmışım

gün içerisinde whatsap ve mobil veri sürekli açık wifi kullanmıyorum

hayır ne bekliyorsunuz ki telefondan üzerine binip uzaya göndermesini mi bekliyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ques1 -- 26 Ekim 2016; 5:54:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ques1

ayrıca yakın zamanda

kullanmış oldugum apkları paylaşıcam ve gerekli ayarlarıda yazılı bir sekilde yazıcam

kamera konusunda sıkıntı ceken arkadaslara ufak surprizlerim var

launcher vs her bir şeyi tek bir zip dosyası halinde toplayıp upload edicem

format atın rom değiştirin vs tek bir zip içerisinde ki apk ları kurup keyfinize bakıcaksınız

Slm takipteyim, foruma çok sık giremiyorum. Bu paylaşımı yaptığında beni de etiketler misin?

Çok teşekkürler :)

Benimle bir daha muhatap olmama kararına ne kadar sevindim anlatamam. Umarım sözünün arkasında durursun..

Bana ait paylaştığın yazıda sadece garanti önemliyse yazıyor. Garantinin kim tarafından olduğuna değinmemisim. Sonra kendin parantez içinde ithalatçı diye belirliyorsun..
    gir google a bak bakalım türkiyede cihaz satışlarında distribitör/ithalatçı garantili satış grafikleri ne durumda. bu arkadaşın ithalatci almayacagını nerden biliyorsun, piyasada bırak ithalati hiç garantisi olmayan xiaomi ler peynir ekmek gibi satılırken senin tek derdin konuyu sulandırmak..

Kendi dünyanda kal benimle muhatap olma kardeşim..
    Discoyla gm5 den başka akıllı telefon kullanmamış biri gelmiş burda ahkam kesiyor..

Gm5 tam bir sorunlar yumağıdır, alan alır almayan almaz benim sorunum değil. Ama fikir isteyen herkese tek tek almayın diye ikaz ederim.. ALınabilecek alternatif cihazlar ise

xiaomi redmi note 3 (gm5 den kat ve kat daha stabil ve sıfırı 750 tl)
    mi5
    samsung yeni c5
    yada ikinci el a5-a7(2016)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaramnahya -- 26 Ekim 2016; 9:25:20 >

• 44 plaka kullanıcısına yanıt
    hayır hocam yapılan düzenlemede telefon kapsam dışı bırakıldı.. firmalar kendi bünyelerinde tüketicikredisi kullandırıyor..
  • MrGrey M kullanıcısına yanıt
    buna bilimsel olarak açıklama yapabilecek kişinin anlından öpmek lazım zaten.. biz burda sorunlardan bahsederken sürekli altını çizerek belirtiyoruz, cihazlar tümüyle problemli değil, görmezden gelmemek lazım. kullanıcıların içinde hiç sorun yaşamayan büyük çoğunluk var, gayet stabil sorunsuz kullanıyorlar.. ama gel gelelim azımsanamayacak derecede de dertleri bitmeyen, ekranı sararan, ekran rengi farklı olan, şarjı tutarsız, ısınma sorunu yaşayan cihazlar var..
    böyle bi durumda da ortaya ancak şu şekilde bir teori atılıyor, bu cihaz yaptırılırken iki farklı tedarikçi kullanılmış olabilir, birinden gelen cihazlar başa belayken diğeri sıkıntısız çıkıyor.. yoksa donanımından yazılımına herşeyi aynı olan bir cihazda bu denli şikayetin olması akla mantığa uymuyor..

yapabileceğiniz en güzel şey iki cihazıda alıp doğruca aldığınız yere gitmek, hatta istanbuldaysanız aldığınız yerden ziyade telpaya gitmeniz daha mantıklı..

• Anchoras A kullanıcısına yanıt
    o zaman sizde muhattap olmazsınız hocam, develerle uğraşmanıza gerek kalmaz :) hayırlı sabahlar :)
  • Selam. Ben note 5'den bu cihaza geçtim. Servisin b.k yemesi yüzünden o markayı bir daha kullanmayacağım. Neyse, ben bu cihazı sevdim. 10 numara cihaz. Bir tek şu arayüze alışamadım. Gm için uygulayabileceğimiz bir tema paketi nereden bulurum nasıl yaparım? Bu cihazın bence tek sorunu saf Android olması ve bu aynı zamanda en büyük artısı belki de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rıza.BN. -- 26 Ekim 2016; 9:37:44 >
  • 
Sayfa: önceki 15201521152215231524
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.