Kendi şehrindeli liselere bakıyorsan il. Mesela şöyle senin yüzdelik dilimin %10 ise ve lise de %10 ile alıyorsa, ayrıca şehirdeki yüzdelik dilimi yeten herkes oraya girerse (kendi şehrin) sen de girersin rahatça. Ama eğer başka şehirlerden %9.7 yüzdelik dilimi olanlar da gelirlerse işin şansa bağlı, ancak şehirdeki bazı kişilerin başka şehri tercih etmelerini umarsın. Ama genel yüzdelik diliminin yettiği HER liseye KESİNLİKLE girersin.
Eğer yaşadığınız il Yalova veya Artvin gibi fazla talebin olmadığı illerse, şehirdışından gelecek öğrenci sayısının azlığından dolayı il yüzdesi hesabını kullanmanız mantıklı olur. Buna rağmen tercih sonrasında mağdur olmamak için her şekilde genel yüzdeliği de göz önünde bulundurarak kazanmanızın garanti olduğu okulları en sona yazmanızı tavsiye ediyorum. Elinizi korkak alıştırmayın, yüksek puanlardan başlayıp yavaş yavaş alçak puanlara inersiniz.
liseler genel yüzdeye göre almıyorsa ben battım doğru düzgün bir lise yok bu yüzdeye göre ( il 7,22 genel 5,28)
benim merak ettiğim konu şu benim il yüzdeliği 1.5 genel 1.9.istediğim lise geçen sene 1.4 ile almış hatay fen lisesi.neye bakacam ben şimdi ?