Şimdi Ara

Genel Sorular ve Yedek Subaylık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben 89 Eylül doğumluyum ve şu an ünv 3. sınıftayım (daha 2 yılım var mezuniyete, alttan dersler vs...). Daha düne kadar askerlik olayı aklımda yoktu fakat, bedelli haberleri görünce benim de zamanımın geldiğini düşünerek araştırmaya başladım.

Soru1: Alas sitesinden okuyup anladıklarım şunlar, acaba doğru mu anlamışım biri yardımcı olabilir mi?
    quote:

Askerlik çağım: 20 yaşına girdiğim yılın ocak ayında başlar -> yani 2009 Ocak (yoksa 2008di de geçti mi?)
    Bundan sonra olacaklar/yapacaklarım:
    * Nisan da muhtarlıkta asılacak listede adımı kontrol edicem (ilk yoklama???)
    * Temmuz da adresime bildiri gönderilecek, en yakın şubeye dilekçeyle gidip öğrenci belgemi vericem erteleme için (son yoklama???) (bu konuda kesin ve daha fazla bilgi gerekli)
    * Seneye bunları tekrarlıyıcam (?)
    * Sonra ne olacak allah kerim

Soru2: 2 sene sonra (inş) Lisans düzeyinde mezun olmuş olacağım için yedek Subay olayları/imkanı da olacak. Askerliğini böyle yapanların görüşleri (uzun/kısa dönem), deneyimleri nedir bu konuda? ve bunun için yapılması gereken işlemler nelerdir?

Soru3: Bir takım fiziksel problemlerim var, bunlar yüzünden çürük olur muyum? Olursam olmamak için imkanları zorlamalımıyım sizce, yoksa fırsatan istifade diye mi düşünmeliyim? *Göz(ler)im problemli. Tam kusur oranını bilmiyorum çünkü çoktandır doktora gitmedim. Tek gözüm 2 metre uzaktaki objeleri tanıyamayacak kadar kötü durumda, diğeri sağlam. *Kilo sorunum var, 1.80 boy 125kg... Son 5 yıldır adam akıllı ne koştum, ne zıpladım, barfix denen şeyi ztn hayatımda yapamadım. Askerlik ne zaman aklıma gelse bu konular rüyalarıma giriyor... Çok zorluk yaşarmıyım orada, yine değerli arkadaşların deneyim ve görüşleri nedir? ("az ye, iki mekik çek de zayıfla" türü yorumları değerli saymıyorum, lütfen kendinize saklayın...)

Böyle konular da cevaplar genelde "çok takma zamanı gelince olur" şeklinde oluyor, ama takmadan edemiyorum; görüş ve düşüncelerinizi bekliyor ve şimdiden teşekkür ediyorum yardımcı olan arkadaşlara.

• İlk sorunun cevabı sanırım ben bunları yapacakmıyım olacak ? Su an okudugun için zaten okulun tecil ettiriyor senin yerine askerligini okulla ilişigin bittiginde tecilinde bitecek okulun bittigi zaman diplomanı alıp gider istersen 2 sene daha tecil ettirebilirsin..istersende sevk için dilekce verir gidersin askere...

Yedek subay için bir işlem yapmana gerek yok..yedek subaylıkta acemilik egitimin 3 ay toplam 12 ay askerlik yapıosun bu surede maas alıyosun ..yedek subaylık benim bildigim en cok muhendislik,doktorluk gibi bolumlere cıkıyor diger bolumlerede seyrekte olsa cıkıyor tamamen sans...

son olarak ben nisan ayında kısmetse askere gidiyorum bunlar benim bildigim ve sana cevaplayacaklarım yanlısım yada eksigim olabilir..ancak sana sunu soyliyim sende yazmıssın gerci ama su andan kafana takma sen askerligi derslerini halletmeye bak zamanı gelince kendini zaten hazır hissedeceksin inan bana...kendine iyi bak...
  • quote:

Orjinalden alıntı: wborland

İlk sorunun cevabı sanırım ben bunları yapacakmıyım olacak ? Su an okudugun için zaten okulun tecil ettiriyor senin yerine askerligini okulla ilişigin bittiginde tecilinde bitecek okulun bittigi zaman diplomanı alıp gider istersen 2 sene daha tecil ettirebilirsin..istersende sevk için dilekce verir gidersin askere...

Yedek subay için bir işlem yapmana gerek yok..yedek subaylıkta acemilik egitimin 3 ay toplam 12 ay askerlik yapıosun bu surede maas alıyosun ..yedek subaylık benim bildigim en cok muhendislik,doktorluk gibi bolumlere cıkıyor diger bolumlerede seyrekte olsa cıkıyor tamamen sans...

son olarak ben nisan ayında kısmetse askere gidiyorum bunlar benim bildigim ve sana cevaplayacaklarım yanlısım yada eksigim olabilir..ancak sana sunu soyliyim sende yazmıssın gerci ama su andan kafana takma sen askerligi derslerini halletmeye bak zamanı gelince kendini zaten hazır hissedeceksin inan bana...kendine iyi bak...

Çok teşekkürler wborland.
    Okulun kendiliğinden öyle birşey yaptığını bilmiyordum; birde bildirim zamanı geçtiyse beni biyerde durdurup apar topar götürürler filan diye yusuf yusuf ...

Bilg.müh. okuyorum, duyduğum kadarıyla da bu bölümden herkese değilse de bir çoğuna yedek subaylık çıkıyormuş. Bir de yine bu konunun sayfasınsa Yazıcılık ile ilgili bir konu vardı, sanırım bilg bilince yazıcı yapıyorlar direk... Başka ne yapabilirler acaba?

Hayırlısıyla git gel arkadaşım, tekrardan teşekkürler paylaştığın için.

• yazıcılar genelde uzun donemlerden seciliyor diye biliyorum ben cok gerekliyse yazıcı uzun donem yoksa eger o zaman kısa donemlerden alıyorlar..kısa donemlerede baska baska gorevler veriliyor...yedek subay olursan zaten baslı basına sorumluluk alıyosun herseyin hayırlısı olur insallah iyi dileklerin için tesekkurler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: wborland

...yedek subay olursan zaten baslı basına sorumluluk alıyosun ...

nasıl yani? ben uzun dönem düşünüyordum bir miktar daha rahat olur diye ere göre...
  • yedek subayda egitimin normal er egitimine gore daha zordur. 3 aydır egitimin..9 ay ise gorev yaparsın askerlerden sorumlu olursun onların sorunlarıyla ugrasırsın..rahatlıgına gelince suyunu metal bardaktan içmessin cam bardaktan içersin,yemegini porselen tabagında yersin,lojmanda vs kalırsın :) diger arkadaslarında dedigi gibi burada işin hazırsa kısa donem mantıklı, geldikten sonra işin hazır değilse uzun donem mantıklı deniyor.daha gitmedigim için verecegim maksimum bilgi sana bu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wborland -- 16 Mart 2009; 22:17:55 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.