Şimdi Ara

GENEL KURMAY: IRAK'a GIRILEMEZ!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

GENEL KURMAY: IRAK'a GIRILEMEZ!!


(En Son Oy Tarihi: 25.7.2015)
Giriş
Mesaj
  • ABD Türkiye’den rövanşını alıyor !
    Kuzay Irak’a girmek isteyen Türkiye’ye “olmaz” diyen ABD “tezkerenin” rövanşını mı alıyor?20 Temmuz 2006 10:26

    Türkiye’nın sınır ötesi operasyon konusunda ABD’yle yaşadığı gerilim, “Washington Ankara’dan tezkere krizinin rövanşını mı alıyor” sorusunu gündeme getirdi. 2003’te Ankara’yı ziyaret eden ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi Marc Parris, “Korkarım böyle giderse (Washington’ın beklediği tezkere Meclis’ten çıkmazsa) Türkiye aradığında Beyaz Saray’ın hatları hep meşgul çıkabilir. Bush bunu unutmaz” demişti. PKK’nın son Eruh saldırısından sonra hükümetin yeniden gündeme getirdiği “sıcak takip” tartışması sonrasında yaşanan gelişmeler, Parris’i doğrular nitelikte.

    ABD’nin Türkiye Büyükelçisi Ross Wilson, “Türkiye tek başına operasyon yapmamalı” uyarısıyla ilk çıkışı yaparak Ankara’yı frenlemeye çalışırken, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın önceki gün yaptığı “yanlış bir açıklama” tepkisiyle karşılaştı. Bunun üzerine ABD Büyükelçiliği dün “Wilson’un açıklamaları yanlış anlaşıldı” diyerek, tansiyonu düşürmeye çalıştı. Açıklamada şöyle denildi:

    YANLIŞ ANLAŞILDI

    “Büyükelçi Ross Wilson tarafından yapılan açıklamalar, Türkiye’nin karşı karşıya olduğu güvenlik tehditleri karşısında kendini ve halkını savunma hakkı bulunmadığı şeklinde yanlış yorumlanmıştır. Bu yorum ABD hükümetinin görüşünü yansıtmamaktadır ve Büyükelçi’nin sözlerinde de böyle bir niyet söz konusu değildi. ABD ve Irak hükümetiyle birlikte çalışmak Türkiye’nin güvenliğini artırmanın temel unsuru olabilir.” ABD Büyükelçiliği’nden yapılan “düzeltme” açıklaması tepkileri yumuşatmayı hedeflerken, Irak-Türkiye ve ABD’den oluşacak “üçlü mekanizma”yı esas aldığını yinelemesi dikkati çekti.

    Washington’da dün yapılan bir değerlendirme, “Irak ve ABD’nin tavrını bekliyoruz, ona göre adım atacağız” açıklaması yapan Başbakan Tayyip Erdoğan’ın beklentilerini boşa çıkardı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean MacCormak, “Türkiye’nin sınır ötesi operasyonuna destek verecek misiniz?” sorusuna, “Bunun geçmişte de desteklediğimiz bir şey olduğuna inanmıyorum” karşılığını verdi.

    ÜÇLÜ MEKANİZMA ESAS

    Wilson gibi MacCormak da “üçlü mekanizma”ya işaret ederek, “Bizim desteklediğimiz Irak’taki çok uluslu güçlerle, Irak ve Türk hükümetlerinin bir araya gelerek, istihbarat değişiminde bulunması ” dedi. MacCormak’ın bu açıklaması, “Türkiye son sözünü söyledi, beklemede” diyen Dışişleri ’ne, Washington’dan olumlu bir cevap gelme olasılığının zayıf olduğunu gösterdi.

    PARRİS NE DEMİŞTİ?

    ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi Marc Parris, 1 Mart Tezkeresi konusunda tartışmaların yaşandığı dönemde Türkiye’ye gelerek şunları söylemişti:

    “Türkiye’nin kararı gecikiyor. Amerika’nın beklemeye tahammülü kalmadı. Yanıtınız gecikirse harekat güneyden başlar. Savaş bittiğinde siz zarar görürsünüz. Barış masası kurulduğunda bir kenarda paltonuzla beklemek zorunda kalırsınız... Korkarım böyle giderse Türkiye yeniden aradığında Beyaz Saray’ın hatları hep meşgul çıkabilir. Bush 2008’e kadar işbaşında kalacak. Bunu unutmaz.”

    UZMANLAR NE DEDİ?

    NOKTA HEDEFE GÖZ YUMAR -Ercan Çiftçioğlu (Bah.Ü. Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı):

    WASHINGTON'ın tavrının Amerika'nın bölgesel çıkarlarının bir gereği. Kürtler Amerikanın Irak'taki en sadık müttefikleri. Amerika'nın bir terör örgütüne mensup olsalar da Kürt orijinlilere karşı silahlı eyleme girişilmesi bölgede istediği yapı ile uyuşmuyor. Kürtleri Türkiye'ye tercih ediyor. Bunu 1 Mart'ın rövanşı olarak değerlendirmek bizi duygusal zemine sürükler. Ancak tezkerenin yaralarının tamamen kapanmış olduğu söylenemez. ABD'nin verdiği kayıplar nedeniyle Türkiye'yi hala suçluyor. Durağanlığı sağlamadan Irak'ta operasyona geçmesini beklememek gerekir. Sınırlı, nokta hedeflere yönelik, kısa süreli bir operasyona ABD fazla karşı çıkmaz.

    ABD'YE RAĞMEN GİRİLEMEZ-Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Köni:

    IRAK'a girdikten sonra hem Amerika hem İsrail Kürt kartına oynamak zorunda kaldılar. Oradan destek görüyorlar, o bölgeyi geliştiriyorlar. İsrail oradaki Peşmerge hareketini yetiştiriyor. Bazen Irak bazen Suriye içine operasyonlar düzenletiyor. Türkiye kamuoyu Amerika ve onun baskılarından çekindiği için bizim dışişleri ve istihbarat bunları Türk kamuoyuna aktaramıyor. Şimdi hükümet tribünlerin önünde kahramanlık yaparak idare ediyor. ABD, Kürt kartına oynuyor. Amerika'ya rağmen operasyon yapamazlar. Amerika'nın işgalinde Amerika onayı olmaz. Genelkurmay, Amerika'ya rağmen girilemeyeceğini söylüyor.

    Akşam
    Hüseyin Özalp & Mina Melik







  • abd ne kadar bela bir devletmis ya, biktirdilar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zalimtr

    abd ne kadar bela bir devletmis ya, biktirdilar



    Zamanında davet ettiler başbakan sağolsun kimseye köpeklik yapmayız gibi sert bir açıklama Sonra biz barış elçisiyiz olmaz fln de sen kıvır Müttefiğini sat sonra ABD de benim mütefiğimdir de OOOo ölme eşeğim ölme sonrada ABD bana izin versin vermez tabi
  • Dönüp geleceğiz seller gibi yırtmaya dağları
    Beklemeyin o günü, bulacağız tüm sırtlanları
    Göçse yer, çökse gök... itaat edecek aslanları
    Ya istiklal ya müdafaa, hazırdır Türkoğulları!


  • O zaman girmiş olsaydık başta sen tam tersini buraya yazardın. Hani muhalefetiz ya ondan

    quote:

    Orjinalden alıntı: razor

    quote:

    Orjinalden alıntı: zalimtr

    abd ne kadar bela bir devletmis ya, biktirdilar



    Zamanında davet ettiler başbakan sağolsun kimseye köpeklik yapmayız gibi sert bir açıklama Sonra biz barış elçisiyiz olmaz fln de sen kıvır Müttefiğini sat sonra ABD de benim mütefiğimdir de OOOo ölme eşeğim ölme sonrada ABD bana izin versin vermez tabi




  • Ne Biçim İş Anlamadım Valla Dün Girilebilir Diyorlar Şimdi Girilemez Diyorlar..

    Çengi Gibi Kıvırıyorlar...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yemen

    Dönüp geleceğiz seller gibi yırtmaya dağları
    Beklemeyin o günü, bulacağız tüm sırtlanları
    Göçse yer, çökse gök... itaat edecek aslanları
    Ya istiklal ya müdafaa, hazırdır Türkoğulları!








  • Sözle de sahte geriçekilme oluyomuş galiba
  • merak etmeyin 1 ay sonra askere gittiğimde kazara ! bi coni görürde vurursam savaşı başaltırız zaten
  • arkadaşlar bende ırağa bir operasyon yapılmasından yanayım ama işler bizim gördüğümüz gibi deildir belkide.. herkes dio her işimizde amerikadan izinmi alıcaz die... adamlar parasıyla bağlamış bizi şerefsiz herifler...
    operasyon yapılması halinde amerikaya zıt düşüp maddi olarak farklı yaptırımlarda bulunabilir şerefsiz amerika...
    öbür yandanda hergün bi sürü şehit haberi hemde basında yansıyanın çok daha fazlası...
    bu kadar vatan evladı ölürken hala amerikaya eyvallah dememiz benim gücüme gidiyor ama devletin zirvesinde ne tip planlar var bilemiyorum.. şüphesiki onlarda bizim kadar bunları düşenebiliyolar...
    ne kadar düşünselerde anaların yüreğindeki ateşi kim söndürecek nasıl söndürecek???
  • Lübnan bizim arka bahçemiz gibi bişiy değil mi? Irak'ta onların... madem onlar bizim bahçemizdeki çiçekleri eziyolar. Biz de talan edebiliriz bahçelerini... Asıl hedefleri de zaten İsrail'le bizi karşı karşıya getirmek değil mi...

    Gelelim ulan, Gelelim... ne olucak bakalım.
  • ben o girmeyelim diyen 6 kişiyi bir elime geçirirsem ne yapacağımı biliyorum.
  • ben de direlim diyenlerin ne düşündüğünü merak ediyorum.

    Irak'a girip kerkük alacaz sanki

    amerikaya uşaklık yapcaz

    ek :

    ıraka ordu çıkarmayı ; Age of Empires oynamak gibi sanıyorlar ....
    PC oyunu değil bunlar kolay değil


    girmemiz kesinlikle zararımıza olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeliManyakAdam -- 20 Temmuz 2006; 13:16:41 >
  • Konuya ilgi bekliyorum.
  • ooooooOOOoo israil denen .erefsiz ülke merak etmeyin sadece filistin yada lübnan değil tüm dünyanın başına bela. bütün dünyanın maddi dengeleri onların elinde. amerikayı bush mu yönetiyor sanıyorsunuz arkadaşlar bush denen adam sadece bir maşondur. kıyamet alametleri bunlar dostlar. Allah bizleri ve bütün müslüman kardeşlerimizi böylelerinin eline düşmekten korusun. Allah bize son nefesimize kadar bunlara karşı savaşmayı nasip inşallah.
  • quote:

    Türkiye'nin K.Irak'a gireceği sinyalleri Irak'taki ABD'lileri hareketlendirdi..

    Türkiye'nin Irak'taki PKK'lı terörist gruplara karşı olası sınır ötesi operasyonu tartışılırken, bu ülkedeki ABD'li Çokuluslu Güçler Komutanı General George Casey, Kuzey Irak'a geçti.

    General Casey, Irak Kürdistan Demokrat Partisi lideri ve 'Kürdistan Bölge Başkanı' Mesut Barzani ile görüştü. Görüşme Süleymaniye kenti yakınlarındaki Kaleçoban kasabasında gerçekleşti.

    Bölgedeki Kürt kaynaklar, görüşmede Irak-Türkiye ve Irak-İran sınırında PKK'ya karşı alınacak önlemlerin gündeme geldiğini belirtiyor. Ayrıca bölgedeki diğer terör gruplarının durumunun da ele alındığı öne sürüldü.

    Görüşme, Türkiye'de artan PKK terörü üzerine sınır ötesi harekat tartışmalarının yaşandığı bir döneme rastladı.

    Görüşmeye Celal Talabani'nin lideri olduğu Kürdistan Yurtsever Birliği'nin Genel Sekreter Yardımcısı Noşirvan Mustafa, 'Kürdistan Bölge Başkan Yardımcısı' Kosret Resut Ali, Kürt bölgesinin Peşmerge Bakanı Zaim Ali ile, iki Kürt partisinin üst düzey yöneticileri katıldı.

    Kaynak :http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=142114




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.