Şimdi Ara

Gençliğin bunalımında eğitimsizlik mi etkendir, amaçsızlık mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
9.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyi bir savunmayla bana amacsızlık kazanır gıbı gelıyor.ama konu pek hos olmamıs bence tartısma ortamı acısından
  • yani tutturmuş birileri eğitim eğitim diye

kendide inanıyor
    başkalarınıda inandırmaya çalışıyor

doğudaki insanların PKK yı desteklemelerini eğitimsizliğe bağlıyorlar

geri kalmışlığı eğitimsizliğe

daha pek çok şeyi

nedir bu eğitim yahu
    neyin eğitimi

ülkemizdeki eğitim seviyesi, mesela amerikaya göre 10 bassa, ilk okuladaki öğretmenlerimiz bile prof olsa

çözülecek olan nedir

trafik kurallarınamı daha sıkı uyacağız

yoksa sokakta düğün yapmak yerine salonlarımı tercih edeceğiz sadece

yoksa çeşmelerimizi daha azmı açacağız

daha azmı cinayetler işlenecek

içki sigara tüketimi daha azmı olacak

üniversite mezunun işçiler vatan millet için daha çokmu üretecek

eğitim eğer önce maneviyat temeline dayanmazsa

her türlü kanunu yapan ama uymayan insanlarla dolu nbir ülkeden başka bir şey getirmez

• Eğitim dendi ,öğretim değil :)
    Eğitimin altında yatansa sadece okuma yazma öğrenmek değildir dikkatinizi çekerim.
  • Eğitim amaca giden yoldaki en önemli araçtır.Geri kalanı istisnadır...Bence
  • @combaba

Eğitim, maneviyatı kazandırır. Daha çok eğitim görmüş birisi, az eğitim görmüş birine göre yaptıklarının ne kadar anlamsız ve boş olduğunu anlayabilir.(kötü olan şeylerden bashediyorum)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Arukard

@combaba

Eğitim, maneviyatı kazandırır. Daha çok eğitim görmüş birisi, az eğitim görmüş birine göre yaptıklarının ne kadar anlamsız ve boş olduğunu anlayabilir.(kötü olan şeylerden bashediyorum)

olması gereken de o

ama eğtim diye kast edilen maalesef değil
  • Amaçsızlık..
  • Merhaba arkadaşlar uzun süredir foruma girmiyorum fakat hepinizin yazdıklarını münazara öncesi okudum ve hepinize teşekkür ederim.

Yarışmaya gelince, malesef kaybettik ama çok çok ufak bi farkla, sağlık olsun dedik. :)

Tekrar teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kant

Başlıkta yazdığım konulu münazara yarışmamızda bizim savunduğumuz tez "eğitimsizliğin daha çok etkili olduğu". Hangi konular üzerinde durabiliriz sizce? Cevaplarınızı bekliyorum...

Eğitim amaç getirir.
  • her sene tahminen 10.000 kişinin adam gibi ünilere girebildiğini de göz önüne alırsak

umutsuzluk ve imkansızlık.

sizin yazdığınız şeyler bunların olmadığı yerlerde başgösteren problemlerdir.
  • Temel olarak amacımız zaten öğrenmek ve gelişmek.Bu amaç dışında edindiğimiz tüm hedefler tekrar eğitimin elinden geçip ulaşabildiklerimizdir.Bunalıma götüren neden ise bence eğitimsizlik.Kişinin amacına ulaşamaması,belli şartları yerine getirmemesi yüzündendir.Bu şartlardan biri de zaten eğitimdir
  • dostum başlığı hortlatacağım ama şöyle söyleyeyim;

eğitimin asıl görevi insanın amacını bulmasına yardımcı olmaktır eğer insan amacını bulamazsa bunalıma sürüklenir.(benim gibi) yani burada zincirleme bir reaksiyon var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuducuk

Anne ve babaların hayata dair çocuklarına bilgi aktarımı yapmamaları, bilinçsizçe çocuk yetiştirme vb. Uzar gider... Aile içi eğitim en önemli şey. Çevre etken olamaz çünkü sağlam bir temeli olan insan çevreden de kendini korumasını bilir.

cok haklisin.
  • mesajim bulunsun... guzel konu olmus. faydali bilgiler verilmis.
  • Eğitim ve öğretim ne kadar gelişmiş ise o oranda daha bilinçli bir toplum yaratırız diye düşünüyorum.
    İyi eğitim almış insanlar manevi ve maddi yönden nispeten daha sağlıklıdır önermesi yanlış olmaz sanırım.
    İyi eğitim almamış insana yatırım yeğ dir. Ama doğru olan iyi eğitime yatırımdır.
    İyi eğitim almış insan amaçlarını belirleme de daha yetkindir...Diye düşünüyorum. Sözün özü iyi eğitim geleceğinizi belirler. Yetersiz eğitilen insanları göreli olarak daha kötü bir gelecek bekleyebilir.

Bütçenizden eğitime ayırdığınız her bir yüzde veya binde katkı size geometrik olarak geri döner... Diğer alanlara yaptığınız yatırım arimetrik olarak geri döner. Seçim size ait:) Diye düşünüyorum.
    Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Massaimassai -- 18 Mart 2011; 4:21:15 >
  • bencede eğit,imsizlik
  • Eğitimsizlik yanlış cevap.Gerek lisans eğitimi,gerek sosyal çevresinde ki bakış açısı 6 yaşında ki çocuk kadar olan birçok insan kendi dünyalarında gayet de mutlu yaşamakta.Hatta o kadar mutlu yaşamakta ki,toplum içinde gösterdikleri başıboş mutluluk hareketleri onlar gibi olmayanları rahatsız bile ediyor.
    Eğitim,bakış açısının genişlemesi ince düşünmeyi gerektirir.Hal böyle olunca "kalın" düşünenlerin hareketleri anlamlandırılamaz.Ne çözüm bulunur,ne laf anlatılabilir.Sonuç olarak kendini soyutlar,her şeyi bırakır.Amaçsızlık hali de bunalımı yaratır.
    Derin düşünebilen insan,bunalır...Sokakta serserilik yapan eğitimsiz çakal çukal,herkesten daha mutlu ve kendince "anlamlı" yaşar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANDREI

Eğitimsizlik yanlış cevap.Gerek lisans eğitimi,gerek sosyal çevresinde ki bakış açısı 6 yaşında ki çocuk kadar olan birçok insan kendi dünyalarında gayet de mutlu yaşamakta.Hatta o kadar mutlu yaşamakta ki,toplum içinde gösterdikleri başıboş mutluluk hareketleri onlar gibi olmayanları rahatsız bile ediyor.
    Eğitim,bakış açısının genişlemesi ince düşünmeyi gerektirir.Hal böyle olunca "kalın" düşünenlerin hareketleri anlamlandırılamaz.Ne çözüm bulunur,ne laf anlatılabilir.Sonuç olarak kendini soyutlar,her şeyi bırakır.Amaçsızlık hali de bunalımı yaratır.
    Derin düşünebilen insan,bunalır...Sokakta serserilik yapan eğitimsiz çakal çukal,herkesten daha mutlu ve kendince "anlamlı" yaşar...

Sayın @ANDREI eğitimli insan ile eğitimsiz insanın" istatiksel suç işleme oranları" sizce ne olabilir. Eğitimli insanlar içindeki suç işleme oranı nedir? Eğitimsiz insanlar içindeki suç işleme oranı nedir?
    Kimin mutluluktan ne anladığı muallak (belirsiz) siz insan öldürmekten haz alabilirsiniz sizin mutlululuğunuz bir başakasını mutsuz edebilir. Mutlu tanımına kimler girer belirsiz.
    Münferit (tekil) bazda olayları değerlendirmek ne derece doğru? Genele bakmak daha doğru olmaz mı?
    Saygılarımla,

• quote:

Orijinalden alıntı: Massaimassai

quote:

Orijinalden alıntı: ANDREI

Eğitimsizlik yanlış cevap.Gerek lisans eğitimi,gerek sosyal çevresinde ki bakış açısı 6 yaşında ki çocuk kadar olan birçok insan kendi dünyalarında gayet de mutlu yaşamakta.Hatta o kadar mutlu yaşamakta ki,toplum içinde gösterdikleri başıboş mutluluk hareketleri onlar gibi olmayanları rahatsız bile ediyor.

Sayın @ANDREI eğitimli insan ile eğitimsiz insanın" istatiksel suç işleme oranları" sizce ne olabilir. Eğitimli insanlar içindeki suç işleme oranı nedir? Eğitimsiz insanlar içindeki suç işleme oranı nedir?
    Kimin mutluluktan ne anladığı muallak (belirsiz) siz insan öldürmekten haz alabilirsiniz sizin mutlululuğunuz bir başakasını mutsuz edebilir. Mutlu tanımına kimler girer belirsiz.
    Münferit (tekil) bazda olayları değerlendirmek ne derece doğru? Genele bakmak daha doğru olmaz mı?
    Saygılarımla,

Söylemek istediğimi tam olarak ifade edemedim,farkındayım ki görüşüm zaten genel ile alakalı.Ben örnekler üzerinden genel hakkında yorum yaptım.Sözlerimi doğru şekilde yorumlarsanız,genel kavramına yetecek kadar farklı birçok faktöre uyarlayabilirsiniz.Kaldı ki bunalımda olmak kavramı,geneli oluşturan gençlerin şahsi ruh halleriyse eğer,kişi bazlı yapılan çözümlemeler;sonuç ile alakalı sağlıklı önerme niteliği taşıyacaktır.
    "Mutlu" kavramından kastım,örneklememde bunalımda olmayan kişi manasındadır.
    "Eğitim" kavramından kastım,belirttiğim üzere yalnızca lisans eğitimi değil,kişinin karakterinin bilincinde olması,kendini tanımasıdır.

En çok ruhsal bunalım,sıkıntı yaşayan insanlar kimlerdir?Dünya tarihinde iz bırakmış,derin,bilgili,kültürlü,tecrübeli insanlardır.Dostoyevski,Dante Alighieri,Van Gogh,Mevlana...Bırakın bunları,yaşamı sorgulamış,kendini tamamlama noktasına gelmiş kaç tane filozof ruhsal bunalımlarını çözüme ulaştırabilmiş;bırakın çözüme ulaştırmayı daha da sıkıntıya düşmelerini engelleyebilmiştir.
    İnsanlar eğitildikçe,gördükçe yalnızca bilgi ve tecrübeleri değil;doyum noktalarıda yukarı çıkar.Tatminsizlik artar,hedefler büyür.Kanımca,cehalet gerçekten de mutluluktur...

• Gelecek kaygısı , yaşama amacı , insanları asosyalliğe sürüklenmesi ve en başta TV,PC bağımlısı gençlerin hayatla olan bağlantılarını kesmesi de buna eklenebilir.SBS,YGS,LYS,ÜNV kazanmak,KPSS,Atanmak .vs bunların hepsini aşıp bir iş sahibi olup o işi beğenmeme de bu duruma dahil edilebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JoHnLeNN0N -- 19 Mart 2011; 0:20:41 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.