Şimdi Ara

GENÇLERE ÖNERİLER, İŞ HAYATI, GELECEKTE MESLEKLER VE ÖNGÖRÜLER! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
13
Favori
9.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-10C58C9BD -- 27 Haziran 2013; 7:44:14 >
  • Söylediğiniz özelliklerin birçoğuna "işletme" bölümüne de uyuyor öyleyse. Kendini geliştirmek olsun, turizm olsun, kendi işini kurmak olsun. Yanılıyor muyum hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Zaten bilgisayar bölümü lise öğrencisiyim bitirdiğimiz bu dönem de program yazılımcılığı ile ilgili ders gördüm ve şimdi istenilen programları yapabiliyorum. Bu önümüzdeki sene de web üzerine ders göreceğim. Bundan sonra sizce planlamam gereken nedir ?
  • @Plan-B
    dediklerinde çok haklısın. özellikle güneyde resmen köle olarak kullanıyorlar. istanbulda özellikle taksimde durum biraz daha farklı.
    taksimde iyi paralar kazanma ihtimalin var çalışan dahi olsan. ama sen yazdıklarımı iyi okumamışsın. otelcilik işinde ya da başka bir işte kendi işini yaparsan parayı kazanırsın diyorum zaten.

@Mr.Targaryen
    evet işletme okuyup üzerine turizm eğitimi alırsan ve biraz tecrübe yaparsan neden olmasın.

@cenkfeda
    eğer iyi bir ünide mühendislik kazanabilirsen çok iyi olur. ama olmazsa yazılım konusunda pek birşey tavsiye edemeyeceğim.
    yazılım konusunda kendi internet projelerini yapanlar ve yatırım desteği alanlar genellikle iyi üniversitelerde okuyup
    iyi yazılımcı olan gençler. yatırımcılar projeniz yanında eğitiminiz, tecrübeniz yani kısacası zekanızada bakıyor.
    yazılım alanı çok fazla rekabetçi bir ortam. ama bu iş yapamayacaksın anlamına gelmez.
    benim yazılımcı arkadaşlara tavsiyem iş dünyasında henüz yazılımın tam olarak girmediği alanlara yönelik yazılımlar geliştirerek
    bu alanlarda ilk olmaları. o zaman başarı şansı çok fazla artıyor. mesela internette rekabet fazla ama tarım ve hayvancılık
    gibi alanlara yazılım henüz çok fazla girmedi. bu gibi alanlarda geliştireceğiniz yazılımlar sizi sektörde ilk yapacaktır ve şansınızı artıracaktır.
    edit: tarım ve hayvancılığı örnek olarak verdim. bunun yanında mesela sulama, toplu taşıma, doğal hayatı koruma, aşçılık-mutfak v.s. gibi örnekler çoğaltılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kizilelma -- 27 Haziran 2013; 10:45:28 >

• kizilelma kullanıcısına yanıt
    Öncelikle merrhaba abicim... Ben ileriye dönük kendi planımdan bahsetmek istiyorum.
    Şu an 18 yasındayım , üniversite sınavlarına girdim bu sene. Ailemizin durumu fena değil, annemle yaşıyorum ve benı saymazsak eve 3 Binden biraz yüksek para giriyor. Cok cok rahat olmasada rahat bır hayatım var. Ben 4 seneden beri her sene , emlakçıda calısıyorum tüm tatillerde. Bu sene üniversite sınavından sonra da hemen başladım. İletişim konusunda gerçekten çok başarılıyım ve eger bu işte devam edersem 4-5 bin lirayı cok rahat kazanırım bılıyorum. Ama benım kafamda farklı şeyler var.
    Bu seneki sınava hic calısmadım. Hatamın farkındayım ancak yapacak bırsey yok bu saatten sonra. 30 Bin civarıyım sıralamada ve benı tatmın etmıyor. Bi sene daha hazırlanmayı dusunuyorum. Aylık bin liradan yüksek bi kazancım olacak, sınava kadar. 3 gün de dersaneye gidicem.. Üniverstie olarak, iletişim bölümleri, koç bilgisayar, itü bilgisayar.. yada Uçak mühendisliği tarzı bölümler düşünüyorum.. Aslında kafamda Genetik te var. 4*5 sene içerisinde gayet iyi yerlere geleceğine inanıyorum.. 1 senelik planım bu, sonraki 3-4 sene de aynı şekilde yarı zamanlı calısarak, hem cevre yapmayı dusunuyorum hem paramı kazanmayı, en azından unıversıteden sonra iyi bir calısma cv m ve guzel mıktarda bırıkmısım olacak.. Sence bu 5 senelik planım nasıl? Tavsıyede bulunursan da sevinirim.

abi sorum şu konudahttp://forum.donanimhaber.com/m_77030100/f_//tm.htm#77030100 bi akıl versen bana da hangisini seçmeliyim diye tereddütteyim.
  • galatasaray BİLGİSAYAR mı yıldız teknik ENDÜSTRİ mi?

nedenleriyle açıklarsan sevinirim
  • Sen hangisinde mtluysan o
    Ikisinin arasında ilişki olsa
    Mesela yazılım mı bilgisayar mı desen neyse
    Bi ne istediğini düşün

• quote:

Orijinalden alıntı: metin135

Sen hangisinde mtluysan o
    Ikisinin arasında ilişki olsa
    Mesela yazılım mı bilgisayar mı desen neyse
    Bi ne istediğini düşün

ENDÜSTRİ istiyorum ama okulun etiketini görünce galatasaray diye
  • Aman takıldığın şeye bak
    Her gün gircen ona ışte

• quote:

Orijinalden alıntı: kizilelma

Sevgili gençler,

40 yaşında bir abiniz olarak sizlerle hem tecrübelerimi hem de gelecek projeksiyonumu paylaşmak istiyorum.
    Lisede turizm otelcilik okuyup 1992 yılında mezun oldum ve turizm otelcilik sektörüne girdim. askerlik falan derken
    ingilizcemin iyi olmasının ve biraz da şansımın yardımıyla lise mezunu olarak yabancı bir ülkenin elçiliğine orta kademe yönetici olarak mesleğimle alakasız
    bir göreve başladım ve 13 yıl burada çalıştıktan sonra yılbaşında yine kariyerimle alakasız bir iş yapmak üzere istifa ettim.
    yani 2000 öncesinde iş bulmak inanılmaz kolaydı ve gençler kendi işini kurmak istemezdi. bizim neslimiz bir anlamda bu konuda çok tembeldi açıkçası.
    2000 den önce lise mezunu olarak elçilikte iş bulmama rağmen şimdi amerikada mba falan yapmış insanları bile işe almıyorlar gerisini siz düşünün.
    bu arada bilgisayar programcılığını hem çalıştım hem okudum ve mezun oldum. bunun arkasından tekrar üniversiteye girdim
    ve istanbul üni edebiyat fakültesi arap dilini kazandım. yabancı dillere karşı yeteneğim ve ilgim olduğundan özellikle tercih ettim.
    çok yakın gelecekte arapça inanılmaz önem kazanacak. ticaret hacmi çok artacak.

şu anda tekrar otelcilik sektörüne döndüm. o yabancı elçilikte kazandığım paraları şu anda kazanamıyorum ama çok yakın bir
    gelecekte kazanabileceğimi biliyorum.

şu an için kariyerinde bir karar vermemiş ve orta sıralarda puan almış arkadaşlara kesinlikle otelcilik sektörünü öneriyorum.

şimdi size madde madde tecrübelerimi ve gelecek için öngörülerimi yazacağım.

1. öncelikle inanın bana zengin olup çok para kazanmak için okumanın hiçbir anlamı yok.
    şimdiye kadar tanıdığım zenginlerin büyük çoğunluğu ya ilkokul mezunu ya da lise mezunu.
    mesela şu anki patronum ilkokul mezunu ama 300 milyon dolar serveti var. esnaflıktan bu seviyeye gelmiş.
    birçok kişi bunu anlamayabilir ve karşı çıkabilir ama gerçek bu. çünkü siz okumaya ayırdığınız 20 yılda
    adam çalışıyor ve sen mezun olup iş ararken adam milyon dolarlık oluyor.
    bu söylediklerimden okumanın bir işe yaramadığı anlaşılmasın. aksine okumak çok önemli.
    benim anlatmak istediğim sizin tercihinize bağlı. okumak mı istiyorsunuz yoksa zengin olmak mı?
    hayatınızdaki öncelik nedir, para mı yoksa entelektüel bir insan olmak mı?

2. şimdiki gençlerin gözlerini boyayan ve kör eden bir sistem var. herkes ya doktor ya mühendis olmak istiyor.
    halbuki çevremden biliyorum, o kadar çalışmaya rağmen bu iki meslekte çalışmalarının karşılığını alamıyor.
    ne bölümde okursanız okuyun mezun olduğunuzda hödük bir patronun yanında çalışmaya başlıyorsunuz.
    adam ilkokul mezunu, kendinizi anlatamıyorsunuz çünkü sizi anlamıyor. maalesef türkiyenin içinde bulunduğu
    bir dilemma bu.

3. kesinlikle gelecek planlarınızı sadece mühendislik tıp v.s. ile sınırlandırmayın. inanın bana çok iyi kazandıran sektörler var.
    mesela otelcilik sektörünü herkes atlıyor ama inanılmaz potansiyel ve kazançlar var. çalışan olarak bile kafayı çalıştırırsanız
    bir doktor ya da mühendis kadar hatta daha fazla kazanma şansınız var çünkü otelcilik yapan para babaları büyük ölçüde
    hödüktürler ve bi boktan anlamazlar. kendinizi gösterme ve ispat etme şansınız çok daha yüksektir. son zamanlarda
    parası olan herkes kabzımal bile olsa otelcilik sektörüne girdi.
    maaşlar ilk başta çok yüksek olmayabilir. bu tip patronlar servetlerini genelde personeli sömürmek üzerine kurduğundan
    az para verirler ama bundan çıkış formuüllerini kafanızı çalıştırıp siz bulacaksınız.

4. kesinlikle ve kesinlikle mezun olduktan sonra mesleğinizle ilgili 1-2 yıl bir işyerinde çalışarak tecrübe edinin. işin inceliklerini
    öğrenin. aldığınız para önemli değil. ama sonra mutlaka kendi işinizi yapmak için gayret gösterin. hayat boyu maaşla çalışarak
    bir bok olamazsınız. eğitiminiz size çalıştığınız sektörde hödük ve eğitimsiz patronların önüne geçirecektir. kesinlikle emeğinizi
    sömürtmeyin. sıkı pazarlık yapın ve özgüveninizi gösterin.

5. geleceğin sektörleri otelcilik, yazılım ve spor olacaktır. yazılım ve bilgisayar mühendisleri size sesleniyorum:
    KESİNLİKLE AMA KESİNLİKLE MEZUN OLUP KURUMSAL BİR İŞYERİNDE İYİ MAAŞLA ÇALIŞAYIM DİYE DÜŞÜNMEYİN
    YA DA HAYAL KURMAYIN. ÇOK YAKIN GELECEKTE TÜRKİYE DE DE İNTERNET ŞİRKETLERİ İNANILMAZ ATILIM YAPACAKLAR.
    BİR FACEBOOK YA DA TWITTER ÇOK YAKINDA ÇIKMASA BİLE GELECEKTE TÜRKİYEDEN DE ÇIKACAK.
    ŞU ANDA İNTERNET PROJELERİNE İNANILMAZ YATIRIMLAR VAR. ZENGİN İŞ ADAMLARI BURADAKİ POTANSİYELİ FARKETTİ.
    YENİ MEZUN BİLGİSAYAR VE YAZILIM MÜHENDİSLERİ SİZLERE SESLENİYORUM. BİR İŞYERİNDE YAZILIM ÜZERİNE BİR SÜRE
    TECRÜBE YAPIN VE KENDİ İNTERNET PROJENİZİ YAPIN. İNANIN GÜZEL BİRŞEY YAPARSANIZ KISA ZAMANDA YATIRIM BULMA
    İHTİMALİZİN ÇOK YÜKSEK. BUNU ŞİMDİ YAPANLAR KISA ZAMANDA KAZANIR ÇÜNKÜ BİZ AMERİKANIN 90 LARDA YAŞADIĞINI
    HENÜZ YENİ YAŞAMAYA BAŞLADIK. ACELE EDEN KAZANIR.

6. benim oğlumda bu senen sbs ye girdi. inşallah bir anadolu lisesine yerleşir. o da bilgisayar mühendisliği istiyor
    yaşından dolayı doğal olarak. ben kendisine hukuk düşünmesini de söylüyorum arada. her ne kadar avukat sayısında
    son zamanlarda yığılma olsa da hukuk da gelecekte değerini yitirmeyecek.

şimdilik söyleyeceklerim bunlar arkadaşlar. sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım.

valla hocam senin gökte ararken yerde buldum. benimde puanım ortalarda bir şey (tm1 310) ve aklımın bir köşesinde turizm otelcilik vardı.

hedefim ise istanbul üni. turizm otelcilik (puanı 323) eğer. puanlar düşer. puanım oraya tutarsa hiç düşünmeden. tercihlerime orayı yazıcam. gerçekten çok teşekkürler hocam böyle bir yazı yazdığınız için

• Hocam lojistik sektörü hakkında bilgin var mı?
  • mimarlık okumak istiyordum puanım yetmeyecek muhtemelen.ben de iç mimarlık yazmayı düşünüyorum.ama çizim konusunda yetenekli olduğum söylenemez.yine de kendime yakın gördüğüm bir meslek.ve iş bulma kaygım da epey yüksek.eskişehir ya da kocaeli deki iç mimarlıkların eğitimi nasıl?iş bulmakta zorlanır mıyım?
    hocam pm den yazdım cevap atarmısnz burda da yazmıştım fakat arada karışmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: duma

Öncelikle merrhaba abicim... Ben ileriye dönük kendi planımdan bahsetmek istiyorum.
    Şu an 18 yasındayım , üniversite sınavlarına girdim bu sene. Ailemizin durumu fena değil, annemle yaşıyorum ve benı saymazsak eve 3 Binden biraz yüksek para giriyor. Cok cok rahat olmasada rahat bır hayatım var. Ben 4 seneden beri her sene , emlakçıda calısıyorum tüm tatillerde. Bu sene üniversite sınavından sonra da hemen başladım. İletişim konusunda gerçekten çok başarılıyım ve eger bu işte devam edersem 4-5 bin lirayı cok rahat kazanırım bılıyorum. Ama benım kafamda farklı şeyler var.
    Bu seneki sınava hic calısmadım. Hatamın farkındayım ancak yapacak bırsey yok bu saatten sonra. 30 Bin civarıyım sıralamada ve benı tatmın etmıyor. Bi sene daha hazırlanmayı dusunuyorum. Aylık bin liradan yüksek bi kazancım olacak, sınava kadar. 3 gün de dersaneye gidicem.. Üniverstie olarak, iletişim bölümleri, koç bilgisayar, itü bilgisayar.. yada Uçak mühendisliği tarzı bölümler düşünüyorum.. Aslında kafamda Genetik te var. 4*5 sene içerisinde gayet iyi yerlere geleceğine inanıyorum.. 1 senelik planım bu, sonraki 3-4 sene de aynı şekilde yarı zamanlı calısarak, hem cevre yapmayı dusunuyorum hem paramı kazanmayı, en azından unıversıteden sonra iyi bir calısma cv m ve guzel mıktarda bırıkmısım olacak.. Sence bu 5 senelik planım nasıl? Tavsıyede bulunursan da sevinirim.

güzel karrdeşim

seni tebrik ediyorum. hem çalışıp hem okuyorsun. belli ki girişimci ruhlu bir insansın
    emlak sektörü şu an için çok cazip bir sektör ama faizlerin yakında yükseleceğini
    düşünürsek emlak sektörünün kronik problemi olan her 10 yılda bir krize girmesi yakındır diyebilirim.
    yabancı finans analistlerinin öngörüleri de bu şekilde.

eğer bu saydığın ünilerden birinde yani koç, itü, boğaziçi bilgisayar kazanabilirsen süper olur.
    bu ünilerde sadece iyi eğitim vermiyorlar ayrıca gençleri girişimci olarak hazırlıyorlar.

çocuklar, yazılım işi bir deryadır resmen. öncelikle hoşunuza giden alanı iyi seçmeniz lazım.
    yani siz gelecekte internet mi, mobil uygulamalar mı yoksa robotiks/otomasyon sistemleri üzerine mi
    yazılım geliştirmek istiyorsunuz, hangisi hoşunuza gidiyor, okula başlamadan önce buna karar vermeniz lazım.

mesela çok yakın gelecekte internet tamemen mobil kullanılacak. evde pc ya da laptop kalmayacak.
    google ın üzerinde çalıştığı cloud internet teknolojisini gerçekleştirebilirse internet tüm dünyada ücretsiz olacak mesela.
    ama diğer rekabetin az olduğu yazılım alanlarını da es geçmemek lazım.
    mobil uygulamalar çok revaçta olacak v.s.

ayrıca otelcilik sektöründe müşteriler artık yıldızlı otellerden daha küçük otellere kayıyorlar.
    butik oteller ve apart ve rezidanslar oldukça önem kazanacak v.s.

şimdi size hep tüyolar verip kendime potansiyel rakipler çıkarmak istemiyorum :)
    ama şunu söyleyeyim. istanbula son on yılda gelen turist sayısı 10 kat arttı.
    2000 yılında 1 milyon olan rakam 2013 yılında 10 milyona dayandı.
    ayrıca son beş yılda arap turist sayısı 2 kat arttı.

• Hocam lojistik sektörü hakkında bilgin var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: History_1453

Hocam lojistik sektörü hakkında bilgin var mı?

maalesef yok kardeşim
    Şimdi abi, kazanma ihtimalimi yüksek görüyorum. Evet dediğin gibi girişimci ruhlu bi insanım, bu işi ilk 14 yasımda yapmama ragmen, cogu yetiskinin sorumluluğunu alamadığı çekindiği şeylerin üstesinden bile kalkıyorum. Ayrıca bilgisayar mühendisliği konusunda, tahminen otomasyon gibi birsey dusunurum. Özellikle savunma sanayinde çalışmayı da çok isterim. Verdiğin bilgiler için sağol :)
    Ama turizm konusundaki tüyolarınıda merak etmedim değil. :)
  • bu kadar tüyo yeter :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: duma

durum nedir hocam. ?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.