Şimdi Ara

GENÇLERE ÖNERİLER, İŞ HAYATI, GELECEKTE MESLEKLER VE ÖNGÖRÜLER! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
13
Favori
9.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kizilelma

quote:

Orijinalden alıntı: halef king

hocam turizm ve otelcilik mi yoksa turizm işletmeciliği mi hangisini okumak daha iyi

tabi ki okuyacaksan turizm işletmeciliği oku. 4 yıllık her zaman iyidir

okudum ve bitirdim diyelim. tecrübe de kazandım 2 yıl ..sonra peki bir iş kurmak istersen sermaye lazım bunu nasıl halledeceğiz..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: metin135

bilgisayar müh. ist. okuyunca staj imkanı olduğu için ilk seneden bile staj sayesinde çok şeyler öğrenebilirim diye düşünüyom.
    ama eğer başka şehirde okursam bu imkanın az olduğunu düşünüyom ve oraları tercih etmemeyi düşünüyom. yanlış mı ediyom

kısmen doğru ama kendini yetiştirmene bağlı,

doğru çünkü çoğo teknoloji şirketi istanbulda ama ankara ve izmiri de es geçmemek lazım

izmire gitsem staj konusunda yer bulabilir ve kendimi istanbuldaymış gibi mutlu hissedebilirmiyim?
  • İki tane şey sormak istiyorum.

1. si Havacılık hakkında bilginiz var mı ?
    2. si Turizm İşletmeciliği okursam yurtdışında yüksek lisans yapmanın dil dışında bize getiris olur mu ?

Bide kendi Turizm şirketimizi kurup iş yapabilme şansımız var mı bu bölümü okursak. Seyahat düzenlemek falan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mactavish- -- 27 Haziran 2013; 0:00:01 >
  • çocuklar yukarıda yazdıklarımı iyi okuyun lütfen

soru sormadan önce konuyu okursanız iyi olur

herkese tek tek cevap yetiştiremiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mactavish-

İki tane şey sormak istiyorum.

1. si Havacılık hakkında bilginiz var mı ?
    2. si Turizm İşletmeciliği okursam yurtdışında yüksek lisans yapmanın dil dışında bize getiris olur mu ?

Bide kendi Turizm şirketimizi kurup iş yapabilme şansımız var mı bu bölümü okursak.

havacılık hakkında bilgim yok

turizm işletme okuyup yurt dışında yüksek lisans yapman hem kariyerin için hem de kendi işini kurmanda avantaj olur
    sadece yabancı dilde değil yani

arkadaşlar yine tekrarlıyorum

otelcilik işinde müthiş potansiyel var ama size şunu yapın bunu yapın diyemem

işin içine girip kendiniz göreceksiniz ve yetenek ya da beğeninize göre kendinize bir yol çizeceksiniz

otelcilik sektöründe önünüze çıkacak fırsatlar her sektörde çıkmayabilir
    ama bu sizin becerinize, işi sevmenize ve uyanık olmanıza bağlı

• Abi makina ve elektrik mühendisliği hakkında ne düşünürsün?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Galata Kulesi

Abi makina ve elektrik mühendisliği hakkında ne düşünürsün?

o konuda hiç bilgim yok maalesef

yine tekrarlıyorum

ne okursanız okuyun, iyi bir ünide okuyabiliyorsanız okuyun

şimdi bana sütçü imam üniversitesi bilgisayar mühendisliği mi yoksa boğaziçi turizm işletmemi derseniz

hiç düşünmeden boğaziçi derim

bilmem anlatabildim mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Kırmızı.

Abi alakasız olacak ama nick'in niye kizilelma ? olgunlaşmış elmayı falan mı kastediyorsun

Gece gece gülmekten öldüm. :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende bu sene turizm otelcilik lisesinden mezun oldum.2 yıllık marmara üniv. turist rehbeliği seçiceğim ama bi yanda da 4 yıllık ist üniv.turizm işletmeciliğini kazanıyorum turist rehberliği 2 yıllık oldugu için biraz kararsız kaldım ne önerirsiniz
  • kizilelma kullanıcısına yanıt
    hocam ben güzel bir üniversiteden mezun olup işletme okumak istiyorum sizce kendimi geliştirip kedi işimi kurmam ne kadar zmaan alır? Kendimi nnasıl geliştireyim dil diyeceksiniz başka nasıl geliştirlebilirim?
  • Ben de tavsiyemi vereyim.

Mühendislik okumayı düşünen arkadaşlar. Üniversiteye başladığınız ilk günden itibaren kendinizi geliştirmeye bakın. Araştırın,öğrenin mümkünatınız varsa uygulayın.Üniversiteye ne şekil girip o şekil çıkıp düz mühendis olmayın. Üniversite, 1 öğretiyorsa siz bunu 5 yapın.Tüm mühendis adaylarına söylüyorum, özellikle yabancı dil , bilgisayar programlama(C,C++,C# tavsiye ve ya vb.), bölüm (ana/yan dal) programlarını(CAD/Tasarım vb. programları) çok iyi öğrenin.

Zaten dediklerimi yapan 1000 kişiden 2-3 kişidir.Bu kişiler de hak ettiğini alır. Artık mühendis olmak çok kolaylaştı. Farkı kendiniz yaratın.
  • Sen turizm otelcilik okursun 4 senelik 3 sınıfta staja gidersin ultra lüks bi otele
    Yanında servis yapan garson senden daha fazla para alır ayrıca adam ilk okul mezunudur, sen komik rakamlar alırsın okul bitincede ne gecen olur ne gündüzün otelcilik uyumayan bir meslektir

Yılbaşı,Bayram,Düğünler,Konferanslar bu günlerde kendi düğünün olsa bile gidemezsin

Çocuklara boş yere ümit vermeyin hocam

Otelcilikde çoooooook deli para vardır ama şunu unutmayın

Siz okursunuz edersiniz patronun yeğeni gelir çat diye sizden organizasyon müdürlüğünü alırlar ama adam ne organizasyon bilir ne yönetim

Unutmayın oteller kumarhaneler gibidir kasa her zaman kazanır

Yazık olan gelen müşterilere ve çalışanlara olur

He para kazanırsınız ama ruh,uyku,sinir stres manyağı olursunuz

Tr'de otelcilik 90 yılların gözde mesleğiydi!Eskide patron gözünün içine bakardı!
    Kimse kusura bakmasın ama şimdi öyle değil işler değişti

Siz mühendislikler için sıkıntılı demişsiniz aksine sizin görmediğiniz gibi insanlar sabah 8 akşam 5 yaptığı iş belli giriş çıkış saatleri belli işler istiyorlar
    Tam aksine piyasadaki çoğu genç işin rahatlığı sebebiyle mühendislik istiyor

24 saat iş hayatı olmaz insanlar,gençler aslında olması gerekeni istiyorlar

Ben hem okudum hem alaylı oldum bu turizm işinde deli gibi eğlendim deli gibi güldüm hayvan gibi yoruldum

Zaten eğer sizde az çok işin içindeyseniz sizin o 92 dönemlerindeki ''turizm'' olayının sona erdiğini görürsünüz

• merhaba yazı çok güzel olmuş tşkler ama ben farklı bir soru soracağım...
    4 yıl fen edebiyat fakültesi türk dili ve edebiyatı veya başka bir bölüm lisans bitirdik diyelim karşımıza ne gibi haklarımız çıkıyor kpss vs.. ben bunu sormak istiyorum direk astsubay falan oluyormussun diyolar yani bi nevi konuyla kısmen alakalı diye düşünüyorum ayrıca bu yıl 325 puanla fef kazanabilirmiyim? detaylı bilenlere sesleniyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: StyLee61

quote:

Orijinalden alıntı: .Kırmızı.

Abi alakasız olacak ama nick'in niye kizilelma ? olgunlaşmış elmayı falan mı kastediyorsun

Gece gece gülmekten öldüm. :D

sebep ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScS1965

Sen turizm otelcilik okursun 4 senelik 3 sınıfta staja gidersin ultra lüks bi otele
    Yanında servis yapan garson senden daha fazla para alır ayrıca adam ilk okul mezunudur, sen komik rakamlar alırsın okul bitincede ne gecen olur ne gündüzün otelcilik uyumayan bir meslektir

Yılbaşı,Bayram,Düğünler,Konferanslar bu günlerde kendi düğünün olsa bile gidemezsin

Siz okursunuz edersiniz patronun yeğeni gelir çat diye sizden organizasyon müdürlüğünü alırlar ama adam ne organizasyon bilir ne yönetim

Tr'de otelcilik 90 yılların gözde mesleğiydi!Eskide patron gözünün içine bakardı!

Siz mühendislikler için sıkıntılı demişsiniz aksine sizin görmediğiniz gibi insanlar sabah 8 akşam 5 yaptığı iş belli giriş çıkış saatleri belli işler istiyorlar

Ben hem okudum hem alaylı oldum bu turizm işinde deli gibi eğlendim deli gibi güldüm hayvan gibi yoruldum

Zaten eğer sizde az çok işin içindeyseniz sizin o 92 dönemlerindeki ''turizm'' olayının sona erdiğini görürsünüz

asıl sen yanılıyorsun güzel kardeşim

biz o zamanlar 50 dolara taksimde oda satamazdık, müşteri turist çok az gelirdi istanbula mesela,
    gelende 50 doların pazarlığını yapardı. ama şimdi çalıştığım küçücük butik otelde bile 180 euroya oda satıyoruz

bu gezi eylemleri olmasaydı hiç boş odamız yoktu

ayrıca ilk yazımı okursan ben gençlere sürekli bir patronun yanında çalışın demedim
    otelcilik işinde kendi işini yapabilirsen inanılmaz potansiyel var
    illaki kendi otelini açman gerekmiyor, bir çok yan dal var
    sektörde biraz çalışıp tecrübe ettiğinde açıkları göreceksin zaten ve o kanaldan yürüyüp kendi işini yapacaksın

aksine eskiden otel sahipleri elit insanlardı, şimdi ise hanzolar bile otel sahibi oldu bu yüzden işi bilen insanlar
    bu fırsatları çok iyi değerlendirebilir.

ben bile 40 yaşından sonra senin o söylediğin kıyak 9-5 arası masa başı işimi bırakıp tekrar otel sektörüne döndüm.
    neden yaptım peki, şimdi sektörü analiz ediyorum. 2 ayda inanılmaz açıklar ve boşluklar gördüm.
    kısa zaman içinde kendi işimi yapmak için harekete geçeceğim.

yani türkiyede turizm aslında yeni başlıyor, bittiği falan yok
    asıl paralı ve zengin arap turistler şimdi gelmeye başladılar. bu da pazarda inanılmaz bir rahatlık ve fiyat avantajı getirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmedmr

bende bu sene turizm otelcilik lisesinden mezun oldum.2 yıllık marmara üniv. turist rehbeliği seçiceğim ama bi yanda da 4 yıllık ist üniv.turizm işletmeciliğini kazanıyorum turist rehberliği 2 yıllık oldugu için biraz kararsız kaldım ne önerirsiniz

kardeşim tabi ki 4 yıllık oku

2 yıllık her zaman okursun önce bi 4 yıllık bitir
    bu arada okurken hemde bir otele gir çalış işi öğren öğrenciyken
  • abicim kusura bakmada ben yazdıklarında bir başarı hikayesi falan bişey göremedim biz burda sana soracagımıza yoldan gecen bir insana yada 4 senelik bir bölüm okumus birinede sorabiliriz sana hayatımla ilgili bir şeyi danısmama sebebim ne olmabilirki bence sen konu baslıgını turizm ve otel bölümü hakkında öğrenmek istedikleriniz olarak değiştir kusura bakma saygısızlık yapmak istemiyorum ama cok sacma
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ScS1965

Sen turizm otelcilik okursun 4 senelik 3 sınıfta staja gidersin ultra lüks bi otele

asıl sen yanılıyorsun güzel kardeşim

biz o zamanlar 50 dolara taksimde oda satamazdık, müşteri turist çok az gelirdi istanbula mesela,
    gelende 50 doların pazarlığını yapardı. ama şimdi çalıştığım küçücük butik otelde bile 180 euroya oda satıyoruz

bu gezi eylemleri olmasaydı hiç boş odamız yoktu

ayrıca ilk yazımı okursan ben gençlere sürekli bir patronun yanında çalışın demedim
    otelcilik işinde kendi işini yapabilirsen inanılmaz potansiyel var
    illaki kendi otelini açman gerekmiyor, bir çok yan dal var
    sektörde biraz çalışıp tecrübe ettiğinde açıkları göreceksin zaten ve o kanaldan yürüyüp kendi işini yapacaksın

aksine eskiden otel sahipleri elit insanlardı, şimdi ise hanzolar bile otel sahibi oldu bu yüzden işi bilen insanlar
    bu fırsatları çok iyi değerlendirebilir.

ben bile 40 yaşından sonra senin o söylediğin kıyak 9-5 arası masa başı işimi bırakıp tekrar otel sektörüne döndüm.
    neden yaptım peki, şimdi sektörü analiz ediyorum. 2 ayda inanılmaz açıklar ve boşluklar gördüm.
    kısa zaman içinde kendi işimi yapmak için harekete geçeceğim.

yani türkiyede turizm aslında yeni başlıyor, bittiği falan yok
    asıl paralı ve zengin arap turistler şimdi gelmeye başladılar. bu da pazarda inanılmaz bir rahatlık ve fiyat avantajı getirdi.

Abi 92 yılındada oda satmaya çalışıyordun şimdi hala aynı işi yapmaya çalışıyorsun ancak sen bi gece'de 100 $ dan 50 oda satsan sana farkeden bir şey yok alacağın para en fazla bahşişle değişir yorulmanın karşılığı yok!

Bir sürü yan dal diyorsun ben feleğinden geçtin o yan dalların
    spa,düğün salonu,masaj salonu,kuyumcu derici gezdirme,özel araç kiralama,turiste ev satma, seni ileriye taşıyacak bir sektör değil okumadanda yaparsın bunları !

Bak kendin demişsin bir gezi olayı etkiledi boş odamız yoktu diye !

Alanyada klima patladı Rus bbc kanalı alanyada bombalı saldırı diye haber yapmıştı hiç unutmuyorum turizm acenteleri insanları ikna edeceğiz diye anaları ağladı iptal olmasın diye

Ama x firmada üretim mühendisinin yada devlette mühendisin siparişinde değişiklik yok adam antlaşmaya bağlamış işi maaşı belli

Ben hala turizm işindeyim bu işe hem kemik kadrodan hemde okuldan geldim alanya da şezlong düzeltmekten şimdi düğün paketi satıyorum insanlara

Ama ben bile yıldım ve inan bana hangi şehirdesin bilmiyorum git herhangi bir otele recepsiyondaki çocuklar muhtemelen ya turizm otelcilik liseli yada ünilidir ve memnun değildir halinden

Benim demek istediğim çok pamuk ipliğine bağlı okumaya ''değmeyecek'' bir bölüm çünkü sizin alt kadronuzda yada üst kadronda kendini yetiştirmiş biri olabilir o zaman sorarsın kendine ''ulan neden okudum diye?''

Bence turizm okumak için değil başka bölüm okurken yada okumadan zevk almak ve harçlık çıkarmak için yapılacak iştir

O diploma bana statü yada imza yetkisi kazandırmıyorsa benim dediğim gibi anlamı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HenüzÖlmedik -- 27 Haziran 2013; 3:06:06 >

• abicim burdaki çoğu arkadaş pek anlayamamış mevzuyu konu hangi bölümü seçeceğinizde değil kendinizi en iyi nerde ifade edip en iyi nerde hissedeceğinizdir önünüze yığınla sermaye de konsa eğer asosyal girişimci bi ruhunuz yoksa bişey beklemeyin memur olun daha iyi ve şu meslek iyi şu meslek kötü denemez inanın kendinizi nerede en iyi ifade ediyorsanız en iyi meslek odur çok para kazanma hırsı olmamalı önceliğiniz sadece nerde nasıl iyi fırsatlar yakalayabileceğinizi bilmelisiniz. Çoğu başarı öyküsüne baktığımızda adamların idealleri uğruna yaptığı onlarca fedakarlık var.Ve daima kendinize güvenin bu sahip olacağınız en iyi sermayedir zorlukların sizi güçlendirdiğini asla unutmayın

sizlere steve jobs ın çok ünlü bi konuşmasını paylaşmak isterim herşey açık ve net başarı ayaklarınıza kadar gelemeyebilir ama siz ona gidebilirsiniz

steve jobs-aç kal, budala kal
    http://www.youtube.com/watch?v=SVLoUWH0cmo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oski_58 -- 27 Haziran 2013; 3:27:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ağır Müslümcü

abicim kusura bakmada ben yazdıklarında bir başarı hikayesi falan bişey göremedim biz burda sana soracagımıza yoldan gecen bir insana yada 4 senelik bir bölüm okumus birinede sorabiliriz sana hayatımla ilgili bir şeyi danısmama sebebim ne olmabilirki bence sen konu baslıgını turizm ve otel bölümü hakkında öğrenmek istedikleriniz olarak değiştir kusura bakma saygısızlık yapmak istemiyorum ama cok sacma

güzel kardeşim çok haklısın
    ama oski_58 i de dediği gibi kimse mevzuyu anlamamış
    sanki ben burada sadece otelcilik mesleğini övüyormuşum gibi bir hava oluşmuş
    halbuki benim yazılımcılık tarafım da var ve özellikle bu konudan da bahsettim hep.
    yani eğer birisi tıp hukuk bil.müh kazanıyorsa benin bu kişiye hayır otelcilik oku demem
    ama ben dandik bir ünide bil.müh. okuyacağıma boğaziçi de turizm işletme okurum o ayrı konu.

ayrıca bunca sene aralıksız otelcilik sektöründe çalışmış ama hala aynı pozisyonda olan
    ya da yerinde sayan arkadaşlarım kusura bakmasın. demek ki yeterince yetenekli değillermiş.
    ben onca yıl ara verip döndüğümde direk operasyon müdürü olarak başladım ayrıca
    şu anda başka bir yerden de oldukça cazip bir teklif aldım. yani bütün iş sizde bitiyor arkadaşlar.

ayrıca illa ki otel açmanıza gerek yok ama inanın bana bir otel açmak öyle uçuk rakamlara
    gerçekleşmiyor. şu anda taksim civarında 10 odalı bir butik otel açmak size en fazla 250 bin tl civarına patlar
    ki birkaç ortak bu rakamı bir araya toplayabilirsiniz. geri dönüşü sandığınızdan daha çabuk olacaktır.
    bir daire parasına birkaç ortak bir butik otel yeri kiralayıp işe başlayabilirsiniz ki orta vadede benim de
    planlarım bu yönde. otel ile birlikte bazı yan projelerim de var tabi ki.

ben burada bir başarı öyküsü falan anlatmaya çalışmadım
    aksine bir başarısızlık öyküsü bile denebilir ama yanıldığınız nokta hep başarı hikayesi
    dinlemek istemeniz ya da dinlemeye alışmanız halbuki başarısızlık öykülerinden de inanılmaz şeyler
    öğrenebilirsiniz.

13 yıllık memuriyetten sonra işimi bırakıp ticaret ve iş hayatına dönüş yaptım.
    ve bu memuriyet hayatı bana ne kazandırdı? HİÇBİR ŞEY

ben girişimci ruhu ve yaratıcı bir insandım ve bu memuriyet benden aldı götürdü

he bu herkes için aynı mı olacak? hayır, eğer siz memur ruhlu bir insansanız yapacağınız en iyi iş memuriyettir.

benim tüm bu yazdıklarımdan anlatmak istediğim, eğer hayatta tek hedefiniz çok para kazanmaksa o zaman
    üniversiteyi bu kadar kafaya takmayın, yani kazanamayacağım ya da istediğim bölümü kazanamayacağım diye
    üzülmeyin. ortalama bir bölüm bile kazansanız eğer kafayı çalıştırıp uyanık davranırsanız ve çok çalışırsanız
    zaten bir şekilde parayı bulursunuz. ama bu işin bir de kısmet tarafı var tabi ki.

ben 13 yıl memuriyet yapmayıp da işe devam etseydim nerede olurum bilmiyorum ama şunu biliyorum ki
    kendi işimi yapmaya ve ticarete bundan uzun zaman önce başlamış olurdum.

şunu unutmayın, ünlü hadistir, rızkın onda dokuzu ticarettir der peygamberimiz ki hakikaten çok doğrudur.

benim gençlere söylemek istediğim, istediğiniz bölümü kazanamadım diye üzülmeyin,
    hayatta gerçekten inanılmaz fırsatlar inasanın önüne çıkabilir. yeter ki küçük büyük demeden hepsini iyi değerlendirmeye çalışın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kizilelma -- 27 Haziran 2013; 7:57:48 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.