Şimdi Ara

Genc yasimda bel fitigi oldum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 22 yasindayim.Bilgisayar basinda gereginden fazla zaman gecirdigim ve agir bir iste calistigim icin bel fitigi oldum.Cuma gunu ozelde mr cekildi,bugun sonuclari aldim,baktim.Radyoloji doktoru sonuc kismina normal sinirlarda lomber MRG yazmis.Once sevindim bir sey cikmadi diye.Beyin cerrahisine gidip sonuclari gosterdim.Doktor bilgisayarindan bakti ve bende bel fitigi baslangici oldugunu soyledi.Dinlenmemi,spor yapmami(yuruyus,kosu ve ozellikle yuzmeyi onerdi) soyledi.Ben hem calistigim hem okudugum icin spor yapmaya firsat bulamadim.Aslinda bu isin bahanesi istesem spor yapmak icin zaman yaratabilirdim.Benden yasca kucuklere tavsiye olsun bilgisayar basinda bosuna zamaninizi harcamayin.Spor yapmayi asla ihmal etmeyin.Ben cok hafif bel fitigiyla yirttim daha beteri de olabilirdi.İnsallah fitigim daha da kotu durumlara gelmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: anonymm

eğer ağrın varsa ve spor yapmak istemiyorsan ya da sadece sporla düzelemeyecek durumdaysan kayroprakti tedavisini (kayropraktik) araştırmanı öneririm

Tam olarak nasil bir tedavi yontemi hocam?Annemin 4 tane fitigi var,2 si ameliyatlik duruma gelmis.Su an fizik tedaviye goturuyorum.Bu tedavi hakkinda bilgi verebilir misiniz?Bilgisayarim yok su an bakamiyorum malesef.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Ameliyatı düşünme derim, alternatif tedavilere yoğunlaş, manuel fizyoterapi gibi, ayrıca iğne tedavisi de var bu konuyla ilgili almeida iğne olarak kurtulmuş.

Bel fıtığı ameliyatı çok kolay bir ameliyat bu yüzden hepsi ameliyat etmek isteyecektir 2 saat ameliyat ortalama 2000 TL para, ameliyatın zararı yok ama ameliyat olayım kurtulayım diye bir dünyada yok 4-5-6 sürekli gider en ufak hareketinde

Azıcık manuel fizyoterapiden bahsedeyim, bu bel fıtığı aslında disk kayması demek, mauel fizyoterapide diski masajla beraber yerine oturtuyolar.
  • Saahin S kullanıcısına yanıt
    Cok sagolun hocam.Gunluk yasantimi olumsuz anlamda cok etkilemiyor benim.Zaten bel fitigi baslangici dendi,ameliyatlik seviyede degil cok sukur.Ama annemin durumu kotu bayagi onun 4 fitigi var 2 si ameliyatlik durumda 2 doktora goturduk hepsi dediginiz gibi ameliyat dediler.Kadincagiz ameliyat olmaktan cok cok korkuyor ve bu hastaligi geciren ve ameliyat olan cogu tanidigimiz yine sizin gibi ameliyat olma dedi.
    Manuel fizyoterapi dediginiz fizik tedavi mi oluyor?Oysa ona basladilar ama su an pek faydasini goremedik.İgne tedavisine de basladilar insallah faydasini goruruz.Annemin cektigi sikintilari gordukce moralim bozuluyor.Simdi bende de cikti.Kendime mi uzuleyim anneme mi uzuleyim bilemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jorji -- 1 Eylül 2014; 22:18:54 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Araştırma imkanım yok diyip konuya cevap yazınca ne diyeceğimi bilemedim Mobilden de Google a yazıp bakabilirsin diye düşündüm. Eğer yine de araştırma imkanın olmazsa konuyla ilgili birkaç bilgi paylaşmaya çalışırım.

Bir de anneniz için linkte paylaştığım video yu izlemenizi öneririm.
    http://www.youtube.com/watch?v=zuzqav3m7_o

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-62091E307 -- 2 Eylül 2014; 1:44:43 >
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.