Şimdi Ara

GEN1GEN2 GEN3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
14.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar asus h77 yongalı anakart var, PCIe 3.0 slotu var
    ancak bıOS ta gen1 ve gen2 seçenekleri var
    PCIe 3.0 slot olduğuna göre BIOS ta gen3 seçeneği de olması lazım değilmi

işlemci 2120 olduğundan yani işlemcinin PCIe 3.0 desteği olmadığından olabilirmi

ayrıca tek ekran kartı takılı, BIoS tan gen1 mi gen2 mi seçebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atik66 -- 19 Ağustos 2012; 9:36:42 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

GEN1GEN2 GEN3: Teknik Bir Bakış

GEN1, GEN2 ve GEN3, veri aktarım hızlarını belirten terimlerdir ve çeşitli teknolojik bağlamlarda kullanılır.

GEN1 Nedir?

GEN1, ilk nesil veri aktarım standardını ifade eder ve en düşük veri aktarım hızlarına sahiptir. Örneğin, SATA denetleyicilerinde GEN1, 1,5 Gb/s'ye kadar veri aktarım hızlarına izin verir.

GEN2 Nedir?

GEN2, ikinci nesil veri aktarım standardıdır ve GEN1'den daha yüksek veri aktarım hızları sunar. SATA denetleyicilerinde GEN2, 3 Gb/s'ye kadar veri aktarım hızlarına izin verir.

GEN3 Nedir?

GEN3, üçüncü nesil veri aktarım standardıdır ve GEN1 ve GEN2'den daha yüksek veri aktarım hızları sunar. SATA denetleyicilerinde GEN3, 6 Gb/s'ye kadar veri aktarım hızlarına izin verir.

PCI-e1 GEN Switch Nedir?

PCI-e1 GEN switch, farklı PCI-e1 nesillerini birbirine bağlayan bir cihazdır. Örneğin, bir GEN2 PCI-e1 bağlantı noktasına sahip bir anakartı, bir GEN3 PCI-e1 genişletme yuvasına sahip bir grafik kartına bağlamak için kullanılabilir.

PEG GEN x Gigabyte Nedir?

PEG GEN x Gigabyte, bir grafik kartının PCI Express yuvasıyla anakart arasında veri aktarımını tanımlayan bir terimdir. Örneğin, PEG GEN3 x16, 16 veri şeridi kullanan ve GEN3 veri aktarım hızlarını destekleyen bir PCI Express yuvasına sahip bir grafik kartını ifade eder.

Sonuç

GEN1, GEN2 ve GEN3, farklı teknolojik uygulamalarda kullanılan veri aktarım hızlarını tanımlayan önemli terimlerdir. Bu terimleri anlamak, sistemlerinin yeteneklerini ve sınırlamalarını daha iyi anlamanıza yardımcı olur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sadece ivy bridge işlemciler destekliyor pcie3.0 modunu. Yani işlemcinizi değiştirmeniz gerekiyor pcie3.0 kullanabilmek için. Biostan gen2 seçebilirsiniz ya da autoda bırakın, o da gen2 şekilde çalıştıracaktır zaten.

Bende de aynı şekilde, sadece gen1 ve gen2 var bu arada...
  • gen 1, gen 2, ve gen 3 hakkında bilgi verecek
    bunların PCIe 3.0 ile ilgisi nedir bunlar hakkında bilgi verebilecek
    veya bilgi verilen bir link bilen varsa
    lütfen!
  • Jenerasyon anlamında jenerasyon = generation gen2 pci express 2.0 gen3 pci express 3.0 demek.
    H77 anakartınız gen3 fakat ivy brigde işlemci kullanmazsanız gen3 aktif olmaz.
    Burdan bakabilirsiniz http://www.pclabs.com.tr/2011/03/30/intel-ivy-bridgede-pcie-3-0/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iquana -- 18 Eylül 2012; 11:09:15 >
  • Gen 3 ün de bir getirisi yok pek zaten.
  • bu GEn3 ün SATA 3 (6GB/s) ile ilgisi varmı

ivy brigde işlemcinin SATA 3 (6GB/s) e faydası varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atik66

bu GEn3 ün SATA 3 (6GB/s) ile ilgisi varmı

ivy brigde işlemcinin SATA 3 (6GB/s) e faydası varmı

Gen 3ün sata3 ile alakası yok zira gen2 p67 çipsetlerdede intelin sata 3 destegi var. Gen3 sadece pci express 3 anlamında.
    ivy bridgelerin sata 3 e herhangi bir artısı yada eksisi yok.Anakartınızın çipseti sata 3 destekliyorsa kullanırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iquana -- 18 Eylül 2012; 12:10:54 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • anakartımda 2 adet PCIe x16 slotu var

biri PCIe x16 3.0
    biri PCIe X16 2.0

anladığım kadarıyla;

PCIe 3.0 (GEN3) olan slot Ivy bridge (İ5/İ7) işlemci olmadığından GEN2 oluyor
    PCIe 2.0 (GEN2) olan slot Ivy bridge (İ5/İ7) işlemci olsa da GEN2 oluyor

anlamadığım;
    BIOs ta GEN1 ve GEN2 seçenekleri var
    GEN2 yi anladık, GEN1 nedir
  • hortlatıyım. bende de gen 1 ve 2 war. işlemcim i7 2600k işlemcim war sandry bridge tabiki ...

ama bu ivy bridgeler alırsam gen 3 aktif olur mu??
  • bide bu ivy olan 3770k dı dimi?

4770k olan haswelldi ????
  • quote:

Orijinalden alıntı: MassiveDeviL

hortlatıyım. bende de gen 1 ve 2 war. işlemcim i7 2600k işlemcim war sandry bridge tabiki ...

ama bu ivy bridgeler alırsam gen 3 aktif olur mu??

Anakart 7 serisi ise olur ama 6 serisi ise birşey değişmez. Z68'lerin bazıları Gen3 olarak çıkmıştı. 6 serisi olarak sadece bunlarda var 3.0.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kankam anakartım z77p8 V LE PLUS asus ...

i7 2600K kullanıyorum. gen 1 ve 2 var. buarada anakart 1155 soket biliyosun.

şimdi ben öncelikle bu anakartta 1150 soket olan İ7 4770Kyı çalıştırabilir miyim?

ikinci olarak; 1155 soket en güçlü İ7 3770K. bu işlemciyi alırsam gen3 aktif olur mu?

üçüncü olarak gen 2 ve gen 3 arasında bariz bi fark warmı??
  • quote:

kankam anakartım z77p8 V LE PLUS asus ...

şimdi ben öncelikle bu anakartta 1150 soket olan İ7 4770Kyı çalıştırabilir miyim?

ikinci olarak; 1155 soket en güçlü İ7 3770K. bu işlemciyi alırsam gen3 aktif olur mu?

1-hayır
    2-evet
    3-detaylı bilgim yok o konuda
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuKaMa

quote:

kankam anakartım z77p8 V LE PLUS asus ...

1-hayır
    2-evet
    3-detaylı bilgim yok o konuda

teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.